Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » Druhy indoor , COB-LED 242w, BIO-pest, Super-Skunk
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 8 9 10 11 12 »
Autor
Téma 
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 145

(udajne) Spravna , levna a vysoce efektivni domaci vyroba Co2.
Vhodna pouze pro HPS nebo vykonne silne LED-panely.
Nepomaha pri CFL a H5. (nedostatecne osvetleni pro zvyseny prijem CO2.)

Tento navod jsem zkombinoval ze dvou ruznych navodu jednak od growera z rollitup.org , ktery se zaobiral 2 roky testy kolik je treba na kadou rostlinu vyrobeneho Co2 kvasenim tak aby efektivne splnoval naroky pro kazdou jednotlivou rostlinu a jednoho akvaristy z rybicky.net , ktery se zase zaobiral verejnym testem ktery vedl ke zjisteni jaky pomer pro vyrobu Co2 je nejsilnejsi, vydrzi bublat maximalne co nejdele (cca 14 dni) a vyrobi za tu dobu co nejvice Co2.
Takze toto by mel byt pravdepodobne nejlepsi a nejpresnejsi navod jak si doma vyrabet kvasnim Co2 a nasledne ho co nejefektivneji dodavat.
(ocet a jedla soda udajne neni tolik citit ale udajne nevyrobi takove mnozstvi Co2 jako drozdi)

Dnes jsem vyrobil a nasledne nainstaloval dva Vyrobniky CO2 z 5l kanystru.
Spravne by mely byt kanystry umisteny u stropu nebo nad kytkama jelikoz je CO2 je tezsi nez vduch tak klesa hadickou dolu a druhy duvod je ze kvasinky nemiluji prime ostre svetlo lampy.
Abych nezatezoval jeste vic kontrukci stanu uprednostnil jsem umistit kanystry na zem out of box, neboli ven z boxu.
Tlak bude dost silny nato aby vytlacil CO2 hadickou nahoru.
Tesneni hadicky v zatce jsem vyresil jednoduse ze jsem udelal o 2 mm mensi otvor nez prumer hadicky a hadicku jsem tam na fest napasoval bez jakehokoliv silikonu nebo neceho jineho.

NAVOD. (pravda je takova ze se mi vyrobu Co2 ani nepodarilo dle tohoto navodu dlouhodobe rozchodit v takovem mnozstvi ktere bych potreboval ) Pravdepodobne chyba u me.

Vice nez dostatecne davkovani pro cca 10 rostlin je 10l kanystr s 8l teple nejlepe prevarene vody.

VODU NECHAT ODSTAT A JESTE PREVARIT !
KANYSTR UMISTIT BUD NAD LAMPU NEBO JESTE LEPE, MIMO PESTEBNI PROSTOR.

Na 1 litr vody cca 200g cukru ,o malinko vic nez pulku kavove lzicky suseneho drozdi.

1.- 1.ks- 5l kanystr
2.- 4,2l teple vody (mel by tam zbyt protor pro hromadeni tlaku)
3.- 800g cukru
4.- Priblizne 2,3 kavove lzicky suseneho drozdi (1.ks za 4,90kc)

Na 8.l vody jsem poridil 6 ks suseneho drozdi a jeste me zbylo na priste, Nepridavat zadne chlazene drozdi,jen susene!!!
Nakonec jsem umistil obe dve hadicky z obou kanystru do otaciveho vetraku,tak aby okamzite misil Co2 se vzduchem.
Nejefektivnejsi zpusob je alespon 2x denne rano a vecer vypnout odtah na 2-3 h a stahnout zvlhcovac na minimum a nechat kyticky sosat.(veget.faze)

Co2 klesa dolu jelikoz je tezsi nez vzduch .
Aby jsme si byly jisti ze to funguje a vznika nam tam skutecne Co2 ponorime hadicku do vody a uvidime ji probublavat.

Kazdy tyden odlit vodu (vznikly alkohol) a dosypat priblizne 2 hrnky cukru a jede to pry dalsich 14 dni. (toto jeste proverim)

Tento kanystr zacal vyrabet Co2 az po 5 hodinach! Tak trpelivost a nicim uz neurychlovat.

ZASADNE PRIDAVAT CO2 POUZE PRI ROSVICENEM SVETLE.

Jesli to bude mit na rostlinky nejaky blahodarny efekt tak to uz neuvidim .

Pokud by nekoho zajimaly mnohem podrobnejsi informace proc se vyplati Co2 kytickam pridavat tak zde...

http://www.growweedeasy.com/co2

Naposledy upravil Madical-Strains 03-11-2016 v 17:47 PM

Old Post 01-11-2016 v 18:11 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
crazyben
Stálý Člen

Karma uživatele crazyben - 77% Pěstitelská

Příspěvek č. 146

Dolu nahoru... je to jedno ofuk ho dokaze zamichat a odtah to vsechno taha nahoru a pryc... nebylo by lepsi ji dat k pritahu? Jinak K+ pekne napsany

My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik

Old Post 01-11-2016 v 18:24 PM
crazyben je offline   Profil uživatele crazyben   Find more posts by crazyben   Foto galerie člena crazyben   Click here to Send crazyben a Private Message   Add crazyben to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 147

Jo,moc diky :-)

Pritah mam bohuzel jen pasivni ale premyslel jsem umistit konec tech hadicek pred vetrak aby se otacel i s temi pridelanymi hadickami z kazdeho kanystru ale tam ten grower prave zduraznoval nedavat nikam jinam nez nad kytky a duvod byl ten ze napr. vetrak se otaci a kdyz je prave otocen od kyticek pryc tak muzou kytky dostavat plnou davku primo a neustale, kdyz je to nad nima.
Akorat me tam jeste chybi nejaky jednosmerny ventil ktery pusti tlak do boxu ale do kanystru ne aby nedoslo k explozi. On to z boxu pres noc nevyndava ale jen to vypne ale to se mi zda dost nebezpecny :-). Tak nevim kdyz budu kanystry pres noc uplne vyndavat jesli ten ventil budu vubec potrebovat.
Ale ja jsem nic takoveho ani nesehnal a v kramech to neznaji a krouti nad tim hlavou tak nevim kde to sehnat a zdali to vubec kupovat.

PS:

Navod jsem sem dal hlavne z toho duvodu ze neustale hltam vase rady tak bych byl taky trochu necim uzitecny. :-)
Kdybych se o to nezajimal a jen udelal vse podle sebe tak bych pak mohl nepravdive rosirovat ze Co2 nijak rostlinky neovlivni , jelikoz bych to udelal pravdepodobne uplne spatne ,rozhodne by me nenapadlo davat hadicku nad kytky ale dolu na kvetinac k hline ke stonku.

Naposledy upravil Madical-Strains 01-11-2016 v 20:48 PM

Old Post 01-11-2016 v 18:45 PM
Madical-Strains je offline   Profil uživatele Madical-Strains   Find more posts by Madical-Strains   Foto galerie člena Madical-Strains   Click here to Send Madical-Strains a Private Message   Add Madical-Strains to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fikus37
Banned

Karma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% PěstitelskáKarma uživatele fikus37 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 148

Medical,taky jsem to používal,ale na tak malé holky,bych to ještě nezapínal.Nemá to smysl.Počkej ,až budou holky v květu.Potom to dává smysl,dřív myslím ,že né

Old Post 01-11-2016 v 19:06 PM
fikus37 je offline   Profil uživatele fikus37   Find more posts by fikus37   Foto galerie člena fikus37   Click here to Send fikus37 a Private Message   Add fikus37 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 149

Ja sam s tim nemam jeste zkusenosti ale on uvadi ze Co2 dava smysl jiz od zacatku tretiho tydne. Rychlejsi rust a jeste jako bonus uvadi pokud nemas hlinu az po okraj kvetinace tak to udajne udusi ruzne svine co prave vylezaji na povrch hliny kdyz se vylihnou.

A zde to presne popisuji kdy Co2 zacit pridavat.

http://www.growweedeasy.com/co2#how-co2-growth

Hele me to fakt nic nestoji , mam cukr i drozdi z prace gratis a kytickam to muze jen tak akorat pomoct , tak proc to nezkusit a nenechat prekvapit ?

Naposledy upravil Madical-Strains 01-11-2016 v 20:52 PM

Old Post 01-11-2016 v 19:49 PM
Mard
Stálý Člen

Karma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 150

A co to na noc chytat do nějakých balónků? Přes noc se ti nafouknou a po rozsvícení to jen vyfoukneš do boxu.

