Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » Led panely:ChloroBaC2
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 »
Autor
Téma 
davidos
Stálý Člen

Karma uživatele davidos - 87% PěstitelskáKarma uživatele davidos - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Zdar
Neni moc času.Tak tady přihodim foto ktere jsem udělal 13.3.2014.Od te doby to už porostlo jako blazen.(nove foto udělam zitra).Jen jsme udělali pokus a přehodily jsme z leva do prava CFL a LED panel.Listy se po par hodinach(24) začali opět naklanět na druhou stranu k LED panelu.Klučina u ktereho to jede už vytahl CFL žarovku a jede jen pod LED.Tohle foto je ještě s CFL+LED panel,abyste viděli že listy se opět naklani k LED panelu,ktery jim evidentně světči.Schvalně jsem přehodil LED panel do prava ,abych vam ukazal že květinky se opět natači na LED panel.

Old Post 23-03-2014 v 08:19 AM
davidos je offline   Profil uživatele davidos   Find more posts by davidos   Foto galerie člena davidos   Click here to Send davidos a Private Message   Add davidos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

citace:
Původní příspěvek od davidos
Sami vidite,že se listy obraceji k led panelu(viz foto předešle),změřeny i lux a u led panelu to děla kolem 15OOOlx a cfl ma 9000lx.přišti tyden budu mit k zapujčeni sodik 600W plantastar+předřadnik lumatek.Zjistil jsem že hodně vyrobcu piše nepravdive udaje o počtech lux,(lumelech).Měřil jsem minuly rok v Holansku 600w sodik,ted již si nepamatuji značku a vyrobce udaval 50000lum.Naměřeno jen 15000lum.No uvidime

Můžeš mi říct, jak jste měřili světelný tok BEZ integrační koule? Valíš tu nesmysly...

Old Post 23-03-2014 v 20:22 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
davidos
Stálý Člen

Karma uživatele davidos - 87% PěstitelskáKarma uživatele davidos - 87% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

alesh,jak jsem měřil světelny tok bez integračni koule?Jestli jsi už někdy slyšel o měřicim přistroji MK-350,tak tim.Integračni koule je na přesne měřeni v laboratornich podminkach.A toto měřeni je jen orientačni a muže se lišit+-10%.Měřim to v naproste tmě aby bylo měřeni co nejpřesnějši.Nevim proč bych tady měl psat nesmysly.Ja se chci jen podělit s Growery o tom co dělam.A to že nas vyrobci světel ojebavaji a pišou nepřesne udaje,tak za tim si 100% stojim.Jestli to nechceš čist ,tak to nečti,ja tě nenutim

Old Post 24-03-2014 v 13:49 PM
davidos je offline   Profil uživatele davidos   Find more posts by davidos   Foto galerie člena davidos   Click here to Send davidos a Private Message   Add davidos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alesh
Stálý Člen

Karma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% PěstitelskáKarma uživatele alesh - 73% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

Hele, že výrobce ojebávaj lidi je pravda. To, co tu děláš je dobrý.

ALE světelný tok nelze měřit jinak. S MK-350 můžeš změřit světelnou intenzitu, tedy světelný tok vztažený k ploše. Laicky: s tím, co máš můžeš měřit luxy, nemůžeš však určit kolik lumenů celý zdroj dá.

S MK-350 prostě NELZE změřit, kolik lumenů má třeba tebou zmiňovaná HPS. To jsou fakta.

Je fajn, že máš (polo)profi přístroj, ale být tebou, nastudoval bych, co se s ním měří a porovnával relevantní data.

Ať to roste,
a.

Old Post 24-03-2014 v 18:44 PM
alesh je offline   Profil uživatele alesh   Find more posts by alesh   Foto galerie člena alesh   Click here to Send alesh a Private Message   Add alesh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
davidos
Stálý Člen

Příspěvek č. 21

Nejsem takovy profik.Měřim luxy(lx) a světelny tok v (nanometrech).Při fotosynteze rostlina spotřebovava jen dane světelne spectrum a o to mi jde.S MK-350 jde měřit počet lumelu,lux.I když to neni v integračni kouli a ja nejsem žadny laborant,tak si myslim že tyto udaje jsou docela přesne.Nějaky patek už se tim bavim a mam změřeno hodně HPS i LED panelu.Některe HPS byli v pohodě a přistroj mi ukazal udaje jake vyrobce udaval,ale u některych byli skresleny až o70% a o to mi jde aby groweři nenaletěli.Ja osobně jsem se setkal s LED panely co vubec nefungovali a naopak.Mam hodně znamych co nedaji na sodik dopustit a jakmile jsem jim ukazal co mi pod ledkama vyrostlo,tak si mysleli že to neni možne.

