Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Konvenční Zahrádky » Rajčata a jahody v boxu 60x60x160 prosím o pár rad a zkušeností
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5
Autor
Téma 
RCUI
Stálý Člen

Karma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% Pěstitelská

Příspěvek č. 49

Tady zbytek fotek

Old Post 01-01-2021 v 18:17 PM
RCUI je offline   Profil uživatele RCUI   Find more posts by RCUI   Foto galerie člena RCUI   Click here to Send RCUI a Private Message   Add RCUI to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Karma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

A ještě vyklíčený česnek

Old Post 01-01-2021 v 19:01 PM
RCUI je offline   Profil uživatele RCUI   Find more posts by RCUI   Foto galerie člena RCUI   Click here to Send RCUI a Private Message   Add RCUI to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 51

Čau groweři, týden uběhl jako voda a tak tu mám update.

Rajčata rostou, zrají, dělají mi radost Schválně jsem počítal, kolik jich doteď uzrálo a zatím jich je 55. Jahod zatím jen 5, ale je jich spousta na cestě

Začal trochu fialovět rýmovník (nedostatek P?) Tak jsem mu dopřál trochu PK 13/14

Česnek hezky roste, zalévám ho jen vodou s upraveným pH.

Pár dní mám trochu vyšší vlhkost 75% Tak přemýšlím o silnějším odtahu. Teď mám max 200 kubíků za hodinu.

Ještě mám jeden plán s tím menším boxem, který jsem měl předtím. Kupodivu jsem na něj našel místo

Už mám doma pěstební nádobu (lavor na míchání malty) Ten půjde do boxu a prdnu tam mrkev. Postupně bych chtěl vyzkoušet různou zeleninu a bylinky, protože mě pěstování indoor začalo hrozně bavit (nemáme zahradu, ani balkón, takže alespoň něco...)

Tak za týden zase čau
RCUI

Old Post 08-01-2021 v 10:44 AM
Balu77
Stálý Člen

Karma uživatele Balu77 - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 52

česnek a mrkev se do indoru nehodí, rostou strašně dlouho, testuj rychle rostoucí zeleninu koukni tady: https://growlight.cz/ziviny-v-hydroponii/

Old Post 09-01-2021 v 13:06 PM
Balu77 je offline   Profil uživatele Balu77   Find more posts by Balu77   Foto galerie člena Balu77   Click here to Send Balu77 a Private Message   Add Balu77 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 53

citace:
Původní příspěvek od Balu77
česnek a mrkev se do indoru nehodí, rostou strašně dlouho, testuj rychle rostoucí zeleninu koukni tady: https://growlight.cz/ziviny-v-hydroponii/

Mně ale vůbec nevadí, že rostou dlouho. S tím počítám. Testovat budu, co chci
Ta tabulka platí pro hydroponii, když je součástí článku o živinách v hydroponickém pěstování? Jestli ano, tak je mi k ničemu, pěstujiv hlíně.
Jestli ne, tak děkuji

Old Post 09-01-2021 v 14:57 PM
Balu77
Stálý Člen

Příspěvek č. 54

ta tabulka je k hydru, já zas jedu všechno ve vodě, vše je orijentační, ale třeba ti řekne jaká zelenina má jaké nároky na výživu, jinak všechny hydro hnojiva se dají používat i v hlíně, dokonce jsou komplexnější

Old Post 09-01-2021 v 16:18 PM
Balu77 je offline   Profil uživatele Balu77   Find more posts by Balu77   Foto galerie člena Balu77   Click here to Send Balu77 a Private Message   Add Balu77 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 55

citace:
ta tabulka je k hydru, já zas jedu všechno ve vodě, vše je orijentační, ale třeba ti řekne jaká zelenina má jaké nároky na výživu, jinak všechny hydro hnojiva se dají používat i v hlíně, dokonce jsou komplexnější

O.K. Děkuju za radu
Zatím jsem jel pH mezi 6,3 - 6,5 na vše. A zatim je vše v pořádku. Tak to tak zatím nechám.

Old Post 09-01-2021 v 17:04 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 56

Čau Groweři, mám tu další aktualizaci mého zeleného "království"

Rajčatům se daří velmi dobře, rostou jako z vody (nečekaně, když je vodou zalévám ) Odrůda VILMA (červená rajčata) je bezkonkurenčně nejchutnější, nejsladší a nejvíc podobná chuti rajčat vypěstovaných venku na slunci. Příští várka budou už jen VILMY.

Rýmovník se hezky zmátořil, fialová barva zmizela a hezky se rozrůstá (pár dní po tom, co jsem přesadil řízky z vody do hlíny začaly rašit nové listy, bude to na fotce)

Česnek taky hezky roste, žádný problém s ním zatim nemám

Akorát jahody dostaly trochu na prd.l
Zapomněl jsem je zalít a některé malé plody odpadly a skoro úplně lehly listy. Po zalití ale cca za dvě hodinky listy byly ve stavu tak jak jsou na fotce. A teď už jsou v pohodě.

Zalévám stále vodou s upraveným pH 6,5

Teplota okolo 23°C Vlhkost okolo 50%

Mějte se a za týden zase zdar.

RCUI

Foto 1-3: Rajčata
Foto 4-5: Rýmovník
Foto 6: Česnek
Foto 7-9: Rajčata
Foto 10: Už celkem probrané jahody

Naposledy upravil RCUI 15-01-2021 v 23:16 PM

Old Post 15-01-2021 v 20:23 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 57

Tady ještě pár fotek.

Old Post 15-01-2021 v 20:26 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 58

Čau groweři, zítra nebude čas, tak dám update o den dřív.

Proběhla jedna velká změna ve stanu a to ta, že jahody začaly černat a odpadávat a ty, co byly už krásně červené, tak po ochutnání byly kyselé, jak citrón.. po zralé úvaze a s těžkým srdcem šly jahody pryč (děkuju vám holky za zkušenost )

Místo nich jsem dal 90l lavor na míchání malty, do něj 80l Growmixu a zasadil jsem mrkev. Dnes jsem našel první klíček.

Druhá změna je, že šel ze stanu ven do obýváku rýmovník.

Dneska proběhla další sklizeň rajčat. Sklízím jednou za cca tři dny. Schválně jsem je počítal a dnes bylo 61 ks (drtivá většina odrůda Aztek. S jistotou můžu říct, že nejúrodnější je odrůda Aztek, ale chuťově není moc výrazná.. Už rostou další výhonky a další květy a už jsou další malé plody

Česnek roste bez problémů, jen mi na něj spadl teplovlhkoměr, tak jsem ho podepřel špejlí a roste dál.

Zalévám stále vodou s upraveným pH 6,5

Tak to je asi všechno.

Děkuju všem za K+

Foto1: Komplet osazenstvo
Foto2: Česnek
Foto3: První klíček mrkve
Foto4: Teplota vlhkost
Foto5: Rajčata

Naposledy upravil RCUI 21-01-2021 v 16:16 PM

Old Post 21-01-2021 v 16:02 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 59

Čau Groweři, dnes bude trochu nudný update...

Rajčata odrostla, čekám na další dozrávající plody a už asi zasadím další kolo, ať po odrostu můžu hned dát do boxu další, už trochu vyrostlé rajčata.
Tentokrát ale půjde jen odrůda Vilma. Je z nich nejchutnější a už šla i do leča
Do květináčů dám ale tentokrát max tři semínka.

Česnek roste, nevadne. Zalévám vodou s upraveným pH. 6,5

Mrkev dostala Power root 0,5ml/l. Hezky roste holka jedna, ještě mi zbývá jí vyjednotit. Se sázením mi pomáhala dcerka, tak jí občas uteklo víc semínek do připravené dírky.. ale to nevadí.

Stále svítím 16/8 na 120W

Foto1: Rajčata
Foto2: Česnek + Teplota, vlhkost
Foto3: Mrkev

Mějte se a za týden zase zdar

RCUI

Old Post 29-01-2021 v 16:54 PM
Balu77
Stálý Člen

Příspěvek č. 60

super, chystám se na rajčata v bubleru, tak zkusim ty Vilmy

Old Post 29-01-2021 v 22:38 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 61

citace:
super, chystám se na rajčata v bubleru, tak zkusim ty Vilmy

Paráda
Bude i report?
Ze své zatim chabé zkušenosti můžu říct, že u Vilmy jsou fakt malé rozdíly v chuti v porovnání venku pěstované vs uvnitř pěstované.

Old Post 30-01-2021 v 23:27 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 62

Zdar Groweři, jen mám takovou blbou novinku.
Objevila se plíseň na stonku jedné z rostlin rajčat, tak šel do pryč celý květináč. (odrůda Azték)
Nechal jsem tam jen dva (Vilma a Venus) a budu hlídat, co se bude dít.
Snad nebude žádný problém..

Tak čau
RCUI

Old Post 02-02-2021 v 19:22 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 63

Čau groweři
Jak jsem již psal před pár dny, tak mi odrůda Azték začala plesnivět, tak šla rychle pryč a teď X krát denně koukám, jestli něco někde zase nenajdu. Zatím dobrý.

Až rajčata dozrají, tak dám mrkev na chvíli do malého boxu a celý větší stan vezmu komplet očistou. Myslíte, že SAVO proti plísním bude správná volba? Že neudělá nic odrazové vrstvě?

Mrkve hezky rostou, jen jich pár lehlo, tak snad se vzpamatují. Přijde mi, jak kdyby byly zasazené moc mělce, ale dal jsem je cca 2,5cm do hlíny podle návodu. Tak uvidíme.

U česneku žádná změna, jen jedna vlastně.... zase o něco povyrostl S ním nejsou žádné problémy.

Teplota 22,5°C
Vlhkost okolo 50%

Foto 1: Mrkev
Foto 2: Rajčata a česnek
Foto 3: Komplet osazenstvo

Mějte se hezky a za týden zase zdar

RCUI

Edit: Rajčatům dám trochu N jak tak koukám, teď jsem se podíval znovu do stanu a odrůda Vilma po tom vyloženě volá..

Old Post 05-02-2021 v 14:28 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 64

Čau groweři, omlouvám se za pozdní update, ale nebyl čas.

Mrkev zase o něco povyrostla, ale problém z minula přetrvává. Jestli bude pokračovat tak jí vytrhám a zasadím hlouběji. Pár rostlin už šlo pryč, protože lehly a nechtěl jsem, aby začaly hnít, tak jem je vytrhl. Na fotce je to vidět.

U rajčat odrůda Vilma hezky dozrává a až dozraje, půjde pryč a nahradí jí nové rostlinky, které dám co nevidět klíčit.
U odrůdy Venus budu muset počkat trochu déle, ale to nevadí.. Teď už budu sázet jen odrůdu Vilma, všem nám nejvíc chutná a dcerky se vždycky těší, až si půjdou utrhnout čerstvé rajče

S česnekem nejsou žádné problémy hezky roste

Pořídil jsem nový ofuk, tak ho mám položený na květináči, který je dnem vzhůru.

Teplota: 23,5°C
Vlhkost 60%

Foto 1: Mrkev
Foto 2: Rajčata
Foto 3: Rajčata odrůda Vilma
Foto 4: Rajčata odrůda Venus
Foto 5: Záběr na česnek

Mějte se a příští pátek zase zdar!

RCUI

Old Post 14-02-2021 v 18:04 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:38 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás