Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Daniel: Hh top v ramci (sve) viry nabizi. Nabizi to slusne, nevyhrozuje ti, ze bez modleni tvoje kytky chcipnou. Mas moznost, alternativu. Tak jako mas moznost jit na prochazku doleva nebo doprava, nikdo te tu nenuti. Ja taky nesnasim agresivni fanaticke krestany a jim podobne, ale tohle je snad neco jineho.
Nazval bych to proste jinym vydenim sveta.
Ostatne, domysleni dusledku je dulezite na obou stranach. Protoze je fanatismus a fanatismus. Mozna by bylo lepsi se nejen na svet, ale na vse co se na nem deje koukat trochu s nadhledem. Nehledat tam hned neco, co se nam nelibi, nebo neco o cem si hned myslime, ze nas ohrozuje.
Monty nikde nerekl, ze pokud se nebudete rano modlit, tak vam do vecera kytky chcipnou. Ja se rozhodne nemodlim, ale s kytkama si povidam a zahrnuju je laskou, ne nepodobnou te, kterou zahrnuju sve lidske blizke. Dopravam jim to nej a staram se o ne... proste ... Vlastne by se dalo rici, ze je vyznavam, stejne jako pred mnoha a mnoha a mnoha a mnoha generacemi vyznavali nasi pradavni pribuzni, kdyt verili, ze v kazde kytce se skryva cast boha.
Nemam v zadnem pripade rad cirkve, ale nemam nic proti nabozenstvi. Ac moje nabozenske vyznani je "osemetne", tak uznavam kazdeho, kdo v neco veri. Je treba v neco verit. Nebudu vam tady vykladat o me propracovane teorii vzniku vseho, treba i proto, ze je snad jedinej clovek, kterej o tom se mnou dokaze diskutovat a kterej i kdyz diskutuje, tak me teorii neveri. Jo, to je uz trochu odboceno...
Sam jsem ... co vlastne jsem... ??? ... Vyrostlej v ateisticke rodine, neverim na boha, jako staryho dedu, kterej na nas na vsechny dohlizi. Nejsem si jistej, zda smrti nahodou vsechno nekonci... Nedavno jsem prijal budhisticke utociste. Prijal jsem jmeno Karma Dordze (Diamant vsech budhu) a moje pritelkyne je pokreta a castecne verici. Vsak narozdil od krestanstvi ona veri na posmrtny zivot...
Dlouho dobu jsem zil v cizine, kde se setkavali ruzne kultury. Kamaradil jsem s japoncema, ktere maji sve nabozenstvi a jinej kamarad mne i priblizil hinduismus. Navic rad chodim jist do Govindy a obcas si poslechnu i jejich prednasky. Ac si myslim, ze krisnaci to nemaji uplne jasny...
Cili v mem okoli se mysi vsechny mozne kultury a vyznani. Nikomu nic neupiram, nikomu nic nezakazuji, nikoho do niceho nenutim.
Jak rikam, nemam rad cirkve, ktere rikaji, v nedeli jdete do kostela nebo budete zatraceni... To opravdu nemam rad. Ale co jeste vice nemam rad, jsou lidi, kteri pri jakekoliv zmince o bohovi se osypou a zacnou utocit. A utoci tak, ze si vlastne mysli, a vsem vnucuji, ze se jen brani proti utoku tech druhych.
Daniely, opravdu mas pocit, ze nam HH-top neco vnucuje? ze nam opravdu rika, ze se musime modlit, jinak s nama bude amen?
Hive, ty nemas rad vanoce? ja taky nijak moc ne. Protoze darky muzu davat (a rad davam) kdykoliv po celej rok. A taky nesnasim ten shon kolem vanoc, kdy kazdej vyrazi do kramu a na posledni chvili neco kupuje. A pak jeste nadava, ze neco kupovat musi. Nemusi. Nemusi preci kupovat vubec nic. Jako atheista a budhista moc vanoce nezeru, ale vim, ze vsichni kolem mne je uznavaj a tak proto jim kupuju darky, protoze ty lidi mam rad a protoze mi na nich zalezi. A je mi jedno, zda se tomu rika vanoce, chanuka nebo treba posledni soud. Moje rodina vanoce neslavi temer vubec. Stromecek nemivame. Pred parlety, kdyz jsem byl jeste dite, tak ano, ale ted uz ne. Ale rodina me zeny ano. A cti vsech tradic. Nevstanou od vecere a asvazujou stul rezetem. A myslis, ze to delaji proto, ze to prikazuje cirkev nebo proto, ze maj lepsi pocit uvnitr sveho ja, ze udelali neco pro rodinu, ze veri tomu, ze i pristi rok se neodlouci???
Je to stejny, jako ze si myslim, ze Silvestr je den jako kazdy jiny. Kolik je nabozenstvi, tolik mame kalendaru. V judaismus se 31. prosinec proste nazyva 24. tuven a je to den jako kazdy jiny. Jim konci rok az kdyz my uz mame brezen (myslim). A presto, se v izraeli schazeji kolem pulnoci lide u svych znamych a slavi. Slavi jen tak. Slavi svatek jine kultury. Neslavi to, ze konci rok, protoze jim rok nekonci. Slavi prilezitost slavit, prilezitost se sejit se svymi znamymi a prilezitost zit...
Proc nepremyslet i o nasich Vanocich takto. Proc rika, ze nam vanoce nekdo nuti? Nejaka cirkev ci co?
Proc nevyuzit Vanoc k tomu, ukazat okoli, ze ho mame radi a ze nam na nem zavisi? proc nevyuzit Silvestra nikoliv jako oslavu konce roku ci zacatku noveho, ale jako oslavu zivota a oslavu proste dalsiho dne, ktery prichazi za tim co prave odchazi???
Nemusite se mnou souhlasit... Nenutim vas... Nic nikomu neprikazuju. Jen vam rikam, jak to vidim ja... A to uz jsem dva dny nic nehulil...
Mejte se radi...
30-12-2001 v 12:54 PM
hh-top Čestný Člen 2001 - 2004
Vidíš, Danieli, a to ještě ke všemu věřící nejsem.
Rozhodně ne ve smyslu chození do kostela, nebo členství v některé církvi. Jenom jsem si v tom článku vybral vděčnost k Bohu, místo té k Darwinovi, té v sebe sama, či té kosmické variantě. A první ošklivé a vnucené slovo v této debatě, je odsuzující slovo hnus ve tvém příspěvku. S pánembohem!
Vskutku se mi toto nehezké a urážlivé slovo vloudilo do příspěvku.
Nevím, jak nejlépe se mám omluvit, hloubka mého zármutku a studu je prostě nepopsatelná! Ode dneška se budu modlit nejen za zdraví svých kytek, ale i za vaše odpuštění, bratři ve víře!
to hh-top
To je opravdu hezke cteni
Ja jsem tam zadny fanatismus ani nasili nenasel takze nevim proc takova reakce.Rozhodne to stoji za zamysleni i za K+.Dobryyy!!!
to Walhalla2000
hmmmm.....mam na tu vec podobny nahled
Jsem moc rad,ze jsou takovi lide jen tak dal
Omluva se s radostí přijímá, přehánět to nemusíš. Prostě jsi vyjádřil spíše své okamžité rozpoložení, než celoživotní názor. Jde o prd! Ale kdyby si se začetl ještě jednou do toho článku, zjistil bys, že jim tam právě jejich rádoby "křesťanství" připomínám a dokonce se ho tam bojím, neboť umožněje to, že nás mohou za hrst trávy posadit do lochu.
Buď zdráv a hezký rok!
Thanks for your support, it seems coming from someone sensitive and on top of that from over the ocean. Believe me, it really warms me up. It makes me feel lot better to know, I am not in this all by myself. Happy New Year, mate!
to hh-top:
You are NoT in this all by yourself !!! !!
Don´t worry, be happy!!
UUUU uuu uu ...
Kdo zná, pozná..
Kdo nezná, tak nepozná
S pánembohem fšeci...
Ciao .. GM
Člověk by neměl strkat nos do chyb jiných lidí,
do toho co udělali nebo neudělali.
Spíše by měl přemítat, co on sám udělal nebo neudělal..
...GreenMary...
hh-top: Nevím, že bych někde někdy já rozhlašoval, že vím snad všechno???? Každopádně se domnívám, že diskuzní servery jsou k tomu aby se diskutovalo. Tudíž bych toho využil a zeptal se na tvůj konkrétní pohled na křesťanství vs. církev. <br>
ps: všechno možné, ale ne úl.
walhalla2000: No jo, pěkné jako od nějakého politika To by ovšem měl vědět každý rozumný člověk, a teprve u tohoto se zamýšlet do hloubky.
Jenže já zase žiju v !ateistické rodině, která vánoce sakramentsky žere. Takže mě s tím dost otravujou.
Nejsem ateista, protože věřím na dvojí princip rovnováhy. Křesťanství se snaží vizdvihnout pouze jeden princip nad principy ostatní čímž způsobuje opak záměru svého snažení. Církev je tohoto důkazem.
Východní kultury mají svá náboženství blíž této rovnováze, korunu tomu dává pochopitelně filozofie budhismus.