Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Smrt
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 16 17 18 19 20
Autor
Téma 
Easy
Nový Člen

Karma uživatele Easy - 33% Pěstitelská

Příspěvek č. 273

sebevrazda je imho jedna z tech veci, ktere nepochopis, dokud sam tezkou depku stemito sklony nezazijes nebo nemas patricne odborne vzdelani.
caesar: "normalni choroba".. no to je velky zjednoduseni, prechazeji tomu zivotni krize a ty zadnyma praskama nevyresis. ano, zivot je strasne krasny, ale potrebujes dve veci: kamarady a rodinu, tvoje pilire... nekdo je nema a pak je to jen otazka casu...
co se tyce sebevrazdy zvirat zajimavy clanek je tady: http://vesmir.msu.cas.cz/Pavel/sp_11_98.html

setth: moc rozumna rec. ve vsem souhlasim.

Everything is relative. Only I am absolute.

Old Post 20-08-2005 v 22:17 PM
Easy je offline   Profil uživatele Easy   Find more posts by Easy   Foto galerie člena Easy   Click here to Send Easy a Private Message   Add Easy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta Dawg
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta Dawg - 4% Pěstitelská

Příspěvek č. 274

CAESAR: Opakuji, můj názor na sbebevraždy není výkřikem z deprese! Ano začal jsem se o to zajímat v jedné těžké depresi několik let zpátky, ale od tý doby se mnoho věcí změnilo deprese mám čas od času pořád, ale kdo nemá... Podle mě je to o základním právu - máš právo žít a měl bys mít i právo zemřít. Ano je to proti pudu sebezáchovy, ale myslím že v dnešní době jsme už dostatečne rozumní abychom své pudy dokázali alespoň částečně zkrotit. (Když vidíš holku která se ti líbí taky se s ní hned nespáříš, ale zkrotíš další svůj nejzákladnější pud...)

Setth: Rozumově nikdy nedojdeš k tomu, že MUSÍŠ spáchat sebevraždu, ale k tomu že MŮŽEŠ. Pak už záleží jen na tobě....

Jinak o tento problém se zajímám už několik let a tvé cvičení jsem praktikoval už v začátcích již několikrát a to až s neuvěřitelnou empathií s těmi lidmi. Ano, je to bolestivá zkušenost, ale později jsem zjistil že většinu té bolesti si lidé způsobují dobrovolně sami. Pokud si člověk uvědomí že mu životy jeho blízkých nepatří, bude k tomu přistupovat naprosto jinak. Neříkám že ho to nebude mrzet, to bude vždy, ale rozhodně se s tím smíří.

Lidi nikdy nelitují toho mrtvého, ale jen sami sebe že tratili!!! A to je podle mě sobectví daleko vyšší, protože jim to nikdy nepatřilo...

Peace 4 every peaceful being... Ty ostatní ať se jdou klíďo bodnout...

Keep dawgin' !!!

Old Post 21-08-2005 v 06:58 AM
Rasta Dawg je offline   Profil uživatele Rasta Dawg   Find more posts by Rasta Dawg   Foto galerie člena Rasta Dawg   Click here to Send Rasta Dawg a Private Message   Add Rasta Dawg to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 275

mam tezce nemocneho otce....nejdriv ochrnul(kliste)Kdyz se dal po 10 letech pomalu do kupy,srazilo ho na prechodu nechutne auto.I tu nehodu rozchodil a prislo se na rakovinu,takze bylo nejake ozarovani.Nekteri co se jezdili ozarovat s nim uz tu nejsou.

Vysvetlil mi,ze nechce odchazet v bolestech.........nedivim se,kdyz vidim jak se mesic od mesice meni...

Old Post 21-08-2005 v 07:28 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Karma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% Pěstitelská

Příspěvek č. 276

ked som sa liecil z peria, tak som mal inac huste depky a na sebevrazdu som myslel skoro stale, ale nakoniec som dospel k tomu, ze predsa niesom taky zkurveny vyjebany spinavy hajzel, aby som takuto svinobinu urobil svojim rodicom. preto som napisal, ze to je spinavost najhrubsieho zrna a na tom aj dalej trvam. ina vec je ked ma clovek velke bolesti.

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 21-08-2005 v 09:30 AM
CAESAR je offline   Profil uživatele CAESAR   Find more posts by CAESAR   Foto galerie člena CAESAR   Click here to Send CAESAR a Private Message   Add CAESAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Karma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% Pěstitelská

Příspěvek č. 277

citace:
Původní příspěvek od Rasta Dawg
CAESAR: Podle mě je to o základním právu - máš právo žít a měl bys mít i právo zemřít. Ano je to proti pudu sebezáchovy, ale myslím že v dnešní době jsme už dostatečne rozumní abychom své pudy dokázali alespoň částečně zkrotit. (Když vidíš holku která se ti líbí taky se s ní hned nespáříš, ale zkrotíš další svůj nejzákladnější pud...)

pravo na to mas, ale to nic nemeni na tom, ze je to pekna spinavost voci blizkym. rozmnozovaci pud je u cloveka silno potlacany uz od malicka, na rozdiel od pudu sebezachovy, ktory sa stale viac zosilnuje. ale to zalzi od vychovy

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 21-08-2005 v 09:35 AM
CAESAR je offline   Profil uživatele CAESAR   Find more posts by CAESAR   Foto galerie člena CAESAR   Click here to Send CAESAR a Private Message   Add CAESAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Příspěvek č. 278

este k tomu clanku>odla toho co tam pisu, tak to moc na sebevrazdy nevyzera. ved vela ludi napr ked hori, tak sa snazia uiniknut z budovy aj skokom z velkej vysky, lebo ich mozog vie ze ked ostanu vnutri, tak zomru urcite, ale ked skocia, tak ze maju sancu prezit. ked skocia nepreziu, tak to bola sebevrazda?urcite nie.tak isto aj tie velryby co su spominane v tom clanku, tak mali supy z tych vojenskych veciciek, tak sa snazili dostat z ich dosahu. odkial mali viediet, ze tam uviaznu?

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 21-08-2005 v 09:42 AM
Rasta Dawg
Stálý Člen

Příspěvek č. 279

CAESAR: Dobře, když má fyzickou bolest, tak ano a když psychickou, tak ne? Trošku podpás, ne? Dovedl by jsi říct člověku do očí ať s tebou zůstane abys ses necítil špatně, přesto že pak by trpěl on? A kde je sobectví? Dokázal bys být tak velkorysej a nechat někoho jít?

Každej to vidíme z jinýho úhlu, ani jeden nemusí být úlně pravdivý, ale zároveň v každým může být velkej kus pravdy... Tak to vidím já...

Keep dawgin' !!!

Old Post 21-08-2005 v 11:07 AM
Rasta Dawg je offline   Profil uživatele Rasta Dawg   Find more posts by Rasta Dawg   Foto galerie člena Rasta Dawg   Click here to Send Rasta Dawg a Private Message   Add Rasta Dawg to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nebulaquest
Stálý Člen

Karma uživatele Nebulaquest - 89% PěstitelskáKarma uživatele Nebulaquest - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 280

Smrti sem se vždycky bál..ale po smrti mýho kámoše sem k tomu začal přihlížet jinak..už je mi to jedno..

Old Post 21-08-2005 v 11:14 AM
Nebulaquest je offline   Profil uživatele Nebulaquest   Find more posts by Nebulaquest   Foto galerie člena Nebulaquest   Click here to Send Nebulaquest a Private Message   Add Nebulaquest to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Příspěvek č. 281

citace:
Původní příspěvek od Rasta Dawg
CAESAR: Dobře, když má fyzickou bolest, tak ano a když psychickou, tak ne? Trošku podpás, ne? Dovedl by jsi říct člověku do očí ať s tebou zůstane abys ses necítil špatně, přesto že pak by trpěl on? A kde je sobectví? Dokázal bys být tak velkorysej a nechat někoho jít?

Každej to vidíme z jinýho úhlu, ani jeden nemusí být úlně pravdivý, ale zároveň v každým může být velkej kus pravdy... Tak to vidím já...

fyzicka a psychicka bolest sa neda zrovnavat, aj ked mas pravdu, kazdy to vidime inak.

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 21-08-2005 v 13:03 PM
gustav makovec
Stálý Člen

Karma uživatele gustav makovec - 27% PěstitelskáKarma uživatele gustav makovec - 27% Pěstitelská

Pohodička Příspěvek č. 282

Se smrtí jsem se setkal osobně mnohokrát,už od mládí,avšak v posl.14 dnech ?bohužel? 2*.Poprvé,když jsem svému strýci,žijícímu v osamění vyřizoval pohřeb-(špitál,doktoři,márnice,hrobník,elektrárny,plyn,atd)-církevní,s otevřenou rakví,včetně účasti samosebou,-bylo to však pro mne takové méně osobní a byl jsem spíš zahlcen starostmi okolo.Podruhé na pohřbu (,,civilní´)své tragicky zesnulé spolužačky,která se narodila o den později než já, po níž zůstala 8 letá dcera+zarmoucená rodina...Co jsem si z toho odnesl ? docela dost ,,zážitků´´....Musím podotknout,že daleko víc mě asi psychicky poznamenal ten druhý....O smrti,sebevraždě a věcích s tím spojených přemýšlím, asi jako dost lidí,ale taky tak jako oni nemám a asi nemůžeme míti universální názor a řešení.Fyzická smrt je v současné době nevyhnutelná,musím s tím počítat,dotkne se mne,mojí rodiny,známých, blízkýchPokud sám něco musím zabít-udělám to co nejrychleji a pořádně..-(kapr)-,s myslivostí jsem zkoncoval..(ve dvaceti jsem byl schopen slovit srnu motykou)-což s myslivostí nemá nic společného !..holt s přibývajícím věkem člověk mění své názory...ale kdo něco neprožije-nešáhne si na horkou plotýnku-neví o co jde.I když je to relativně smutné a bolestné-nic s tím asi neuděláme.Je to morbido,ale nemohu se ubránit myšlenkám na event.smrt mých dětí,(jejichž věk jest blízký věku některých účastníků groweru)...za posl.pár týdnů co pěstuju a pár krát jsem zahulil-(po 35 poprvé) jsem při tom získal pár zkušeností-např: Zbytečně netlačit na pilu...(germáni langsam)...travka v tom pomáhá,ale je to jako se fším: vše třeba požívati jako šafránu!Ve větším množství se to mění v nicnepřinášející stereotyp a marast.Jemné chutě,nuance a zážitky života vůbec v tom marasu nevnímáme.Nepřejídat se,ochutnávat,pozorovat.My jen bohužel asi neumíme žít !Zdánlivá bída Indů,křováků,tragické osudy lidí,sebevraždy kytovců,katastrofy..plusy a mínusy...Neberu to jako smíření se s osudem,nebo pesimismus,ale jako .....co vlastně ? ? ? ? ? že by jenom život na zemi ?mám rád jednoduchá řešení....takse mějte líp a hlavně:nevěšte hlavu...smrt příjde sama...

Old Post 21-08-2005 v 13:14 PM
gustav makovec je offline   Profil uživatele gustav makovec   Find more posts by gustav makovec   Foto galerie člena gustav makovec   Click here to Send gustav makovec a Private Message   Add gustav makovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gustav makovec
Stálý Člen

Karma uživatele gustav makovec - 27% PěstitelskáKarma uživatele gustav makovec - 27% Pěstitelská

jsem zapoměl... Příspěvek č. 283

smrt je jako sračka, Příjde a jdeš....

Old Post 21-08-2005 v 14:29 PM
gustav makovec je offline   Profil uživatele gustav makovec   Find more posts by gustav makovec   Foto galerie člena gustav makovec   Click here to Send gustav makovec a Private Message   Add gustav makovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Distillers
Stálý Člen

Karma uživatele Distillers - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 284

Svoji smrti se neboji sem na ní připravenej.Ale bojim se spíš smrti svých blízkých.Já se smiřuju se smrtí blízkých docela dobře.Prostě beru smrt jako součást života.Nikdo tady nemůže bejt věčně.Smutný je když někdo umře mladej to jo.Ale spíš se bojim toho aby nikdo neumřel v našem domě.Prostě nechci nikdy vidět někoho mrtvýho.Je mi 24 a nikdy sem nikoho na vlastní oči mrtvýho neviděl a ani si to nepřeju.Kdybych někoho asi viděl furt by se mi to vybavovalo a nevim jakej by to mělo vliv na mou psychiku.Mam takovou zajímavou teorii.Sem přesvědčenej o tom že člověk má v sobě kdesy zakodovanej svůj život hned od narození.Je tam kdesy popsáno co se kdy a kde bude dít.Je tam uloženej i způsob smrti.Člověk ale do toho nevidí a nemůže si to přečíst.Je to takovej osud života.Může tam bejt nahráto třeba i plno náhod.Třeba sem na jinym místě než bych měl bejt a kdybych náhodou byl jinde tak by se mi mohlo něco stát.Za to že sem na tom místě můžu vděčit mnoha věcem.Vlastně se všechno od sebe odvíjí.A všechno na všem zavisí.Když se ty osudy nevhodně propletou může dojít ke smrti.

Old Post 16-09-2005 v 09:17 AM
Distillers je offline   Profil uživatele Distillers   Find more posts by Distillers   Foto galerie člena Distillers   Click here to Send Distillers a Private Message   Add Distillers to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Distillers
Stálý Člen

Příspěvek č. 285

Jistě že kdyby na mě někdo vytáhl pistoli že budu mít strach.Ale řek bych že ne ze smrti.Vono jde o to jak člověk uvažuje.Někdo může umřít bolestivou smrtí a jinej zase ne.Někdo může umřít ve spánku a je to.Ono záleží jak kdo žije podle toho taky má strach ze smrti nebo ne.Člověk jako já kterej nemá v životě nic moc ztratit strach ze smrti moc mít nebude.Oproti lidem co mají rodiny peníze a sou tak nák štastný.Já prostě život beru tak že se člověk narodí proto aby umřel.Já bych tady nechtěl strašit do 80 let.Stejně si myslim že lidský tělo je jenom jakejsi obal duše.A duše je dle mě něco jako ego.Vlastní já.I když nechápu moc dobře jak by v posmrtnym životě mohlo fungovat bez mozku.Jestli existujou náký životy (jestli se to dá životama vůbec nazvat tak budou asi o něčem jinym).Jednou mi nák nesedl jeden špek.Fakt to nák nesedlo pač už sem toho vyhulil mraky.Asi mi to nesedlo pač sem byl celou dobu sám a chtěl sem něco dělat s někym bejt ale nák to nešlo zrovna.Už sem tady o tom někde psal ale už nevim kde.A jednu chvíli sem ani nevěděl kdo sem.Bylo mi hrozně furt sem slyšel hlasy který se mi na něco ptaly.Jenže to mohly bejt možná i moje hlasy.Je jasný že sem nahlas nemluvil ale mozek možná umí cosi vysílat (pod vlivem) co se může zdát jako hlasy.Byli to hnusný vtíravý myšlenky který se mi ptali co si myslim o některejch lidech co znam.A já na ně sám sobě odpovídal.Jenže to bylo fakt k zbláznění.Ptalo se mi to fakt hrozně rychle (něco jako velký bratr) jo přesně to.Všim sem si pak že skoro ani nevim jak se menuju kdo sem a co tady vůbec dělam.Stalo se to že tělo mi právě přišlo jako obal.Jako něco nepodstatnýho.Přišlo mi jako maska, na maškarnim.Najednou mi přišlo že obal je u každýho stejnej.Ale vlastní já kdesy uvnitř je každý jiný.Na tohle nikdy nezapomenu co se mi stalo.Bylo to po jedinym brku skunku.No pak sem si dal během toho stavu další.Ale dost to nesedlo.Mě se vůbec stávají divný věci.Přišel sem taky na to že zhulenej nejsem schopnej poslouchat některou hudbu třebaže jí mam jinak hodně rád.

Old Post 16-09-2005 v 13:07 PM
Distillers je offline   Profil uživatele Distillers   Find more posts by Distillers   Foto galerie člena Distillers   Click here to Send Distillers a Private Message   Add Distillers to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta Dawg
Stálý Člen

Příspěvek č. 286

Jen dotaz...Jakou hudbu?

Keep dawgin' !!!

Old Post 16-09-2005 v 13:39 PM
Distillers
Stálý Člen

Příspěvek č. 287

Rasta Dawg: No jakoukoliv co posloucham.Jednou sem přišel dost na hadry a radči sem šel hned spát.Ale chtěl sem poslouchat hudbu.Discmana sem ani radči nehledal a vzal sem si mobila na mp3.Zjistil sem že třeba Radio Friendly Unit Shifter od Nirvany si vůbec nemůžu pustit.Ani věco od Hole.Nakonec sem si pouštěl radči pomalejší věci od Pixies,Weezer nebo Libertines

Old Post 19-09-2005 v 05:58 AM
wendy
Stálý Člen

Karma uživatele wendy - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 288

nebojim se smrti, ale toho, že si nestačím užít život

ale mám jedno heslo: TĚLO MÁ JÍT DO HROBU ZHUNTOVANÝ

Old Post 07-10-2005 v 23:37 PM
wendy je offline   Profil uživatele wendy   Find more posts by wendy   Foto galerie člena wendy   Click here to Send wendy a Private Message   Add wendy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:48 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 16 17 18 19 20  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás