Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » NFT / Flo-Gro 600w + 400w Recon + NL, OB
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 3 4 5 6 7
Autor
Téma 
Hopík44
Stálý Člen

Karma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 65

Zdravím,
tak po poradě s jedním nemístním členem začínám v NFT průplach. Rozhodně jde problém od kořenů, přehnojené, možna ty bývalé výkyvy ph, ??
Nechápu ale asi ano.
EC metr kurva chybí!!

Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se

Old Post 15-03-2013 v 17:00 PM
Hopík44 je offline   Profil uživatele Hopík44   Find more posts by Hopík44   Foto galerie člena Hopík44   Click here to Send Hopík44 a Private Message   Add Hopík44 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hopík44
Stálý Člen

Karma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% PěstitelskáKarma uživatele Hopík44 - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 66

Den 21/33

Tak jsem kytkám v NFT vyměnil zálivku a čistím, nechám je tak 3 dny.
Musel jsem namíchat 30l aby bylo čerpadlo dostatečně potopené, kvůli vypodložení. Na 30l jsem dal 60ml Biozymu, Ph 5,55
Kořeny jsou ale krásně bílé, koukal jsem i na poslední zálivku a EC co jsi píšu a bylo 6.3. 0,9 což bylo i málo, před tím jsem je taky měl jen na enzymech a to 4 dny. Ještě jednou jsem potom doléval a to s ec 1,2 a pak až včera jak jsem psal a namíchal jsem jen 10l a přilil, dnes jsem vypustil celkem 30l takže to ec tam asi nebylo vysoké. To by musely mít uzamčený přísun nějakého prvku aby stoupalo, ne? Je to taky možné ale deset dnů PH celkem v pohodě, neustále kolem 5,6
Včera jsem do těch 10l dal A 20ml B 20ml Bio3 10ml PK 13/14 7ml a Bio2 5ml
Bio2 je růsťák a 3 je květový stimul.
Myslím si že ta palička OB focená včera a dnes nezaznamenala žádného rozdílu i když byly 24 hod na zvýšeném hnojivu.

Foto 1 a 2 Orange Bud v NFT
Problém!!

3 a 4 Recon ve Flo Gro

5 Northern Lights v NFT

Naposledy upravil Hopík44 15-03-2013 v 23:07 PM

Old Post 15-03-2013 v 22:41 PM
Hopík44 je offline   Profil uživatele Hopík44   Find more posts by Hopík44   Foto galerie člena Hopík44   Click here to Send Hopík44 a Private Message   Add Hopík44 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
grizly
Stálý Člen

Karma uživatele grizly - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 67

[účet odstraněn]

Old Post 16-03-2013 v 00:51 AM
grizly je offline   Profil uživatele grizly   Find more posts by grizly   Foto galerie člena grizly   Click here to Send grizly a Private Message   Add grizly to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
shefin
Stálý Člen

Karma uživatele shefin - 96% PěstitelskáKarma uživatele shefin - 96% PěstitelskáKarma uživatele shefin - 96% PěstitelskáKarma uživatele shefin - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 68

Mně to dělá jedna kytka z 25ti .Tež si myslím že to je zálivkou.že jsem to kolem 40tého dne přelil.

Old Post 16-03-2013 v 07:04 AM
shefin je offline   Profil uživatele shefin   Find more posts by shefin   Foto galerie člena shefin   Click here to Send shefin a Private Message   Add shefin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 69

Zdárec,
tak sklon mám tak velký že už to ani víc nejde, začalo by to na jedné straně vytékat a na druhé by nebylo ani čerpadlo pod vodou.
Čerpadlo nejde nijak poštelovat aby čerpalo méně.
Vstupní voda je tak +- 0,6 z řádu. Takže když jsem jim lil 1,2 tak byly v poho nebo se tak tvářili.
Každopádně jsem chtěl toto kolo dávat hnojivo opravdu střídmě, což jsem i dělal, to EC nebylo vysoké ale řekl jsem si kdy jindy přihnojit když ne ve 30 dni květu. Od 45 dne bych chtěl už čistit před finálem, do 60 dne, pak kosa. Z vody přece moc nenakynou.
Teď mě trochu mrzí že jsem si chtěl zkusit origo NFT od výrobce. Válí se mi tady ještě jeden systém Flo Gro bez využití a s nim by asi tolika problémů nebylo.

Jinak dost z vás se mě ptá na onen systém Flo Gro a jeho časování zálivky. Tak tady zkusím dát neutrální odpověď a kdyby něco písněte do PM
Abych tady napsal přesné časování, to opravdu nemám a nikde si to nepíšu, i když toto kolo jsem začal psát. Nehledal bych na tom nic složitého. Jedu spíš podle vizualních potřeb kytiček. Teď jim to valím v kuse už asi měsíc. Je to jako NFT něco podobného, ze začátku 5 min denně, než prorostou kořeny kostku ale to ve flo gro nepoznáš, takže až kytka začne růst nebo vykáže nějakou svěžest tak začnu přidávat, za 3 dny 2x15min za další dva dny 4x15min pak za 2-3 dny 4x30min a takhle zvyšuju a v době přepnutí na květ už dávno jedu 24/0 Neboj se toho, ted jsem to vše urychlil a za 14 dnu jely už se zálivkou v kuse. Je to hydro takže kořeny si vemou co potřebují a zbytek odteče! Hlavně se nesmí utopit, což se nestane, odtokových dírek je tam spousty a větších než přítokových. Po čase ti začnou prolézat kořeny dírkama do nádrže, to bacha, pak přidávám vzduchování do zálivky.
A ještě jeden postřeh, jedu 4 kolo v flo gro systému a pořád jsem si říkal že tu vrchní hadici, to kolo nebo dvojkolo, podle toho jak máš velký, mají prostě malé a když postavíš kostku mimo dosah kola, takže zálivky, dosypaný keramzit vláhu nezadrží na tolik aby kytka přežila, takže když jsem chtěl pokrýt celou plochu 50x100cm třeba 20 kytkama, logicky bylo minimálně 8 z nich mimo dosah. A byl problém jak je zavlažit. Tak jsem trubky rozebral a pokoušel jsem se růzdnýma T kusy zálivku dostat ke všem kytkám takže místo dvou kruhů na zalévání jsem vytvořil bludiště, které bylo stejně na kokot a tak jsem si řekl a taky to tak dělám, že kytky poskládám jednu vedle druhé přímo pod kolo, vejde se jich tam 8-9 + 1 do středu a to dvakrát na 0,5m2. Kostky postavím přímo na dno, dávám tu buničinu na spodek, zkusím jestli stojí tak aby do každé kostky tekla z vrchu voda a zasypu keramzitem. Pak už si je roztahám kam chci.
Tak se měj a kdyby nějaký dotaz, klidně písni.
Peace

Edit: Ještě k té teplotě zálivky, pohybuje se mezi 18-20 C noc/den.
Všude se dočteš něco jiného a každý radí taky něco jiného.
24 C tam v tuto roční dobu určitě mít nebudu. Už jsem tam naměřil jednou i 22 C a k těm 22 C bych se přikláněl já jako k ideálu.

Naposledy upravil Hopík44 16-03-2013 v 10:02 AM

Old Post 16-03-2013 v 09:10 AM
grizly
Stálý Člen

Karma uživatele grizly - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 70

[účet odstraněn]

Old Post 16-03-2013 v 10:07 AM
grizly je offline   Profil uživatele grizly   Find more posts by grizly   Foto galerie člena grizly   Click here to Send grizly a Private Message   Add grizly to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 71

citace:
Původní příspěvek od grizly

Je to škoda že si ECmetr utopil,ale hydro bez něj není uplně nejlepší...

edit:teplota 22C je ještě dobrá,ale 18 už je dost málo...Osobně v dripu jak mi teplota roztoku spadla na méně jak 20C začalo to dělat neplechu...
Nižší teplotu roztoku má rád bubbler...

No ten ECmetr vydím jako největší průser tohoto kola, je mi jasné že bez EC to v hydru nejde, nejedu hydro poprvé. Takhle je to věštění z koule!
To čerpadlo se k těmto systémům dodává asi standartně, mám ho i k Flo Gro. Takové malé, zeleno černé. ten výkon tam asi není veliký.
Teď jsem na něj koukal, mám ještě jedno v šuplíku. Výkon 430l/hod 0,7m výtlak. Štelovat jde uzavřením mřížky pro masávání vody, tak si s tím zkusím večer pohrát.

Asi jsem dal moc kytek na malý prostor s dlouhou dobou růstu. Kořeny jsou do 2cm výšky a tu vodu prostě zadržovat budou. Hlavně v místě přítoku vody do nft. No ten sklon co mám teď se mi zdá dost brutální, tak to budu ladit s tím čerpadlem.

Old Post 16-03-2013 v 10:47 AM
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 72

Den 21/34

Předem se omlouvám že jsem teď vkládám skoro každý den foto ale při řešení toho mého problému mě to příjde užitečné.
Každopádně OB po druhém dnu na enzymech žádné změny. Dávám i foto kořenů v NFT, nemyslím si že by na tom byly nějak špatně. Nejde mi proto do hlavy ani to přehnojení a spálení kořenů?!
Průtok čerpadla jsem snížil zhruba na polovinu.

Mám ty špatné lístky na OB prostříhat?

Foto 1. OB vs NL
2. OB problém
3. NL začínající palička
4. Recon zač. palička
5. Kořeny v NFT

Co ten žlutý list na Reconu, není to naopak nedostatek živin?
Jak ve Flo-Gro tak v NFT byly stejné příděly hnojek, ve stejných poměrech.
Chlastají teď tak 10l denně v každém systému tak aby nebylo zase něco špatně a nedělal jsem něco co nepotřebujou.

Naposledy upravil Hopík44 16-03-2013 v 22:36 PM

Old Post 16-03-2013 v 22:12 PM
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 73

A tady ještě foto - holky ve stádu

Recon

Northern Lights

a všechny pokupě

Old Post 16-03-2013 v 22:17 PM
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 74

Tak si hledám nějaká semínka ke koupi a narazil jsem na toto
http://www.growzone.cz/seminka/mr_-...5-x-afghan/#all
Foto! Listy! Stejné co teď já na OB? Tak co je špatně?

Old Post 17-03-2013 v 12:45 PM
LonGermaX
Stálý Člen

Karma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 75

Zdravim..
Pokud si poresil sklon tak teď bych hlídal teplotu roztoku.18 st. je málo na květ určitě podle mě těch 18 v růstu tak ani nevadí tak jako v květu.optimal těch 22. min 20 jak tu psal grizli.pak to bude ok.jestli ti to nevytopi topenicko akvarijni děj min roztoku do nádrže ať se líp roztok zahrejva.určitě máj deficit z toho jak maji uzamceny vstřebávání prvků...

Old Post 17-03-2013 v 20:52 PM
LonGermaX je offline   Profil uživatele LonGermaX   Find more posts by LonGermaX   Foto galerie člena LonGermaX   Click here to Send LonGermaX a Private Message   Add LonGermaX to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 76

Zdárec,
už je mám dva dny na vodě s enzymy Ph 5,7 a teplota roztoku lítá kolem 20 C. Stav OBček je zatím neměný, ani horší ale ani lepší. Ty špatné listy se jim asi už nespraví, tak nevím jestli ustříhat nebo ne, oni hodějí nové.? Nebo se pletu?

Old Post 17-03-2013 v 22:15 PM
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 77

Bubblery - Northern Lights, Orange Bud a Recon

Teď je snad každý den co fotit
Dnes jsem vyměnil roztok v bubblerech a proto že začala pakárna s hlídáním hladiny vody v jednotlivých kýblech, přišel na řadu mnou vyrobeny Bubbler v sérii ale navíc jsem do prvního kýble přidal čerpadlo a odčerpávám vodu do posledního v řadě, tím jsem docílil toho že zálivka se neustále míchá dopouštěním a vyrovnáváním hladin v jednotlivých kýblech. Snad pochopitelné
Od čerpadla jsem tu vodu musel vést takhle blbě aby bylo místo pro kořeny a květináč.
Samozdřejmě že do každého kýble jde jednotlivé vzuchování a to 2x100l/hod a 2x 50l/hod

Foto:1. Holky mimo mísu NL žlutější listy

2. Orange Bud

3. Recon

4. Northern Lights

5. cirkulační bubbler v serii 4x výroben doma Takže - circulating bubbler in series 4x manufactured home - CBS

Naposledy upravil Hopík44 17-03-2013 v 23:02 PM

Old Post 17-03-2013 v 22:17 PM
LonGermaX
Stálý Člen

Karma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% PěstitelskáKarma uživatele LonGermaX - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 78

Zlepšovat už se nemá co. Spíš aby to nepokračovalo. Ty listy už se nezpraví a nový v květu nenarostou možná lístečky od paliček. Zbytečně bych je moc netrhal jen ty nejhorší, popřípadě čepele listů ustřihni kde to je spálený.

Jinak Suprový bubler fakt pecka! Moc se mi to líbí jak si to pořešil. Ta NL potřebuje trošku P nobo N. Jinak pěkný !

Old Post 18-03-2013 v 05:30 AM
LonGermaX je offline   Profil uživatele LonGermaX   Find more posts by LonGermaX   Foto galerie člena LonGermaX   Click here to Send LonGermaX a Private Message   Add LonGermaX to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 79

Den 21/37 po zkončení

Holky jsou po třídením čištění enzymy a dnes jsem jim začal přidávat hnojivo. Do 30l A+B 20ml Bio2 5ml Bio3 10ml
Další přilévání zálivky mírně zvýším a přidám PK 13-14

Spálené listy na OB jsou škaredé ale zatím je tam nechávám.
Kdybych měl posoudit učinek čištění na OBčkách vizuálně, tak snad mírné zlepšení, každopádně nepokračuje v schnutí listků.

Favoritem tohoto kola bude určitě Recon!

Pokusil jsem se o noční foto

1. Recon
2. NL
3. OB
4. Část z celku - síť (NFT a FG bez Bubláků)

Old Post 20-03-2013 v 11:24 AM
Hopík44
Stálý Člen

Příspěvek č. 80

Amnesia 9 dnů vzhůru nohama

Dnes jsem jí střihnul od stonku, zvážil a šoupnul do papírového pytlíku na další dosušení ale už teď se dá kouřit. Právě teď!
Tak váha je dnes 21,9 a teď možná minimálně klesne váha dalším dosušením ale to nebude pozorovatelné, protože mým přičiněním bude miznout určitě více

Teď foto:
1. Spoďáry, středy a centrál
2. Centrál
3 a 4. No coment
5. Váha

K té váze: Spodky 1,9 Středy 9,2 a palda 10,8g Celkem 21,9g

Amnésia byla ze semínka zasazena 25.10. po té ve skříni v postraní 150w světla CFL. 18.12. šla kvést do NFT vyrobeného z trubek po 600w ve 24 dni květu z důvodu místa a jiné periody byla v jedné skříni sama pod 150w CFL ale růstové spektrum! v Bubbleru ve kterém už zůstala. Tam pobyla až do svého 54 dne na květu a šla dokvést pod 600w sodík. Tak takhle já jsem jí trápil
No důvody byly ještě jiné ale je jedna z mála která přežila mé stěhování.
Vysoká byla 70 cm bez jakéhokoli zásahu stříhaním. Kdyby rostla bez stresů a změn druhů a intenzity světla určitě by byla mnohem krásnější. No hokus pokus a dopadl takhle.

Naposledy upravil Hopík44 24-03-2013 v 22:21 PM

Old Post 24-03-2013 v 21:52 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:00 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 3 4 5 6 7  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás