Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cukry je označení pro celou skupinu látek. Rozlišují se podle "složitosti". Řepný cukr o kterém je řeč se myslím jmenuje sacharóza a patří mezi ty složitější. Mezi jednodušší (a to jsou ty, které tvoří květiny) patří fruktóza a glukóza. Další je pak laktóza (mléčný cukr). Takže pokud by to mělo fungovat, chtělo by to tak sypak fruktózu, nebo glukózu. Takové cukry se dají koupit v prodejnách zdravé výživy. Osobně si ale myslím, že rostlina není schopna využít cukry pomocí kořenů.
Dovolím si poopravit : šestičlené monosacharidy (jednoduché) : glukóza a fruktóza. Disacharidy(dvojité, kapku složitější a tedy hůře vstřebatelné) : laktóza (mlíko), maltóza (pivo), sacharóza (normoš cukr). Polysacharidy: celulóza (rostlinný pletiva, tedy ta hmota, ze který je každá kytka), glykogen(živočišný škrob) a škrob (normální rostlinný). každej, i ten nejsložitější škrob se, pokud jsou přítomby potřebné sacharázy (enzymy štěpící škrob), vždy rozštěpí až na glukózu, která je tedy základnim stavebnim kamenem. jestli to ale pak znamená, že sypat kytce čistou glukózu by byl přínos, to fakt nevim. Ale kdyby jo, nedělal by to pak dávno už každej ?...
Dan.Bass asi mas pravdu ze kdyby to fungovalo tak uz je cukr na seznamu kontrolovanych latek..... nebo to funguje ale kvuli vedlejsim efektum (plisne) to nikdo nepouziva
Nobody move, nobody get hurt, they said
Make one wrong move, man, you wake up dead
ja jsem to teda vyzkousel, a jediny co jsem zpozoroval je ze ma silnejsi korinek jak ostatni, ale zase hlidat kyselost pudy a jestli mi nezacina rust plisen, to me trochu unavuje, ikdyž je to koníček