Peshmerga
Stálý Člen
 
Registrován: Oct 2003
Příspěvků: 110 
|
Moč se používala jako hnojivo vždycky, a ti farmáři, kteří v Americe pěstují ovoce a zeleninu tzv. organicky, užívají zpracovanou močovinu jak od zvířat tak od lidí dodnes. Proto se také doporučuje omývat ovoce či zeleninu přicházející z Mexika či zemí Střední Ameriky, kde je toto hnojení zcela obyvklé.
Močovina obsahuje hlavně: čpavek 0.5%, potaš 0.6%, nějaké ty sulfáty, fosfáty,chloridy, trochu magnesia, vápníku, sole, kyseliny močové a močoviny. Řada lidí, kteří pěstují tzv. organicky si připravuje tzv. čaje v krytých kontejnerej, což je směs vody, kopřiv, listí, trávy, pytlíků od čaje, močoviny, kuřinců, suchých koňských koblih dobře dohromady smíchaných a pár týdnů fermentovaných, pak smíchaných s vodou a užitých jako přírodní hnojivo.
Všechny ty povídačky o tom, že by se MJ nějakým způsobem "nasákla" tím pachem z přírodního hnojiva, to jsou jen hloupé řeči. Rostliny si z půdy vybírají pomocí kořenů jen živiny, které potřebují a nikoliv zápachy, které jsou vzduchem odstranitelné.
|