Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
a takhle vypadají moje šalvějky před zimou. Trochu jsem je otrhal a zkusim udělat extrakt.stále je mám na balkoně, ale zvykl jsem je i na přímí sluníčko
2 kozzy: No jesen sa uz na nix podpisala To by ma zaujimalo, aku minimalnu teplotu znesu. Ja idem svoju skupinu tuto zimu testovat na 5 °C. Bezne som ix zimoval pri 18 °- 22 °C.
řekl bych že 5 už je málo, nešel bych pod 10°... já ji radši už o víkendu schoval a dome se mi brutálně rozjela přisvěcuju jí jednou zářivkou aby se snažila růst trochu rovně
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
To FlickerBird : teplotu 10 °C udavaju ako minimum (bezne) na prirodzenyx lokalitax v Mexiku. Ale zaujima ma, kolko Salvia vlastne znesie. Vela druhov ma prekvapilo vynimocnou toleranciou k xladu, tak som zvedavy, co povie magicka Salvia. Info na webe su v tomto ohlade velmi slabe...
takhle by šlo teoretivcky jít až k nule kdy mráz roztrhá buňky protože IMO při nižžších teplotách v přírodě kytku zabije spíš patogen se kterým se se spomaleným metabolismem nedokáže vyrovnat, doma je na tom o něco líp, ale stejně, proč jí nedopřát teplo když pak krásně roste
# SpudGuns # OUT07?? #
:: Umění života spočívá ve správném rozhodnutí na co se dřív vysrat. »
:: Fuck off new smileys, fuck off minichat
:: 303 forever
To FlickerBird : Nexcem ju nexat zmrznut ale okolo + 5 °C by mala vydrzat. Navyse odpadne problem s vytahovanim a prerastanim v zime. Pokial sa Salvia zimuje prilis v teple, rastliny su na jar slabe.
Původní příspěvek od polux To FlickerBird : Nexcem ju nexat zmrznut ale okolo + 5 °C by mala vydrzat. Navyse odpadne problem s vytahovanim a prerastanim v zime. Pokial sa Salvia zimuje prilis v teple, rastliny su na jar slabe.
minuly rok prežila na zasklenmom balkone takže v pohodičke 5 cľzja znijsjie
Jednu šalvějku jsem dal za okno do bytu a tři jsem nechal naparapetu venku a stále jim nižší teplota nevadí a zdá se mi že je jim lépe než té, kterou mám v bytě.
kozzy: podla mna ti dlho vonku nevydrzia podla mna budu dead, skor nez sa nazdaas...
moze byt ze sa zastavil rast "zmrzol" a salvej caka na oteplenie..ale neviem..
a ked ju z tej zimy das do domu..tak to bude sok...a moze to mat nasledky..
nie nadarmo sa uvadza najnizsi teplota 10 stupnov...
all: Tak pre porovnanie - tie salvie ktore mam v xlade sa drzia vyborne, akurat tak ryxlo nerastu - zatial je tam okolo 8- 10 °C, stabilne, aj v noci aj cez den. Tie ktore su v teple, rastu ryxlejsie - a dokonca sa nam xysta kvet (teplota 18 - 22 °C)
šalvějky jsou už cca 2-3 týdny doma za oknem a celkem pěkně se rozjeli. Ty co byli venku se mi zdá že rychleji rostou než ta co byla doma dříve.
Kamarád zkoušel kouřit moje listí ze šalvěje a říkal že měl pocit takového uvolnění, měl chuť běhat, skákat, dělat kotouly, měl pocit kutálejícího se těla, říkal že lepší by to bylo někde na volném prostoru nebo v lese, aby se mohl více pohybovat.
A když jsme pak v knížce Rostliny bohu šalvěj vyhledaly tak tam o tom taky tak psaly.