Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » Bojite se fizlu kdyz jedete zhuleny autem ??
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
Piskot
Stálý Člen

Karma uživatele Piskot - 25% PěstitelskáKarma uživatele Piskot - 25% Pěstitelská

Příspěvek č. 33

to Aloo
Cau
Je prece jedno kdo sedi ve vlade.Rizeni pod vlimem alkoholu,travy,sedativ nebo drog je prece zbytecny risk a minimalne hloupost.Pokud by slo jenom o tebe tak budiz,ale znova opakuji ze v sazce je zdravi ostatnich.
A at se ti to libi nebo ne tak nemas zadne pravo ohrozovat zdravi jinych lidi.Mas pravo jenom na svoje vlastni "body".
Mozna ti jde o to,ze se necitis plne svobodny.Ale jak uz psal ianick tak svoboda kazdeho konci tam kde zacina svoboda druheho.A to je zakon "vesmiru" a pokud ho porusujes tak pletes bic sam na sebe.
Otazka rizeni pod vlivem neni vubec zavisla na zakonech CR,ale spis je to o vlastnim zpusobu uvazovani.Nejses-li opravdu velky sobec tak to pochopis.Anebo to pochopis casem.
Jsi na planete kde jsou nas miliardy.Uz to zarucuje,ze nemuzeme byt plne svobodni.Tak se neokradejme o ty zbytky,ktere nam ti panove ve vlade milostive nechali.Co rikas?Mej se hezky.

[Edited by Piskot on 21-12-2001 at 11:45 AM]

Piškot @ like @ high

Old Post 21-12-2001 v 10:32 AM
Piskot je offline   Profil uživatele Piskot   Find more posts by Piskot   Foto galerie člena Piskot   Click here to Send Piskot a Private Message   Add Piskot to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Danda
Host

Vliv drog na rizeni Příspěvek č. 34

Moje osobni zkusenosti:

drogy ovlivnujici rizeni pozitivne:

Male davky marihuany a extaze ucinne zklidnuji jizdu.
Male davky kokainu nebo pervitinu zvysuji pozornost a vydrz.

drogy ovlivnujici rizeni negativne:

Opiaty - reakce v p**i, ztrata pozornosti
Alkohol - neopatrne rizeni
LSD, houbicky - halucinace, zmatenost, ztrata orientace
Marihuana, Extaze - velke davky pusobi mirne halucinogenne, zhorsena orientace
Kokain, pervitin - velke davky vedou k sebeprecenovani, neklidu a zbytecnemu riskovani

Z osobni zkusenosti muzu rict, ze krome alkoholu a halucinogennu se da ridit skoro na vsem, chce to jen s mirou!

Old Post 21-12-2001 v 11:37 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
weeno
Stálý Člen

Karma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 35

Přirovnal bych řízení pod vlivem THC k telefonování za jízdy - někdo to umí a dokáže telefonovat a řídit bezpečně a někdo ne.

weeno

Návod na stavbu levného aeroponického systému
moje stránky

Old Post 21-12-2001 v 14:49 PM
weeno je offline   Profil uživatele weeno   Find more posts by weeno   Foto galerie člena weeno   Click here to Send weeno a Private Message   Add weeno to your buddy list     Navštiv homepage uživatele weeno! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Piskot
Stálý Člen

Karma uživatele Piskot - 25% PěstitelskáKarma uživatele Piskot - 25% Pěstitelská

Příspěvek č. 36

to weeno
Jen konstatovani.
Pokud je mi znamo tak at rizeni pod vlivem THC nebo jak uvadis telefonovani za jizdy jsou v soucasne dobe v CR zakazane.
A zakazani telefonovani bylo prave kvuli udajnemu zvyseni nehodovosti.Takze vidis,ze na tom asi neco bude.

Piškot @ like @ high

Old Post 22-12-2001 v 11:02 AM
Piskot je offline   Profil uživatele Piskot   Find more posts by Piskot   Foto galerie člena Piskot   Click here to Send Piskot a Private Message   Add Piskot to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
weeno
Stálý Člen

Karma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% PěstitelskáKarma uživatele weeno - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 37

Marihuana je v CR taky zakázaná - a koho to zajímá? Nikoho k ničemu přece nenutim, jen jsem napsal svůj názor. Možná mám odcouváno, to co většina lidí najeto dopředu, jezdím od třinácti let ( motorka do šestnácti ), živil jsem se jako řidič MKD osm let a autem jsem jeden čas jezdil snad i na záchod. Je mi už přes třicet, tak snad vím co si můžu dovolit.

