Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,
zrovna jsem take zjistil problem s pH, jedu poprve bubbler s AH.
Mam skromnej a asi hloupej dotaz, kde nejlip pořídit kyselinu dusičnou? (..kde v Praze např.)
Byl bych schopen se ptat v drogerce..
Dik!
..at rostou ...!
Stale mam problem s PH je hrozne divoky ....cirkuluju 80 litru .... jeden den zmensim PH na 5-6 a druhej den je to uz zase nahore tak prileju ale najednou sem dovalil domu a PH je je uz nekde u 4 ????? hruza des vse sem vymenil ale porad to desne lita pouzivam keramzit .....jak se to má namácet v tom roztoku kyseliny ?? jak dloho, koncentrace atd
Mr. Dude
čim víc pH upravíš tim rychleji se zase hejbne - lepší je upravovat míň - např. pokud máš pH 7,2 tak je zbytečný ho snižovat na 5,5 - stačí v poho do 6,0 - 6,2
už propranej keramzit je dobrý nasypat přes noc do velkýho kýble nebo maltovačky popř. do vany - udělat vodu pH cca 4,5 - 5 a přes noc nebo 24 hodin v tom ten keramzit nechat
taky je důležitý dávat hnojky co se hoděj ke konkrétní vodě co používáš
no,ja jen takovy dotaz..ono jde u toho keramzitu predevsim oto, ze je porovity?ze jako dobre nasaje a pak dlouho vydrzi vlhky?mam jeden problem-u EBB and FLOW se to ma jak,vzdyt ten keramzit plave a on by me ztoho vyplaval a kyti by to nejspis nerozchodily...
PS:hledal, cetl-nenasel...
predem diky...
Zdar lidi
Marně se snažím zjistit kolik kyseliny (dusičné či fosforečné) je třeba nalít do např. 10l vody aby se pH snížilo o 1 bod. Případně kolik hydroxidu draselného do 10l vody aby se pH zvýšilo o 1 bod. Snad to tam nelijete jen tak od oka? Tak mi prosím poraďte! Díky
rtep-petr:Kolik je potreba kyseliny na snizeni pH o 1 bod?
To se neda urcit protoze kazda voda je jina, nekdo dava 2ml nekdo 5ml.
Od oka to tam asi nelijem, pouzivame pH metr( v mim pripade digital)
to all: kolisani pH zpusobuje nedostatecny promichani roztoku pri uprave pH.
Zkuste si nalit do nadoby 10L vody, upravit pH na 6,0 a dat tam vzduchovaci kamen a nechat bezet pres noc.Druhej den zmerte pH a budete se divit jak to ty bublinky promichavaji(u me je druhej den pH 6,8)
dalas:
Díky za bleskovou odpověď. Já bohužel pH metr nevlastním a měřit to několikrát odebráním vzorku a přidáním té indikační kapaliny je docela nepohodlné a po čase taky finančně náročné (když to budu při každé úpravě měřit např. 3x, tak budu muset ten pH test kupovat dost často, že!).
Asi si na Vánoce budu přát pH a EC metr :-) doporučíte mi nějaký kvalitní za dobrou cenu? Pište do PM ať to tu neplníme blbostma! Díky