Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
1 houba nic neudělá...do začátků bych vyzkoušel maximálně 30...spíš 20...je to jako s hulením...ze začátku naprosto stavy mimo a pak si člověk tak trochu zvykne dá se to líp zvládat...
NO ja potrebuju vedet kolik se jich da sezrat aby clovek jeste treba nevyskocil z okna a nebo nemel bad trip nebo neco podobnyho..Takze i 5 hub jeste neudela vubec nic?
to Jahudka!: O houbičkách je známí že mají různou účinnost. Já sem to dělal tak, že sem postupně zvyšoval dávku od velmi malé dokud se mi nezdálo, že začínaj zabírat. Zatím sem měl dycky už ňákou dobu sušený tak sem se zeptal kolik si zhruba dávali lidi co to měli předemnou, dal sem si o něco míň a žvýkal sem je v puse dokud se skoro nerozpustili, pak sem počkal asi půl hoďky a potom sem si dal další várku dyž bylo třeba. Kdybych měl čerstvý tak bych začínal tak od deseti. Myslím, že když se vezmou takle postupně, tak je jich potřeba dohromady víc, ale když chce být člověk opatrnej...
jahůdka - no myslim že z 5ti hub se rozhodně nezblázníš. tak do pohody je pro mě 10 - 20(něco se děje, ale pryč z tohohle světa tě to nedostane)z 30ti je celkem slušnej trip
- pořád si v kontaktu s touhle realitou. 50 - 80 už je celkem hukot a od stovky výš sem se cejtila úplně jinak než ve stavu, kdy funguje přitažlivost země se všemi zákonitostmi - třeba sem viděla na stropě díry - tunely do jinejch světů - svítící a pulsující, v televizi se kamarád díval na film a já se dostala do děje... mno je fakt že po 100 a víc houbách sem se cejtila jako houba sama
Udl: Dle mě u hub záleží na hrozně věcí.Ten učinek neni asi jen o houbách ale o tom jaký si to člověk udělá.Navíc na některejch místech rostou houby s většim množstvim psilocybiny a jinde zase s menšim.Takže pak neni 30 hub jako 30 hub.V každej houbě je to jiný kus od kusu taky.Já to dělam tak že si dam čaj z 10 hub a musim říct že pokaždý šlapal úplně jinak.Pak dýl do sebe leju další z 10-15.Takže sem se za večer taky vyšplhal k těm 40.Ale ono je to hlavně o tom kde člověk je a z jakejma lidma a hlavně záleží na počátečnim chování a na začátku dost ale to neni pravidlem.Dle mě když je to na začátku v pohodě i kdyby se pak něco posralo nebude to tak hrozný jako když se člověk zhoubuje v hospě a hned to stojí za hovno.Tohle už dělat nebudu.Myslim si ale že bad tripy taky nejsou na škodu aspoň člověk ví co to umí a má respekt.A řekne si hm něco neni asi v pořádku.Jednou sem byl pěkně v hajzlu ležel sem na stole zavřený oči a haluze.Viděl sem ty houbičky na louce tam jak sme je sbírali.Viděl sem je hrozně velký ty který byli na tý louce a který sme nenašli a zůstali tam.Vítr si s nima pohrával kroutili se v tom větru.A smáli se mě jak je mi nanic a blbě.Ale z odstupem času to člověk bere v pohodě.Vono je to asi tim že neni dobrý si dávat hubky 2 dny za sebou.Pátky byli vždy v klidu a sobota byla vždycky peklo.Určitě bych taky začínal od 10-15.Já je nejim.Dělam si ten odvar (z babskýho ucha jak tomu řikam).Řek bych že to najede rychle.Jedna výhoda hub je že když jdu domů pozdě večer nikdy mi neni zima.
Tak dik za odpovedi..Minimum jak pisete je tech 10 a nic by se jeste posrat nemelo.
bluebery - Tebe bych se chtel zeptat co to je podle tebe do pohody a jaky to je na tech houbach bejt do pohody?Kdyz jsem do pohody po trave tak se tlemim atd.To kazdej zna,ale u halucinogenu je to asi neco jinyho?
