Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Konvenční Zahrádky » Rajčata a jahody v boxu 60x60x160 prosím o pár rad a zkušeností
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
RCUI
Stálý Člen

Karma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

citace:
Původní příspěvek od shivasambhu
Čau. Vynikajúce substráty sú aj tie mimo sietí growshopov... Akurát treba vziať ten správny haha, kedže samozrejme je dosť aušusových substrátov.

TAkže mojich zopár tipov:

1., Forestina záhradný substrát, to je ich taký kvázi profesionálny substrát. firma Hoštice. Na obale su paradajky a po bokoch je také modré pozadie. Posledný rok dva kupujem iba tento na In. Dobrá cena, aj keď išlo to hore....ako všetko takmer....
( jemná, nadýchaná substancia, čistý). Zatial spokojnosť s výsledkami.....

2., Klasmann TS3 standard 200l balenie. Zahraničný profesionálny substrát, a samotný substrát je zo známych Litovských rašelinísk. Veľká spokojnosť. Ale v jednu chvílu to prestali voziť kuriermi. Mrkni u Vás. Možno sa k tomu vcelku jednoducho dostaneš. Je to taká velká bielo modra kocka. Obal a tvar myslím.... fakt pecka... a super cena bola a aj je. Tuším sa to stále drží okolo 15e za 200litrov.

3., teraz to tu niekto mal vo vlakne Out sekcia. Substrát na bylinky. Nemal som to, ale vyzerá to na seriozny výrobok.

TAk snáď som trocha helpol...... Cauko

Čau, určitě jsi helpol. Ta Forestina vypadá dobře. 70l za 223 kč je celkem dobrá cena. Vezmu jí.

Tak pomalu začínám dělat seznam věcí, co potřebuji. Až bude komplet, dám ho sem na posouzení/zhodnocení/doplnění.

Zatím čau.

Old Post 15-08-2020 v 21:03 PM
RCUI je offline   Profil uživatele RCUI   Find more posts by RCUI   Foto galerie člena RCUI   Click here to Send RCUI a Private Message   Add RCUI to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GrowPlace
Stálý Člen

Karma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% PěstitelskáKarma uživatele GrowPlace - 55% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

Forestina substrát rovněž doporučuji, patří k těm kvalitním.

Grower sponzor

Old Post 16-08-2020 v 08:47 AM
GrowPlace je offline   Profil uživatele GrowPlace   Find more posts by GrowPlace   Foto galerie člena GrowPlace   Click here to Send GrowPlace a Private Message   Add GrowPlace to your buddy list     Navštiv homepage uživatele GrowPlace! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Karma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% PěstitelskáKarma uživatele RCUI - 2% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

Zdravím groweři.
Tak už jsem objednal semínka a to:
Jahodník měsíční RUJANA
Rajče odrůda Venus
Rajče odrůda Aztek
Rajče odrůda Vilma

Porostou zde:
Stan: DIAMOND BOX 60x60X160
Světlo: Lumatek Attis 200W
Odtah: TT RAM SILENT 165/200m3
Přítah: Pasivní (místnost, kde je stále otevřené okno)
Ofuk: Klipsna ventilátor 15 W
Substrát: Plagron Growmix (na cestě)
Květináče: Hranaté 15x15x20 cm 3,4l (objednal jsem jich 9, také na cestě)
Vlhkoměr, teploměr v jednom (nějaký od SENCOR)
Hnojiva: Plagron Power roots, Grow, Bloom, PK 13-14 (na cestě)
Vana vysoká 5cm 60x60cm (měl jsem trochu bobky jak se vejde, ale no problemo)
pH metr: Milwaukee pH 600

Během týdne mi bude doručeno, co chybí a můžu se směle pustit do pěstování Jen nevím, kolik rostlin si tam dám. Přemýšlel jsem o tom, že bych dal od každého druhu jednu. Tak uvidím. Ten prostor mi přijde prostě malý, no.

Uvažuju, že bych časem zkusil nějakou CBD odrůdu s legálním obsahem THC (díval jsem se na RQS na Tatanku), ale to je zatím jen nápad..

Tak se zatím mějte a během týdne přidám foto, kde bude všechno ready

Zdar
RCUI

Naposledy upravil RCUI 04-10-2020 v 20:23 PM

Old Post 04-10-2020 v 20:04 PM
RCUI je offline   Profil uživatele RCUI   Find more posts by RCUI   Foto galerie člena RCUI   Click here to Send RCUI a Private Message   Add RCUI to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 20

Tak dnes dorazilo vše co chybělo (díky moc Growplace, s obchodníkem, který má tento přístp je radost spolupracovat).

Nakonec jsem dal květináčů 6
1x rajče keříčkové Vilma
1x rajče keříčkové Azték
1x rajče keříčkové Venus
1x jahodník měsíční RUJANA
1x heřmánek
1x majoránka

Teplota aktuální 26°C (foceno bylo, než se teplota ustálila)
Vlhkost 62 - 65 % (ale pod přikrytými květníky je více)

Tak držte palce Budu dávat update každých 7 dní od doby vyklíčení (Klíčení bude chvíli trvat)

Naposledy upravil RCUI 07-10-2020 v 20:30 PM

Old Post 07-10-2020 v 18:32 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 21

Čau groweři, tak dnes je to 8 dní od zasazení. Všechno úspěšně vyklíčilo
První chyba byla velký počet semen rajčat v květináči.

Na rajčata navazuje druhá chyba....nepopsal jsem si které je jaký druh

Třetí chyba bylo přílišné rosení heřmánku, na kterém se vykytlo malinké ložisko plísně. Okamžitě jsem květináč vysypal vydezinfikoval a zasadil nový heřmánek, ten už vyklíčil taky
foto 1 komplet box
foto 2 komplet osazenstvo
foto 3 rajčata
foto 4 rajčata
foto 5 jahody

Naposledy upravil RCUI 15-10-2020 v 19:42 PM

Old Post 15-10-2020 v 19:31 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 22

6.foto heřmánek (není skoro vidět)
7.foto majoránka

Old Post 15-10-2020 v 19:49 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

Čau groweři, uplynul další týden a v boxu zase vše trochu povyrostlo, tak je tu update.

Jahody jsou zatím nejmenší, ale s tím jsem počítal, prý těch prvních "pár" cm trvá dlouho.

Zapomněl jsem napsat, že svítím 16/8 a světlo je na 120W, až budou rostlinky větší, tak zvýším i wattáž.

Foto 1 komplet osazenstvo
Foto 2 rajčata
Foto 3 rajčata
Foto 4 jahody
Foto 5 rajčata
Foto 6 majoránka
Foto 7 heřmánek

Edit: Najednou mi nejdou přidat fotky. Už není čas, tak je zkusím znovu nahodit večer

Naposledy upravil RCUI 22-10-2020 v 17:54 PM

Old Post 22-10-2020 v 16:08 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 24

Tady jsou zbylé dvě fotky plus foto celého boxu.

Začíná mě to bavit

Old Post 22-10-2020 v 17:55 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 25

Čau groweři, mám tu další update.
Všechno hezky vyrostlo, jen ty jahody jsou malinkaté..
Zalévám jen upravenou vodou s pH 6,3
Stále svítím 120W

Majoránka už krásně voní, stačí po ní lehce přejet prsty
S rajčaty ještě chvilku počkám a pak je vyklopím i s balem, dosypu growmix a položim je na něj, ať můžou kořeny růst dál. Nebo mám počkat, až se trochu vytáhnou a postupně dosypávat?

1.foto komplet osazenstvo
2.foto rajčata
3.foto rajčata
4.foto mini jahody
5.foto heřmánek
6.foto majoránka (krásně voní)

Old Post 28-10-2020 v 08:52 AM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 26

A tady ta majoránka.

Old Post 28-10-2020 v 08:56 AM
Lemonade
Stálý Člen

Karma uživatele Lemonade - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 27

Ahoj, víc rajčat v jednom 4 l květináči možná neznamená víc plodů, vyjednotil bych to.
U bylinek kde sklízíš zelenou hmotu je víc rostlin efektivní obecně.
Rajče vedle majoránky. To je člověče kulinářsky úplně vedle :-) co bazalku ?(vejška)
Kdybys tam chtěl i něco na kšeft momentálně nejvíc sype vanilka.
Držím palce, taky si doma pěstuju saláty, bylinky, ale hodit do boxu rajče bych si netroufl. To už nebude sranda.
Podíval bych se ale minimálně na YT, určitě najdeš co a jak. GL.

Old Post 02-11-2020 v 19:05 PM
Lemonade je offline   Profil uživatele Lemonade   Find more posts by Lemonade   Foto galerie člena Lemonade   Click here to Send Lemonade a Private Message   Add Lemonade to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

citace:
Původní příspěvek od Lemonade
Ahoj, víc rajčat v jednom 4 l květináči možná neznamená víc plodů, vyjednotil bych to.
U bylinek kde sklízíš zelenou hmotu je víc rostlin efektivní obecně.
Rajče vedle majoránky. To je člověče kulinářsky úplně vedle :-) co bazalku ?(vejška)
Kdybys tam chtěl i něco na kšeft momentálně nejvíc sype vanilka.
Držím palce, taky si doma pěstuju saláty, bylinky, ale hodit do boxu rajče bych si netroufl. To už nebude sranda.
Podíval bych se ale minimálně na YT, určitě najdeš co a jak. GL.

Ahoj
Upřímně... trochu mi ujela ruka, když jsem sázel ta rajčata a už jsem nechtěl semínka vyndavat a vyhazovat (měl jsem substrát smíchaný s trichodermou, tak jsem nevěděl, jestli mi třeba nezačnou semena hnít, když bych je dal zpět do pytlíku)

Na to, co je kulinářsky dobře, nebo špatně jsem vůbec nemyslel, když jsem sázel Myslíš to tak, že k sobě v jednom jídle nepatří? Já je k sobě nikdy do jednoho jídla nedával.
Nad bazalkou jsem přemýšlel taky, ale pak jsem jí prostě nekoupil.

Už se porozhlížim po boxu, který by se mi vešel do jediného volného místa, které tady mám. Tam by ta rozsazená rajčata byla celkem ready.
Volné místo má ale rozměry 110x60 a na výšku max 240.
Nikde jsem žádný takový box nenašel, tak asi pořídim klasickou skříň a upravim si jí podle sebe. Nebo si ji nechám vyrobit z OSB desek ale kamarád truhlář má práce až nad hlavu.. (já nejsem technický typ).
Ale nejsou zatím peníze. Uvidíme...
Ta rajčata rozsadím až budu mít další květináče, zatím je nechám tak jak jsou. Ale děkuju za doporučení

Dát i něco na kšeft mě vůbec nenapadlo. S tou vanilkou to klidně zkusim. Teď by se tam nevešla, tak buď až bude další kolo, nebo až bude ta skříň
Dík za postřehy. Alespoň to tu není úplně mrtvé..
Čau, RCUI

Edit: Teď koukám a pěstování vanilky není žádná prd..
Tak nevim, jestli se do toho vůbec pouštět..

Naposledy upravil RCUI 03-11-2020 v 14:49 PM

Old Post 02-11-2020 v 19:44 PM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 29

Čau groweři.
Tak uplynul další týden a rostlinky zase o něco vyrostly.
Teplotu mají 23°C vlhkost mezi 60 a 70 %
Stále svítím 16/8.
Rajčata mají malinké pupeny květů, ale nešly pořádně vyfotit.
Přihodil jsem ještě jeden květináč s majoránkou.
1.foto Komplet osazenstvo
2.foto Rajčata
3.foto Rajčata
4.foto Heřmánek
5.foto Jahody (už konečně trochu vyrostly)
6.foto Majoránka

Nevím proč, ale samy se mi otočily fotky..

Naposledy upravil RCUI 05-11-2020 v 11:11 AM

Old Post 05-11-2020 v 10:55 AM
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 30

A tady majoránka

Old Post 05-11-2020 v 11:02 AM
shivasambhu
Stálý Člen

Karma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% PěstitelskáKarma uživatele shivasambhu - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

zdar....... jahody by som prihnojil.........

Nech to rastie. S pozdravom Shiva

Old Post 05-11-2020 v 11:31 AM
shivasambhu je offline   Profil uživatele shivasambhu   Find more posts by shivasambhu   Foto galerie člena shivasambhu   Click here to Send shivasambhu a Private Message   Add shivasambhu to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RCUI
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

citace:
Původní příspěvek od shivasambhu
zdar....... jahody by som prihnojil.........

Zdar Shiva
Díky za radu, já jsem zapomněl zmínit, že včera jsem při zálivce dal 2ml/l Plagron grow a 0,5 ml/l Root .

Old Post 05-11-2020 v 12:04 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:25 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás