Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,co to tam máš za Bobek ty poslední fotky 😆
Jinak ty myši to je průser no,mě hraboši loni sežrali skoro vse co na poli rostlo...tak přeju ať to dobře dopadne 👍
Na fotos je Bob a Bobek. Hraboši...jj.... poznám. Aj krtkovia sú good. Minulú sezónu mi zjedli všetku mrkvu a Ohlodali repu. Takisto zrejme hrabosi mi pernamentne ničili priesady hokaid. Takze som prd vypestil. Mali nory priamo v hnojisku. Tieto veci musim ešte doriešit šetrným spôsobom.........no killing....
Kedže mám v pláne hnojiť aj mliekom, zmeral som EC. A čuduj sa svete merák ho nevie namerať, kedže až do takej hodnoty nie je zostrojený. EC je teda minimalne 4. Takže postup by som zvolil taký, že ho nariedím s vodou na požadované EC.
Súčasne teda môžme v tomto vlákne pokracovať v téme kráv, ale už iba výlučne v podobe hnojiva a možností s týmito produktami.
Ostatné veci kĺudne PM.
Zámer je teda blizšie sa pozrieť na efektivnosť trusu čerstvého, ktoré priamo rozmiešam s vodou, taktiež vysušeného, ktoré primiešam do substrátu a nakoniec moči, ktorú odborníci klasifikujú ako orgáno- mineralne hnojivo. Kedže kravská moč obsahuje velký podiel amonného dusíka, ktory je hneď rastlinami vstrebávaný.
S trusom sa dá ešte pracovat v rámci macerácie suchého produktu. Kravský trus je dlhšie rozložitelny a nie tak agresivny ako moč. Takze pri finálnych kvetníkoch dám do substrátu nadrvený sušený trus, ale čerstvého dáta. Dúfam, že to bude mňamka a nič sa nespáli. Pri mlieku je obava, že v tom substráte to začne nepriaznivo kvasiť a teda smrdiet. Uvidime. Počítam s asistenciou živých bytosti v médiu a že danú mliečnu potravu pekne spapaju. Hnojit začnem zopár kusov. Pokial by bolo všetko cajk je možné že takto prejdem na celú posádku. Pokial sa vyskytnú deficity či nadbytok a nejake neduhy, dokupim na teraz znackove hnojky. Doma mam uz len trocha biobizzu grow a na kvet hoštice slepičince.
Tak držte palce. A kto vie, časom možno budem schopny pripravit vhodnu formu hnojiva aj pre Vás. Ak by bol záujem. To sa uvidí.... S pozdravom Shiva
Tu ešte priložím tabuĺku obsahu prvkov. A mrknem na percentá u Biobizz grow a bloom zložky. A cca možno okolo týchto hodnôt sa pohybovat. Aj keď zatial by som sa proste orientoval skrz EC.
Tabuĺku pri neprekopirovalo, skusim nahodit ručne....
Z tabuľky vidieť, že moč obsahuje podstatne viac dusíka ako výkaly. Pri
ošípaných, ktoré produkujú viac moču ako výkalov, je moč hlavným nositeľom
dusíka. Z celkového dusíka v moči tvorí amoniakálny dusík (NH3) okolo 70 %,
ktorý je rozpustný vo vode a rýchlo prchavý. Rovnako väčšina draslíka
exkrementov je rozpustená vo forme solí v moči.
Původní příspěvek od Elvírka Jestli tomu dobre rozumim, tak chcat na rust a srat na kvet??
...jj.... presne si to vystihol..... akurát moč budem musieť zachytiť rovno do vedra, kedže mám voĺné ustajnenie a teda netečie to do zbernej nádoby....
malá poznámočka-pokiaĺ sa dobre pamatám, tak amoniakálny dusík je najprístupnejší ako listové hnojivo, čiže asi best by bolo ho aplikovať formou postreku...inak mi nedalo, musel som dať K+ mne toto sakra sedí :-)
zdravicko , ja som minule kolo pridal pri presadzani do hliny granulovany mastalny hnoj kupovany a herecky si lebedili a boli krasne zelene .. v kvete som uz hnojil .. na balkone takisto boli herecky na hnoji od zaciatku do konca .. vysledna chut bola v pohode ..
Dnes sa mi podarilo získať čerstvý moč rovno do vedra ako šťala. Zatial od oka som zriedil 1:10 a EC je fajných 1,7. Ako listové hnojivo by som riedil 1:20. Čistý moč mi samozrejme nenameralo... tam musi byť vodivosť mega vysoká..... Som nadšený a nechápem prečo tí hajzli poĺnohospodári nevyužívajú čerstvú moč na vyrobu hnojiva a aplikaciu pre lúky a polia. Namiesto toho tam rvú chem.nezmysly....
Původní příspěvek od odo malá poznámočka-pokiaĺ sa dobre pamatám, tak amoniakálny dusík je najprístupnejší ako listové hnojivo, čiže asi best by bolo ho aplikovať formou postreku...inak mi nedalo, musel som dať K+ mne toto sakra sedí :-)
Ahoj. dík za postreh... tak je... ako listove hnojivo best.... všetky rozprašovače mám nefunkčné..... mal som asi 4 doteraz... aj mechanické aj ten tlakový a žiaden nevydržal dlhšie ako rok. Tento týždeň zriešim lacný ručný a urobim listove hnojivo. V tomto štádiu zvažujem o EC okolo 0,6 max. 0,8. Niečo ako v hydre....
A ako budú väčšie šupol by som aj do substrátu s EC okolo 1,2 na začiatok... čo poviete?....hm
Původní příspěvek od Woody zdravicko , ja som minule kolo pridal pri presadzani do hliny granulovany mastalny hnoj kupovany a herecky si lebedili a boli krasne zelene .. v kvete som uz hnojil .. na balkone takisto boli herecky na hnoji od zaciatku do konca .. vysledna chut bola v pohode ..
jj..... best..... čo viem sú aj v takej verzii, že maštalný hnoj miešajú s rašelinou. Možno by si mohol kupiť taký a môže byť z toho určitá alternatíva k značkovým Canna, Biobizz a tieto veci. Cenovo som nepozeral ako by to vyšlo resp. obsah výzivy v tom maštalnom substráte. Ja som to v podstate zabalil s tým kadejakým nakupovaním.... Či v growe či celkovo.... Ale to je môj prípad... samo že sa tomu nevyhnem a ani extra proti tomu nebojujem, skôr sa pričiniť o autentické hodnoty v živote.... Ale to je o spoločnom úsilí.. nie solo o jednotlivcovi. Aj keď tam treba začať.
Dík za reakciu.... a skúsenosť..... Nech to rastie. Čau
caw shiva , rucny rozprasovac mam asi za 50 centov z hornbachu a funguje skvele .. inak mala poznamka k tomu hnojeniu .. ze nehnoj radsej naraz hore aj dole tym istym ..
Trocha haluzím, kedže mám rast v kvetovom boxe, ktorý je inak dimenzovaný. Je v ňom chladnejšie a zvlhčovačka nepokrýva daný objem boxu. Holky nejdú ako by mali. Ale musia to dať. Wataž som dal naspeť MH 400W. Tá 600vka im teraz nerobí dobre.
Výška svetla cca 40cm nad vrchmi. Hnojenie močou vyzerá zatial cajk. Niečo som presádzal do večších kvetníkov aj s primiešaným trusom. Niektoré maju zfialovené stopky, takze fosfor z trusu účinkuje. Aj keď trochen časovo nevhodne haha. Ale bude to cajk. Skusim najblizšie odchytit moč a dat im EC 1,3. Tak nech to rastie. Drzte palce
Původní příspěvek od Woody caw shiva , rucny rozprasovac mam asi za 50 centov z hornbachu a funguje skvele .. inak mala poznamka k tomu hnojeniu .. ze nehnoj radsej naraz hore aj dole tym istym ..
Ahoj Woody. Dik za tip. Urobím tak. Resp. neskor keď vsetko pojde do hliny by som daval hnojku aj z trusu aj časť moču. A už bez listovej zalievky. Ked sa teda dopracujem na kvet.
Zajtra mrknem rozprašovač.... ale Hornbach to nebude....haha... je odo mňa na hony.... dik. cau
Počet: 7ks reg.
Kvetník: 3l
Hnojka: hlavne voda, raz kravský moč EC 1,13 a 1x 2ml/l biobizz grow
Výška: cca 10cm
Dva kusy sú slabšie oproti zvyšku. Viem, že nemajú optimum podmienky, aj keď to môže byť podmienené mojimi dojmami, kedže v zrušenej matkarni som to mal všetko stabilne vychytané. Premýšľam, že ju spojazdním, nech som kľudný.... ale nezávisí to iba odo mňa. Plus musel by som tam nainštalovať prednú stenu, ktorú som zrušil....
POzrite fotos prosím....
Edit: ....už robím ten box....
....Hotovo. Takže idem štandard zatial 250w Osram Plantastar. Celkom je tam narváno. Zajtra doladim... ofuk, zvlhčovačku a lepšie rozmiestnenie posádky. Na dnes stačilo.
Naposledy upravil shivasambhu 06-02-2020 v 17:54 PM