Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak to ne, prasatum se dava vsechno mozny!!! Jen ve velkochovech jim davaji specialni stravu, ale kdo ma prase doma ve chlivku, tak mu dava cokoliv.
Normalne se hnoji i chemkama a delaji se postriky. Pole, na kterym se par let hnojilo vsim moznym a ted bud lezi ladem a nebo je znej pastvina pro kravy a kone...zbytek si domyslite.
Ale jak rikam, nic extra to nebude, spis ten konskej a slepicince.
jak rika "matko291" to asi fakt nebude moc BIO kdyz si vezmu co dene chaluju. ja zkusil holubince 2 tydny nalozene ve vode a cumel sem co to udelalo se slecnama.proste nadhera.listy do tydne uplne jine {totalne leskle,tlustsi,takove pevne,no proste jako z umele hmoty } tak krasne listy jsem driv nikdy nemel {a to uz sem mel kua kocek a hnojiv treba } ani s kurinci nebyl takovi efekt.
bych rekl, ze použít se to dá, ale jsou lepší....
třeba koňský trus se taky musí nejdříve silážovat (kompostovat) než se užije....resp. ho?na obsahují spoustu složitejch srač?k, které aby je rostlina byla schopna přijmout kořeny se musí nejdříve rozložit (...na jednodušší)....
ja osobne si myslim ze to neni moc dobry napad, moc a lidska jeste vic je hrozne agresivni latka.. vojaci si uchcavaj rezne a strelne rany aby si to VYDEZINFIKOVALI takze to bude hodne silne, + lidske hovna jsou asi jine nez slepici, slepice nezerou tolik masa ani tolik chemickych picovin jak my ...
Keby boli na pouzitie dobre aj ludske exkrementy alebo moc, tak to by uz ludia davno zistili a pouzivali.A nie len pri pestovani travy.
Ludske exkrementy a moc nie su vhodne na prihnojovanie.
Zvierata /bylinozravce/ maju ine travenie ako napr. ludia.
S tim jídlem co jíme je to fakt špatný. Někde jsem četl od nějakýho dietologa, že kdyby lidi jedli jenom kočičí konzervy a granule a pili jenom vodu, tak se většina z nás dožije stodeseti let naprosto bezproblému.
Takže veskutečnosti jíme asi pěkný jedy a podle toho taky vypadá to naše "hnojivo".
nejlepší bio-hnojivo, které lze bez problémů sehnat, je slepičí trus (hodně fosforu). Ale já mám skříň v obýváku a tam žádným trusem z pochopitelných důvodů nehnojim. Na outdoor hnojím výhradně slepičáky+mléko
ve starym egypte delali takovy pokus - když chtěli vědět, zda li je žena těhotná....
citace:
code:
Již před 5000 lety doporučovali egypští lékaři zjišťovat
těhotenství podle moči. V berlinském papyru 3038 a papyru
Carlsberg VIII najdeme recept, jak z moči zjistit nejen případné
těhotenství, ale i pohlaví plodu: "Jiné vyšetření, zda žena rodit
bude nebo nebude. Pšenice (špalda) a ječmen. Nechť žena je
zalévá svou močí, odděleně, každou jak datle a jako pečivo ve
zvláštním váčku. Když obě zrna vyrostou, bude rodit. Když
vyroste pšenice, bude to chlapec, když vyroste ječmen, bude to
děvče; když žádné zrno nevyroste, nebude žena rodit."
proč to tak je?
1. ženský hormon estrogen (jež je obsažen v ženských antikoncepčních tabletkách) lze použít k ošetření semen (podobně jako kolchicin) zvýší četnost samičího pohlaví o 10%
2. surová moč obsahuje spoustu škodlivých látek (asi) proto to v ní neroste
ha ha, co je to za metodu s tou psenicou a jacmenom? IMHO pekna ukazka viery v nahodny jav (u starych narodov bezne). kolchicin ma navyse trochu ine ucinky, nez ovplyvnovanie pohlavia. keby som ja denne ochcaval vrecko s obilim, a ono by to zacalo klicit, znamena to, ze budem rodit? Keby som pil dostatok vody a nemal prilis slany moc (to je to, co sposobuje, ze ochcane rastliny usychaju), tak je to uplne realny pokus. Jediny rozumny vplyv, ktory sa v tom moci moze prejavit je jeho pH a EC.... (ak teda berieme moc priemeneho zdraveho cloveka).
ked niekto urobi s tym estrogenom zrovnanie na niekolko stovkach rovnomerne rozdelenych semien, potom uverim... a 10% ? Da sa vobec 10% nejako poriadne urcit? Ved to je podla mna este niekde v tolerancii nahodnych vplyvov... Ked niekomu vyrastie z 20 semien 5 samic, a niekomu 15, znamena to, ze ten prvy tam dal malo estrogenu? Podla mna uplna haluz...
Zdravim,co se tyce lidskych exkrementu,tak myslim ze je to blbost,ale slepici trus jsem uz na kyticky pouzil (puze outdoor),zadny jiny hnojivo jsem na ne nepouzival a mely se cile k svetu
v lit.jsem dale nasel, ze cerstva moc lidska obsahuje ziviny NPK v pomeru 0,5:0,003:0,003 (dusík je ve formě ryche se vztřebávající) a třeba kuřecí trus 3:1,5:0,85 (vsechny tri se rychle vstrebavaji)...
a ta ženská moč? viz.obr. je to z knihy Růstové stimulátory od Doc.Dr.Rudolfa Řetovského...