Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Sice pozde, ale preci jsem se rozhodl zverejnit svuj prvni indoor. V soucastne dobe jedu sesty tyden kvetu, takze i pres retrospektivni fota grow stale bezi a budu o nem v dalsich dnech a tydenech doplnovat informace..
Tak pojdme na to :-)
Pestirna
v/s/h/ - 152/75/58 osvetleni: 250w + 150w CFL linearne vedle sebe na rust a 250 HPS Gib na kvet. Dale po obvodu ve vysce 60cm trubice aqua-glo Vzduchotechnika
privod vzduchu: aktivni - vetsi vetrak od compu napojeny pres flexu na koncovy filtr 160m3/hod Home
odtah: aktivni - RK 125A,250m3/hod vyveden sonoflexem na druhy koncovy filtr 160m3/hod Home. Na kvet pripojen pres jeste flexou na cooltube L1
vetrak v pestirne: nejaka stolni verze, co jsem doma nasel. Zvlhcovacka: externi; Konfor SPS 818-a; veden plastovou trubici do pestirny ve dvou moznych polohach dle vegetacniho cyklu rostlin Hnojiva:
AH dutch fromula (grow + bloom + micro)
dale od AH enzymes+, Growth/bloom eccellerator, ph- na kvet i rust
Plagron Alga bloom, phytamin, green sensation
biobizz Topmax
CO2 Tabs Pestebni medium: puda; vlastni mix -
45% Plagron kokos
40% Plagron royalty mix
10% Plagron biohumus
10% perlit Osazenstvo:
2x Blueberry
2x Mazar
1x Orange Bud
Jeden Orange bud se bohuzel nenaklicil a jiny rizek jsem pri velke smule nesehnal. misto sesti planovanych kytek z DP colour mixu jsem jich jel jen pet..
vsechny krasavice se mely jiz od pocatku k svetu jen OB (vpravo nahore) pokulhaval a jevil se oproti ostatnim slabe..;jinak nazorna ukazka zvlhcovani v praxi..:-)
Prave po FIMu. u mazaru se fim nezdaril a vubec na nej nereagovali a jeli si svou, palicacimazar se beztak obecne velice vetvi, takze zadne katastrofa.mozna jen jejich mensi zbrzdeni. zajimave je ze sativa dominantni BB si FIMu take nevsimala a soustredila se na jeden hlavni vrchol, kdezto u druhe bb se fim povedl a ve finale ma v soucasnosti i s bocnimi vetvemi (ktere prevzali po FIMu na cas iniciativu) 8 rovnomernych "hlavnich" vrcholu! U OB se FIM vydaril bajecne! (viz fota z pozdniho kvetu..)
OB; ukazka, jak se koreny vydaji poslednim neprozkoumanym smerem - nahoru :-)
Idea: vyckat na tento moment a pridat do substratu dalsi ziviny. Vzhledem k tomu, ze se tento jev ukazal az v pozdejsi fazi rustu, slo by vymyslet, jaky idealni mix substratu primichat.. ;-)
Posledni fotka z rustu.
prvni rada zleva:
BB, M, M2
zadni rada zleva:
OB, BB2
Shrnuti celeho rustu:
Rustovou fazi jsem nechal celkem dlouhou, coz se mi v kvetu malem vymstilo u tahnouci se BB2. zacal jsem na zacatku listopadu a prepinal jsem tusim 6.1. Jak uz bylo receno, jeden OB nenaklicil a ten druhy popravde od zacatku vypadal, ze snad pojde. Byl slaby a za ostatnimi jasne pokulhaval. To, co z nej ovsem potom vyrostlo jasne predcilo me prvotni ocekavani zmaru..:-) Obe blueberry se chovaly kazda naprosto jinak. Jedna je spis sativa druha indica. Tzn., ze u jedne se fim povedl a rozvetvila se az do osmi rovnomernych vrcholu a po prepnuti na kvet se tahala nejmin ze vsech a struktura jejich palic jasne odkazuje na indicu, kdezto druha BB se od zacatku tahala do monstroznich vysin, pricemz FIM se u ni nezdaril a dal si jela svou..:-) brzdil jsem ji opakovanym monster-croppingem, kterym jsem beztak provadel i u ostatnich rostlin. U teto BB jsem ho vsak opakovane provadel na jejim hlavnim stonku.. Mozna i proto se pak na hlavnim stonku zrodil tak smrtici konglomerat nekolikahlavych palic.. :-)Mazari bohuzel nedokazali vubec vyuzit svuj potencial a nez se rozvetvili, nebylo jiz kam, lec vsechen prostor byl jiz zabran. To hodnotim jako moji chybu. Mel jsem jet spis od zacatku LST a trenovat je a ohybat a na kvet prepnout mnohem driv. I tak je na takovy prostor tolik kytek az az.. Mazari take nereagocali na FIM a je u nich i zbytecny, pravda. Koncentrovali tak veskerou svou silu do hlavnich palic.. Nejvetsim prekvapenim se stal jednoznacne Orange bud, ktery vypadal od zacatku jako mrzak, ale po FIMu,ktery se u nej zdaril (3 nody) zacal rust jak blazen a po prepnuti na kvet vytvoril nejvetsi palice. Musel jsem mu svazovat vetve k sobe jinak by se pod tihou zlomily! A to byl vetsinu rustu primo u interniho vetraku, takze vetve mel celkem silne..;-)
Chyby:
kytky se parkrat dotkly zarivek, coz jim popalilo listy. Jednou se mi omylem povedlo je zalit zalivkou s moc nizkym ph a to jim privodilo sok, z ktereho se asi tyden vzpamatovavaly. Za to bych si dal facku, ale uz se to nestane :-)Mel jsem na kvet prepnout driv. Bluebery2 jsem musel zastrihnout hlavni palici a pak i dve bocni kvuli hrozbe spaleni. Nebylo to ale na skodu.. Pestovat obecne vic odrud je trosku prekerka, ale ten mix me tak lakal..:-) Mazari tim jasne zanikly, i kdyz jejich potencial byl urcite velky..Priste tedy 4 kytky + trenik bez FIMu a prepnout driv..
minimal oa tyden az dva pozdeji.. BB2 presunuta ze stredu na kraj vlevo. Je videt, jak se OB vlevo vzadu rozjizdi. jinak aqua-glo trubice jsem nechal zaspnute ze zvedavosti jak moc to pomuze spodnim opatrum dostat se nahoru. Spodni patra (zvlast u mazaru) jsem tedy pozdeji radne prostrihal, aby katky investovaly energii to hornich palic a neztracely cas dole..Malou hrstku u trubic jsem jich vsak nechal, abych videl efekt..