Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » Black Death Skunk , Indoor, Cob-Led 242W
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 31 32 33 34 35 »
Autor
Téma 
Bitir
Stálý Člen

Karma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 513

Madicale to nemyslis vazne 😂😂😂. Vudyt sekas chybu za chybou a budes tady postovat jak sem ti poradil spatne ? Kirva podivej se na linciho a na dirtyho jaky maj pesty a kolik delaji.
Ty si normalne fakt nemocnej madicale. Jiny geny , jiny problemy , spoooustu problemu a budes me tady napadat ze sem ti neco nerekl ? Ja si to mam pamatovat ?
To ze ty si lama a neumis pestovat je tvuj problem , tak tady vole nepis jak sem ti poradil az zbednes svetlo a tys misto 50g udelal 7 g. PROBER SE !!!!!!!!
Edit. Jeste jedna vec me zajima. Kdys ty udelal 50g na kytce ? Bavim se o suchym materialu bez stonku.

Old Post 19-12-2017 v 19:48 PM
Bitir je offline   Profil uživatele Bitir   Find more posts by Bitir   Foto galerie člena Bitir   Click here to Send Bitir a Private Message   Add Bitir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Anarchom
Stálý Člen

Karma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% PěstitelskáKarma uživatele Anarchom - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 514

Nechci nejak radit,ale myslim si,ze par cm toho panelu vic ci min neudela rozdil 42g na kytce,to je absolutni hloupost,ja sice jedu hps,ale pod g/w jsem se asi tri kola nedostal,jasne,taky jsem mel 10 ci 15 g na kytce,ale v lete ,kdy 400w neosviti plochu 120*120cm,za to uprostred jswm mel i 40g......
Tyhle uvahy,coby kdyby,kdybych mel nemel ,pokud sklidim tolik a tolik bude dobre jsou nesmyslne,je to vse vysledkem nekolika ruznych faktoru,urcite v tom svetlo hraje roli,ale taky spousta dalsich veci,genetika,pestitel,medium,hnojeni atd.,kazdy ti pise sve rady a jak to dela ten dotycny,kazdy si to jedeme dle sebe,je nesmysl rict,kvuli tobe jsem sklidil malo....taky ti kytky kvetou cca placnu 60 dni a je na tobe,jestli zkousis menift vzdalenost,jestli ti poradil nekdy treba ve 40 dnu dej to niz ci vys,tak to urcite neni jeho vina,zes mel 7g na kytce......nemyslim to zle,ale kdyz se porad na neco ptas,mas nejakou zpetnou vazbu,ten dotycny ti radi neco,co jemu funguje......

Anarchomova zahrádka 2007

Old Post 19-12-2017 v 19:59 PM
Anarchom je offline   Profil uživatele Anarchom   Find more posts by Anarchom   Foto galerie člena Anarchom   Click here to Send Anarchom a Private Message   Add Anarchom to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 515

Nic takoveho jsem nenapsal ze kvuli tobe Bitire jsem udelal jen 7g v prumeru na kytku.
Jen jsem si vypsal fakta ze svych vlaken a k tomu jsem jeste dodal ze 7 g v prumeru zapricinily pravdepodobne ty smutnice a ne Bitir.

To co sem napsal v prispevku 512 je holy fakt a to si kazdy muze dohledat v tom vlakne druhy indoor. A to ze jsem zvysil ve tretim kole vzdalenost od vrcholku na radu Bitira to je taky fakt . Vysledky uvadim v g pravdivy,

Myslim ze sis to na sebe moc vztahnul, fakt sem to tak nemyslel.
Uprime , mel sem na mysli to ze uz si me jednou radil s tim panelem a vysledky nebyly dobry. Smutnic na tom mely pravdepodobne nevetsi vliv.
Nepsal jsem si to zavinil ty.

Kdyz zadam o radu tak me nikdo dlouho vetsinou neodpovida a kdyz o radu nezadam, jako s tim panelem tak me najednou zacne psat x groweru a kazdy radi uplne neco jineho. Tak jako koho mam poslouchat?