[Edited by weeno on 22-12-2001 at 01:04 PM]

weeno

moje stránky

Old Post 22-12-2001 v 11:47 AM
weeno je offline   Profil uživatele weeno   Find more posts by weeno   Foto galerie člena weeno   Click here to Send weeno a Private Message   Add weeno to your buddy list     Navštiv homepage uživatele weeno! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
weeno
Stálý Člen

A dodávám článek z IDNES Příspěvek č. 38

Marihuana si s řidičem pohrává, horší než alkohol však není

Po praktických testech alkoholu a zbytkového alkoholu za volantem tentokrát přišla na řadu droga hodně diskutovaná, a jak ukázal test, i nadmíru nevyzpytatelná - marihuana. Někdo totiž po vykouření marihuanové cigarety dělá více chyb, reakce jiného se však zhoršit nemusí. I další výsledky dokazují, že marihuanou opojený řidič v žádném případě na silnici nesmí, přesto nemusí být pro ostatní tak nebezpečný jako řidič opilý. Opravdový problém však přináší bezradnost policie při odhalování drog během silniční kontroly, složité a nákladné je i zjišťování drogy z tělních tekutin v laboratoři. Marihuana se navíc v těle drží déle než alkohol - i několik týdnů.
Na test dohlíželi dohlíželi psycholog, lékař a policista, kteří se zabývají problematikou drog. Zkoušky absolvovalo trio testujících celkem třikrát. Za střízliva, po vykouření první (menší) dávky marihuany a naposledy po vykouření druhé, silnější cigarety. Jak se dobrovolníci během testu cítili? "Mám sucho v puse, trochu se mi točí hlava a ten plynový pedál je nějaký křivý (nebyl, pozn. red.)." Nebo: "Opravdu jsem vynechala kužel? Cítím se taková lehká."
Nad testem bedlivě dohlížel lékař Jakub Minařík, který pracuje v doléčovacím středisku pro závislé na drogách. Objasnil, jak to vlastně s marihuanou za volantem bývá. "Marihuana působí na člověka úplně jinak než alkohol," tvrdí Jakub Minařík. "Když někdo vypije pár piv, je z toho veselý. Pokud se ale opije, dochází k útlumu. S marihuanou je to mnohem složitější, působí jako katalyzátor. Když je někdo před kouřením dobře naladěn, euforie se ještě zvýší. Ale u toho, kdo se zrovna nebaví, vyvolá konopí spíše depresi." A právě v tom je velká záludnost marihuany - její nevyzpytatelnost.
Špatně se odhaduje i její účinnost. U alkoholu většina lidí ví, co s nimi dokáže udělat pět piv, ale u konopí kolísá kvalita vypěstované rostliny. V praxi se náladovost marihuany ukázala během všech kroků praktického testu. Zatímco dva z testovaných se navenek příjemně bavili, třetí osoba působila zachmuřeně. "Chtěl jsem se na ten test vykašlat a jít domů," řekl špatně naladěný řidič. "Už po první cigaretě jsem za volantem přestával vnímat okolí, zpětná zrcátka pro mne přestala existovat, stejně tak jsem neměl ani pomyšlení na bezpečnostní pás," přiznal se druhý den po testu. To dvojice obveselená marihuanovou cigaretou se bavila i za volantem. "Je to příjemné, čím dál tím víc mne to ježdění slalomu mezi kužely baví," neskrývala své pocity zástupkyně žen.
Zde se nabízí srovnání s loňským testem alkoholu, při kterém museli řidiči stejně jako letos bezchybně zvládnout slalom a pak s autem zacouvat do garáže. Ačkoliv množství vypitého alkoholu nelze s vykouřeným konopím srovnávat, zajímavé bylo, že i přes nemalou dávku marihuany byla tentokrát zručnost "zkouřených" řidičů oproti opilým mnohem lepší. Loňský test alkoholu byl mnohem víc ve znamení srážení kuželů a křivého zajíždění do atrapy garáže.
Test marihuany za volantem měl několik fází. Tři dobrovolníci (žena a dva muži) vykouřily pár marihuanových cigaret. Poté usedli za volant vozu, aby ukázali, jak se mění chování řidiče pod vlivem drogy. K tomu ještě absolvovali speciální testy u klávesnice přenosných počítačů, které přesně změřily změny v jejich vnímání, paměti a reakcích. Celý test doplnil oční test měřící ostrost vidění. Všechny zkoušky mimo automobil měly simulovat skutečný provoz - vypustit testované osoby do normálního provozu by nebylo možné.
"Ačkoliv na první pohled nejsou chyby řidičů nijak zřetelné, špatně by asi dopadlo, kdyby museli rychle zareagovat na kritickou situaci," tvrdí další pozorovatel testu psycholog Ivan Skalík, který se v praxi zabývá prevencí drogových závislostí. Právě rychlost, přesnost a správnost reakcí měřily během testu speciální počítačové programy, ostrost vidění vyhodnocovalo k tomu určené zařízení. "Opět se potvrdilo, že psychoaktivní látky působí odlišně než alkohol," komentuje výsledky měření Ivan Skalík. "Kromě toho, že marihuana na každého působí jinak, projeví se i to, jak ji kdo kouří. Někdo ji do plic umí natáhnout více, jiný zase méně."
Není proto divu, že výsledky byly u testujících různé. Osoba zmítající se v depresivní náladě začala po inhalaci drogy vidět ostřeji. "To má na svědomí jeden z účinků marihuany - zvýší smyslové vnímání," vysvětluje psychlog Ivan Skalík. "Ale vyloučit nelze ani to, že se zkoušená osoba zlepšila proto, že už byla v tomto testu zběhlejší. Nedávno totiž absolvovala podobný test s alkoholem v krvi." I u dvojice veselých řidičů se výsledky rozcházely. "U jednoho zůstala ostrost vidění nezměněna, ovšem poslední zkoušený rozlišoval o něco hůře než před požitím drogy." Co to znamená pro schopnost řídit auto? Vidění omámeného řidiče se může zlepšit, zůstat stejné, nebo se naopak zhoršit. To je další důkaz, jak je marihuana nevyzpytatelná.
Další výsledky vychrlil počítač. Reakce deprimovaného, kterému se zlepšil zrak, se naopak zpomalily. I v testu, jenž měřil pozornost, byly jeho výsledky horší. "To je typický příklad rizikového užívání marihuany. Reakce se zpomalují a člověk okolí vnímá jinak než před kouřením. Schopnost správně reagovat je riziková," říká Ivan Skalík. Jak je to nebezpečné pro řízení automobilu, není nutné příliš rozvádět.
I druhý testovaný muž reagoval na příkazy počítače pomaleji, mnohem častěji chybně. Zástupkyně žen tolik chyb nepáchala. Jako jediná z přítomných měla jen malé zkušenosti s inhalováním kouře, proto byla možná ovlivněna drogou nejméně.
Nevyzpytatelnost marihuany se dále projevila při pokusu zjistit, jak se v těle testovaných osob tato lehká droga zabydlela. Lépe než v krvi je přítomnost marihuany zjistitelná v moči. Rozbor odebraných vzorků v plzeňském Ústavu soudního lékařství potvrdil, že všechny tři osoby nastoupily do testů střízlivé. Po první cigaretě se droga překvapivě objevila jen v těle dvou osob. "Třetí osoba byla čistá buď kvůli špatnému inhalování, nebo se opozdil metabolismus a droga dorazila do moče se zpožděním," odhadoval lékař Jakub Minařík. Další překvapivé zjištění přinesl rozbor vzorků, které testovaní dodali až příštího rána. Marihuana byla v těle všech stále přítomná. "Není divu, možná byste ji tam našli ještě za pár týdnů," dodal Jakub Minařík

weeno

moje stránky

Old Post 22-12-2001 v 12:07 PM
Piskot
Stálý Člen

Příspěvek č. 39

to weeno
Ja jsem se te nechtel nijak doktnout.Dobra jsi bajecny ridic a je mozne ze i po vykoureni marihuany ridis stale stejne.Ja jen doufam,ze jsou takovi vsichni.
Chapej jde mi o to aby se na silnicich zbytecne neriskovalo.Ja osobne jsem zazil uz nehezke zazitky na cestach.A vzdycky je to nehezka podivana.
Zatim se v novinach nepise o moc pripadech zavinenych vlivem konopi.Ale ja osobne si myslim,ze je to jen proto ze Policie zatim nema techniku aby to na miste prokazala.Tak jak o tom pises.Anebo je pritomen i alkohol a v tom pripade se po THC nikdo nepidi.
Ja osobne znam cloveka,ktery mi jednou dost obsahle vypravel svoje zazitky po huleni.To co mi povidal o rizeni ani nechtej slyset.Jak se zasekaval na pristrojovce.Hlavne v noci kdyz pry hezky svitila.Jak ulitl na muzice z radia apod.Ja jsem samozrejme vedel o cem mluvi protoze jsem to zazil taky.Ale jak chces takovemu cloveku vysvetlit,ze dela kraviny.On mi tvrdil to same:"Ja ridim po huleni mnohem lip".
No ja nevim.Kdyz teda musite hulit tak aspon jezdete hooodne opatrne. Rizeni Zdar!

Piškot @ like @ high

Old Post 22-12-2001 v 17:45 PM
hh-top
Čestný Člen
2001 - 2004

Karma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% Pěstitelská

Káčko pro tě, Piskote. Příspěvek č. 40

Nechápu ale, proč jsi si dal takový holčičí jméno, když to, co jsi napsal, jsou chlapská slova, která klidně mohla být "napsána" mužným basbarytonem. Bu´d zdráv...

Kdo nekouří s námi...!

Vítejte u Dr@Kotoučka

Old Post 22-12-2001 v 19:14 PM
hh-top je offline   Profil uživatele hh-top   Find more posts by hh-top   Foto galerie člena hh-top   Click here to Send hh-top a Private Message   Add hh-top to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sunset
Stálý Člen

Karma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% Pěstitelská

Nápad Příspěvek č. 41

Piskot: Hele, jaxem tvuj prispevek cetl, dostal jsem se k tyhle vete. Cituji:

"Chapej jde mi o to aby se na silnicich zbytecne neriskovalo.Ja osobne jsem zazil uz nehezke zazitky na cestach.A vzdycky je to nehezka podivana."

----------------------------------------------------------------------
Ma kamaradka pracuje na JIPce. Kdyz mi obcas lici, v jakem stavu jim tam vozej lidi, chce se mi zvracet. A to se zrovna za mekotu nepovazuju.
Taky semtam jezdi s ambulanci a tak z ni nekdy vypadne, jak museli pacit dve hodiny cloveka z auta jen proto, aby jim za par hodin exnul na stole. Kdyz bych vam tu vypsal nektere jeji depky, sli byste hromadne blit uplne vsichni. Ona totiz nevidi krev, hovna, zvratky a roztekle mozky jen v televizi, ale v realu.

K+, mas to srovnany.

sunset

usmivejte se, bude vam lip

Old Post 22-12-2001 v 20:29 PM
sunset je offline   Profil uživatele sunset   Find more posts by sunset   Foto galerie člena sunset   Click here to Send sunset a Private Message   Add sunset to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ianick
Stálý Člen

Karma uživatele ianick - 8% Pěstitelská

Příspěvek č. 42

Malý příklad z řidičské praxe:
Stál jsem v chlívku na velkoparkovišti u Tesca v Brně. Seděl jsem v autě a čekal na ženu. Do volného kotce vedle mě parkoval někdo. Točil doleva tak šikovně, že svým pravým předkem poctivě oholil levý bok dalšího auta od zadního nárazníku až po přední dveře. A svým levým zadním blatníkem mi orval zadni nárazník. Prostě komedie. Vyběhl jsem, že mu taky jednu ťuknu do rypáku - a on to byl známý!! Stál tam jak hromádka neštěstí a furt mlel: Sem to nějak špatně odhadnul...
Zavolali jsme policajty - dali mu fouknout, ale byl čistý - žádný chlast.
Pointa na závěr - samozřejmě byl zhulený. A jeho zaměstnání: řidič MHD!!!
Takže opět opakuji, můžete mít praxi sto let, najeto milion kilometrů, ale jakmile jste zkouření - nesedejte za volant. To že po trávě řídíte tak nějak líp, si opravdu myslíte jen vy.

ianick

Old Post 22-12-2001 v 20:35 PM
ianick je offline   Profil uživatele ianick   Find more posts by ianick   Foto galerie člena ianick   Click here to Send ianick a Private Message   Add ianick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ianick
Stálý Člen

Příspěvek č. 43

Ještě dodatek - tráva je pro mě pohodová záležitost a když hulím, tak vždycky jen, když mám čas a klid si to vychutnat. Autem jezdím denně přes dvacet let, a co vidím hlavně v posledních letech na cestách, se mi kolikrát ani nechce věřit. Jezdím rád, ale řízení pro mě není relaxace.
Opravdu nechápu, co z toho máte za požitek, když jezdíte zhulení.

ianick

Old Post 22-12-2001 v 20:43 PM
ianick je offline   Profil uživatele ianick   Find more posts by ianick   Foto galerie člena ianick   Click here to Send ianick a Private Message   Add ianick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Piskot
Stálý Člen

Pohodička Příspěvek č. 44

to hh-top
Proc zenske jmeno?Tam nad "s"ma byt hacek,ale ja nemam ceskou klavesnici.Takze musim psat takhle.
Piskot s hackem znamena ten maly oplatek.Zacali mi tak rikat uz davno chlapi v praci.
Za prve jsem piskoty obcas rad chroupal a za druhe jsem misto "ty pi.." rikal "ty piskote".Neni to tak prisprostle.Viiiiiiiiisssss????
to ianick and to sunset
Presne tak.Jsou z toho jen zbytecne problemy.A o zdravi ani nemluvim.Mate vsichni K+.
Chtel jsem dat do galerie fotku kterou jsem udelal asi pred mesicem.Kluci jeli z diskoteky a nedojeli.Videl jsem to ve 3 v noci na vlastni oci.Rano jsem tama jel podruhe a tak jsem si to vyfotil.Takovych fotek uz bych mohl mit spousty,ale pokazde sebou nemam fotak.Je to pak dobre ukazat lidem,kteri jeste zadnou vetsi nehodu nezazili.Aby videli co je to za humus.
Ale nemuzu prijit na to jak se to do te galerie dava???
Neporadi mi nekdo???

Piškot @ like @ high

Old Post 23-12-2001 v 06:16 AM
hh-top
Čestný Člen
2001 - 2004

Karma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% PěstitelskáKarma uživatele hh-top - 24% Pěstitelská

Promiň, Piškote, to mě mohlo taky napadnout. Příspěvek č. 45

A k tématu: dopravní prostředek si představuji jako smrtelnou zbraň a u všech uživatelů bych se dožadoval "čisté hlavy." Jinak je pravda, že to každý jinak prožíváme a každý z nás je tím jinak ovlivněn. Ale právě o tom ovlivnění to je, a zákon zde nemá jinou možnost než být černobílý. Taky jsem jel na sračky z pití a trávy, ale krokem a do nemocnice s malým děckem, které bylo bolestí v agonii a nebyl tam nikdo jiný s autem a řidičákem. Zvládl jsem to, ale byl jsem připraven poldovi podat papíry, nastavit ruce ke spoutání, ale nejdříve si vynutit pokračování převozu pacienta. Považuji to za výjimku z pravidla, ale jistou míru trestu bych přijal s pochopením. Tak to má být, nikdo nechce umřít na ulici, nebo dokonce na chodníku jenom proto, že někdo si pořídil trochu euforie a ventiluje jí na silnici. Ahojky

Vítejte u Dr@Kotoučka

Old Post 23-12-2001 v 06:39 AM
hh-top je offline   Profil uživatele hh-top   Find more posts by hh-top   Foto galerie člena hh-top   Click here to Send hh-top a Private Message   Add hh-top to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ianick
Stálý Člen

Ano, HH tope Příspěvek č. 46

opět mi nezbývá, než přitakat. Kdo si vyřizoval zbrojní průkaz ví, jaké jsou kolem toho obstrukce.
Přitom střelnou zbraň typu pistole, revolver, brokovnice, považuji za méně nebezpečné věci, než auto v dnešním provozu.
Někdy mám pocit, že řidičák dnes dají každému, kdo se naučí číst a psát.
Kdyby se řidičáky dávaly za stejně přísných podmínek jako zbrojní průkazy - óóó jak by bylo na cestách krásně pusto.
Jenže - prodej aut, benzínu, nafty, náhradních dílů atd. tvoří velkou část státních příjmů.... a opět jsme u politiky.

ianick

Old Post 23-12-2001 v 18:32 PM
Piskot
Stálý Člen

Příspěvek č. 47

to ianick
Ahoj
Jen ti chci jeste rict,ze si me vcera malem zabil.
Kdyz jsem v tvem prispevku o tom incidentu na parkovisti cetl ty slova cituji "Vybehl jsem,ze ho taky t'uknu do rypaku".
Zrovna jsem pil kafe a uz jsem byl trosicku "on the way".
Me tak opravdu nehezky zaskocilo,ze jsem myslel ze je to muj konec.No nic uz se nezlobim.Ale tak nadherne slovni spojeni muze pochazet jedine z Moravy.Opravdu dobryyyy!!!

Piškot @ like @ high

Old Post 23-12-2001 v 19:01 PM
ianick
Stálý Člen

Ha háááá, Piškote Příspěvek č. 48

tož su fakt z Moravy. A čučím, že budu muset dávať bacha, co sem nakverbluju. Aby zas někomu nezaběhlo v chrochtáku...
No jsem rád, žes to nakonec rozdýchal. Bylo by škoda, kdyby v této diskusi ubyl jeden z mála lidí s rozumnými názory.
Díky.

ianick

Old Post 23-12-2001 v 19:31 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:39 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás