Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj
At hledam jak hledam, nikde asi nic konkretniho neni.
Blizi se leto a s nim problemy s teplotou v pestirne.
Ja jsem slysel ze nekdo si udelal nejaky automaticky spinac druheho vetraku, pokud teplota v pestirne presahne napr 30 stupnu.
Nevite jak na to pls?
Diky za radu
Pořiď si termostat a zapoj do něj větrák. Ani to není moc složitý. Bál jsem se toho jak čert kříže a nakonec jsem to zmáknul sám... Pokud máš ten větrák s kablíkem do sítě, tak to nejjednodušejc uděláš tak, že vezmeš obyčejnou prodlužku, někde ji nařízneš, vytáhneš hnědej káblík (fáze, né jinej hnědej káblík) , šmikneš ho na 2 půle a zapojíš podle schématu na termostatu... Když to náhodou zapojíš blbě (jako se povedlo mně), tak to pak jen přehodíš... No a prodlužku zapojíš jednoduše do sítě, druhej konec spojíš s káblem od větráku a je to... Prakticky při tomhle neuděláš nic ani termostatu, ani větráku, akorát to wodnese prodlužka...
bud si postav neco z www.belza.cz, nebo - protoze patrne elektrice prilis nehovis (to by ses neptal ) - zkus vytvorit spinac treba z bimetaloveho odpojovace trafa, ktere se pouzivalo napriklad u detskych elektrickych vlacku: je tam jen bimetal s kontaktem a sroubove stelovani. Bimetal je treba odpilovat (nyty) a prinytovat/prisroubovat opacne, aby se zmenila logika spinani. Mel jsem to v lampe asi rok na spinani interniho vetraku a osvedcilo se - je to jednoduchy a nepotrebuje napajeni.
Nebo jeden termostat je na https://grower.cz/forum/showthread.php?&threadid=854
To Udl: zni to dobre. jake termostat mas namysli? kolik tak stoji?a kde ho pripadne koupit v Praze?
Jinak elektrice fakt nehovim
Ale diky a jdu studovat elektroniku
Termostat stojí kolem tisícovky, ale možná seženeš i levnější. Ani nevím, jakej mám typ, sháněl mi to kámoš. Prostě digitál - jako do bytu - jsou tam konektory jak pro spínání větrání tak pro spínání vytápění (to se Ti určitě bude hodit ).Poptej se v elektru, oni něco určitě nabídnou. Zapojení naštěstí masakroidní není.
Taky moc elektrice nehovím, ale tohle se dá v klidu zvládnout...
no já mám v práci v rackové skříni s aktivními prvky počítačové sítě takovou krabičku 2*2*5cm která je připojená k ventilátorům a na které je potenciometr, na kterém si nastavím telotu a při nastavené teplotě se spustí ventilátory (na 220v). tahle hračka stojí kolem 700,-.
termostat s kapilárou vyjde na 200-250 Kč a relátko na prohození chodu asi 150,- . termostat s rozsahem 20-120°C spíná, až když teplota klesne pod nastavenou hodnotu a my potřebujeme opak, proto to relátko. V tvým případě na 220V Zajdi do elektrovelkoobchodu, řekni jim, že potřebuješ odvětrávat terárko a woni Ti určitě poraděj, jak zapojit kontakty.(jsou očíslovaný) Fakt na tom nic není, je to jako si přidělat zvonek na barák....
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
Přesně, jak radí psilos. Když to zmastíš a zapojíš to blbě - což poznáš hned (zkusíš zahřát sondu a mělo by to sepnout větrák), tak dalších možností zapojení na výběr už není...