Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kdybychom obloukovku připojili rovnou k dostatečně tvrdému zdroji proudu, zničili bychom ji. Proto je nutné proud nějakým běžným způsobem stabilizovat. Nejjednodušeji se to dělo odporem, u střídavého proudu tlumivkou.
Prosímtě jak Mag. indukce omezuje proud vysvětli mi to pokud nevíš tak běž a změř odpor vinutí tlumivky a pak mi řekni kolik jsi naměřil bude to kolem 20 ohm pak si tuto hodnotu dosaď do ohmova zákona a vyjde ti 230V ďěleno 20 ohmu a vyjde ti 11,5A to by bylo při nulovém odporu výbojky tak o pár řádků víše jsi psal že 70W výbojkou teče 0,3 A po pripojení tlumivky 150W poteče 0,7A a to je ta blbost tím jsi řekl že výkon výbojky je závislý na tlumivce což je milná informace
Rád bych tě seznámil s jedním hojně užívaným vzorcem. Jeho plné znění je P(výkon)=U(napětí)*I(proud)
Matematickou úpravou z něj osamostatníme I, zjistíme, že I=P/U
A teď samotný výpočet, nejprve pro 150 watt:
I=P/U
I=150/220
I=0,7A
A teď pro 70 watt:
I=P/U
I=70/220
I=0,3A
Magnetická indukce neomezuje proud. Magnetická indukce je totiž jev což bys jako elektrikář měl vědět, jelikož díky ní můžeme vyrobit střídavé napětí. To, co omezuje ten proud je indukčnost, což je vlastnost každé cívky.
Ty jsi ale psal že poku připojím na 70W výbojku 150W tlumivku poteče tam proud 0,7A a výbojka bude svítit vic a víc poteče tam jen 0,3A a bude svítít stejně a stejně jako z tlumivkou 70W akorád tam bude vysoké startovací napětí pro 70W a nemíním se z tebou přít o píčovinách vzorec příkonu znám ale ty pořád odbíháš od tématu k nějakým ptákovinám já jen říkám že tlumivka je tam pro vysokonapěťový start né aby udávala proud výbojce zadalší tvrdím že zapálená výbojka má odpor což ty nedokážeš pochopit
Četl jsi ten odkaz ve wikipedii? Tam to máš napsané taky!!!!!
Já už vážně nevím, jak tě mám přesvědčit... Tvrdíš, že jsi elektrikář (VVN) a nevíš, jaký je rozdíl mezi magnetickou indukcí a indukčností. Tak co si asi mám myslet???
Mag. idukce otáčím li cívku v pernamentním magnetu vzniká el.proud to je indukce
Indukčnost připojím li cívku z pevným jádrem na napětí a následně ji odpojím dochází vlivem kmitočtu k nakupení valenčnich elektonů v pernamentním jádru tzv napětový puls.
Jen jsem se trochu přepsal tak mne zabij
Jinak pokusy z výbojem když se proráří vzuch napětím v řadu 10 tisíc voltů a výbojem plynu ve výbojce kde je pod vysokým tlakem v řádu 1000 V jsou trochu odlišné v tom že výboj vzduchu má jiný odpor než sodíkové a rtuŤové média vzduch má odpor několikrát menší než třeba sodík.
Tak jsme se pěkně pohádali a teď si můžem vyměnit třeba řízky ne?