Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jop já ji mám ze stránek mandala ,stala mě kolem pětky ale dá se se pořídit i levnější model, já vzal i s mineralizatorem abych když to piju nebyl ochuzen úplně o mineráli... A nemůžu říct půl slova je to pecka... Akorát ta spotřeba vody je mega, pač tak že 100l uděláš 40 vyčištěné...zbytek tece do kanálu
Ahoj , reverzní osmoza přesně jak píše kolega nademnou voda z ni je super akorát šíleně hodně vody dáš pryč. Jinak co se týče toho EC mám vstupni 0,7 a micham hnojiva tak abych docílil požadované hodnoty + treba o 0,1 až 0,2 desetinky víc a nevidím v tom žádný problém. Nechal jsem dělat rozbory sve vody (beru ze studny) a ono už to základní EC není zapříčiněno jen špatnými prvky . Takže.moje zkušenost s.vysokým vstupním EC čisté vody je takova že to není optimální ale na škodu to také není. Soudím ze zkušeností jelikož jsem jel pár kol s osmozou ale kvůli množství vody která šla nazmar jsem osmozu dal.pryč. A nevidím žádné rozdili. Ať se daří
Původní příspěvek od SmSK Ahoj , reverzní osmoza přesně jak píše kolega nademnou voda z ni je super akorát šíleně hodně vody dáš pryč. Jinak co se týče toho EC mám vstupni 0,7 a micham hnojiva tak abych docílil požadované hodnoty + treba o 0,1 až 0,2 desetinky víc a nevidím v tom žádný problém. Nechal jsem dělat rozbory sve vody (beru ze studny) a ono už to základní EC není zapříčiněno jen špatnými prvky . Takže.moje zkušenost s.vysokým vstupním EC čisté vody je takova že to není optimální ale na škodu to také není. Soudím ze zkušeností jelikož jsem jel pár kol s osmozou ale kvůli množství vody která šla nazmar jsem osmozu dal.pryč. A nevidím žádné rozdili. Ať se daří
Díky. Přesně kvůli tomuto sem psal, nemůžu to srovnat s jinou vodou. Osobně mám taky odjetých několik kol na hydru, kde sem lil vodu rovnou z kohoutku a jestli stála hodinu, tak moc (neměl sem moc možnost to dělat jinak). Ale nikdy jsem neměl s ničím problém, kytky nevykazovaly žádnej deficit nebo přebytek živin. Ale nevím jakých výsledků bych dosahl, kdybych měl například dešťovou vodu. Na RO teda asi kašlu. Dík
asi moc nenašpekuluješ, npr v návode k JIDB priamo píšu, že akú vodu doporučujú. Horná hranica tam je okolo 0,4 - pokiaľ si dobre pamatám, okrem toho v bubbleroch, NFT a podobných systémoch, kde prichádzajú korene bezprostredne do styku s roztokom je nutné živný roztok riediť až na tretinu, prípadne polovicu "bežného" hydra. To znamená, že ak máš už na vstupe "čistej" vody 0,9 - si už vtedy dosť vysoko a tam este nemáš ani živiny....písal som už o tejto problematike mnohokrát. Vačšinou som bol hejtovaný expertmi, čo to dokázali.... skúšať můžeš aj TY. Za seba by som doporučil riediť vodu na vstupe pred miešaním živín dažďovkou, prípadne vodou s osmozy, alebo demi vodou na cca 0,2 - 0,4 Pod 0,2 by som zas nešiel, lebo tam sa může objaviť problém s nedostatkom Cal, Mg... Skús pofotiť detailnejšie tie listy pri normálnom svetle. Nejaví to znaky popálenia? Ďalším problémom můžu byť tie vysoké teploty, ktoré v týchto systémoch můžu spůsobiť problém s koreňmi. Je vhodné nejakým spůsobom zabezpečiť prípadné chladenie živného roztoku - pri vysokých teplotách živného roztoku som pozoroval okrem problému s koreňmi aj obmedzenie rastu. Obmedzenie rastu ale nemusí byť pravidlom - myslím, že dosť záleží aj od genetiky a původu daného modelu. Držím palce!
"No uvidím, spíš se to pokusím vyřešit nějak dešťovou vodou a ředěním" -tak tak, ak máš možnosť niekde odoberať dažďovku, tak nie je o čom...
Podľa môjho názoru tie rastlinky to zatiaľ dávajú a sú ok. Listy na pohľad vyzerajú dobre a sú v pohode, nafukovanie buds neposúdime, lebo tam nie je mierka s ktorou by sa to dalo porovnať. Máš tam vzrastové rozdiely, asi to nie je rovnomerne osvetlené, alebo to je najskôr rozdielnosťou genetik, nakoľko nejdeš jeden model. Skús tým vačším dievčatám trochu "vykrútiť" drieky, aby si ich trochu pribrzdil.
Sice tam mám dvě genetiky, ale ten vzrůstovej rozdíl se udělal i v rámci jedné genetiky. Předtím jsem měl nejvetší kytky "u dveří", tak jsem otočil lampu o 180°, ale moc to nepomohlo. Když koukneš na fotky, kdy sem dával sít, tak všechny byly v rovině, ale na začátku přepnutí se každá vytáhla jak chtěla no. Ted spíš přemýšlím, vzhledem k tomu, že jsou některý níž, tak jestli to trochu neprotrhat. Ale to je věčný téma to protrhávání, někdo to dělá, někdo ne, protože jsou listy zásobárna živin a navíc je stresovat na květu asi taky neí uplně košér.