Old Post 02-11-2016 v 07:55 AM
Mard je offline   Profil uživatele Mard   Find more posts by Mard   Foto galerie člena Mard   Click here to Send Mard a Private Message   Add Mard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 151

No mam-li byt zcela objektivni tak me to kdyz to tedy beru jen vizualne nijak zvlast neohromilo.
Jeden kanystr bubla tak 3 bublinky za 2 sekundy (nijak ohromujici) a druhy uz rano nebublal vubec.

Je pravda ze jsem nedodrzel vsechno co jsem mel.
Takze dnes uz tentokrat spravne, voda prevarena a jeden den odstata.
Do 5l jsem dal neco malo pres 4 l vody ,800g cukru a 2,4 kavove lzicky suseneho drozdi.
A hadicku jsem utesnil lepidlem UHU, silikon nemam a nemam ani na to pistoli.
Dnes jsem to uz delal doma a beze spechu.

Kazdopadne ,kdyz o tom premyslim tak nejefektivnejsi stejne bude napriklad rano a vecer na 2-3h uplne vypnout odtah .
Se spustenym odtahem neverim ze by to melo na kytky vubec nejaky efekt. Uvidime za jak dlouho novy kanystr zacne bublat a na kolik.
Pak to tu doplnim.

A to zatim jen resim technicke zalezitosti aby to alespon bezelo a mohl jsem otestovat jak moc to kyticky ovlivni.

Tak ted uz chapu proc ma byt kanistr umisten nad lampou, ted jsem se dozvedel ze nesmi byt ten kanistr nikdy pod lampou kvuli ostremu svetlu. Kvasinky sice potrebuji trochu svetla ale nesmi byt primo na svetle .Takze ted jdu vyndat kanystry z boxu a zavedu tam jen hadicky.Uvidime jesli to necemu pomuze.

Naposledy upravil Madical-Strains 02-11-2016 v 15:51 PM

Old Post 02-11-2016 v 15:25 PM
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 152

Ono to nema moc smysl i s odtahem, ale i bez nej :] .. Ale neublizi to ..

Aby byl vliv CO2 nejak vubec poznatelny, musel by to byt uzavreny prostor (maly!) a davkovani CO2 z tlakove lahve se solenoidem a casovacem. Coz mimochodem take neni uplne draha vec. Takhle je to jen skoda energie (lidske ;] ..) na to vynalozene. Ale kdyz Te to bavi, proc ne :]

Old Post 02-11-2016 v 15:56 PM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 153

Z toho vyplyva ponauceni ze nejdriv by se mel clovek soustredit na to aby delal vsechno v prvni rade spravne nez zacit neco vylepsovat.
Co je to platny pridavat Co2 i treba tlakovou lahvi kdyz kytickam napriklad hnednou okraje listu a neco mi tim chteji rict ale ja jim bohuzel nerozumim co rikaji.

Old Post 02-11-2016 v 16:31 PM
MocnyOkurek
Stálý Člen

Karma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% PěstitelskáKarma uživatele MocnyOkurek - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 154

Tak timlhe si obecne prochazi kazdej a dopadne vlastne stejne. Zjisti ze delal zbytecy picoviny ktere nezajimaj kytky ve finale ani jeho . Me dala nejvice lekce u pana kcb. Ten mi ukazal jak se na ne musi! Jak se rika zadny srani s mladou pani! A od te doby mam kytky jen hezci. Proste ty kytky obecne nestoji u prehannou peci.

Kvalita predevsim!

Old Post 02-11-2016 v 17:00 PM
MocnyOkurek je offline   Profil uživatele MocnyOkurek   Find more posts by MocnyOkurek   Foto galerie člena MocnyOkurek   Click here to Send MocnyOkurek a Private Message   Add MocnyOkurek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 155

Spachal: súhlas na sto percent. Včera som tu písal dlhší elaborát, ale sa to vymazalo a nechce sa mi to znovu .....hlavne zbytočne....

Jediný účinný sposob pridávania CO2 je pomocou tlakovej fľaše plne synchronizovane s vypínaním všetkých ventilátorov....Ten burčiak dá asi toľko CO2, ako mola prd....do akvarka pri pestovaní vodných rastlín to stači, ale nie do stanu, čo má 2m3
Okrem toho, keby to aj produkovalo dostatok zmysluplného CO2. tak sa to má dodávať iba počas dňa, keď sa svieti na rastlinky-viď fotosyntéza-6. ročník ZDŠ Počas noci rastliny príjímajú O2 !!!!
MEDICAL - tá vec sa volá spatný ventil vzduchovania-kúpiš to v akvaristike za cca 1 euro. Používa sa to na vzduchovaciu hadičku v akvarku, aby pri výpadku elektriny voda nenatiekla do vzduchovacieho motorčeka a následne aby nezatopilo celý barák. Videl som už explodovať takýto systém, keď sa do toho neopatrnosťou dostal ten burčiak, zalepilo sa to a tlak vyšiel inou cestou...
Prajem úspešné experimentovanie!

Old Post 02-11-2016 v 18:41 PM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 156

Neco na tom bude Okurku ,jak rikas....

No abych se vratil k svemu testu.

Po 5 hodinach zacal konecne kanystr bublat a o nejmene 5x tolik nez ten puvodni.. Vydava cca zhluk 8-10 bublinek kazdou sekundu. To uz je jina!
Tak zitra budu predelavat druhy kanystr.
Vypnul jsem jim na dve hodiny odtah at si uzijou, holky.

To bych opravdu neveril ze je to tak podstatny rozdil v objemu Co2... ...,prevarena ,odstata voda a kanystr mimo box.
A mene kvasinek!
Tak to v navodu opravim at nikoho nemistifikuju spatnymi informacemi a jeste k tomu cizimi.

Old Post 02-11-2016 v 18:43 PM
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 157

nemusíš to prevárať. Stačí počkať, kým z tej vody vyprchá chlor. Hlavne to poriadne utesni ten uzáver a tú hadičku. Najviac to začne bublať po cca 24 hod. Kvasný proces je závislý od teploty

Naposledy upravil odo 03-11-2016 v 05:04 AM

Old Post 02-11-2016 v 18:54 PM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 158

Doporucuje prevarit tak jsem prevaril. :-)

Jo,jo, vim, nejvhodnejsi teplota by mela byt 25C ale muze byt i jen kolem pokojove teploty,22C-23C.
Pri 30C kvasinky jiz vymiraji a funkcnost zarizeni klesa az uplne ustane.

Akorat prave to utesneni nemam vubec vychytane,UHU lepidlo totalne zklamalo a odpadlo a to jsem vsechny casti vycistil cistym lihem.(odmastil)
Asi to chce vazne ten silikon. Ale neni nic videt ze by neco unikalo alepson viditelne kolem hadicky skrz zatku. Ale zkusim se podivat jesli silikon neprodavaji v malem treba nejake tube, vim.... dulezite kvuli tlaku.

Old Post 02-11-2016 v 19:31 PM
odo
Stálý Člen

Příspěvek č. 159

Kým to nie je moc utesnené npr. vzduchovacím kamienkom, tak to moc nefučí, ide to von celým priemerom tej hadičky. Ano, silikon je vhodny. Chcelo by to efektívnejšie rozviesť tie pididávky CO2 okolo rastlin npr. že perforuješ dierkami tú hadičku a koniec uzavreš. Silikon v malej tube kupis v akvaristike, alebo u sklenára v injekčnej striekačke...Až sa to rozbuble, tak skús odmerať že za aký čas plynom nafukneš litrový PE sáčok. Potom získaš prehľad o množstve plynu, ktorý tam valíš.

DÁVKOVANIE: Mr Jose vo svojej knihe INDOOR /str119/ uvádza optimálnu potrebu 5-20g CO2 na 1m2 plochy za 1 hod. /2m3 -objem/ pri vypnutej ventilácii. Pri "slabom" vetrani 2x toľko. V Tebou postnutom linku dokonca ešte viac.

1 liter CO2 váži 1,88 g
Píšem to, aby si mal cca prehľad aspoň približne - možno to pomůže aj tým, čo nad tým uvažujú do budúcna.

Naposledy upravil odo 03-11-2016 v 06:17 AM

Old Post 03-11-2016 v 05:32 AM
Madical-Strains
Stálý Člen

Příspěvek č. 160

Zajimavy , to jsem netusil.
OK, dobry napad!
Takze pokud se nenaplni za 1h litrovy prytlik nejmene 3x tak to vubec nema smysl. Pokud se naplni 10x a vic je to pecka.
Zmerim to.

Nevim jesli je to litrovy prytlik ale zkusim ten klasicky na rohliky , to by mel byt priblizne...

Old Post 03-11-2016 v 09:25 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:25 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 8 9 10 11 12 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás