Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » CoolCube za pár kaček
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Deyna1
Stálý Člen

Karma uživatele Deyna1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele Deyna1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele Deyna1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele Deyna1 - 96% Pěstitelská

Nápad CoolCube za pár kaček Příspěvek č. 1

Zdravím všechny growery.
Mám tu pro Vás nákres CoolCube odtahu.
Nechtěl jsem utrácet tisíce za borokřem. odtah a proto jsem si zbastlil svůj.Podle názvu je jasný, že jde kostku.
Celkově mě materiál vyšel na 150.-

První kam jsem šel, byl sklenář.Za padesát korun jsem si nechal nařezat čtyři tabulky skla 30x12(mám 150w výbojku).
Síla skla je 2mm.Sklo nebude tolik filtrovat spektrum.

Dále je potřeba 2x sololit (nebo jíný pevný material)
Asi jeden metr lišty (já použil elektrikářskou)
Spojovací material, napínací lanko

Jestli máme vše může se začít.
Vezmem 2x sololit nakracený na potřebný rozměr(u mě 17x17) a do středu vyřízneme díru o průměru odtahové roury(u mě 100mm)
Na každý kus je potřeba nakrátit lišty tak, aby sklo udrželo tvar kostky.Při tomto úkonu je třeba přesně měřit.
Pokud budou netěsnosti je celá práce nah..no
Aby tabulky skla nepropadávali do středu kostky, musí být v každém rohu umístěn fixační klínek(ja to řešil 40mm dlouhým vrutem s bužírkou aby sklo neprasklo)

Mezi takto připravené desky pak stačí vsunout sklo a přítahnout lanka aby se to nerozjelo. a je to

Jako přírubu z oboustran jsem dal dva květináče s potřebným průměrem a odříznutým dnem.Hadice jdou krasně připojit.

Doufám že někoho nekopíruju.
Mějte se

Chlast je slast, na hubu mast

150w skříňka se žraločkem
CoolCube za pár kaček
Konec zapachu (u me)
BIG BUD porodnice NurtureLite blue 125w

Old Post 25-09-2004 v 14:47 PM
Deyna1 je offline   Profil uživatele Deyna1   Find more posts by Deyna1   Foto galerie člena Deyna1   Click here to Send Deyna1 a Private Message   Add Deyna1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hyena
Mrchožrout

Karma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hyena - 82% Pěstitelská

Palec nahoru Příspěvek č. 2

Vzpomínám si, že se tu něko pokoušel udělat CoolTube z petlahve a někdo (všichni) ho strašně vypískali. Ulehčils mu práci; mě taky (Stejně tu petku protáhnu spektrofotometrem)
To sklo je v pohodě, možná by mohlo bejt trošku slabší, ale pokud někdo nechce mít skříň od NASA, se s tímhle asi spokojí. Takže K+. A pokračuj...

Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.

Old Post 25-09-2004 v 15:59 PM
Hyena je offline   Profil uživatele Hyena   Find more posts by Hyena   Foto galerie člena Hyena   Click here to Send Hyena a Private Message   Add Hyena to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mydena
Stálý Člen

Karma uživatele mydena - 30% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Neobvyklý tvar sice,ale myslím,že účel splní stoprocentně.Takže ať to roste a krychle

Old Post 25-09-2004 v 16:04 PM
mydena je offline   Profil uživatele mydena   Find more posts by mydena   Foto galerie člena mydena   Click here to Send mydena a Private Message   Add mydena to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deyna1
Stálý Člen

Karma uživatele Deyna1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele Deyna1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele Deyna1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele Deyna1 - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

Hyena:Protáhni tím fotrometrem 2mm sklo, celkem by mě zajímalo co to propouští.
Cooltube z petláhve?? To měl jednu petku tak na 2 minuty Celkem odvážnej člověk.
Pro všechny pochybovače: ještě než jsem zveřejnil kůlkostku, tak se testovalo. Sklo nepraskne (2mm/150w) teplota povrchu skla max. 55° (euro1) měření proběhlo během velmi teplého dne.

Mějte a děkuju za kosti

CoolCube za pár kaček
Konec zapachu (u me)

Old Post 25-09-2004 v 16:36 PM
Deyna1 je offline   Profil uživatele Deyna1   Find more posts by Deyna1   Foto galerie člena Deyna1   Click here to Send Deyna1 a Private Message   Add Deyna1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Karma uživatele Sinuhet - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

No, ono to muze prasknout casem. Uvidime. Me se kazdopadne tva konstrukce libi.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -
NFT, Sensi Star, Nurturlite, Metrop -
Základy genetiky - Relativní vlhkost

Každá osoba reaguje na různé chemikálie různě.
Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 25-09-2004 v 17:22 PM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

Stejný nápad už tu před časem realizoval deno (grower handyman ), takže tam třeba najdete další poznatky s touto konstrukcí. Denův bluebox coolglass.

Projekt šatník 250W (9. kolo - fin) • out2002out2003out2004out2006rašelina jako pH-Dědkova matkárna II Pěstuj konopí, posílíš mír!

Old Post 25-09-2004 v 17:25 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexamin
Stálý Člen

Karma uživatele hexamin - 86% PěstitelskáKarma uživatele hexamin - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

Hyena tiez som skusal pouzit pet ako cooltube pre 70w a fungovalo to ook nakoniec som sa na to vykaslal koly strachu s poziaru ak by sa mi zasekol odtah ak mas prisup k spektrofotometru skus to zmerat a hod to sem prosim ta ak by bola ook priepustnost bolo by to uzitocne zistenie inak petka vydrzi cca 70C bez deformacii

nebudem posielat prispevky vyhuleny
canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 25-09-2004 v 18:57 PM
hexamin je offline   Profil uživatele hexamin   Find more posts by hexamin   Foto galerie člena hexamin   Click here to Send hexamin a Private Message   Add hexamin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deyna1
Stálý Člen

Příspěvek č. 8

Chlapy s těma petkama bych to vzdal, už jen kvuli strachu z požáru.Tohle není vubec bezpečný.Vypnou elektriku a rozpálená výbojka v petce udělá svoje.A kdoví co všechno se ještě může přihodit.Je to jenom kus hodně tenkýho plastu.

CoolCube za pár kaček
Konec zapachu (u me)

Old Post 26-09-2004 v 08:57 AM
hexamin
Stálý Člen

Karma uživatele hexamin - 86% PěstitelskáKarma uživatele hexamin - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 9

Deyna1 no testoval som to a ta petka vydrzala 1hod bez vetraka uplne v pohode bez deformacii len v boxe zacalo byt velmy horuco tak som musel test zastavit mozno to bolo dane konstrukciov mojho boxu vertikalna poloha vybojky takze to mohlo fungovat a aj fungovalo ko komin a chladilo sa to aj bez beziaceho vetraku tiez mam pri vibojke zapojenu tepelnu poistku koly bezpecnosti ktora rozopne obvod pri 64C ak si dobre pametam

canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 26-09-2004 v 10:43 AM
hexamin je offline   Profil uživatele hexamin   Find more posts by hexamin   Foto galerie člena hexamin   Click here to Send hexamin a Private Message   Add hexamin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deyna1
Stálý Člen

Příspěvek č. 10

tohexamin: no jestli se nerozteče, tak proč ne. Mě by to ale nestačilo.Furt bych byl nervozní jestli se doma ve skříni něco nestalo.Na vertikal to muže být idealní .

CoolCube za pár kaček
Konec zapachu (u me)

Old Post 28-09-2004 v 11:09 AM
Deda Mraz
Stálý Člen

Karma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Deda Mraz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

Tož mě tak napadlo, podobných glasscube je tu už několik a všichna provedení zahrnují kovovou konstrukci, která drží tabulky skla pohromadě...proč to teda jednoduše neslepit silikonem? Myslím, že by ty podmínky vydržel a jako lepidlo je prostě nepřekonatelnej. Určitě by bylo snadnější a elegantnější zavěšovat skleněné desky, které drží pohromadě už samy o sobě. Co vy na to?

Projekt šatník 250W (9. kolo - fin) • out2002out2003out2004out2006rašelina jako pH-Dědkova matkárna II Pěstuj konopí, posílíš mír!

Old Post 15-10-2004 v 18:26 PM
Deda Mraz je offline   Profil uživatele Deda Mraz   Find more posts by Deda Mraz   Foto galerie člena Deda Mraz   Click here to Send Deda Mraz a Private Message   Add Deda Mraz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Příspěvek č. 12

Co myslite pojmem silikon? Kdyz reknu v Bauhausu ze chci silikon, tak si asi nepomuzu.

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -

Znej své tělo - Znej svou mysl - Znej svou substanci - Znej svůj zdroj. (www.hyperreal.org)

Old Post 15-10-2004 v 21:29 PM
Sinuhet je offline   Profil uživatele Sinuhet   Find more posts by Sinuhet   Foto galerie člena Sinuhet   Click here to Send Sinuhet a Private Message   Add Sinuhet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexamin
Stálý Člen

Příspěvek č. 13

co tak odrezat dno z vhodne velkej kadicky

canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 15-10-2004 v 22:21 PM
Dj.Cesla
Stálý Člen

Karma uživatele Dj.Cesla - 66% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

jj silikon to je dobrá věc. Už sem sním lepil je to pohoda a drží to navždy. Dali ste mi dobrou inspiraci.

Old Post 15-10-2004 v 23:12 PM
Dj.Cesla je offline   Profil uživatele Dj.Cesla   Find more posts by Dj.Cesla   Foto galerie člena Dj.Cesla     Add Dj.Cesla to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Sinuhet
Stálý Člen

Příspěvek č. 15

Hmmm, neni na to treba nejaka takova ta pistole? Staci mi ta tuba? Vymacknu to z toho?

Skříň 250W od začátku -
Sensi Star 250W kokos -

Old Post 16-10-2004 v 15:18 PM
Deda Mraz
Stálý Člen

Příspěvek č. 16

Jo jo, ta pistole se nejlevnější pořídí v OBI asi za 39 Kč a jde to s ní líp. Moc bytelná sice není, ale za ty peníze je to lepší než to z tuby tlačit šroubovákem nebo něčím podobným. Já jsem si teď ze skla lepil bublák do matkárny (nebyl to, pravda, nejlepší nápad, je to dost těžké, v současné době vymýšlím výsuvný mechanismus ). Použil jsem speciální silikon přímo na akvária a i když jsem si říkal, že styčná plocha je docela dost malá, tuhost slepené konstrukce je nad očekávání mimořádně vysoká, takže silikon fakt doporučuju!

Old Post 16-10-2004 v 18:13 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:59 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás