Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Smrt
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 15 16 17 18 19 »
Autor
Téma 
CAESAR
Stálý Člen

Karma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% Pěstitelská

Příspěvek č. 257

citace:
Původní příspěvek od xerthon

zivot me naucil pripravovat se vzdy jen na to nejhorsi,hodi se to
Posmrtny zivot by nebyl sok ,ale prijemne prekvapeni

myslis, ze prijemne? chces mi povedat, ze zijes aj myslis tak, ze mas uplne ciste svedomie?ze keby si sa teraz stretol s bohom, tak by si sa mu kludne podival do oci a povedal som cisty a on by povedal mas pravdu.

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 18-08-2005 v 15:27 PM
CAESAR je offline   Profil uživatele CAESAR   Find more posts by CAESAR   Foto galerie člena CAESAR   Click here to Send CAESAR a Private Message   Add CAESAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 258

buh nema rad jen dokonale lidi,ale i ty co jsou uprimni a umi uznat sve chyby a viny.At je hrich jakykoliv,buh muze odpustit

A kdyby nahodou posmrtny zivot byl,proc by to muselo probihat zrovna tak,ze pujdu na nejaky pohovor a tam se rozhodne kam se mnou.
Prijemne prekvapeni by bylo to,ze vubec je.

Old Post 18-08-2005 v 16:37 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Karma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% Pěstitelská

Příspěvek č. 259

ja nic take nehovorim, ze nejaky pohovor. to ze ma rad vsetkych to mas pravdu, ale zeby lentak odpustal, tak tomu never. zase to neni daky dilino do ktoreho mozes celyzivot kopat a on ti to potom lentak velkodusne odpusti. vsetko ma svoje spetne posobenie, cize ty ponesies nasledky toho ze si mal nasalame boha a jeho posmrtny zivot, ked ti dava cely zivot dostatok dokazov o tom ze existuje, ale ty ich nechces videt a nechces ich prijat.

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 18-08-2005 v 18:17 PM
CAESAR je offline   Profil uživatele CAESAR   Find more posts by CAESAR   Foto galerie člena CAESAR   Click here to Send CAESAR a Private Message   Add CAESAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jumpp
Stálý Člen

Karma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% Pěstitelská

.. Příspěvek č. 260

zdravim all,
tohle tema nebo jen nadpis neco v kazdem vyvolava jak predstavy tak okamziky u ktreych je vzdy na konci KDYBY,protoze nikdo z nas neumrel a neni tu zase aspon sem to videl jen ve filmu , jde o to co vy sami vlastne citite ale jak muzeme psat o smrti kdyz zijeme, nekdo rika ze to je dar od Boha, a ani svuj zivot tedy nezname kdyz uz se snazime poznat smrt... ale oc jde, podle meho jde o to co clovek zazil, videl, jak moc uz truchlil jak moc se treba ani se smrti nesetkal mylsim treba v rodine kamarad kdokoli koho znal, koho mohl poznat. ted sem narazil na tohle tema a v pondeli se me dobre kamaradce stalo nestesti, jel kamion, ridic cca 1,7promile, kamaradky maminka na prechodu a on ji srazil, je to divne ji sem neznal ale ted cejtim neco divneho hodne myslim na to na tu kamaradku meli jsme totiz o vikendu kalbu a ona tam byla ja s ni mluvil ona mela pred vejskou takovejch planu, snu a ted tu je urcita prekazka a uz nic nebude takove jake bylo to je moc zle, kamarad s ni chodi a potkam ho a nevim co mu rict fakt rikam co se me netyka do toho se neplist, slyset a zapomenout, ale tohle je tak zvlastni proto ja nemuzu psat o smrti, nemuzu rikat ze se ji nebojim, nemuzu si vzit co bych zpusobil pro rodinu, pro blizke, ted mam namysli toho kdo by si chtel vzit zivot, ano kazdy o tom alespon jednou(a to je asi malo) neuvazoval, ale kdyz se stane treba to co sem psal vyse tak to je moc smutny....
proto ja chci nejdriv poznat zivot a pak kazdy pozna i to o cem tohle tema je, smrt poznaji vsichni, i ti kdo se boji i ti kdo jsou superhrdinove, proste to tak je a takto bude, je neco co to ridi, rikaji tomu osud a ja na nej zacal verit, proto zijte a nepiste tu o smrti, jeste musime neco vyslechtit svou rostlinu a pak si muzem lehnout pod zem a nase deti zasadi seminko nasich nadeji a nez prijde snih,tak sklidi .
snad se to sem hodi rikam projel sem kurarnu a tohle tema me chytlo snad se to sem hodi, snad prispevek co jsem sem hodil nikomu neublizi nikoho nerozezli, mejte se a smejte se
jumpp.

"i pad na hubu je pohyb dopredu"

Old Post 18-08-2005 v 21:41 PM
jumpp je offline   Profil uživatele jumpp   Find more posts by jumpp   Foto galerie člena jumpp   Click here to Send jumpp a Private Message   Add jumpp to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta Dawg
Stálý Člen

Karma uživatele Rasta Dawg - 4% Pěstitelská

Re: .. Příspěvek č. 261

citace:
Původní příspěvek od jumpp
, nemuzu si vzit co bych zpusobil pro rodinu, pro blizke, ted mam namysli toho kdo by si chtel vzit zivot, ano kazdy o tom alespon jednou(a to je asi malo) neuvazoval, ale kdyz se stane treba to co sem psal vyse tak to je moc smutny....
:

Nikomu svůj život nedlužíš, člověk by měl o svým životě rozhodovat sám. Je pravda, že pak budou tví blízcí truchlit, to ale není důvod, proč kvůli nim žít život, který nechceš... Rozuměj, buď budou nespokojení chvíli oni, nebo celej život ty....

Peace 4 every peaceful being... Ty ostatní ať se jdou klíďo bodnout...

Keep dawgin' !!!

Old Post 19-08-2005 v 06:57 AM
Rasta Dawg je offline   Profil uživatele Rasta Dawg   Find more posts by Rasta Dawg   Foto galerie člena Rasta Dawg   Click here to Send Rasta Dawg a Private Message   Add Rasta Dawg to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Setth
Stálý Člen

Karma uživatele Setth - 26% PěstitelskáKarma uživatele Setth - 26% Pěstitelská

Příspěvek č. 262

To: Rasta Dawg

No nevim, jestli by byli nespokojený jenom "na chvíli".

Já zastávám ten názor, že když mě rodiče vychovali, investovali do mě svou lásku, peníze i nervy a kolikrát si kvůli mě museli odtrhovat od huby, tak jim jsem nějakým způsobem zavázanej. Cítim vůči nim alespoň nějakou vděčnost.

A já se přece jim nemůžu odvděčit tím, že se na ně vyseru, celý ty roky spláchnu do záchodu a jenom proto, že se mi něco na tomhle světě nelíbí nebo se mi nepovedlo, se pudu oddělat.

Byl jsem kdysi ve stavu, kdy jsem o sebevraždě přemýšlel. I jsem si hezky plánoval jak to udělám a jakej způsob zvolím. Ale pak se mi rozsvítilo a já si vzpoměl na svoje nejbližší a zkrátka mi došlo, že bych JIM něco takovýho nemohl udělat. Nemohl bych jim to udělat, protože by to byla ode mě ta největší sviňárna a něco takovýho si nezaslouží.

Toť můj úhel pohledu.

Nicméně přesto respektuju ten tvůj.

PEACE

-------------------------------
Kdo nehulí, ten nežije!!! (I když život není jen o hulení).
- Marihuana může ukázat jednu z mnoha pravd, ale nedokáže zachytit celou podstatu skutečnosti.
- Realita je někdy relativní!

Naposledy upravil Setth 19-08-2005 v 08:47 AM

Old Post 19-08-2005 v 08:41 AM
Setth je offline   Profil uživatele Setth   Find more posts by Setth   Foto galerie člena Setth   Click here to Send Setth a Private Message   Add Setth to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kolumbijec
Stálý Člen

Karma uživatele kolumbijec - 0% Pěstitelská

........ Příspěvek č. 263

respect 2 Setth

Old Post 19-08-2005 v 11:08 AM
kolumbijec je offline   Profil uživatele kolumbijec   Find more posts by kolumbijec   Foto galerie člena kolumbijec   Click here to Send kolumbijec a Private Message   Add kolumbijec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jumpp
Stálý Člen

Karma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 264

jak pises Setthe tak minis i moji myslenku a naprostej souhlas ze JIM neco dluzime jinak bychom tu asi nebyly......

"i pad na hubu je pohyb dopredu"

Old Post 19-08-2005 v 14:51 PM
jumpp je offline   Profil uživatele jumpp   Find more posts by jumpp   Foto galerie člena jumpp   Click here to Send jumpp a Private Message   Add jumpp to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta Dawg
Stálý Člen

Příspěvek č. 265

Ano, dlužíme svým rodičům hodně, ale o svým životě by měl každý rozhodovat sám. Nikdo z tvých rodičů, či blízkých nemusel žít tvůj život od začátku až do přítomnosti a ani ho nebudou muset žít za tebe ten zbytek, jak je tedy může jejich péče opravňovat k přivlastnění si práva na tvůj život? Pokud se tedy někdo rozhodne odejí z tohoto světa z vlastní vůle a uváží všechna pro a proti, jak mu můžu říct zůstaň tu, ať z tebe mám radost? Maximálně bych se snažil pochopit proč to tak chce, nabídnout mu alternativní řešení, ale pokud se rozhodne že nechce spíš bych měl být rád, že už se nebude trápit tím že musí žít...

Vím, že mám názory na první pohled poněkud podivný, ale strávil jsem nad něma spoustu času přemýšlením i debatou s mnoha lidmi a tak si za něma celkem stojím... Zkuste nad tím aspoň popřemejšlet, jestli by to tak aspoň mohlo být...

Keep dawgin' !!!

Old Post 19-08-2005 v 16:34 PM
Rasta Dawg je offline   Profil uživatele Rasta Dawg   Find more posts by Rasta Dawg   Foto galerie člena Rasta Dawg   Click here to Send Rasta Dawg a Private Message   Add Rasta Dawg to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Příspěvek č. 266

spachat sebevrazdu je podla mna najvacsia spinavost, ktoru moze clovek urobit, taky clovek jednoznacne potrebuje psychiatra a dake silne antidepresiva. mimochodom: neviete ci su zname dake pripady sebevrazd medzi zvieratami?ak ano, dajte prosim link.

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Naposledy upravil CAESAR 15-04-2006 v 10:18 AM

Old Post 20-08-2005 v 11:14 AM
Ondřej
Stálý Člen

Karma uživatele Ondřej - 5% Pěstitelská

Příspěvek č. 267

To CAESAR: Mě spíš přijde že spáchat sebevraždu je spíš moc ubohý než špinavý. Je to podle mě moc jednoduchý řešení problému...jako ulejvat se ze školy - spíš ti to uškodí než pomůže. Zas na druhou v některých věcech bych sebevraždu chápal - třeba v Japonsku, tam prostě lidi když jsou ve společnosti poníženi, berou to jako že přišli o čest a tu sebevraždu jdou spáchat, je to tam normální.
Mimochodem zvířata taky páchaj sebevraždy. Někde jsem o tom četl, nevim už přesně kde, ale stalo se to i u nás...loni v létě, seděli jsme na zahradě a tlachali, pořád tam lítala vlaštovka - noa najednou se prsotě plnou rychlostí rozletěla proti zdi...hustý, na místě mrtvá.

Viva México!

Old Post 20-08-2005 v 12:28 PM
Ondřej je offline   Profil uživatele Ondřej   Find more posts by Ondřej   Foto galerie člena Ondřej   Click here to Send Ondřej a Private Message   Add Ondřej to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Ondřej! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta Dawg
Stálý Člen

Příspěvek č. 268

CAESAR: Špinavost? Proč? Člověk jen svobodně rozhodne o svým životě, to že se ostatním jeho rozhodnutí nelíbí jim podle mě nedává právo nadopovat ho práškama, aby kvůli nim svůj názor změnil... Mně tedy přijde větší špinavost rozhodovat o životě druhýho, aniž bys měl jeho životní zkušenosti, jeho psychiku a nebyl v jeho situaci... To je jako kdybys někoumu zakazoval kouření čehokoli, protože pak nechceš poslouchat jeho chrchlání.

Jinak někde jsem četl, že snad delfíni páchají čas od času sebevraždy, bohužel je to dávno a víc si nepamatuju...

Ondřej: Právě třeba v Japonsku je to naprosto normální, tady díky křesťanským vymejvačkám nám přijde, že je to "hřích", špinavost a ubohost... Život je to jediný na tomhle světě doopravdy vlastníš, nikdo krom tebe by o něm neměl rozhodovat...

Keep dawgin' !!!

Old Post 20-08-2005 v 12:54 PM
blownancyblow
Stálý Člen

Karma uživatele blownancyblow - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 269

myslim že sebevražda (nemala by to byt sebavražda ? ) nie je moc dobrý napad. vedomie človeka v okamžiku smrti by malo byt v klude.

Old Post 20-08-2005 v 13:08 PM
blownancyblow je offline   Profil uživatele blownancyblow   Find more posts by blownancyblow   Foto galerie člena blownancyblow   Click here to Send blownancyblow a Private Message   Add blownancyblow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rasta Dawg
Stálý Člen

Příspěvek č. 270

Ano, to souhlasím... Člověk který dojde k sebevraždě (to slovo se mi nani trochu nelíbí...) by k ní měl dojít rozumově, nikoli emočně... Otázka zní, kolik lidí co do této chvíle zemřeli, byli v klidu....

Keep dawgin' !!!

Old Post 20-08-2005 v 15:35 PM
CAESAR
Stálý Člen

Příspěvek č. 271

citace:
Původní příspěvek od Rasta Dawg
[B]CAESAR: Špinavost? Proč? Člověk jen svobodně rozhodne o svým životě, to že se ostatním jeho rozhodnutí nelíbí jim podle mě nedává právo nadopovat ho práškama, aby kvůli nim svůj názor změnil... Mně tedy přijde větší špinavost rozhodovat o životě druhýho, aniž bys měl jeho životní zkušenosti, jeho psychiku a nebyl v jeho situaci... To je jako kdybys někoumu zakazoval kouření čehokoli, protože pak nechceš poslouchat jeho chrchlání.
/B]

je to proste normalna choroba, ked mas anginu, tak jes antibiotika, ked mas sebevrazedne sklony, tak jes antidepresiva, je to celkom jednoduche. spinavost je to preto, ako tym ublizi ludom, ktorym na nom zalezi a tym, ktory obetovali zivot preto aby on mohol zit. samozrejme mozes namietat, ze on sa o to neprosil, ale uz to tak je, takze by to bola od neho spinavost.chut spachat sebevrazdu je proste nenormlny stav a je uplne jedno ake ma clovek skusenosti a psychiku. nenormalny preto, lebo je v rozpore s uplne najelementernejsim pudom a to pudom sebazachovy. tazko to tu vysvetlim, to je skor na chat.

TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 20-08-2005 v 21:45 PM
Setth
Stálý Člen

Karma uživatele Setth - 26% PěstitelskáKarma uživatele Setth - 26% Pěstitelská

Příspěvek č. 272

Hele tak to mi prosimtě vysvětli. Jak lze dojít "rozumově" k sebevraždě? Právě že bych spíše řekl, že rozumný člověk NEBUDE svoje problémy řešit sebevraždou. Sebevražda je útěkem před problémy a sobectvím vůči těm, kteří toho zasebevražděného mají rádi.

Třeba si představ, že by někdo koho miluješ (holka, rodiče, prarodiče... kdokoliv), se jednoho dne třeba oběsil. Jak by jsi se cítil? A co by jsi potom cítil vůči němu? Nemyslím rozumově. Myslím emočně. Protože stejně jako láska tak i smutek jsou emoce. A stejně tak to co cítíme vůči ostatním jsou emoce.

Zkus si udělat takové cvičení, které ti možná lépe pomůže pochopit.

Vyber si někoho, koho máš nejvíc rád. Najdi si klidný místo, a představ si, že ten dotyčný umřel. Zkus se do toho vžít, rozvíjej své představy podle toho, jak by se to pravděpodobně odehrávalo, snaž se co nejvíce přiblížit k realitě a nech na sebe působit své emoce. Potom si představ jaký to bude mít vliv na ostatní lidi kolem, kteří toho dotyčného člověka také znali. Představ si a prožívej tu atmosféru, která v rodině toho člověka bude v tu chvíli panovat. Vciť se do nich. Zkus to vnímat tak jak by to vnímali oni. A ještě si to zkus okořenit případnými materiálními důsledky pro onu rodinu.

Pokud se ti povede dostatečně prožít tuto vizualizaci, pak možná tak 3% ze sta pochopíš, proč si například matka, které zemřelo dítě dostane do péče psychiatrů nebo se i po mnoha uplynulých letech při vzpomínce na něj rozbrečí. Jen ze 3% pochopíš to utrpení. A proč zrovna ze 3%?

Protože tohle se odehrává jen ve tvých myšlenkách, ze kterých můžeš vždy utéct a poučit se více méně spíše jen rozumově. Jenže když něco takovýho zažiješ na vlastní kůži a když nemáš kam utéct, potom teprve správně pochopíš. To cvičení je jen a pouze velmi slabá demoverze toho, co by následovalo ve skutečnosti, ale nicméně pokud máš zájem, může tě to posunout kousíček blíže k jistému prozření. Ale musíš to upřímě chtít. Jinak to nebude mít větší efekt.

Pokud se ti to povede, pak si zkus nakonec položit poslední otázku: Je správné aby kvůli nespokojenosti jednoho člověka trpělo tímto způsobem nespočet jiných lidí, kteří jsou ještě ke všemu ti jeho nejbližší, kteří ho nejvíce milovali?

Zkus to promyslet, zkus to procítit. Nic za to nedáš.

Kdo nehulí, ten nežije!!! (I když život není jen o hulení).
- Marihuana může ukázat jednu z mnoha pravd, ale nedokáže zachytit celou podstatu skutečnosti.
- Realita je někdy relativní!

Naposledy upravil Setth 20-08-2005 v 22:33 PM

Old Post 20-08-2005 v 22:02 PM
Setth je offline   Profil uživatele Setth   Find more posts by Setth   Foto galerie člena Setth   Click here to Send Setth a Private Message   Add Setth to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:34 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 15 16 17 18 19 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás