Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Proč??????
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4
Autor
Téma 
LOksa
Stálý Člen

Karma uživatele LOksa - 62% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Tak ja som siel prvy raz hydro - bubler. Upravoval som len ph, koncetraciu hnojiva a hladinu. Nechcel som kupovat npr. drahy EC meter a drahe hnojky...Teraz idem hlinu no rozhodne sa mi viac paci hydro. A keby ze nemam v mojej pestirne obmadzenia nakolko je tajna, tak urcite idem hydro micro drip alebo nieco podobne. To ze to je zlozitejsie nastavit a zladit, by ma oto viac bavilo. Proste by som sa o to stale staral a hral sa s tym.. A chut z toho hydra bola proste genialna a bol to dost naser... hydro>hlina

Old Post 29-04-2005 v 21:09 PM
LOksa je offline   Profil uživatele LOksa   Find more posts by LOksa   Foto galerie člena LOksa   Click here to Send LOksa a Private Message   Add LOksa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
arbi
Stálý Člen

Karma uživatele arbi - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

No, já nějak nepochopil co se řeší??? Hlína nebo hydro, hydro nebo hlína??? A neni to jedno? Ať si každej pěstuje v jak a v čem je libo... Já jedu hlínu a to z důvodů že sem hodně ekologicky založenej, hnojim kompostem, jíchou, močí prostě fšim naprosto klasickym přírodnim domácí výroba, nic nekupuju. Ale nemám nic proti hydru, taky jsem ho jel a teď si dám taky něco do bublleru, chci vozkoušet nejrychlejc vypěstovanou úrodu :-) jen tak pokus... Nicméně rozhodně bych nezatracoval ani neupřednostňoval něco před něčim... Kdyby všichni jeli hydro stálo by to za hovno, rád si dám nějakou noname outdoorovku nebo kytku z hlíny a je to prostě jiný než kytka z hydra, neřikám lepší nebo horší, prostě jiný... jsem rád že lidi pěstujou na různý způsoby, aspoň je z čeho vybírat ;-)

a s tim čištěnim (už nevim kdo to psal)... to je tak když hydrák čistí v hlíně... v hlíně se flušuje aspoň 14 dní a ne tejden to se pak nemůžeš divit, takže to tvý srovnání pokulhává ;-) ale nic proti

peace

Choďte k volbám a volte ty co maj v programu legalizaci jinak to tu lepší nebude

Old Post 29-04-2005 v 23:15 PM
arbi je offline   Profil uživatele arbi   Find more posts by arbi   Foto galerie člena arbi   Click here to Send arbi a Private Message   Add arbi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

hydro ma treba problem kdyz se neco pokazi. Kvetinac se mi nepokazi, motorek, hadicka, cokoliv a kytku bez dozoru umrou. Dalsi problem muze byt treba to ze jsou nutne nejake zasobniky vody, kde kdys se neco posere vytopim sousedy. Tolik dalsi pohled. Tim neodsuzuji hydro, sam se na nej chystam, ale jak vidite daji se najit i veci, ktere jsou nevyhody.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost

Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 30-04-2005 v 13:57 PM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 20

arbi:močí?to sis delal prdel,nebo na kytky fakt chcijes?

Old Post 30-04-2005 v 21:15 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
arbi
Stálý Člen

Karma uživatele arbi - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 21

citace:
Původní příspěvek od xerthon
arbi:močí?to sis delal prdel,nebo na kytky fakt chcijes?

hovno, to bys je spálil... nachčiješ naředíš cca 1:7, ale musí se s tim opatrně zvlášť u malejch kytek. a jen v období růstu.. Moč je nááááramě bohatá na dusík a zadarmo

Choďte k volbám a volte ty co maj v programu legalizaci jinak to tu lepší nebude

Old Post 30-04-2005 v 21:20 PM
arbi je offline   Profil uživatele arbi   Find more posts by arbi   Foto galerie člena arbi   Click here to Send arbi a Private Message   Add arbi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 22

tak to je drsne,to pak maji kytky doslova neco z ,,tebe,, :-)

Old Post 01-05-2005 v 06:34 AM
kafevar
Stálý Člen

Karma uživatele kafevar - 73% PěstitelskáKarma uživatele kafevar - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Jedu hlínu, protože mám 70W skříň resp. skřínečku o který nikdo v domácnosti neví. (Kupodivu už 3. sklizeň.) A vzhledem k tomu, že si hraju s otáčkama každýho vetráku kvůli hluku, tak si nedovedu představit, jak mi ve skříni něco bublá a do toho ještě řve čerpadlo. Ale pokud bych mohl, jdu do hydra hned. Už kvůli rychlejšímu růstu, flushingu a navíc to ještě pořád vypadá nádherně futuristicky.

Old Post 02-05-2005 v 10:14 AM
kafevar je offline   Profil uživatele kafevar   Find more posts by kafevar   Foto galerie člena kafevar   Click here to Send kafevar a Private Message   Add kafevar to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hyena
Mrchožrout

Karma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 24

Jedu všechno v hydru. Hlínu sem opustil, kvůli tomu bordelu, kterej byl po celym bytě.
Tady jen měnim vodu a mám pokoj

Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.

Old Post 02-05-2005 v 10:30 AM
Hyena je offline   Profil uživatele Hyena   Find more posts by Hyena   Foto galerie člena Hyena   Click here to Send Hyena a Private Message   Add Hyena to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Rikki
Nový Člen

Karma uživatele Rikki - 66% Pěstitelská

hydro vs hlina? Příspěvek č. 25

Stale nechapem o co ide, mal smo hydro a bol to odpal, castejsie mam hlinu/indoor, ale uplne spravidla outdoor. Urcite ide kazdemu o prezitie intenzivneho high. Hydro je urcite qualita, ale rovnako sa viem rozosrat z hliny, ci uz s pod lampy alebo s pod slnka. Napr minuly piatok som mal outdoor z ktoreho som si dal 2 bongy a za minutu som vedel, ze som si mal dat jeden. Bol som na kasu a ani som to tak nexel... snad sa mi tento rok podari aspon takyto outdoor. V takom pripade nepotrebujem platit ani ucty za elektriku. A moja indoor aparatura mi stoji v kute. Ked to toto leto nevyjde, tak to asi na zimu zapojim.

...peace...

(cool smile)

Old Post 02-05-2005 v 15:32 PM
Rikki je offline   Profil uživatele Rikki   Find more posts by Rikki   Foto galerie člena Rikki   Click here to Send Rikki a Private Message   Add Rikki to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Trni88
Nový Člen

Karma uživatele Trni88 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 26

Oboji ma sve vyhody, i kdyz musim priznat ze hydro jich ma asi vic.... nejen to ze je to o jinaci kvalite ale treba uz jen ten krasnej podcit klidu kdys vam ve skrini bublaj kyti... ale zase poradny pole v hline taky neni k zahozeni :-))

Old Post 08-02-2007 v 19:55 PM
Trni88 je offline   Profil uživatele Trni88   Find more posts by Trni88   Foto galerie člena Trni88   Click here to Send Trni88 a Private Message   Add Trni88 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 27

hydro je urcite pokrokovejsi,modernejsi,vedatornejsi :-)
ale HLÍNA,to je jistota

vynos?
kvalita,chut,sila?

tezko rict,chtelo by to primou konfrontaci....jako hlinar,sazim na hlinu...
taky miluju,kdyz si muzu malym nozikem cistit spinu za nehty

Old Post 08-02-2007 v 20:28 PM
DAG OF MORD
Stálý Člen

Karma uživatele DAG OF MORD - 83% PěstitelskáKarma uživatele DAG OF MORD - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

citace:
Původní příspěvek od arbi

hovno, to bys je spálil... nachčiješ naředíš cca 1:7, ale musí se s tim opatrně zvlášť u malejch kytek. a jen v období růstu.. Moč je nááááramě bohatá na dusík a zadarmo

Ospravedlňujem sa za OT, ale chcem sa spýtať, či aj niekto iný skúšal hnojiť nariedeným močom. A či spozoroval nejaké pozitívne zmeny.

| Rád by som sa predstavil! | Začíname, mamičkáreň! |
| Chytač rýb fajka sklo 40mm. | Môj vlastný wallpaper. |

Old Post 09-02-2007 v 12:38 PM
DAG OF MORD je offline   Profil uživatele DAG OF MORD   Find more posts by DAG OF MORD   Foto galerie člena DAG OF MORD   Click here to Send DAG OF MORD a Private Message   Add DAG OF MORD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrakoplas
Stálý Člen

Karma uživatele mrakoplas - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

......do krabice od televize nasypu hlinu , pomalu s ni hnetu,citim prijemny pocit jak se mi otira zivny podklad zeme mezi prstama, podle sveho uvazeni pridam k hline perlit, bobky zizal, kaktusovy sub. a jine dobroty pro zdrave prirozeny rust konopi ruce mi zacinaji tmavout a za nehty usazovat hlina. Je cas si pripravit kvetniky, do kterych rukama vkladam hlinu. Je cas trochu dlanemi stlacit hlinu a prsty vyprstit diru do hlinu , jak prijemne. Do ruky vezmu male miminko se kterym tak i zachazim a opatrne uchytim, tak je tam. Jako slaby jarni dest je pokropim a transportuju do podminek moderni doby. Uklidim hlinu kteru jsem rozsypal vedle a mam pocit dobre odvedene prace jako zahradnik, ne laborant. I like it.

Pokrok je možný jedině tehdy, když se inteligentně porušují zákony.
Boleslav Barlog
COB,Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Belladonna, Orange Bud(out) Zvýšení objemu nádrže zvlhčovačky SPS 808 PG-13 Heriuana

Old Post 10-02-2007 v 12:17 PM
mrakoplas je offline   Profil uživatele mrakoplas   Find more posts by mrakoplas   Foto galerie člena mrakoplas   Click here to Send mrakoplas a Private Message   Add mrakoplas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrakoplas
Stálý Člen

HlinaXHydro Příspěvek č. 30

Abych nebyl jenom sentimentalni valecnej veteran
Hlina je levnejsi ,jednodusi(subjektivni nazor), tradicnejsi ,prirozenejsi
HYDRO
-Vetsi spotreba funkcnich a konstrukcnich soucasti
-potreba urcite zrucnosti pri sestavovani systemu
-drahe jejich porizeni
-potreba specifickych hnojiv
-pro zacatecniky snadnejsi prehnojeni nebo spatne namichani hnojiv
-drahe merici pristroje
-neustale neceho kontrolovani Ec, Ph teda pokud uz nejsi mazak a vis co a jak
-IMHO zvlast pro zac. zabira spoustu casu
-velka pravdepodobnost technickych problemu prisunu zivin.(zacpani kapilar, rozbyti cerpadla atd. jak uz tu je popsano) bez castneho zakroku uz jen oci pro plac che che
-problemy s uchycovani rostlin a manipulace, zvlast v pozdnim kvetu kdy vam palice tu kytku vyvracej ,samozrejme zalezi na danem systemu a sikovnosti cloveka
-problemy s rasama a plisni
-vetsi hluk pestirny
-vetsi spotreba elektriny
+rychlejsi rust
+rychla reakce na prisun zivin, coz muze byt vyhoda i nevyhoda
+vynos i pri ne uplne idealnich podminkach vetsinou vetsi nez u hliny

HLINA
- pri praci mate spinave ruce a pokud jste nemehla tak ji mate i v zadku a po celym miste pracoviste.A nekdy to musite podstoupit 2x-presazovani (strasne mi to vadi )
-fyzicky narocnejsi prace, (pri prevozu napr. 20l hliny z obchodu domu, taky mi to strasne vadi ) ,ale ne manualne narocna
- ve spatnych substratech (vrabci na strese rikaji ze fa.AGRO) vyskyt musek..atd.
-pokud tomu tak , musite v vysterilizovat napr.trouba ,ale zpus. je vic. Ja jsem to nikdy delat nemusel.
-obrana zlute lepove desticky cca.30.- mne vzdy pomohly
-pomalejsi reakce na ziviny a jejich odbourani
-moznost preliti
-vetsinou mensi vynos , ale rozhodne ne pravidlem

Vyhody jsou vetsinou opak nevyhod hydra. Pri dodrzeni zakl. svetelnych podminek a klimatu v boxu, vyhovujiciho namichani pudy, kdy si nyni muzete uz koupit predmichanej subs.,ale neni na vlastni kreativite ze a objemu kvetniku, tak pak uz hnojite podle tab. ktere jsou vetsinou pod dimenzovane, takze vetsinou nemate sanci to spalit. Jen musite odhadnout v jaky cas je uz spravne hnojit ,coz zalezi na slozeni substratu a kvalite- sile(tj.slozeni) hnojiv. A o tom to je , musite vedet jak se ta kytka citi a co potrebuje a pak je jen na vasim umu jak s tim nalozite. Hlina skyta mnoho moznosti jak s ni zachazet a formulovat, rekl bych ze v tom vidim vetsi moznosti a umu nez u hydro systemu ,kde mi prijde ze vsechno je nejak presne predepsany a automatizovany kde se ztraci ten zvlastni vztah mezi vami a rostlinou.Hlina je vetsi alchymie.
Kdyz dodrzite zakl. pravidla, tak vynos bude srovnatelny s hydrem , jaky si to udelas takovy to mas.
A chut kuriva je pouze subjektivni nazor,logicky by mela byt lepsi u hydra ale u hliny je urcite charakteristictejsi , samozrejme zalezi na odrude, proti gustu zadny disputat.
Doufam ze to nekomu pomuze v rozhodovani. Hydro jsem sice nezkousel, ale co zde tak ctu, tak si umim udelat obrazek a cas me to lakalo, ale to uz preslo.I kdyz nikdy nerikej nikdy

Boleslav Barlog
COB,Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Belladonna, Orange Bud(out) Zvýšení objemu nádrže zvlhčovačky SPS 808 PG-13 Heriuana

Naposledy upravil mrakoplas 12-02-2007 v 18:04 PM

Old Post 11-02-2007 v 12:16 PM
mrakoplas je offline   Profil uživatele mrakoplas   Find more posts by mrakoplas   Foto galerie člena mrakoplas   Click here to Send mrakoplas a Private Message   Add mrakoplas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

Tak take prispeju svym...

Zacinal jsem hlinou, pak myslim dve sezony kokos s dripem a ted prvni pokus s NFT. Zatim to vypada, ze k hline uz se nevratim. Kazdemu pestiteli muze vyhovovat neco jineho. Kazdy hleda v pestovani neco jineho a tim padem mu pasuje jina metoda. Me vyhovuje, ze mam plnou kontrolu nas slozenim toho v cem jsou koreny. U hliny jsem v pripade nejakych problemu nikdy nevedel, zda nemam spatne pH. Ted u NFT je to jedna pricina, kterou muzu s jistotou vyloucit. Proste vezmu pHmetr a VIM, ze pH za problem nemuze a hledam jinde. Take je to vcelku bezudrzbove, coz zase traba muze byt pro nekoho minus. Jsou pestitele kteri radi kyticky obskakuji, ne jako ja fire and forget. :-)
Vyhodou je i to, ze kdyz udelam omyl v davkovani hnojiva, tak kytky na to zareguji docela rychle a ja muzu okamzite vymenit roztok a chybu napravit. I kdyz pravda tohle jsem dosud nepotreboval.
Hydro je asi dobre pro nas vedecke typy, co mame radi meraky a cisla. Co si delame tabulky a evidujeme pH a EC :-)

No a zaverem upozorneni, ze jsem na zacatku kvetu, takze treba me vysledek presvedci, ze se mam vratit zpet k hline, ale spise bych zustal u NFT a hledal, kde jsem udelal chybu. :-)

Jeste me napada jedno negativum. V pripade havarie hrozi vytopeni sousedu. Pracuje se tam prece jen s vetsimi objemy tekutin.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost

Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 11-02-2007 v 14:14 PM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrakoplas
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

VoidMAN- jak muze cena hliny prekrocit cenu hnojek. Do hliny vrazis od 50kc-max600Kc. Pokud to dobre namichas nemusis hnojit treba 7-14dnu. Az pak zacinas hnojit od mensich davek pres davky prevysujici dop. hodnoty. Napr AHckama pojedu uz 4.sezonu a min. na 1-2 tam mam, krome Bloom(tam je uz skoro na dne ). Phytamin to samy jeste je ho tam mooc, ten se mozna spis zkazi nez ho stacim spotrebovat. Takze hnojky(AH1,2,3 500ml) za 600kc (pred 2 rokama, ted asi drasi) mi uz ted vydrzely hodne dlouho, no nevim jak dlouho takove mnozstvi vydrzi u hydra, rekl bych ze min nebo ne? Tedka sice prodavaj na kazdou fazi zivota rostliny takovej hnojiv a ,,super pripravku", ze se v tom ani neda vyznat a spousta jich je na nic, jenom chtej vydelat a pritom staci ,tak malo, abys mel moc
Jinak ja jsem jednoduchej blazen , proto se snazim delat vsechno jednoduse

Boleslav Barlog

Old Post 11-02-2007 v 14:54 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:57 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás