Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak ja som o tom skalopevne presvedceny, ze zivot po smrti je. keby nebol,tak by to odporovalo zakladnemu zakonu chemie a fyziky o tom,ze energia sa neda znicit ani vytvorit, len meni formu.
ved tvoje ja je to co dava tvojmu telu zivot, inac by bolo len prazdna bezducha schranka. kde by sa podelo to ja, ked opusti telo. predsa smrt je vlastne odumretie tela, ktore uz bolo opotrebovane, alebo poskodene tak ze nemohlo dalej fungovat a umoznovat ti prenos tvojej vole na fyzicky svet okolo teba.
Ja bych řekl že posmrtnej život neni. Dyt se nad tim zamyslete. Mozek je vlastně jako kus hardwaru, je to elektrická centrála, biologickej počítač. Smrt je odpojení zdroje. Mozek se ti prostě vypne, přestane pracovat, no faching. Když vypojíte kompa přemýšlíte nad tim kam se poděla ta elektřina co v něm běžela?
Lidi si nedokážou připustit, že po smrti nic neni, v tom je podle mě problém. Je to ale samozřejmě můj čistě osobní názor na věc.
CAESAR: Jasně že máš pravdu, jen si myslím že po smrti se tvá "duše" rozloží a přemnění na cokoliv jinýho. Nějak nevidím důvod, proč ji uchovávat v "paměti"....
Peace 4 every peaceful being... Ty ostatní ať se jdou klíďo bodnout...
Původní příspěvek od Phill Ja bych řekl že posmrtnej život neni. Dyt se nad tim zamyslete. Mozek je vlastně jako kus hardwaru, je to elektrická centrála, biologickej počítač. Smrt je odpojení zdroje. Mozek se ti prostě vypne, přestane pracovat, no faching. Když vypojíte kompa přemýšlíte nad tim kam se poděla ta elektřina co v něm běžela?
Lidi si nedokážou připustit, že po smrti nic neni, v tom je podle mě problém. Je to ale samozřejmě můj čistě osobní názor na věc.
Snad jsem tu myšlenku vyjádřil srozumitelně.
ta elektrina co ide do kompa, sa v nom premiena na teplo,svetlo a zvuk, takze tak. inac s mrtvym mozgom mozes zit, to su vacsinou pacienti co su v dlhodobej kome. podla mna je problem skor to, ze ludia si nechcu pripustit, ze posmrti je zivot a ze boh existuje, lebo sa boja zodpovednosti, lebo sa boji, ze by tym stratil slobodu, uz by si nemohol robit co chce, lebo by vedel, ze jedneho dna mu to bude spocitane
Původní příspěvek od Rasta Dawg CAESAR: Jasně že máš pravdu, jen si myslím že po smrti se tvá "duše" rozloží a přemnění na cokoliv jinýho. Nějak nevidím důvod, proč ji uchovávat v "paměti"....
to uz suvisi so zmyslom zivota, aj taky tu je thread a tusim tam som to rozoberal
Původní příspěvek od CAESAR ako to mozes vedet? kde zmizne tvoje ja?
predpokladam,ze moje ja bude ukonceno mou smrti.Krev nebude proudit,mozek nebude produkovat myslenky.Me ja nebude.Zda se mi to ale normalni.Vsecko co nekdy zacalo musi i skoncit.
Nebo jeste tak-me ja po smrti,bych prirovnal k memu ja pred narozenim
Původní příspěvek od CAESAR
podla mna je problem skor to, ze ludia si nechcu pripustit, ze posmrti je zivot a ze boh existuje, lebo sa boja zodpovednosti, lebo sa boji, ze by tym stratil slobodu, uz by si nemohol robit co chce, lebo by vedel, ze jedneho dna mu to bude spocitane
tohle by se dalo i obratit,co kdyz ti verici neumi zkousnout smrt takovou jaka je a tak veri na kouzelne pany
prevrati sa to samozrejme da a je mozno zbytocne sa o tom bavit, lebo nemame ani jeden ako dokazat ze mame pravdu. len je podla mna lebsie byt pripraveny, lebo ked zomrem ja a po smrti nic nebude, tak o nic nepridem, lebo to uz nebudem vnimat, ale jak nieco po smrti bude a tybudes zit v tom ze neni, tak to bude viac nez obrovsky sok a s hrozou zistis, ze smrtou sa nic nekonci a ty si sa na to nepripravil a nezil si tak, aby si bol pripraveny niest nasledky aj za svoje myslienky
já myslím, že posmrtný život, je věc hodně náboženskýho myšlení. Budhismus věří v reinkarnaci, křestan zas, že příjde do ráje a někdo si nemyslí nic a taky po smrti nic nečeká. Prostě konec a hotovo.
Ale každý z nás aspon jednou v životě zažil, že někdo udělal nějaký gesto, nebo slovo a ty sis řekl: tohle už jsem někdy viděl!! Hm, asi se mi o tom zdálo.....takový dejavu.
Nezdálo se nám o této situaci v minulým životě? Proč mám pocit, že už jsem tohle jednou zažil? Na toto člověk asi nezná odpověd.
keď som bol decko tak som nevedel pochopiť prečo sa to moje ja nenarodí opäť aj ked to nebudem vedieť , že som to bol ja, som neveriaci pokrstený katolík, kt. inklinoval k budhismu ...tu asi nič nevyriešime , ale to asi ani nie je ciel tejto debaty ...hehe...ciel je cesta...jaman?
Původní příspěvek od CAESAR prevrati sa to samozrejme da a je mozno zbytocne sa o tom bavit, lebo nemame ani jeden ako dokazat ze mame pravdu. len je podla mna lebsie byt pripraveny, lebo ked zomrem ja a po smrti nic nebude, tak o nic nepridem, lebo to uz nebudem vnimat, ale jak nieco po smrti bude a tybudes zit v tom ze neni, tak to bude viac nez obrovsky sok a s hrozou zistis, ze smrtou sa nic nekonci a ty si sa na to nepripravil a nezil si tak, aby si bol pripraveny niest nasledky aj za svoje myslienky
zivot me naucil pripravovat se vzdy jen na to nejhorsi,hodi se to
Posmrtny zivot by nebyl sok ,ale prijemne prekvapeni
2rasta dwag:
jo. lidstvo neni pro nic krome neho samotneho dulezity. stejne jako nejsou nejsou potrebny fsechny stromy a zvirata. protoze priroda se bez toho vzdycky nejak obejde. prirode nevadi ani atomova valka. ta prezije fsechno a nic ji nemuze ublizit. ale my sme duleziti pro nas. stejne jako pro mravence sou nejdulezitejsi mravenci. pro slony sloni. atd.
to ze necim plytvas je pouze tvuj (lidskej) subjektivni dojem. jak se tady pise: energie se jenom premenuje. nemuzes ji znicit. nebo vyplytvat. lidi nikdy nebudou spokojeni s tim co maji. to je pririzena vlastnost. bez ni bysme ted lezli po stromech.
s tou logikou se asi vazne neshodnem................