Jinak docela koukam jak daleko az cestujesKazdopadne 100 hub se snist da.Mam nekde doma knizku trilogie o halucinogenech a tam pisou ze aby clovek neprezil musel by tech hub snist asi nusi coz neni samozrejme mozny.Pri velkym mnozstvi se z lidi stavaj "jenom"magori..
Jeste by me zajimalo kolik jsi jich snedla nejvic a jestli kdyz jsi mela tech 100 jestli si jeste alespon trosku uvedomujes sama sebe a muzes se v pripade problemu ovladat nebo nekdo uz musi bejt s tebou?
- dalsi vec je jak rikate ze je dobry vyrazit nekam ven a tam se zhoubovat..To je hezky,ale co v zime?To uz nejde lezet nekde venku na snehu.Navic jak pise Distillers neni mu zima a to je v zime taky celkem nebezpecny (umrznuti)..Takze by me zajimalo jestli je nejakej podstatnej rozdil jestli si to dam doma a nebo venku.
Mno ja vim no dementni otazky ale mam pred tim asi moc velkej respekt
Jahůdka: je velmi dobře, že z nich máš respekt... Určitě si ho totiž zasloužej.
Na první pokus - pokud máš lysny, doporučil bych 10 ks s tim, že když to bude za další cca hoďku a půl v pohodě, tak klidně přilož dalších 10. Aspoň uvidíš, co ty houby uměj...
Před konzumací bych si dal tak 3 hodiny půst, houby by pak měly najet do 45 minut...
Po 10 ks budeš zhruba jak po 6 pivech a pár hustejch špázlech... Po těch 20 bys mohl začít vidět mozaiky, krajina se začne vlnit a tak... Záleží, jak budou ty houby silný...
Zkoušel jsem houby v hospodě, v bytě, v lese ve tmě a proto doporučuju vypadnout někde mimo civilizaci do tmy (ideální je vychytat úplněk - ale to zas vlastně už neni tma)... Prostě v tom stavu nebudeš mít potřebu potkat kohokoli neintoxikovaného (respektive někoho, kdo není na stejný "frequenci" jako ty). A pohybovat se tam, kde víš, že se můžeš třeba během 20 minut vrátit ke světlu (když bude potřeba to trochu zbrzdit).
Jinak doporučím pořádnej batoh, vzít si náhradní věci (člověk může zmoknout a tak...). Prostě základem je mít pohodlí a teplo a sucho. Něco Tě zprudí a je na světě bad trip. Hlavně pak vezmi hodně vody, houbičky daj tělu celkem na frak, takže je potřeba hodně pít a proplachovat se!
Po houbách moc ležet nebudeš, toho se neboj. Je to spíš takovej spííídek, takže fakt budete lítat jak pošuci. Proto doporučuju les a noc - aspoň vás blázny nikdo neuvidí...
Chcel by som sa teda tiež pripojiť,ale mám skúsenosti len s kubánkami.Prvý krát som mal 3 ks a bolo toho dosť.Ale to už je dávno.Ako som začal s pestovaním,tak z prvej úrody som dal 2ks(stredne veľké) a už som pocítil účinky,v pohode ovládateľné,ale príjemné.Teraz dávam tak 10-20ks,max. som mal 40ks(dlhý trip),ale aj 15 hubiek mi dokáže odstrániť ego
Medzi 20 a 40 ks som nejaký výrazný rozdiel nevidel(necítil),len to trvalo fakt dlho.Pre "panica" by som z Psilocybe Cubensis odporúčal tak 3-5ks.Ale pestované doma majú dosť podobnú potenciu,takže sa to ľahšie odhaduje.
Řek bych že houby zvyšujou teplotu.Už kolikrát sem byl mimo že mi přišlo že nepotřebuju ani oblečení.Jednou sem měl i pocit že ho ani nemam na sobě.Ale na tohle bych si dal pozor v zimě.Dost se mi taky stávalo že mi chvilkama byla zima pak teplo a furt se to střídalo a já ani nevěděl proč.Střídalo se to podle mě podle toho v jakej byl člověk náladě.
ad houbové tipy etc. bych možná spíše pokračoval zde
bych se ještě rád vrátil k psychedelickému strachu, šílenství a "bad tripům" - ono v podstatě dobře zpracovaný "bad trip" je mnohem užitečnější než takový srandovní psychedelická pohůdka - při těhle stavech vyplouvají na povrch nezpracovaná témata z dětství, třeba i perinatálních zážitků, které se tímto způsobem snaží vyventilovat..
proto lepší než člověka (pokud na to máte ) ukliďňovat a přivádět ho na jiné myšlenky je jít přímo do nitra toho strachu a pokušet se najít nějakej záchytnej bod v tom - proniknout ke kořenum - většinou přichází úleva jak na tripu, tak i v dalším životě
Dude: No z tohodle sem měl právě strach.Pár takovejch věcí se do mě vtíralo z dřívejška.A jen sem se modlil ať nedojde k jedný nepříjemný vzpomínce pač by mě to asi dodělalo.Nejhorší je strach z nejistoty těch halucinací.Člověk vidí všechno možný: vzpomínky, lidi který zná ale i který v životě neviděl, místa který zná ale i který v životě neviděl, pak klasický geometrický tvary, pak kraviny jako ze Žlutý ponorky od Beatles.A všechno to jedehrozně rychle bez jakýkoliv návaznosti na sebe.A bez jakýhokoliv ovlivnění.Vono při nákym bad tripu je sice hezký si říct budu myslet na něco jinýho, ale ono tohle neexistuje.Prostě to nejde i když se člověk snaží.Možná tim jen přepne na něco jinýho ale na to na co chtěl přepnout stejně nepřepne.Ten mozek si s těch hromad halucinací nevybírá.Aby řek: "jé tohle je hezký to ti necham puštěný dýl" ukazuje všechno najednou špatný i dobrý a to si myslim že je na mozek moc.Houby sou pěknej náklad na mozek i když určitě jak kdy při bad tripu určitě.Člověk toho vnímá několikrát víc než v normal stavu.V hospě mi nic neuteklo dokonce sem slyšel i to co si lidi šeptali.Když ty houby ok sednou tak mě na nich překvapila hrozná moudrost.Člověk každýho utře a taky se mi zdá že dokáže i manipulovat s nezhoubovanejma lidma.Prostě dokáže člověka přesvědčit leckdy aby něco udělal takovym zvláštnim způsobem.V hospě sme jednou seděli takhle bylo nás tam dost a u dalšího stolu taky dost.Přišlo mi že kolem těch 2 stolů se blbě lidi dostávají na wc.Od vedlejšího stolu pak odešli náký lidi.A já si tak jako řikam že by si ten kluk mohl líp přesednout aby tam bylo víc místa.Je to kámoš podle vidění a tak mu řikam aby si jako přesed že tim komplikujem lidem vchod na wc.A on jako že je línej a že tam bude.Já se na něj tak vážně podíval a řikam mu "hele mě je to jedno ale je to na tobě jak se zachováš" on chvíli přemejšlel a pak si fakt sed na to volný místo.Zhoubovanej člověk taky všechno stíhá bych řek třeba se baví různý skupinky lidí každá o něčem jinym a člověk dokáže se bavit s oběma najednou.Nevim jestli se to stalo někomu s vás.Ale kolikrát se mi stalo že mi ty stavy přišli takový sobecký a moje chování se mi ani nelíbilo.Furt sem měl zapotřebí někoho schazovat a každýmu něco vyvracet a jak je člověk tak moudrej tak fakt dostane každýho.Prostě někdo něco řekne a já řeknu "ne tak to neni tak to bejt nemůže protože....." a ten druhej jenom čumí a busim uznat že mam pravdu.Prostě člověk má takový hustý filozofický kecy, který vedou jen k tomu že podstatou života je bytí a cokoliv jinýho ho nezajímá ostatní se baví o autech a o nákejch věcech co si kdo koupil a ty se jenom tomu tlemíš a řikáš si že je to k ničemu.A že jediný důležitý je jen to aby si byl.Taky sem se divil jak sem furt vyhrával v šachách.Sotva se chodil vo očích ani nemluvim a šachy sem si dával fakt hustě.Prostě sem věděl že vyhraju.Ale moje myšlenka byla že nahraju proto abych vyhrál ale proto abych si zahrál.V tu chvíli mi přišlo že i prohra by byla moje výhra.Prostě mě bavilo myslet.Jenže jak je člověk tak myšlenkově v prdeli tak vidí na dost tahů dopředu.A já prostě hru furt přerušoval.A chvílema sem radil i protihráčů a to bylo samý "hele a kdyby si šel sem a pak tak tamto a takhle.A jestli nepůjdeš tam a tam tak budeš v hajzlu.Je to holt rosekávací stav.K timhle stavů je ale lepší to moc nehrotit a těch 10-15 stačí.Zhoubovat se kvůli halucinacím neni ten správnej důvod.Vono vychytat stav aby člověk měl halucinace a cítil se dobře neni asi moc jednoduchý alespoň ne pro mě.
Co se týče těch myšlenek, který vás můžou rozbít, tak moje zkušenost je, že se začínaj objevovat v okamžiku, kdy se naplno rozjede ten stav. Najednou je podnětů z vnějšího okolí i vlastních myšlenek až až a člověk najednou neví co s tim. Průšvih pak je, když je fakt moc na sračky a má i chvílema pocit, že intoxikován není. Přitom se do vás valí jedna myšlenka za druhou, v okolí se dějou divný věci... Totální cirkus! Člověk si začne připouštět, že mu asi hráblo...
Kámoš posledně začal panikařit, otáčel se jak káča, bylo vidět, že se to na něj valí odevšad a fakt mu stačilo jen vysvětlit, ať si laskavě uvědomí, že něco sežral, že je po tom na káry a to, co se mu děje v kouli se prostě má dít, ale zmizí to...
Taky máte vždycky pocit, že se pak vidíte ve své duševní nahotě???
jahůdka - nejvíc kolem 150- nepočítala sem to, jen v tý krabičce bylo něco kolem 300 hub a s kamarádem sme to snědli napůl, tak + - jasně že sem vnímala pořád že sem to já, ale úplně jinak nedokážu tohle popsat slovama, pocit to byl jako úplný splynutí s okolím - něco jako že já, ty, kytka na zahradě a kámen v potoce je jedna energie, jenom rozložená do ohraničených forem, t.j. tvarů po nějakym čase mi došlo, že sama před sebou se nedá nikam schovat, protože když všechno je vším, tak to spolu všechno komunikuje jo, strach sem z toho na chvíli dostala - najednou chvilinka paniky, kdy sem cejtila že sem chycená v pasti a že tohle sdělení je naprosto šílený naštěstí, fakt řikám naštěstí sem tohle sdělení zpracovala tak že když se nedá ničemu utýct tak pokusy o to sou zbytečný, smířila sem se s mnoha realitama, jako že věci se dějou jak se maj dít a že nemá smysl se tomu bránit, potom mě zaplavil pocit nepopsatelnýho štěstí a lásky
tyhle výlety mě trochu změnily vnímání věcí, řikám k tomu to, že ať se děje co se děje nemá smysl se tomu bránit, spíš to prožít a smířit se
Proto - jezte houby, choďte na výlety, ale buďte připravený, že až se vrátíte svět nebude jenom takovej jakej byl předtím, ale že se pohled rozšíří