Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chces teda rict,ze kdyz dam pres sani puncochu pak se CT vubec nezasira?To se mi nezda,protoze ani pytlik z vysavace ti vsechno nezachyti,ale schvalne to vyzkousim.Me se CT zasira celkem dost a protoze me uz nebavi to vecny cisteni nejradsi bych od ni upustil,jenze se mi to nechce uz prekopavat.Navic cim vic zasrana puncocha,tim vetsi odpor vzduchu a tim silnejsi je potreba ventilator a pokavad to vsechno visi jen na 1 ventilatotu je jasny,ze pak stoupa i teplota v roomu,snizuje se ucinnost odtahu atd..Taky se muze stat,ze se to zacpe uplne (pokavad to nebudu denne kontrolovat) a to by byl pruser protoze by se mohl znicit jak ventilator (kterej by mohl v krajnim pripade zacit i horet) tak by se mohly usmazit kytky.Pokavad bys mel dostatcne silnej ventilator mohl by ti nacucnout tu puncochu nebo by ta puncocha vlitla primo na vybojku a pak je temer jisty,ze bys mohl vyhoret.Takze i tu puncochu to chce porad kontrolovat a mit ji poradne pridelanou aby se to nemohlo stat.To samy plati,pokavad se ten ventak posere (pak je vyrazene z cinnosti veskere chlazeni i odtah a cooltuba se ti muze ohrat klidne na 200stupnu i vic.Takze bych sel na 100 procent do tepelny pojistky).Taky z tohoto duvodu tam mam 2 ventilatory v serii.Tim se zvysuje davanej tlak,prutok vzduchu zustava stejnej a navic v pripade vypadku jednoho z ventilatoru se v podstate nic nedeje.
Jahudka!
ja tu pancuch mam prichitenu paskou lepiacou a este pre poisku tou cvakaciou rychlospojkou a pohoda ta pancucha sa pretiahne len trosicka ako taha ventak a cistil som ju asi za 3mesiace raz a ked som ju dal dole vsetko bola na tej pancuchce ten silon ako keby bol staticky a vsetko drzal po kope spitaj sa zenskej ked si ju oblieka ci jej neprska na tele co ma za dosledok staticka elektrina
Původní příspěvek od Drevo-kocour Levá varianta: Natáhneš punčochu přes konec CT, kudy se tahá vzduch ze skříně a máš klidAle spíše bych se zaměřil na fitraci pasivního/aktivního přívodu vzduchu, protože nejvíce sra*ek taháš přez přívod do skříně.
Punčocha by to možná vyřešila - k tomu CTčku..........ale ty PC větráčky - těch je kotel, musel bych si holt vyrobit nějaký ty fitry( zapunčochovaná skříň )
citace:
Původní příspěvek od Jahudka! Mr. Figaro - Je jasny,ze je nejlepsi mit poradnej ventilator kterej dava poradnej tlak,ale treba ja mam na okruhu CT 2ks ventilatoru (obycejne axialni) 180m3/hod a v pohode to uchladej.Kdyz mas totiz zvlastni okruh pro CT nemusi ventilatory davat az takovej tlak protoze na nich nemas pachac.Jedinej odpor vzduchu klade asi 2 metry hadice ktera je rovna a 2 kolena ohnuta z flexoroury.Tam kde bys mel mit pachac je odtah z boxu a to by asi obycejnej axial neprotah.Ja pachac nepouzivam a zadnej extremni smrad jsem nezaznamenal.Jo,je to trosku citit to uznavam,ale zase takovej extrem to neni a to tam mam ruzny modely.Pokavad to ale potrebujes dokonale zamaskovat,je jasny,ze pachac je nezbytnost.
Ukrejvat skříň nepotřebuju, de mi hlavně o ten pach, minulou in s C99 byl docela hustaj, kytky tak smrděly(mě to voní ale ostatním obyvatelům v domácnosti ne), že to bylo cejtit v celym bytě až na chodbu.... A to je fakt moc, pacháč prostě potřebuju pořešit.....Jinak to číslo co tam je-např. 160m3- to udává minimální sílu větráku nebo maximální? V zhlendem k tomu že se vyráběj i draší typy, tak typuj že tohle je maximální síla ventilátoru, takže by to Euro2 se 150m3/h bylo ideální, nebo ne?
>Matko291
Asi si dám inzerát do bazaru i když nevim jestli to pomůže. Euro je euro a UFO je UFO, určitě bude lepší jedno dobrý ufo s velkym průtokem(koupil bych si minimálně tu 360ku) než 2 eura s polovičním průtekem a navíc si všichni u toho Eura stěžují na hluk a malou životnost....Mno ještě uvidim
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
matko291 - A kolik vrstev ty puncochy tam mas?Mas ji jen tak volne nebo hodne natazenou?Ja to vyzkousim,prave to zasirani prachem potrebuju vyresit.Jestli to mas stazeny svorkou tak je jasny,ze i kdyz by se to ucpalo,pujde vetrak v nepovolenejch otackach a hrozi riziko prehrati,ale porad lepsi nez aby to nacuclo tu puncochu.No stejne bych radsi koupil original prachovej filtr,ale ani jsem ho nikde prodavat nevidel.Vsude maj jen pachace.
Mr. Figaro - To je maximalni prutok vzduchu pri nulovym tlaku.To znamena pri chodu na prazdno a nic to nevypovida.U lepsich ventilatoru mas udavany tlakovy charakteristiky kde muzes videt zavislost prutoku vzduchu pri urcitem tlaku kterej ti klade potrubi,nebo spis tlaku kterej musi ventilator vytvorit aby ti to potrubi profouknul.
Jahudka!
tak akurat natiahnuta,vrstva jedna akurat na to je len silonkova ponozka co baby nosia klasicka ponozka len silonova
pocuj ta pancucha sa nezabije tym prachom nikdy to by si musel v skrini sekat beton
ja to mam v pomerne prasnom prostredi lebo tam neni podlaha pevna a nezasrala sa ta pancucha vobec
matko291 - Tak to se neboj,zadnej pedant nejsem.Vyzkousim a uvidim,nic horsiho nez ze to nebude fungovat podle predstav se stat nemuze.Maximalne tu jednu puncochu
Taky jsem řešil zasírání cooltube prachem, timhle jsem problem celkem vyřešil. Je ale potřeba silnej odtah. Výhoda je že vložka se dám měnit, nebo třeba luxovat.Nevýho je že je to velký a drahý...
potřeboval bych zjistit, zda musím dát odvětrávání i ořed výbijku v Cooltube. Mám na Cooltube napojeny větrák ufo 225m/h. A vybojku 250w. Více je na obrázku. Myslíte že my to v pohodě uchladí?? A další otázka je co se stane s Cooltube když nepojede větrák?? Mám originalku z obchodu. Myslite že muže prasknout?? Jde od 250w vybojky takove teplo aby se to mohlo stat?? Já si myslim že ne, ale co když tady má někdo jiný názor.
Předem děkuji za odpověď.
Jinak teda je to muj první indoor. Sadím 6 let venku ale indoor mě zaujal natolik že to prostě musím zkusit.
Muj osobni nazor je, ze tam ten vetrak davat nemusis a ohledne toho jestli ti muze prasknout, tak si myslim ze ne, je to delany ze silikobrokatoveho skla nebo ceho, takze by to melo vydrzet, ale zase nevidim duvod to ufo vypinat...
Nepěstuju jen pro to, abych měl hulení a nehulim jen proto, abych byl zhulenej.
Původní příspěvek od Mr Proč Muj osobni nazor je, ze tam ten vetrak davat nemusis a ohledne toho jestli ti muze prasknout, tak si myslim ze ne, je to delany ze silikobrokatoveho skla nebo ceho, takze by to melo vydrzet, ale zase nevidim duvod to ufo vypinat...
mysliš asi borosilikát
"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus
K tomu naddimenzovaný odtah, který má průměr 200mm.
Chci svítit 600W kterou budu mít v cooltube.
Otázka zní, jak to mám zapojit, ideálně bych potřeboval nějaké schéma. Jak zavěsit odtah a kde, jestli dovnitř nebo ven v boxu, může být pachový filtr přímo na odtahu, nebo je třeba napojit tu "rouru" a pak až filtr ? A hlavně jak to mám napojit, když mám cooltube třeba průměr 120mm.
VEVNITŘ
Cooltube s výbojkou - přímo napojená roura s reducí (to je blbost ne ? snížil bych tak průtok vzduchu a limitoval odtah) - odtah - průduch ven z boxu -
VENKU
Roura - pachový filtr ?
Mělo by to být zapojeno takto ? Díky moc za všechny rady