Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak někdy začátkem března očekávám semínka, takže ty nejvybranější a nejdražší odrůdy půjdou hned za okno aby bylo z čeho udělat řízky. jinak předpěstovávám sazeničky. ke klíčení začátkem dubna ven v květnu
Co nejdřív, takže tak začátkem dubna, aspoň doufám. Loni jsme měli trošku problém s dozráváním, takže když se to bude letos opakovat, tak ať je toho aspoň víc.
Tak ja už mám nejaké semienka naklíčené, dnes ich zasadím do koflíka a keď bude dlhší čas dobré počasie a nebude mrznúť tak ich dám von...počítam tak v polke marca
zacinam hledat flek ,sazet ted v nejblisi dobe tak snad noname,asi jen tak pro zabavu .....ale pri dnesnim pocasi a pote ze u nas skoro zadna zima nebyla tak nevim
Kdy začít sázet, to je jasný- víceméně podle počasí. Spíš by mě zajímalo, kdy přestat? Jak pozdě vysazený kytky ještě zvládnou nějak smysluplně narůst a dokvíst-- vaše zkušenosti?
Já sadil a dokvet moc dobrý řízky Domin tuchám nějak začátkem srpna. Ale dl jse zatím nezašel
Zdarec, taky by mě zajímalo spíše kdy přestat...
Každým rokem sadím do skleníku později a později, loni jsem tam dával řízky které měli tak 5 pater 20 července a stejně to udělalo dva a půl metru (letos tam dám předpěstované řezy už v dubnu a zkusím zatemňovat a v červencu nasadím druhou várku..)
Jinak běžně sadím koncem března zač dubna a ze samic pak beru řízky, které sadím ven až do půlky srpna...loni jsem dal čerstvě zakořeněnou ven do 10l kýblu 20 srpna začala nakvítat 8. září a bral jsem ji 30.10. a bylo z ní 28g suchýho...
Takže, kdy přestat?? Myslím, že i týden růstu by 3 řezanům v obyčejným truhlíku stačilo a by měl člověk aspoň 3 x 15 géček, dobré nálady na zimu...tak kurňa ogaři nebuďte líní a řízkujte a sázejte co to dá!! :-))))
ja som len tak porozhadzoval v zime to co sa vysypalo zo sisiek, a okolo 20.2. som nasiel 1. rastlinu von zo zeme a stale rastu.....sa cudujem ze nezamrzli, kazdu noc mrzne, je tak okolo -2/3, dnes bolo -8 a pohoda, akokeby nic, rano trosku ovadnute ale akonahle zasvietilo slniecko, tak su krasne
Hi all..Ja dam klicit v druhe polovine brezna a kazdych 14 dni par semen...ven to zacnu davat postupne od zacatku dubna a to na strechu,je natrena na stribrno:P a v kvetnu/cervnu to zacnu sazet na policka ...jinak mam 2 pokusne kyti za oknem maji uz 5 pater a zatim vypadaji pekneaz se mi bude chtit prihodim foto nekde jinak gl
jak se rika duben sazet budem...naky kytky uz mam doma za oknem no-namy jen tak ze zvedavosti..sazet budu asi tak na koncu dubna uvidime jaky bude pocasi ale rozhodne si chcu predpestovat kytky doma treba tak mesic budu sazet durbany a passion N1.. durbana spise pozdeji jeste se uvidi no kazdopadne vsem preju ad se vydari kytky a ad vas nevyberou corky!!
osvědčilo se mi řídit se pranostikou:až po ledových mužích-po 15.květnu.sázet dřív je myslím zbytečný kvalt:možné a téměř jisté teplotní výkyvy charakteristicke pro časné jaro mladým rostlinám rozhodně dobře nadělá. teorie o nějakém "otužování"považuji za diskutabilní.kdo sází dřív z obavy aby kytky vyrosly do žádaných rozměrů?ven dávám klony v polovině května a ještě to musím krotit
Původní příspěvek od TwEEty cau vcera bylo ve zpravach ze s jarnima pripravama se muze zacit klidne o 2 tydnz driv...ze je to cele posunute ...to nam vyhovuje ne panove?
správný zahradník začína s jarní přípravou už na podzim.například:políčko zrýpané už na podzim lépe odolá náporu škůdců,kteří zimují v půdě,pokud může zrýpaná půda přes zimu promrznout,zemře mnoho našich nepřátel.nebo: posyp pěstební plochy vápencem-čím déle má vápenec času se rozložit a začít působit v půdě,tím lépe
Původní příspěvek od Hy3nA já začnu až nějak si vyčíhnu pěknou kukuřici a jelikož nevim kdy jí sázej oni tak ani envim, kdy budu já
Takže kukuřici sázejí začátkem prázdnin tot je začátkem července a to si myslím že je docela pozdě podle mýho ale co každej má svůj stzl pěstování.Já budu kupovat koncem dubna řezany a hnetka půjdou ven mno a nějaký seeds budu taky sadit a to bude hnetka první tejden v dubnu jako každej rok.Pěstu Zdarec
Původní příspěvek od Sailes jak se rika duben sazet budem...naky kytky uz mam doma za oknem no-namy jen tak ze zvedavosti..sazet budu asi tak na koncu dubna uvidime jaky bude pocasi ale rozhodne si chcu predpestovat kytky doma treba tak mesic budu sazet durbany a passion N1.. durbana spise pozdeji jeste se uvidi no kazdopadne vsem preju ad se vydari kytky a ad vas nevyberou corky!!
A NA PRVNÍHO MÁJE PŮDA ŮRODNÁ A MI UŽ TEŤ VÍME CO ZASADÍME ........není to tak pánové
Původní příspěvek od martin4688 Takže kukuřici sázejí začátkem prázdnin tot je začátkem července a to si myslím že je docela pozdě podle mýho ale co každej má svůj stzl pěstování.Já budu kupovat koncem dubna řezany a hnetka půjdou ven mno a nějaký seeds budu taky sadit a to bude hnetka první tejden v dubnu jako každej rok.Pěstu Zdarec
hm kukuřice-mám pocit,že sedlák sklízí kukuřici dřív než grower outdoor
to zase neni uplne pravda, da se vosefovat kukurice, ktera se sklizi kvuli zrnu nebo tak nejak, ted presne neim proc a na co :-D ale sklizi se az docela na podzim ;-) nebo aspon u nas na Morave to tak funguje..
Původní příspěvek od KOČKA hm kukuřice-mám pocit,že sedlák sklízí kukuřici dřív než grower outdoor
už se to tu řešilo, že se sázej kukuřice na 2 způsoby.
edit: sme pohledal.. citace JAHmaicana
"U nás se sadí dva druhy kukuřice, jedna je na siláž a druhá na zrno.
Na siláž se sadí blíž sebe a sklízí se dřív.
Na zrno dál od sebe ( aby se prosvětlily plody) a sklízí se až někdy v říjnu myslím.
Chce to tudíž čekovat pole a jak jsou sazeničky daleko od sebe.
na zrno se myslím uvádí kolem 20 cm a mezi řádky, tak abyses tam v poho vešel.
Ale taky bacha na to, že jí ještě pak asi když mám kněco pod 0,5 metru kropí nákou sračkou proti plevelu a to kyti taky nemusej rozdejchat, tohle už se mi stalo 2x a tak 50% nepřežilo..."
ahoj, ja uz mam nakliceno,ale bez zarovky se moc tahnou do vysky no v nejhorsim zaseju jeste jednou tak za mesic..ale doufam,ze se daji dokupy a zacnou na sobe holky pracovat!
to Hy3na: no a taky bacha na to,ze kdyz tam jezdi s tim postriem tak si vsimaji pres co jedou,tzn ze se pak taky stava,ze v srpnu uz tam kyti nejsou a traktoristi maji plne stodoly kvalitniho konopi
To Lowejoy:tak tak mě se zrovna tohle před dvěmy ley stalo,když jsem šel zalejt kyti.Měl jsem to vedle pole ze slunečnicí a zrovna jí vydláci stříkaly nějakou chemkou takže mě asi vyděli.....................
A když jsem přišel za týden tak tam byli jen dvě krásné díryyyyy
No zuřil jsem jako býkkkk....děs a hrůza.......
už se to tu řešilo, že se sázej kukuřice na 2 způsoby.
edit: sme pohledal.. citace JAHmaicana
"U nás se sadí dva druhy kukuřice, jedna je na siláž a druhá na zrno.
Na siláž se sadí blíž sebe a sklízí se dřív.
Na zrno dál od sebe ( aby se prosvětlily plody) a sklízí se až někdy v říjnu myslím.
Chce to tudíž čekovat pole a jak jsou sazeničky daleko od sebe.
na zrno se myslím uvádí kolem 20 cm a mezi řádky, tak abyses tam v poho vešel.
Ale taky bacha na to, že jí ještě pak asi když mám kněco pod 0,5 metru kropí nákou sračkou proti plevelu a to kyti taky nemusej rozdejchat, tohle už se mi stalo 2x a tak 50% nepřežilo..."
naprosto souhlasím:přece si nenecham hnojit a podobně od někoho-zemědělce-který užívá hnojiva na kukuřici-svoje rostliny
ale dyk pěstování v kukuřici je naprosto normální praktika, nevim co to tu z toho děláte, etda aspon u nás jo, a když si uděláš víc políček, tak máš věčí šanci, že tam něco bude nee.
jasne no taky natom nevidi nic divneho ze ti to treba i pohnoji hnojivem na kukuřici aspon je o praci z hnojenim postaráno mi by spiš nedalo spát to že se jednoho dne pujdu podívat na kytky a kukurice bude i snima fuč je třeba vědět kdy se jaké pole sklízí letos si planuju udělat 2 stromovky a stačí protože na zloděje mám velkou smůlu v posledních 2 letech
vzdávám to: všechny dobré rady ohledně kukuřice na hovno. utdoor zasadte zásadně co nejpozději,nechte si to polejt kdejakou sračkou,sklidte co nejrychleji,usušte v troubě a utrpte nějakou zákeřnou respirační chorobou. kukuřici jen na talíř.
Původní příspěvek od Hy3nA ale dyk pěstování v kukuřici je naprosto normální praktika, nevim co to tu z toho děláte, etda aspon u nás jo, a když si uděláš víc políček, tak máš věčí šanci, že tam něco bude nee.
jo jo chlapci v kukuřici je to v pohodě sadit to je sice pravda ale už to tam nikdy sadit nebudu jelikož už se mi stalo že jsem sadil 20 kytek do kukuřice a zjevně brzo a oni to stříkaly proti nějakýmu plevelu nebo tak něco a co to udělalo s kytičkama byly ůplně černý spálený od tý sračky listy skroucený a to hodně moc.A tenhle zásah nepřežily a to měly už 7 až 8 pater což si ymslím že už je dost silná kytka ale tahle sračka jim dala na prdel a to hodně .Takže kukuřice je u mě už ůplný pase a už tam nikdy sadit nebudu tot je můj názor ale at každej uzná za vhodný kam bude sadit tohle jsou moje skušenosti sázení do kukuřice.......................
Původní příspěvek od KOČKA vzdávám to: všechny dobré rady ohledně kukuřice na hovno. utdoor zasadte zásadně co nejpozději,nechte si to polejt kdejakou sračkou,sklidte co nejrychleji,usušte v troubě a utrpte nějakou zákeřnou respirační chorobou. kukuřici jen na talíř.
Hele kočka já si myslím že tvoje radi nejsou na hovno víš a každej má jiný skušenosti sázení do kukuřice víš já jsem třeba první dva roky kdy jsem začal sázet to bylo v pohodě a potom ejhle přišel tenhle skurvený chemický postřik a všechny kytky v prdely jak už jsem psal před tím.A každá rada je dobrá kočka každej si to přečte a udělá si obraz o tom jaký třo je sadit do kukuřice