Old Post 24-03-2014 v 19:36 PM
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

Co jsem zatim videl , tak pod ledkama to roste,ale nekvete, jasny ze pokud dam stejny vykon led a stejny vykon hps tak by to melo byt srovnatelny,ale ani to tu nikdo nedokazal. Jestli chces udelat test, tak je potreba cely ten grow proste prizpusobit ledkam. Vetsina co to tu testovala, tak jela v hline a to si myslim, ze neni vhodne kvuli tomu , ze led mene hreji a kvetniky pomalu prosichali. Dal je potreba zvolit metodu pestovani, tady bych zvolil sog z velkym poctem malych kvetin tak do 40-50cm , protoze ledky neprosviti moc do hloubky,ale svetlo je rozmisteny do plochy. Takto si myslim, ze lze dosahnout dobryho vysledku .

Old Post 24-03-2014 v 20:05 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
davidos
Stálý Člen

Příspěvek č. 23

hardiron,ja mam jine zkušenosti.Roste to lepe v hydru.Ja to nemusim už testovat,protože to jsem dělal jak jsem pracoval v zahradnictvi v Eindhovenu.Tady timto člankem jsem chtěl jen ukazat česke growerove sceně,že to opravdu jede a da se ušetřit desetitisice za el.energii.Navic jsem chtěl poukazat na nebezpeči,ktere muže nastat,když člověk objednava panely z USA nebo činy.Nechci ti vyvracet tve nazory,ale podle mych zkušenosti na těchto panelech co použivam ja,to moc neroste,ale palice pukaji jako blazen(každy panel ma jinej poměr světelneho spectra)Boužel všechny fotky co jsem udělal v Holansku jsem utopil,tak to začinam nafocovat znovu ,tak se sami přesvědčite.Hodně groweru ma odlišny nazor a mysli si o mě že jsem blazen,proč nezustanu u klasiky.Technologie jde ale dopředu a ja neminim platit 3tis měsičně za elekriku.Jednou bych chtěl mit toto(viz foto).

Old Post 25-03-2014 v 05:08 AM
alesh
Stálý Člen

Příspěvek č. 24

citace:
Původní příspěvek od davidos
Nejsem takovy profik.Měřim luxy(lx) a světelny tok v (nanometrech).Při fotosynteze rostlina spotřebovava jen dane světelne spectrum a o to mi jde.S MK-350 jde měřit počet lumelu,lux.I když to neni v integračni kouli a ja nejsem žadny laborant,tak si myslim že tyto udaje jsou docela přesne.Nějaky patek už se tim bavim a mam změřeno hodně HPS i LED panelu.Některe HPS byli v pohodě a přistroj mi ukazal udaje jake vyrobce udaval,ale u některych byli skresleny až o70% a o to mi jde aby groweři nenaletěli.Ja osobně jsem se setkal s LED panely co vubec nefungovali a naopak.Mam hodně znamych co nedaji na sodik dopustit a jakmile jsem jim ukazal co mi pod ledkama vyrostlo,tak si mysleli že to neni možne.

Tak nazývejme věci pravými jmény.
Měříš barevnou teplotu (kelviny) , index podání barev (bezrozměrná veličina), světelnou intenzitu (luxy) a dominantní vlnovou délku (nm). Že jsou ty údaje přesný, o tom nepochybuju. Já pochybuju o tom, jak moc jsou tyhle údaje relevantní. Dokážu si představit panel, který může v těchto měřeních podávat dobrý výsledky a nebude pro naše účely vhodný a naopak.

Píšeš, že některé údaje byly zkreslený až o 70%. Jaký údaje?

a.

Old Post 25-03-2014 v 08:11 AM
davidos
Stálý Člen

Příspěvek č. 25

Alesh
Fotosynteza rostlin využiva na rust určite spectrum (nanometr) a na květ zase jine.Ja jsem tento přistroj koupil proto ,protože na trhu je spousta panelu a musel bych čekat pokažde ,jestli mi něco vyroste nebo ne.tak změřim nanometry a lux a vim že tento panel by měl odpovidat.Zatim jsem měl vždy pravdu,i když vlastně to byl asi před 2 rokama prvni panel nam nejel a kytky pod nim vubec nerostli.Pak jsme koupily druhy a taky to nebylo ono.Po prostudovani informaci o fotosynteze a vlnove delce,jsme zakoupily přistroj a změřily vlnove delky těch panelu a byly uplně jine než udaval vyrobce.Pak jsme objednali dalši panely a některe panely měli přesne světelne spectrum co udaval vyrobce a tak jsme to rozjeli.Kytky se nam ze začatku spalily,pak se začali objevovat skvrny a dalši věci.postupně jsme vyřazovali panely až nam zbyly dva vyrobci MAZAR a LG a stěmi jsem byli naprosto spokojeni.mezitim se na trhu objevilo spousta vyrobcu,ale ja už nepracuji v Holandsku,tak nemam možnost už tyto panely testovat.je to nakladna zaležitost a ja nejsem milionař.
Udaje byly skresleny jak ve spotřebě,tak předevšim v luxech.

Old Post 25-03-2014 v 12:01 PM
davidos
Stálý Člen

Příspěvek č. 26

Dnešni foto.Už konec experimentu za jakym světlem se kytičky otači a jen LED panel.Tyden po přepnuti na květ.

Old Post 25-03-2014 v 20:31 PM
davidos
Stálý Člen

Příspěvek č. 27

Druhe foto.Booster na květ zapnut.

Old Post 25-03-2014 v 20:34 PM
Hipiek
Nový Člen

Karma uživatele Hipiek - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 28

Zdar pánové.

Pořídil jsem dvě tyto LED lampy, tak jsem na ně zvědavej. Dnes poprvé zapojeny na rozjeté kytky pod sodíkem...10.den květu.

Určitě budu sledovat vývoj tvých rostlinek a porovnávat.

Old Post 25-03-2014 v 21:02 PM
Hipiek je offline   Profil uživatele Hipiek   Find more posts by Hipiek   Foto galerie člena Hipiek   Click here to Send Hipiek a Private Message   Add Hipiek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
davidos
Stálý Člen

Příspěvek č. 29

To je mazec:
https://www.youtube.com/watch?v=RgWOQRCBWic

Old Post 27-03-2014 v 10:00 AM
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Příspěvek č. 30

davidos jj to vypada dobre, ale vsimni si , ze jedou sog, jestli chces opravdu ukazat potencial led, tak v dalsim kole jed vylozene na vynos ze systemem ktery ma potencial. Ja verim , ze jednou led urcite predci klasiku. Jen tady neni nikdo kdo by do toho narval penize aby to stalo za to. Lidi , kteri umi , tak sem moc veci nedavaji a zacatecnik nema zkusenosti na to, aby z led vytahl maximum. Skoda, ze treba Hlava kdyz jel pod ledkama jel v hlinu a velke kytky.

Old Post 27-03-2014 v 12:54 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bárt
Stálý Člen

Karma uživatele Bárt - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 31

Čau, ten zelený LG panel jsem osobně viděl v akci, ale má jednu závažnou chybu, stačí omylem zapnout pouze tlačítko Bloom a nejede ventilátor, takže stačí nepozornost a spálí se , protože se nechladí a tím mi přijde toto světlo až nebezpečné s tímto zapojením ho každý elektrotechnik musí na trhu zakázat.
že bych pod tím viděl lepší úrodu, než po adekvátním CFL nemohu vůbec potvrdit a to platí pro všechny led panely co jsem kdy viděl v akci, prostě zhruba na úrovni CFL. V jedné studii jsem před časem četl, že rostliny na vlnových poměrech zas tak moc netrvají, že mají schopnost se částečně přizpůsobit a těžit i z jiných vlnových délek.

Grow Max 150W

Old Post 30-03-2014 v 14:13 PM
Bárt je offline   Profil uživatele Bárt   Find more posts by Bárt   Foto galerie člena Bárt   Click here to Send Bárt a Private Message   Add Bárt to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
davidos
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

U každeho panelu je navod,tak si myslim že ještě umime čist.Jinač moje osobni zkušenosti led vs sodik je jednoznačně pro led.Nebudu tady vypisovat pro a proti ,ale už v Holansku před rokem a pul všichni začali přechazet na Led(a mam tam dost znamych jak v zahradnictvi tak v growshopech) a USA je ještě dal a co jsem četl tady a viděl na videich,tak je to jasne.Už NEMINIM platit za energii tisice měsičně.Zeleny panel od LG je nejčastěji kopirovany panel co jsem viděl.Pod rukou mi jich prošlo asi šest a pokažde měli jine diody(čipy) a jine světelne spectrum.To same ty červene,ted nevim označeni.Jo hold činani jsou mistři padělku.S tim spinačem maš pravdu,dělalo to u všech.Nevim čim to je,ale měli jsme ty panely s USA a vyroba byla taky s USA a dělalo to to same.Maš i pravdu že vynos je na urovni CFL a ze začatku,než jsem se to naučil a vychytal všechny mouchy,tak vynos byl hodně maly.Přišti kolo skusim jiny system jak piše hardiron a pojedu čistě na vynos.Bart, stim jak pišeš že rostlinky na vlnovych delkach až tak moc netrvaji si dovolim nesouhlasit.Viz fotosynteza rostlin.Naopak si myslim že je to nejpodstatnějši složka.Každy ma jiny nazor,ale kde by jsme přišli ,kdyby jsme měli všeci stejne nazory.Hlavně at to roste a my nemusime platit rance za elektřinu.

Old Post 30-03-2014 v 20:18 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:37 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás