Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Salieri prosimte jak si vyresil ten odtok a prito trochu to nechapu ale uz se dostavam k cili tak jestly muze ak mo pls porad diky
Pises hodne zmatene, tak nevim jestli jsem spravne pochopil na co se ptas. Popisu ti obecne cele to NFT.
Na dně mísy je položená netkaná textilie. To je něco jako bys vzal spousty kousků nití a slisoval je na tenkou textilii. Tahle textilie ma za úkol sát ten roztok a rozvádět ho rovnoměrně po celém dnu horní mísy.
Na opačném konci než je přítok, je v horní míse díra na odtok kudy roztok zase teče zpět do dolní vany. Takže roztok neustále cirkuluje. Kytky si z něj berou co potřebují. Odtok je na té fotce vlevo, je tam vidět lesknoucí se hladina roztoku. Je to díra přes celou výšku té horní mísy. Je do něj zahnuta ta tkanina.
Je přepnuto.
Vyměněn roztok. Hnojiva dle tabulky výrobce, což dává EC 0.6.
pH upraveno na 5.6
Dle záznamů z minulého growu této odrůdy by se měly první chloupky objevit do týdne. Do 14 dní první malé paličky a po třech týdnech by to mělo přestat růst do výšky.
Čau Sinuhet,
jen se chci zeptat, někde na první straně je fotka a na ní je vidět EC, nebo Ph metr, kterej je šouplej v roztoku. Ty ho tam necháváš takhle ponořenej pořád, nebo je to jen náhoda (ta fotka)???
Jestli ho tam necháváš, čistíš ty drátky (u EC metru), nebo na to kašleš?
Dík 23
Je to nahoda, to jsem zrovna asi meril. K ph metru i ec metru se chovam dost drsne. jen je po mereni vymacham ve vode z vodovodu. pH metr uz mam asi tri sezony a zatim se zda ok. EC metr teprve par dni.
Dnes tu pro vás mám ukázku spálenin od zářivky. Není to z přímého kontaktu se zářivkou. Stačilo asi, že byly listy dostatečně blízko. Doufám, že je to jen spálené teplem. Je to jen na několika listech, které byly blízko zářivek. Kytky si to zvládly pořídit přes noc. Před spaním byly OK, ráno popálené. Ale není to žádná krize, myslím si, že kytky si toho ani nevšimnou. Opravdu jen pár listů a docela jemně. Musím si dávat větší pozor.
Začínám tušit, že mi to přeroste. Posouvám řetěz se světly o jedno očko denně.
Roztok chlastají tak, že odhadem nevydrží ani týden.
Většina z vás asi zná jev, kdy během růstu rostliny postupně žloutnou a odpadávají spodní listy. Jak je kytka vyšší, nemají dost světla a rostlina se je rozhodne zrušit. Nejprve z nich ale převede živiny jinam, což způsobí jejich žloutnutí.
No ty moje Adély mají asi živin dost a odhazují spodní listy přímo zelené. Buďto přeruší dodávku živin a list prostě uschně uplně zelený, nebo jsem dnes dokonce našel listy, které upadávají čerstvé. Kytka ho prostě odpojí a on mírně zvadne a při sebemenším doteku upadne. Takže jak se zdá spodní listy kytka zruší vždy, ale nemusí při tom nutně žloutnout.
Pokusil jsem se je vyfotit pri zhasnutych zarivkach, abyste se mohli potesit tou nadherne zelenou barvou, ale nic moc. Je tu dost tma. Zkousel jsem jedno bez blesku a druhe s bleskem.