Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Včera jsem přepnul na květ, takže je to 21.den od začátku a 1. den v květu. Zítra také plánuju sestrojit ScroG, tak budou další fotky. Vlhkost je 35-55% a teplota 22-28C.
Kytka je už docela cítit, takže asi brzo namontuju pach. filtr...
Dnes, t.j. 3. den v květu jsem konečně nainstaloval pletivo na ScroG. Zároveň jsem vyměnil roztok a vyčistil bubblery. Dávkoval jsem:
AH - 7l bubbler: grow 5ml, bloom 10ml, micro 5ml
Kys. fosforečná 40% - několik kapek na snížení pH
Naměřil jsem EC 0,6 a PH 6,0.
Obrázky:
[1] Nebula (ten větší)
[2] Kořeny
[3] Nainstalován ScroG
[4] Pohled na spodní listy
[5] Celkový pohled
[6] Pohled na horní část pěstírny. Nalevo vzadu je vidět uhl. filtr napojenej na odtah. větrák
Tááák. Dnes je to 11. den květu. Byl jsem 6 dní pryč a když jsem se vrátil, čekala na mě ve skříni pěkná džungle. Takže jsem si vyhrnul rukávy a začal znovu zaplétat. Šlo to docela ztuha, protože kytky měly docela tlustý stonky, ale naštěstí se mi nepodařilo žádný zlomit . Taky jsem ostříhal ty největší spodní listy a dolil roztok. Tentokrát v poměru dle návodu AH plus asi 2ml každého navíc. Takže to na 8l to dělalo: grow 9ml, bloom 16ml, micro 9ml. Čekal jsem, že EC vylítne, ale EC metr mi ukazoval 0,9, což se mi zdá docela málo . pH je 6.1.
fotky: 1. 2x Nebula před zaplétáním... 2. Jiný pohled... 3. Po zaplétání... 4. Po zaplétání - jiný pohled... 5. Kořeny obou kytek. V každém bubbleru zbyl asi 1l vody, takže za 6 dní spotřebovala každá kytka cca 6l roztoku.
Jinak - výměna nebo dolévání roztoku se mi zdá být za současných podmínek docela komplikovanou záležitostí. Na svou druhou sklizeň už začínám připravovat nový bubbler (jedna velká bedna), na jehož víko bude nainstalován scrog (víko bubbleru a scrog bude jedna konstrukce). Ve víku bude také díra na dolévání roztoku. Tím by se měla veškerá manipulace s kytkou a zároveň se scrogem usnadnit. Fotky dodám, až to bude vše hotové...
Odešel mi také větrák EURO2, který chladil výbojku, takže ji momentálně nic nechladí. Teplota ve skříni zustává stále 21-28C.
Je to můj první pokus, takže si pořád nejsem jistej, že dělám vše správně. A proto ocením každý nápad, názor i kritiku...díky
to gumho: čéče, to by byla úplně ideální bedýnka . Asi navštívím Ikeu. Díky za tip. S EC půjdu asi taky pomalu nahoru, uvidíme co kyti snesou... S řízkama jsem taky naprosto spokojenej. Měl bych to zaklepat, zatím žádná plíseň, nemoc ani jinej problém...
díky všem za pochvalu. Od zkušených growerů to vždy potěší a dodá trochu toho pěstitelského sebevědomí .
to Bambulion: Je to SUNON. Teď přesně nevím typ, ale je to ten nejsilnější na12V. Stál cca 300,- a koupil jsem ho v GES Electronics.
to maruš: moje 24h odstátá voda má EC asi 0,35, což by mělo být snad v pohodě. Jinak - díky za info. Chtěl jsem to EC už minule zvýšit, ale nevěděl jsem jestli jen jednou nějakou složkou, nebo namíchat silnější roztok při zachování poměru všech složek...
Opět jsem ostříhal ty největší spodní listy, dolil roztok a zvýšil jeho koncentraci. Na 1 bubbler (9l) jsem použil grow 15ml, micro 17ml, bloom 9ml. Naměřil jsem EC 1,0 a pH jsem upravil kys.fosforečnou na 6,1. Vlhkost je docela v pohodě - 40-50%.
Ještě stále se snažím kytky trénovat. Nevím ale, jestli už není trochu pozdě. Některý stonky jsou už fakt dost silný a jde to ztuha. Příště určitě začnu nejdřív s kolínkama...
to maruš: no pravda, je ho trochu víc, ale jen nepatrně . Podle návodu (160ml/100l) to vychází asi o necelý 3ml více. Spíš jsem nešetřil s GROWem (dle tvých instrukcí), abych zvednul EC a holkám se to zatím líbí...
Kup si BioOil,da se sehnat v každym obi aj.,obsahuje řepkovej olej,před tydnem jsem ho dával na řízky a do druhýho dne všechny death -hlavně je to bio
Kytičky máš krásný,skříň v poho.
Taky jsem začínal s bublákama,chci zkusit aero.
Měj se a ať to jede
Dnes jsem vyčistil bubblery a namíchal nový roztok. Taky jsem hledal další svilušky, ale žádný jsem už nenašel, takže s tím postřikem zatím počkám...
Dávkování hnojiva na 9l bubbler:
AH - grow 10ml, micro 14ml, bloom 24ml (tzn. více než je dávkování uváděné výrobcem)
PK 13 14 - 13ml
EC 1,2 - pořád se mi to zdá málo na tolik hnojiva. Možná mi blbne EC metr, ale kytkám se to zatím líbí. Jestli budou tento roztok dobře snášet, tak příště zas přidám... pH 6,3 Vlhkost 38-43% - na koupelnu pořád dobrý. Při sprchování to stoupne na 50%, ale tak na cca 10 min. a pak to opět klesne... Teplota 23-28C
Fotozzz:
1. Pohled na pěstírnu... 2. Jungle... 3. Detail palice...
Kvalita fotek se mi nezdá úplně ideální, ale mám jen obyč. 2megapixel. foťák...
Ještě pro úplnost přidávám jednu detailní fotku ze dneška se zapnutým sodíkem. Myslím, že ta kvalita je o něco lepší. Na paldách se už začíná objevovat lepkavý cukřík...
Dolil jsem nový roztok. Vzhledem k tomu, že kytky snášely předchozí koncentraci velmi dobře, opět jsem přidával... Koncentrace: AH - grow 6ml, bloom 37ml, micro 21ml PK13-14 - 24ml
kys.fosforečná - pár kapek na snížení pH
Naměřené hodnoty: EC 1,55 pH 6,1
Vlhkost 42-48%
Teplota 23-29C
Fotky: 1. detail paličky - při dotyku už to pěkně lepí... 2. scrog
no hele, to je právě ta věc, kterou jsem při stavbě bubbleru a scrogu nedomyslel...
když měním roztok a čistím bubblery, tak ty kytky zvednu tím způsobem, že natáhnu pod každým víkem bubbleru dvě šňůry přidělaný na každý straně ke scrogu. No co mám vyprávět...hrozná pakárna . Dřív jsem to dělal i při dolejvání roztoku, ale teď v květu bych to musel zvedat každý druhý den. Proto jsem si koupil v OBI vodní čerpadýlko s hadicí (viz foto) za cca 430,- a s jeho pomocí nový roztok přečerpávám do bubbleru.
Až sklidím, tak ty bubblery předělám. Někde koupím jednu velkou nádobu a na její víko namontuju scrog tak, aby s víkem tvořil jednu konstrukci. Pak to bude paráda. Včas dám vědět až to bude hotový...
S tím micrem máš pravdu. Mě se ten poslední roztok povedlo trochu zvorat. No - spetl jsem si micro a bloom a už se mi to nechtělo vylejvat...
Holky se maj zatím docela k světu. Dnes jsem měl taky ohromnou chuť už jednu menší paličku štípnout, nechat usušit a dát zkušebního špeka, ale odolal jsem...