Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
robila v sklade,alebo v predajni?
tie skusenosti.to je dasi problem,sskoro vsade vyzde vyzadovali preferencie.inac so skolskou anglinou nula bodov.ked divam bbc,tak vacsinu rozumiem,ale anglanovi som rozumel tak skoro nic.
ja sa tiez chystam do UK, lebo tu na tom slovensku hnusnom to fakt nema cenu .... ziadna praca, ziaden cash ziadna sranda .... a v UK uz mam aj tak vacsinu kamosov. s kamikom mame plan ze ked dojdeme do UK tak hned skrine si davame.
to CAESAR:
Tak to bud rad ze si byl v anglii a ne v Irsku- tem bys nerozumel uz vubec nic...jel sem tam taky se 3-letou skolni anglictinou,ale po par mesicich sem nemel s domluvou problem...
Jo a co se tyce tech referenci,mel byses s nekym predem domluvit pokud nemas nejakeho byvaleho zamestnavatele,ktery byl s tebou spokojen...
Jo a segra byla na pokladne tusim...
to achjo: Myslím, že by jste měli hledat v agenturách zprostředkovávající práci, například tady jich je spousta. Jinak je dobrý zkusit oficiální úřad práce, pěkně jim to na netu funguje. Po volbě práce kontaktujte onu firmu, či úřad práce(telefonicky), pokud tam přímo nebude kontakt uveden(většinou tam je). Lze se na brigády myslím domluvit i na dálku, nejspíš se bude jednat o jednodušší práce, kde příjímací pohovor nebude nutný. Určitě se pro čtyři lidi najednou najít dá, ale chvilku to bude trvat, chce to hledat a po mailování kontaktovat telefonem, odpovědi chodí tak jedna dvě z desíti. Pak jen sehnat ubytování co nejblíž (taky se dá naít přes net), vyřešit transport do práce a je to. Některý agentury nabíraj firemníma busama svozy, většinou to je do fabrik, kam jede hodně lidí. Povaha práce ve fabrice bude hodně nudná a namáhavá, chtějí výkony a nedá se to dlouho vydržet(naštěstí nemám osobní zkušenost). Vaše možnosti se znásobí osobní přítomností při hledání práce a znalostí angličtiny. Ani jedno není nutný, ale šance rychle klesají.
Já teď dělám za 1300 liber čistýho (EDIT:teď už v novym jobu 1000-ale jsem spokojenejší ) řidiče, technika a skladníka v jedný osobě, asi budu v nejbližší době měnit, páč nynější šéf je lhář a to nemám rád. Hodně cestuju po celý Anglii i do zahraničí, volnej čas se taky najde, tak ty jejich kidy pořád toleruju, ale brzo fuck-off. K týhle práci jsem se musel propracovat, udělat dobrý CV (životopis), mít řidičák i na náklaďák(7,5tunou občas jezdím, hlavně ale dodávkama), dobrej průvodní dopis, dostatečnou znalost jazyka, anglickej řidičák a mít jim co nabídnout. Na každým příjimacím pohovoru je víc lidí, i Angličani, takže to není jen tak
Jinak Angláni dost slibujou a kecaj, na všechno je stále dost času, člověk musí pořád opakovat a připomínat svoje žádosti a nenechat se odbejt.
Taky se hodí informace na solidním českým webu pohyby , kde najdete dost vychytávek, hlavně krátce po příjezdu do Anglie, kdy nevíte kam jít, na koho se obrátit a tak.
No problem, kámo, rád poradím, když můžu. Začátky jsou tady tvrdý jako všechny v životě, taky jsem dostával rady za který jsem byl rád, je to o tom ty info hledat jak to děláš právě teď ty.
Kdo nic předem neví, vezme si baťoh, 100 liber do kapsy a vyrazí zbohatnout na západ, s největší pravděpodobností zažije krušný časy, bude muset zahodit svoji důstojnost, sáhne si na dno a po třech týdnech se vrátí s nadávkama "na ten západní zkonzumovanej svět" zadluženej domů.
To bych neřekl, že se tu kouří jen skéro, je to různorodý a záleží, co člověk preferuje. A luxusnějš.....? To snad už vůbec ne. U nás je mnohem větší svoboda, kouřit můžeš na mnohem víc veřejných místech, já když dávám špeka v Anglii, tak furt jen koukám, aby mě nikdo neviděl. Slyšel jsem mnoho o zdejších flojdech a jsou poměrně hustý, nechtěl bych s nima řešit něco o trávě, zvlášť, když se všude dopravuju autem.
Jejich test na analýzu při podezření na požití drog je taky zajímavý. Speciálním (nejspíše vlhkým) ubrouskem otřou volant, strčí do přístroje a už to jede..-á něco haše, á něco ganjy, á zkrátka cokoliv co jste kdy měli a bylo ve vašem autě nebo ve vašem potu. Pak už se vás neptaj kdy jste to měli....
zdar lidicky, jsem ted v londyne, a shanim kontakt na nejakeho levnejsiho prodejce. ted kupuju od spolehlivych lidi prvotridni kvalitku, ale dost draho, tak shanim neco levnejsiho. pokud o necem vite(jen londyn), tak poslete PM nebo to hodte sem. diiiiiiky predemm
edit: tak uz nic, stacil jeden vylet do Camden Townu, a problem je vyresen
jinak rad poskytnu rady ohledne prace/bydleni v anglii, klidne se ptejte
cuzz... ja sa v priebehu mesiaca chystam s kockou do anglicka... Neviem do akeho mesta, ale praca je v hotely... Takze ubytko a strava zadara, ztoho vypliva, ze neake librace na skero by sa mali najst ... Skor ma zaujima, ako sa dari tamojsim growerom... podmienky, growshopy atd.. popripade neake seedbynky ci sa daju najst... A hlavne ma zaujima, ako tam ide OUT (koli klime...)
rammian: podminky sou tu vpodstate podobne jako v cr/sr, jen je tezke najit dobre misto na policko
growshopy: red eye growshopy, dalsi si vygoogli kamenny headshop, kde jsem kdysi bral seminka, trochu drazsi ale v poho
klima je tu zhruba stejne, jen obcas byva dost vlhko -> bacha na plisne
letos tu leto prej jeste nezacalo, furt chcije(nevim, prijel sem pred tydnem)
Zdarec. Zrovna teď jsem v Anglii (jižní část londýna) sháním práci a zatím se to moc nedaří. Pokud ještě někdo, kdo je zrovna v Anglii, tento thread sleduje a má pro mně nějakej tip na práci, tak napiště. Rozhodně se zlobit nebudu a aspoň se pak spolu můžeme zhulit. Příp. díky.
moje angličtina je na upper intermediate level, prej
Tak se po nějaké době ozývám. Od té doby, co jsem se naposledy psal, jsem stihl být vyhozen z jedné restaurace, kde jsem pracoval - poměrně luxusní záležitost s šíleným šéfkuchařem - pořád řval, honil nás (pomocný číšníky) do práce, netoleroval nic. No, asi jsem nesplňoval jeho přísný nároky, tak mně po čtyrech dnech nepříjemné. špatně placené a stresující práce vyhodili.
Ale už mám práci novou. A nejsem jenom pomocný čísník, jsem přímo číšník. Dneska jsem byl na zkušenou a mám to v kapse. Žádnej stres, pohoda.
Tak to vypadá, že se tady do podzimu udržím. Zdravím do České republiky.