Old Post 19-12-2017 v 20:13 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 516

citace:
Původní příspěvek od Bitir
nemocnej, lama ,vole

Uz zase urazis? Nic jineho neumis?

Uz tu na to tady opravdu vyprdnu , dam se jen fotky az na konci.
Uz tu nebudu prezentovat zadny pesty.
Uz me to vazne prestalo bavit se tu furt s neky dohadovat o hloupostech.

Edit:
Je jedno jesli ty nebo nekdo jinej, vzdycky se nekdo najde.

Naposledy upravil Madical-Strains 20-12-2017 v 19:30 PM

Old Post 19-12-2017 v 20:24 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bitir
Stálý Člen

Karma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% PěstitelskáKarma uživatele Bitir - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 517

Nemusis, ja uz se kntomu vYjadrovat nebudu. Dal sem ti sanci ale chovas se jak vul. Necekam ze to clovek jako ty pochopi.

Old Post 19-12-2017 v 20:30 PM
Bitir je offline   Profil uživatele Bitir   Find more posts by Bitir   Foto galerie člena Bitir   Click here to Send Bitir a Private Message   Add Bitir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 518

Madical-Strains

hele....koukni se na ty fotky,, koukni se do srkine a jestli neuvidíš ze stred je jasne presvicenej...tak ses slepej...
ono to na oko vypada ze svetlo je všude...a az sundáš optiku bude ho dokonce po stranách ještě vic,, ale dulezity je v jaky intenzite... v tomhle rozestaveni cipu a bez optiky není mozny... opakuju NENI MOZNNY aby si mel z vysky 35 cm osviceny ROVNOMERNE cely prostor...

Je to dano vyzařovací charakteristikou onech COB a rozmistenim cipu na svetle..... logicky... nejvic svetla je primo pod cipem....a kde je nejvíce cipu ? ve stredu tcyho prostoru... takze kde je nejvic svetla ? uprostřed a proc ti zloutnou kytky uprostřed ?

pokud mas uz svetlo s optikou...je vždy lepsi zvednout ho vys aby si osvetlil plochu co nejrovnomerneji... nez sundavat optiku a dat ho niz....používat svetlo bez optiky totiž nemá smysl pokud nemas každý cip jednotlive a rozmisteny po celem boxu...optika usmernuje svetlo jak na plochu tak i jeho intenzitu...takze pokud mas cipy ve svetle ktery ma konstrukci jako tvoje svetlo nebo moje svetlo kde jsou cipy blizko u sebe v malem svitidle a chces osvětlit rovnomerne nejakou plochu musíš ho dat zakonite vys... jinak dochazi k tomu ze se lajcky receno vyzařovací uhly svetla prekryvaji a scita se intenzita místo toho aby se rozptýlilo do mist kde jeho potřeba..

hlavni je uvědomit si, ze se musí pouzit optika která svetlo rozptyluje do prostoru... mistot toho aby ho koncentrovala...pak totiž dochazi k tomu co se presne deje tobe....

ještě trosku cisel..

COB mají psanej vyzařovací uhel 120° bez optiky... coz ale neznamena ze za timto uhlem uz není zadne svetlo... znaci to jen bod... kde intenzita dosahuje ještě 50% oproti mistu primo pod cipem... ve skutecnosti ma COB vyzařovací uhel téměř 180° ale nad 120°uz intenzita klesa pod 50% az k nule...

při pouziti 90° optiky musí byt svetlo vysoko cca 1/2 sirky boxu tzn 35 cm (70/2) na to aby osvitilo plochu...avšak to neznamena ze ji osviti rovnomerne,, protože jak jsem uz napsal nahore se zvetsujicim se uhlem klesa intenzita svetla...takze ikdyz plochu osvitime... tak na stredu bude 100% a na krajích cca 50% proto je potřeba k vysce svetla propočíst ještě cca dalších 50% z vypoctene hodnoty aby svetlo odrazene od sten boxu pridalo intenzite na streanach a uprostřed intenzita klesla...takze odhadem jsme nekde na 52 cm...jako optimalni vysce...jenze to se bavime jen o sirce boxu.. pokud budeme brat v uvahu delku 1 metr musí byt svetlo ještě vys...a všechno je predpoklad toho ze mame jen jeden zdroj svetla primo uprostred... tim ze je vedle sebe vic cipu a a optiky s ruznym vyzařovacím uhlem atd se cela věc ještě kompikuje a je pak mnohem jednodusi provest mereni nez se tim dal matematicky zabývat...

zaver je asi takovej ze svetlo s optikou bych mel cca 60 cm nad vrskama... svetlo bez optiky bych neprovozoval protože na to není navrzeny....

Pokud by někdo poskytnul tohle konkretni svetlo na mereni tak svoje tvrzeni rad predvedu v praxi...

co se tyka vysky svetla a vynosu... samozrejmne pokud se da svetlo vys muze se stat ze palice budou mensi... ale zase rovnomernejsi po celem boxu...takze ikdyz vynos muze byt trosku nižší kvůli ztratam zpusobenym odrazem a pohlcovanim svetla o steny boxu vždy to bude v radu jednotek procent.....

Naposledy upravil FrYnK 19-12-2017 v 21:41 PM

Old Post 19-12-2017 v 21:08 PM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 519

OK.
Jelikoz me napsalo par goweru na kterych mi zalezi a vyjadrili se v tom smyslu ze by byli radi kdybych pokracoval tak dojedu tohle kolo .

Nepreju si prosim aby me nekdo do toho stale kecal tak to prosim respektujte.
Prosim do vlakna uz zadne rady.
Pokud budu nahodou radu potrebovat tak se obratim primo na nekoho komu duveruji.

Dik za pochopeni.

Old Post 20-12-2017 v 19:38 PM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 520

Takze...15.den koreneni klonu.

Dnes jsem vyhrabal ze skrine starej levnej polskej termostat po hadovi, zkontoloval jsem jesli jeste funguje a rozhodl jsem se ze preci jen koupim nakonec tu topnou desku u nas v teraristice , byla sice o neco drazsi nez z toho odkazu ale zase jsem nemusel platit zadny postovny.

Konecne jsem mohl vypnout topeni v byte a zmenit osvit klonu z 24/0 na 18/6.
Snad uz se dnes poradne vyspim kdyz mi nebude celou noc svitit u hlavy zarivka.

Uz zbyvaji jen 4 ks klonu ketere jeste neukazaly korinky .
Bohuzel jsou v tom i 3 ks klonu oznacene cislem 4.
Topnou desku jsem umistil pod sklenik na drevenou desku a cidlo termostatu jsem umistil dovnitr k RW ke korinkum. Teplota nastavena na 28C.
Pro kontrolu jsem pridal jeste externi teplomer s cidlem.

Fachci to paradne! Teplota je krasne stala. Pocitam ze by mohly korinky vylezt CoByDup.

At uz korinky do zitrka vylezou ci nikoiv tak zitra zacnu presazovat uz do 1l kvetinacu.
A od presazeni budou mit klony uz jen vhkost z pokoje tedy cca v rozmezi 45-55%.
Finalni kvetinace pro matky budou podle rady Bitira vetsi, tedy 6l.

K pestu...

Rozhodl jsem se ze tento pest necham led-lanel bez rustove optiky a 30 cm nad vrskama tak jak me to poradil vyrobce cipu.

Pristi kolo zkusim prozmenu na kvetu vysku 50 cm, pokud budou palky v tomhle pestu neuspokojive a po cele plose nerovnomerne.

Naposledy upravil Madical-Strains 20-12-2017 v 21:13 PM

Old Post 20-12-2017 v 19:58 PM
fikus37
Banned

Karma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 521

Pěkně to frynk napsal, bohužel realita je úplně jiná. Už jsem tady x krát psal (viz cree 3590 a vero 29 generace 6),že měření nemají smysl. Pro příklad uvedu můj x tej pěst kdy světlo co má madi jsem byl nucen dát 20 cm nad kytky v boxu 90 x 90 i když výrobce mi tvrdil, že toto světlo je děláno max na 60x90, ale při sundání optiky jsem parádně osvitil celý prostor a salámy byly po stranách. Uprostřed byl průměr. To samé minulý rok jestli si vzpomínáte jak jste se hádali že podle datashetu výrobce cree jsou nejlepší 3590 a vera nemají takový výkon a ejhle stačii dva pěsty kdy ve stejných podmínkach a se stejnou genetikou a výsledek byl stejný. Jen rozdíl v ceně cree 3590 (45 USD) a vero 29 (33 USD).
Takže abych to uzavřel, nesedte u počítače, ale raději experimentujte v reálu. Tahate tady data od výrobců, a přitom realita je vám na hony vzdálená. Datashet umí přes Google najít a přečíst každý lufos, ale zkušenosti už každý lufos nenazbira.

Old Post 20-12-2017 v 19:59 PM
fikus37 je offline   Profil uživatele fikus37   Find more posts by fikus37   Foto galerie člena fikus37   Click here to Send fikus37 a Private Message   Add fikus37 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 522

Presne fikusy....uprostred to bylo presviceny a na stranach meli tak akorat.... tak proc nedat svetlo vys aby meli vsechny tak akorat...a byly vsude pekny salamy...???

Srovnavat 3590 a veto gen6 je nesmysl... 3590 ho jasne drti...ppdle cisel je srovnani objektivni neobjektivni je samotnej srovnavaci pest o kterym ty mluvis....diky tomu ze cree 3590 ma vyssi ucinost nez vero gen6 dokaze se stejnou intenzitou osvitit vetsi plochu.. to snad chapes....pokud se ale obe svetla daji na stejnej prostor vysledek bude podobnej... neni to ale tim ze by vykon svetel byl srovnatelnej ale tim jaka je krivka rychlosti fotosyntezi v zavislosti na intenzite svetla..pri vysokych intenzitach uz rychlost fotosyntezi stoupa velmi pomalu..talze rozdily jsou male... takze ikdyz rozdil svitivosti pri stejnym prikonu bude u tehlech svetel cca 20% ve prospech cree3590 na vynosu to bude v radu procent... pokud by jsme ale prizpusobily 3590 pllochu a zvetsili ji o 20% tak i vynos by byl o tuhle cast vetsi...doufam ze to pochopis...jednoduse..pokud mas dba zdroje svetla a jeden je vykonejsi tak aby oba meli na jednotku plochy stejnou intenzitu svetla musis tomu silnejsomu zvetsit plochu...

Je mi jedno co si myslis ale nic co bych nemel overeny a osobne vyzkouseny v praxi bych tu neprezentoval...

Ps.. kytky uprostred meli horsi palice kvuli presviceni... kytka se pri presviceni zbavuje chrolofylu aby nedoslo k poskozeni... proto listy zloutnou...tim ze maji mene chlorofyl i pomaleji rostou...vseho moc skodi a plati to i u svetla...vzdy je nejakej nejlepsi pomer mezi dvema velicinami.. tady konkretne intenzity svetla konkretne PPFD a rychlosti fotosyntezy... pokud by si mel moznost zmerit si to prisel by si na to ze sviti svetlem z takovyhle vysky je mrhani vykonem...mnohem lepsi je dat svetlo vys a dosahnout rovnomerny sklizne...

Tvrdis tady neco o cem mluvis ze je z praxe... ale mas v praxi zmereny nejaky hodnoty??? Vis kolik je malo a kolik hodne?zmeril sis nekdy intenzitu svetla u palice ktera pro tebe byla idealni aby si mohl pak prizpusobit intenzitu vsem palicim?

Old Post 20-12-2017 v 20:50 PM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Karma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 523

Frynku, tak tou větou o presviceni si to zabil. Myslel jsem, že něco o pěstování víš, ale začínám mít pocit, že vůbec nechápeš fotosyntezu rostlin. Podle tvé teorie by slunce muselo vše presvitit. Rostlina ať je to konopi nebo rajčata prostě si vezme jen tolik fotonů co potřebuje a zbytek prostě ignoruje. Nebudu se tady opět dohadovat a zasirat vlákno. Prostě ať si madi dá panel teď níž a uvidíš sám ten výsledek.

Old Post 21-12-2017 v 06:13 AM
fikus37 je offline   Profil uživatele fikus37   Find more posts by fikus37   Foto galerie člena fikus37   Click here to Send fikus37 a Private Message   Add fikus37 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FrYnK
Stálý Člen

Příspěvek č. 524

Rád se nechám poučit.. nejsem botanik a v tomhle ohledu mam urcite mezery... tak prosim povídej... jak to funguje ? Myslim ze takova informace rozhodne thread zasirat nebude...ba naopak ho obohati...

Kazda rostlina ma v podstate takovej svetelenj buffer (zasobnik) svetla...je to evolucni vlastnost diky který si rostlina uklada energii ze svetla aby mohla probihat fotosysnteza i v době kdy je rostlina třeba zastinena... klasickej priklad je třeba zelen která je pod stromama tam kde diky pohybu vetvi stromu je chvilku stin a chvilku slunce...tenhle buffer se nabije a pak rostlina zastavi prijem energie dokud energii nespotrebuje na fotosyntézu a takhle porad dokola....takze ano mas pravdu... rostlina si vezme jen tolik energie kolik potřebuje...ale to o cem se bavime my je intenzita svetla...a ta muze byt tak vysoka ze uz rostline skodi...a rostlina se pak brani tim ze snizuje množství chlorofylu...

to se projevuje tak ze rostliny vidíme zloutnout... ve skutecnosti však dochazi k tomu ze kytka odrazi zpet i část svetelneho spektra kterou by normalne psotrebovala a my ji vidíme pak jako zlutou...protože k zelene barve se odrazi ještě modra a cervena nespotrebovana vlnova delka - laicky receno...

pokud něco vis o svetle tak urcite vis ze predmety mají ve skutecnosti uplne jinou barvu nez my vidíme...my vidíme jen odrazenou část spektra kterou dany předmět neabsorboval..tzn ze kytky jsou ve skutecnosti rekneme cervenomodre - fialove...protože tuhle část spektra vstrebavaji... zelenou barvu odrazeji....tak je to se vsim...

takze tohle je efekt kterymu my rikame presviceni... jen to jen obrana kytek před poskozenim tim ze odrazi nepotrebe svetlo zpet...z cehoz vypliva ze takovy chovani ke kytce je naprosto zbytecny... je to plitvani svetlem a co je nejhorsi zpusobi to diky ztrate chlorofilu i rychlost rustu a tim mensi palice v takových mistech... coz uz bylo nespocetne krat provereno....

Dasli věci je to ze slunce nemá 18 nebo 12 hodin denne konstantni intenzitu roste a zase klesa tim jak putuje slunce po obloze a meni se uhel dopadu..... LEDky ano... proto ikdyz okamzita hodnota u ledek muze byt nižší v dusledku konstantního svitu cely den muze dodat kytce mnohem vic energie a tudíž způsobovat presviceni...

další věci je ze i ledka pustena na urcitej vykon dokaze do nejaky vzdalenosti slunce uplne v pohode prebit... dokaze to i moje LEDka v telefonu byt ze vzdalenosti 5 mm...

Víš jaky jsou hodnoty PPFD slunce ? Víš jaky jsou hodnoty PPFD 20 cm pod čipem do kterýho se pouští 50w ? s optikou nebo bez ?

Můžeš vysvětlit proč teda kytky uprostřed žloutnou ?

Vytáhneš jedinou větu o fotosynteze z celýho prispevku která se ti nelibi a to jejediny co komentujes... jestli ses takovej odbornik jak o sobe tvrdis tak nas tady všechny pouc...muzes prosim postupne odpovedetna vsehny otázky který jsem ti polozil v předchozím a v tomhle prispevku ? klidne do PM

PS: Libi se mi jak ty to všechno vždycky zabijes tim ze ty mas prece leta zkusenosti a jen proto ze to rikša se všichni mají posadit na prdel a verit ti ? tak dej nejaky argumenty.. vysvetli svoje tvrzeni...poud budes mit presvedcivy argumenty klidne uznam ze se pletu...

a ted presne udelas tohle..napises ze to tu nebudes zasirat a ze nemá cen cokoliv vysvětlovat a bla bla jen ty mas pravdu...

dopocrucuju vsem shlidnout hole video https://www.youtube.com/watch?v=W4vXVU3utL0
pan tam moc hezky a chytre mluvi....

je tam jasne ukazany ze intenzita je konstantni... je takova jaka je idealni a jediny co se meni je delka svitu a tmy...

zde ještě obrazky o krivce ppfd vs fotosyntéza.... jasne uvidíš ze vysoka intenzita je plitvani energii...

jako idealni je jevi hodnoty mezi 600-800 ppfd

vsimni si ze třeba mezi 700 a 1400 je rozdil cca 16 % coz za dvojnásobek dodany energie urcite nestoji.... je lepsi dat 700 a zvetsit 2x plochu...

Mozna ze kdyby ses zajimal trosku vic i o teorii byla by i tvoje praxe mnohem lepsi...plácáš tady bludy a povazujes je za svatou pravdu... akorát tim siris nepravdivy a matouci informace...

Naposledy upravil FrYnK 21-12-2017 v 07:33 AM

Old Post 21-12-2017 v 06:35 AM
DrGrinspoon
Stálý Člen

Karma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% PěstitelskáKarma uživatele DrGrinspoon - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 525

Pre doplnenie informácie ohľadom potrebnej intenzity svetla prikladám obrázok.
Ide o to, že rastlina za určitých podmienok dokáže bez tzv. efektu presvietenia spracovať až trojnásobok svetelného toku. Je však nutné zvýšiť a udržiavať hladinu co2 (kontrolovaným systémom nie postrekmi minerálnou vodou ako tu niektorí členovia píšu), zároveň je potrebné zvýšiť dávku hnojiva, ktorá by za štandardných okolností rastlinu spálila.

Old Post 21-12-2017 v 07:52 AM
DrGrinspoon je offline   Profil uživatele DrGrinspoon   Find more posts by DrGrinspoon   Foto galerie člena DrGrinspoon   Click here to Send DrGrinspoon a Private Message   Add DrGrinspoon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 526

Topna deska prekvapive zatim moc nepomohla, korinky u 4 klonu zatim nejsou videt.
Mozna ze tyto klony vubez nezakoreni.

Dnes rano presazeno 15 ks klonu do Biobizz light -mixu 1l kvetinacku s perlitem a trochou kremiciteho pisku. Jelikoz uz nemam jak jim zvysit vlhkost tak uz budou mit jen 45-55% tak jsem alespon kvetinacky proilil zkrz 2 dcl vody.
Tak doufam ze s tou nizsi vlhkosti se nejak vyporadaji.

Zalivka kvetinacku RO, PH-6,5 + Root-Juice 4ml/1l.

V parnicku na topne podlozce mam 4 jeste nezakorenene klony a dva klony co maji venku jen jeden korinek.

Old Post 21-12-2017 v 09:34 AM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 527

Dalsi vec , ted jsem si vsiml pri foceni a pri zhasnutem svetla ze ty kvetove cipy me trochu opticky oklamaly .
Domnival jsem se ze ten prostredek v boxu zloutne ale byl to omyl za cez se moc omlouvam,jelikoz tu kvuli tomu vznikla zbytecna pre mezi Frynkem a Fikusem.

Ty kvetove cipy jsou uvnitr rustovych tudiz sviti na prostredek a pri zapnutem svetle to opravdu vypada jako ze kyti zloutnou na prostredku protoze kvetove cipy sviti do zuta oproti rustovym.
Ale zadna z kyticek neni nazloutla. Vse je krasne rovnomerne zelene...Viz foto....

Tak jeste jednou SORRY za tu nechtenou mylnou mystifikaci.
Vypada to ze kyticky skvele prospivaji.

Vyska kyticek se v prumeru pohybuje 68 cm takze musim po pravde konstatovat ze pravdepodobne sundani optiky z rustovych cipu nepomohlo ke zpomaleni rustu do vysky. Ale kdo vi jak by byly vysoke s rustovou optikou.
Aktualni vzdalenost od vrcholku 30 cm, zadne spalene spicky od ledek.

Naposledy upravil Madical-Strains 21-12-2017 v 10:16 AM

Old Post 21-12-2017 v 09:48 AM
Bitir
Stálý Člen

Příspěvek č. 528

Hele , hlavni je si uvedomit fikus. Ze slunko sviti stejnou intenzitou na cely fotbalovy hriste.
To co pises ty ohledne presviceni je hloupost.
Nebo mas pocit ze slunko dela ohnisko na 1m2 a kolem zase stin nebo jak ?
Jak pise frynk. Slunce vychazi a pak zase zajde. Tom se meni jejo intenzita , ale celoplosne.
Nevim co ste si vzloukli do hlavy ze slovo presviceni je nesmysl , jak bys to nazval ty? Prede napodobujem podminky co jsou venku a jednou z napodobenim je rovnomernej osvit ploch bez ohniska ve stredu plochy.
Tak stejne nechapu lidi co jedou hos 20cm od kytek a maji nedosviceny kraje. Zase blbost, kytky pod hos budou jevit deficity a kraje budou ok.
Je to sany prave zvysenou fotosyntezou a jak uz tady kolega vzpominal jentreba zvysit jak hnojiva tak davku co2. Jinak se ti kytka proste a jednoduse spali.
Zed si me presvedcil ze nemas paru o tom co kytka potrebuje.
Jsi clovek co da panel 20cm od palic s tvrzenim ze jeden cip sviti do kraje 45 cm coz je uplne blbost.
Nebudu na tebe tahat mereni a jiny veci kdyz to nechapes.
Ale laicky receno, proc zvysenim panelu nedoprat kytkam v kraji vic svetla aby si jak pises mohla brat co potrebuje , pac kdyz tam svetlo neni tak si ho asi tezko vezme zejo.
Je to jedna debata s tebou uz celej rok a vidim ze nevycouve nikdo z nas.
Tvuj problem vidim v tom ze ja mel stejnej nazor jak ty. Kytky vzdy nejak dokvetou a povazoval sem za zbytecnosti nejaky mereni atd. Rikal sem si ze oko “zkusenyho borce jak sem ja staci “ ale bohuzel nestaci a na rozmisteni cipu sakra zalezi.
Nedivim se zw tbrdis to co tvrdis kdyz si to nevyzkousel.
A i kdyz sinspokoje ek s tom jak to u tebe vali, co tak uznat ze by to mohlo byt jeste lepsi ? Nebo to aspon zkusit ?
Ukaz nejakej thread ? Nejaky porovnani ? Stavel sis svetlo , tak bys ho mohl predstavit a potvrdit tvoje zkusenosti misto toho tlachani.
Pac umprime , moc jsi toho neukazal fikusy.

Naposledy upravil Bitir 21-12-2017 v 10:42 AM

Old Post 21-12-2017 v 10:08 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:16 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 31 32 33 34 35 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás