Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Finální den je tady. Nahodím nějaká makra, na fotkách to není moc dobře vidět,ale zhruba třetina trichomů jantarová.
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
Náhoda je příjemný polštář k odpočinku pro všechny,kteří by chtěli vše to božské,naplněné smyslem a ukazující cíl,z kosmu vyloučit,a to ve prospěch jalové myšlenky,že vesmír postrádá účelné uspořádání a že vznikl sám ze sebe. H.FRITSCHE
Můj milý deníčku :-)
Popularitu PP netřeba popisovat, patří k známým a oblíbeným.Relativní nenáročnost pěstování bývá odměněna bohatou sklizní.
Přes deklarovanou stabilitu a výslovně zmiňované nehermení, se zdá být toto tvrzení s postupem času minimálně troufale odvážné.
Zpět k vlastnímu pěstování. Co mi toto kolo ukázalo?
1.) Informace
2.)Realizace
1a) Informace o recenzích sem. banky. I přes v poslední době negativní ohlasy na DP jsem do nabídky DP šel. Inu každá zkušenost, a hlavně ta vlastní se cení.
1b) Informace z diskusních fór. Např. viz poznámky ostatních pěstitelů PP v diskusích o výškových rozdílech po přepnutí. PP se rád táhne, některé kytky poskočí mnohonásobně, jiné méně. Dle chuti a potřeb pěstitele. Moje se na výšku zdvojnásobily. To by bylo velmi milé pokud bych přepl v 15cm a sklízel při 30cm bez použití všelijakých stylů úprav. Ve skutečnosti mé kytky ve finále měly v průměru 180cm. Chtěl jsem zabezpečit pevnou masu stonků ať vydrží jejich nosnost váhu palic. To se mi však nezdařilo na 100 procent, byl jsem nucen poslední týdny kytkám paldy podpírat. Zde se nabízí úvaha k množství odříznutých bočních větví, zaštipování, snad se pro příště soustředit na topy.
2.) Realizace
Délka květu s mohutností mikrofónků při vyšší vlhkosti uvnitř květenství může být ohrožena či zničena plísní. Mohutným odtahem s podporou větráků jsem vlhkost snižoval, při kontrole palic jsem stejně však byl překvapen vyšší vnitřní vlhkostí. Lépe na tom, co se týče vlhka byly spodky a boční větve s menšíma paldama. Žádný problém s plísní však nenastal, zde je úspěch.
Úspěch je i v absenci různých hmyzáků, Biobizz nezklamal. Substrát i pěkně prosychal v 11 litrových květníkách, žádné negativní změny vizuálně ani čichově nezaznamenány.
K použitým hojkám GET nemám výtek, Powerhrive maká, Power bloom a UMPH jsou fajn vychytávka, jejich final nemám, toto nevím. Prozatím jsem se obešel bez něj a už teď můžu napsat, že není žádná pachuť, doporučuju.
Největší potíž však nastala s objevem samce a hermáče. I přes jejich urychlenou likvidaci se nezdařilo totální vymýcení pylu a přítomnost semen je patrná. (Zde spekulovat o otcovství je s nejistým výsledkem, pokud se do balení fem.semen zatoulalo např. regulérní semeno, pak se fantazie rozvine, nicméně zmiňovaný pyl považuju za produkt hermáče a sázet tato semena považuji za šílenství, k jídlu však fajn. Hlad však nezasytíš, není jich tolik jak jsem se zpočátku obával, není to tak hrozné.
Tímto jsem se dostal k procesu sušení. Kytky ve tmě zavěšené a občas lehce ofouknuté oscilačním větrákem byly po týdnu akorát. Odstraněny listy, stonky pryč a paldy do tmavé a hermeticky uzavřené nádoby. (Občas otevřu, pro sichr)
Vůně ani zápach při sušení minimální, při manipulaci však omamná vůně, připomněla mi typ fialovejch no name venků, pohoda.
Při zkušebních testech v jointu malý odér, žádnej mega smrad, účinky znatelné brzo, žádné škrábání, lahodný kouř. Do společnosti možné i přes řádné zmaštění :-) A bude to s postupem času lepší a lepší. Doufám.
Pokusím se rozepsat o GÉ indexu, nejsem si zcela jistý zda se počítá jen příkon světla nebo celková spotřeba, ale vezmu jen světla, kdyžtak prosím o napsání nějaké poznámky.
Období růstu:
21 dní na 125W při 18/6 je 21 krát 18 krát 0,125 se rovná 47,25kWh
14 dní na 200W je 50,4kWh
7 dní na 400W je 50,4 kWh
Celkem 148kWh
Období květu:
80 dní na 600W je 576kWh.
Dohromady 724kWh.
Celkovou gramáž jsem zatím nevážil. Výnos pak vydělím 724 a vyjde onen index.
Než se dostanu k vlastnímu vážení,ještě drobná oprava při výpočtu. Zapomněl jsem na snížení svět.periody a na dny tmy, takže období květu je 550kWh a celkem tedy 698kWh.
Řezy z tohoto jedou dál, prozatím pod HPS 200W, v brzké době dám 300W. (Mám dig.předřadník s regulací, lampa 400W) Na růstu po stejnou dobu jako PP ze semen, v šestém týdnu tedy přepnuto, budu sledovat rozdíl semena a řezy z nich.
Foto 3dny od přepnutí, Ostatní fota 3 týdny:
Ahoj, sušina pečlivě přebrána,zvážena. Váha ukázala 480g. Gé index 0.69. To je na 8 kytek, na jednu tedy v průměru 60g.
Řezy jedou dál, foto 33 dní. (5 ks)
Původní příspěvek od celek Pro anonymního dárce negativní karmy: Já se za "červenou" neurazím, jen potřebuju vědět co se nelíbí, jinak jsem akorát tak ve zmatku.
Promin že ti zasírám téma kdyžtak smaznu, přesně tohle taky nenávidím tak když už dávám negativní tak ať je vidět od koho je a za co konkrétně je.., btw. odemě to není , zdá se mi že to máš řídké jak vysoko máš lampu ?
Kiddnaped: Tvá reakce je v pohodě, jinak k vejšce lampy: Je tak vysoko, respektive nízko, co to jde. Jinak bych už griloval. Týden jedu 300w, a pokud jsem zhruba v půlce květu, tak ještě je čas na zhoustnutí. (A snad se obejdu i bez perlinky :-)
Původní příspěvek od celek Kiddnaped: (A snad se obejdu i bez perlinky :-)
Promin ještě jednou ale vážně jsem se dost zasmál kdo neví nepochopí ;D, každopádně by ti to zhoustnout mělo já dávám lampu trošku dál a na posledních 15 dní ji dávám níže aby se to ještě pořádně osypalo. Tak sleduj a budu se těšit na další Upy.