Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj lidi, mozna si jeste nekdo pamatujete na mou (uz je to dost casu zpet) paskrin ktera ze zacatku nevypadala tak beznadejne ale pak sem to stejne vsechno vyhodil Tak jsem se rozhodl zacit s necim uslechtilejsim a s vyuzitim svych malirskych neschopnosti jsem si nakreslil navrh na skrin.
Byl by tam sodik 150W
2vetracky od PC napojeny treba na nabijecku od telefonu
Na vysku ma skrin asi 100-120... sirka zatim nevim
A ted k dotazum, utahnou 2 vetracky teplotu od 150W?
Jsou vetracky spravne rozmisteny?
Hreje 150W hodne? (nechci si podpalit byt)
tot vse a predem dekuji za pomoc
Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
BY MANOWAR
150W asi nebude moc topit. Mám 250W v cooltube, větrák Euro 2 to zmákne v poho...
Když tam dáš sklo pod stínítko a odtahovej větrák, tak by to mělo bejt v poho.
Každopádně bych dal ještě jeden větrák na odsávání vzduchu z prostoru skříně (i kvůli výměně vzduchu) a cirkulační větrák - překvapivě na cirkulaci vzduchu a stonky budou silný...
Když někde koupíš nějakej větrák za 3-4 kg, tak to bude lepší než PC větráčky. Ale toť můj názor.
Dole stačí udělat díry na pasivní nasávání vzduchu.
to jsem moc nepochopil takze 2 vetraky na vysavani vzduchu ze skrine a jeden nekam dovnitr na cirkulaci, a dole jen diry?
BY MANOWAR
Jeden - aby odsával teplo od lampy. Dej si tam sklo, je toho tady o tom mraky.
No a pak ještě jeden, kterej bude odsávat teplej vzduch ze skříně.
Já bych to vážně takhle oddělil. Raděj víc a nebudeš mít žádný problémy s teplotama.
U mý 2. skříně (můj avatar) budu mít 1x v cooltube, 1 na odsávání teplého vzduchu ze skříně spínaný časovačem nezávisle na teplotě (bude aspoň měnit vzduch ve skříni) a ještě jeden, kterej pojede přes termostat a potrubí bude nataženo od stropu těsně k lampě a k zářivkám...
Cirkulační větrák - ten na nožce - na rozhánění vzduchu a pro silný kyti (hlavně stonky)...
No a dole ve dvířkách udělej pár větších děr větším vrtákem a je to!
BY MANOWAR
BY MANOWAR
BY MANOWAR
Cooltube - měl jsem zrovna kliku, že to tady jeden maník prodával (nedávno jsem se s ním bavil a už nemá - a to měl asi 2 na prodej). Jinak je teď tady celkem novej thread, kde se lidi domlouvaj, že si nechaj udělat cooltube ve sklárně... (www.grower.cz/forum/showthread.php?threadid=11755) To asi bude za hodně zajímavou cenu! Ale pak se s tím musíš piplat - uchycení na lampu, větrák, uchycení cooltube... Pokud nejseš zrovna technickej typ a nemáš na to nádobíčko, je asi lepší koupit hotovou tubu (jako já)
diiky, ovsem komplet za 5k je sice hustej ale prece jen trosku drahej
BY MANOWAR
Každopádně se po cooltube mrkni. Doporučuju. Můžeš to dát hodně blízko ke kytkám!
Jooo - psal jsem, že ten komplet je finančně masakrózní!
Ale mrkni se na to takhle vědecko-matematicko-takticko-ekonomicky : Dejme tomu 400W NAV-T Super 4Y stojí 3410 (komplet). Komplet s cooltube stojí 4920 se stejnou lampou. Rozdíl za cooltube? 1510,- Takže na tolik by vyšla ta cooltube (já za ni dal o několik stovek víc). V tom kompletu to je podle mě už zajímavý - máš celkem levnou cooltube a kvalitní lampu.
Ale to je jen takový menší zamyšlení. NEJSEM osoba, co by měla cokoli společného s jakýmkoli growshopem (abych nebyl yebán za reklamu)...
ted jsem dal do bazaru ze schanim 70/150 komplet protoze 400 s cool tube -> fakt nejsem milionar.. sice kvalita ale to mozna nekdy pozdejs az se premuzu na nejakou tezsi brigadu... za vic prachu... tohle, jestli to vyjde bude muj druhy pokus a ten prvni jsem nedotahnul do konce takze 400 by pro me asi nemelo smysl
BY MANOWAR
BY MANOWAR
To jsem si dělal prdel. Zrovna jsem si vzpomněl na Černý barony, jak tam Lanďák řve: "Poslal bych je tahat pneumatiky do Mišelinky, hajzly jedny intelektuálský!"
aha .... wow. ted jsem nasel stary 12V vetrak do pocitace uz mi schazi jen 2... a skrin... a svetlo... p.s. jak zapojit vetracky? slysel jsem neco o nabijecce do telefonu, ale da se jich na ni zapojit vice, nebo 1 vetracek = 1 nabijecka? diks
BY MANOWAR