Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nejdriv v cem, pod cim a kde pestuju:
v cem: 54% substrat B, 24% Lignocel (kokos), 7% Vermikompost (zizalky) a 14% perlit
pod cim: 400 W sodik cca 45 cm nad kyti
kde: v pokoji, ne ve skrini, cili velmi dobre vetrani a udrzovani teploty
co: ceska ganja, noname
kolik: 12 kyti
Problem: zloutnuti postrannich okraju listu. Podle TommyBoye to presne sedi na teplotni stres. Ty okraje listku jsou zlute u skoro poloviny kyti a to presne podle obrazku z TommyBoyova threadu „Vzhledove zmeny na kytkach“.
Kytim je dneska presne 10 dnu, jsou uz dva dny presazeny z raselinacku do 7 litrovejch nadob. Zmeny na listkach se objevily pri devatym dnu. Zatim nehnojim.
ALE: teplotu udrzuju na prumerne 26 stupnich, malokdy to jde pres. V noci je to o cca 10 stupnu mene. Muze se jednat pri teto teplote o teplotni stres?
Jediny co me napada je to, ze seminka jsou z ganjy pestovany venku, v „drsnejch“ podminkach dvorku malebneho jihoceskeho staveni. A ze teda chtej mensi teplotu. Ale to se mi nezda...
Je to muj prvni indoor a tak jsem trochu vyplesklej. Prosim o radu a moc dik.
Tvym problemem by mohlo byt prehnojeni nebo nedostatek dusíku. Jestli to je u spodnich pater tak je to málo dusíku. Jestli to de od okraju a je to všude (muze i hnednout) je to přehnojenim. Napis jak a cim hnojis (jestli vubec).
Jinak ja mam ve skini nejakou outdoor ganju a roste fakt skvele takze modelem to asi nebude.
Hulení mě ještě nezabilo , tak proč bych přestával. => Keep smoking with Smokiee .
to sativa: urcite by bylo lepsi nasadit nejaky dobry seminka. Ale jedu svuj prvni indoor a nechtel bych hned zprznit nejakou vdovu. Chtel jsem se to nejdriv na cesky ganje naucit, abych si u vdovy neuriz ostudu. No a ta cena za elektrinu - tak holt platim skolny.
to smokiee: no prave ze jeste nehnojim. Jsou to zatim maly batolata, tak je nechci vydesit. Oni nemaj jeste ani patro. A dik za povzbuzeni, ze outdoor jde i ve skrini.
to lee: myslis, ze ten teplotni vykyv je velikej? Ale vsude se pise, ze na noc ma teplota klesnout o 10 stupinku. A ja se to snazim dodrzovat.
no jestli nemaj ještě ani patro a už sou na tom blbě tak to fakt nevím čím by to mohlo být, fakt by bylo lepší rovnou něco kvalitního, i když začínáš, tak pro tebe bude lehčí WW, protože je pro indoor a ne kytka, která je pro outdoor, je zvyklá na úplně jiný podmínky a roste třeba 3 metry....nebo by chtěla, zkus nad tím popřemejšlet
To Lee - No nezlob se na mně, ale těch 26 stupňů ve dne a 16 stupňů v noci je teplota přímo ideální pro indoor, já nevím kolik máš stupňů ve skříni Ty, ale můj teplotní výkyv je 27 stup. den a 14 stup. noc - roste to absolutně nádherně ( a ne poprvé ). Pokud vím, tak problém je právě naopak, když Ti teplota za světla přesahuje 30 stupňů.
To Mr. Proper - fakt je, že svítit na no name je blbost, pokud nemáš elektriku zadarmo - ale tím si asi každý z nás prošel. Příčiny toho žloutnutí listů hledej jinde než v teplotě, co takhle Ph, nebo nějakej parazit, případně špatná voda. Pošli mi do fotku těch kytiček, uvidíme.
weeno: Jo fotky bych moc rad poslal, ale me pred casem ukradli fotak (mimochodem hodne dobrej a drahej) i s objektivama a bleskem a ja jsem se od ty doby nezmoh' na novej a nak jsem do foceni ztratil chut.
to all: Tak nevim cim to mohlo byt, ale na novejch listkach se to uz neobjevuje. Musim zatukat, tuk, tuk, tuk.
Bylo to jen na tech prvnich listkach (po deloznich) a dal nastesti nic. Nic jsem s tim nedelal, zalejval stejne, teplota stejna. Na tech prvnich listkach to je porad.
Napadaj me dve vysvetleni:
1] bud to byla nejaka reakce na presazeni z raselinacku do vetsich kvetinacu
2] a nebo (a to se mi zda divny) je mozny, ze kdyz koreny prorustaj skrz raselinovej predsazovaci kvetinacek, tak nejak reagujou na nahle vetsi mnozstvi raseliny?
dej naklíčit ty semena vodemě a přidej si to tam.(aspon pár)
Na tý ganje se sice natrénuješ a nebude to tolik bolet když neco pokazíš,ale chtělo by to aspon nejakou odměnu za vinaložené úsilí.Nemyslíš?
K+ za to školný,moc mě to bobavilo
No jo, co mam s vama delat, ze jo?
Kdyz ona ta ceska ganja tak krasne roste... hmmmm.... a kosati, a patra ma uz tri az ctyri a tak 3 cm od sebe.... ted jsem jednu zastrih, buuuuu, ja je nechci vytrhat, buuuu.... po problemech ani vidu a slechu, tuktuktuk, ach jo.
No jo, ale asi cast prece jenom popravim a dam tam tam jejich aristokraticky kolegyne von Holland, ted se mi naskytlo par moznosti neco rizecku sehnat.
Ted si pujdu sehnat cerny oblek a smutecni pasku a az ten hrozny cin spacham, tak si za trest vecer nedam ZADNYHO SPEKA!
A pujdu spat. A ve snu me budou honit obrovsky kytky, ktery az zjistej ze jsem samec, tak me sejmou.
Tak.