Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cuss
Tak vam nevim ten napad s tim poklopem mi prijde jako blbost - (to santcha: nic proti tobe). Nahore ve strope budou muset byt nejaky hacky na retezy na kerejch bude vyset lampa. Dale do prostrou se budes potrebovat tak jako tak obcas dostat - a nejak si nedovedu predstavit jak bych tam lezl nakou dirou ve strope kde se mi bude motat lampa a spoustu dalsich vecich. A lezet nahore naposteli a machrovat tam v pestirne jen protazenejma rukama ve stropu taky asi neni idealni pece pro kyticky . . Tak to jen k santchovu napadu . . .
To all:
Takovou stavbu jiste zvladnes sam - ale pokud se stim nechces patlat - podle me ti to kazdej zrucnejsi zednik postavi za par supu - rekl bych tak za cca 1000-1500,- ovsem bez tech dveri - to bych rekl ze ty lednicove dvere jak navrhuje r-man by byl pro tenhle pripad az mozna velkej luxus (nevim kolik takove dvere stoji - ale tipoval bych to na desetitisice ) - nehlede na pripravu tech zarubni pro takove dvere . .
Myslim ze lepsi reseni by bylo udelat normalni klasicke obycejne interierove dvere - samozrejme plne (zarubne si nechas zazdit od tech zedniku - stojej snad 300). Mno a ty dvere bych samo utesnil napriklad takovejma specialnima silionovejma trubickama nebo hadickama keryma se zatesnujou napr. okna na zimu. Pak by stacilo zadelat klicovou dirku aby opravdu nic neunikalo .
btw: jinak ty ytongy se lepeji specialnim lepidlem - nespojuji se maltou.
A ted jeste neco k ty vzduchotechnice:
Priklanim se k nazoru r-mana ze nejidealnejsi by bylo udelat na ty stene baraku dve diry ven - jeden pritah jeden odtah - a byl bys maximalne vyladenej. Potom jeste jak pises ze bys to chtel vest 5m potrubim az k oknu - tak nejenze ty trubky by opravdu ten randal vetraku jen zesilovali ale navic jeste plati ze cim delsi potrubi tak ti potrebujes silnejsi vetrak - poradne profouknout 5 m potrubi to taky neni jentak. Nehlede na estetickou stranku veci - chtel bych videt jak budes v pokoji maskovat dve aluflexove roury tahnouci se po obvodu sten 5m k oknu . . .
takze tak zatimzdar ;-)
Dovolil bych si nesouhlasit s r-manem,podle meho nazoru nejvetsi hluk dela
vzduch na vychodu ventilatoru,resp. tam kde z flexa vychazi ven,cim delsi
roura tim vic ma moznost se ten vzduch ztlumit-trochu se zvedne zatizeni ventilatoru ale 5m sonoflexu(zvukove isolacni roura) by to melo ztlumit dost pokud na to 4kilo nebudes pouzivat vetrak s vykonem 2400m3/h
(Ten sonoflex by mel byt ve spravnym prumeru k tomu vetraku prave aby to profoukl a je pravda ze zalezi na tom jak silny pouzijes,ja jsem pritel co nesilnejsi vymeny vyduchu takze myslim ze 575m3/h by bylo ok)
tak jo.....tak to trochu pozmeni: lampa nebude zavesena na haccich od stropu, ale na tyci, ktera spojuje protejsi tramy.
A ted ke dverim a otvirani: slo byto tak, ze z normalni postele odejmete lože (TO JE TO NA CEM SE LEŽÍ) i s tema kovovyma ''pantama''. ty panty nainstalujeme do pestirny a na panty nasroubujeme lože (samozrejme tak, aby to krasne dovyralo, kvuli svetlu, hluku atd.)
A vzdycky kdys majitel bude chtit jit za svyma milackama, tak akorat otevre postel, podle vysky pestirny bude muset pouzit najakou stolicku.
a jinak, kdys budu chtit udelat nejakou operaci ve skrini, tak akorat osunu ty stinitka na druhou stranu tyce a je to. Co dal by jsi zmenil? Jinak co na nato rika MANHUNTT?
Libi se mi ten napad a myslim ze nad podobnou veci budu uvazovat taky..Musi to bejt klasicky zdeny.Pak ti zbyde uz jenom hluk z nasavacich otvoru a hlavne z otvoru kterej pozene vzduch ven..
Ahoj, nic proti Sanchovi, ale to je fakt blbost, predstav si, ze tam pak pres to vsechno co v pestirne u stropu je, polezesh. To fakt nejde, a navic by ses tam nevesel ty sam. V pripade dveri z boku tam celej lezt nemusish, a kyti jsou dobre pristupny i zespoda, kdyz by bylo potreba je oholit, nebo zkontrolovat zalejvani.
Dale k nazoru BRAINDEADa: Je sice pravda, ze nejvic je slyshet hluk vetraku, kdyz dash ucho k vystupu z roury, nicmene tenhle vystup bude z baraku ven, a tam uz to nikomu nevadi. Navic se da udelat hlukolam (je to uplne to stejny jako svetlolam, co byl v linku ode me), tagze ani ven nebude skoro nic slyshet a ani svetlo nebude videt. Opravdu nejvetsi hluk uvnitr mistnosti kde budesh spat, by delala obycejna flexiroura, tu je potreba nahradit sonoflexem a nebo uplne zrusit tim, ze budou diry skrz stenu, jaxem popisoval. Mam s tim zkusenost, mam to doma taky, flexi je dlouha cca 5m a vede skrz dve steny. Bohuzel mi to tehdy pri stavbe nedoslo, a ted mi to vadi, jakej to dela bordel, cely to vibruje a tim to vytvari parazitni basovy zvuky.
A jeste k tem dverim. Opravdu, ty dvere pro chladici boxy budou drahe, ale je to 100% ucinne. Dalo by se to nahradit drevenymi dvermi, ktere bys musel upravit pomoci zvukove izolacni vrstvy (treba takovej matrosh, jakej je na tom sonoflexu, je to takova mineralni vata obalena tlustym alobalem), musel bys ale dat pozor na peclivy provedeni a zacisteni, aby se ti mezi dverma a tou hmotou nedelala plisen..
EDIT: Souhlas s Apofissem, dej redukci na vystup z vetraku a pak tlustsi potrubi...omezish tim hluk, kterej se jmenuje "sum svistu" :-)
Ja bych to udelal presne jak pise r-man..Nenapsal bych to lip a muj nazor je uplne stejnej takze postrada smysl sem psat prakticky to samy.
-steny zdeny
-specialni dvere bud na ty chladaky a nebo poradny drevo+jeste zevnitr zvukoveizolacni desky
-odvod vzduchu pokud mozno stenou primo ven
-privod to samy,pripadne nasavani pres hrubej biomolitan (pouzivaj ho akvaristi a je modrej naprosto suprova zalezitost proti uniku svetla a tlumi i hluk)
-vsechny ventilatory povesit na gumy ktery se pouzivaj na upenovani veci na zahradku na auto (odhlucnuje to naprosto bezkonkurencne)
No a to je tak vsechno..
Kdyz zavru dvere kde mam skrin,ve vedlejsi mistnosti neslysim prakticky nic.Mit poradny dvere neslysim vubec nic.Skrin neni odhlucnovana prakticky vubec a slyset kdyz nejsou zavreny dvere je pres 2 mistnosti.Z toho vyplyva co je napsany vyse...
OK.....vsak vy ste skusenejsi....jenom sem chtel improvizovat. A stejne si myslim, ze by to slo. a kdybych si mohl stavet v pokoji s cihel, tak bych to asi taky skusil udelat.....jinak cau
Jo a Manhunte, dej pozor na zatizeni podlahy. Pokud jsi v prvnim patre, zeptej se napred statika, jestli ti to povoli, protoze on ten ytong neco vazi, aby ses s tim s celym nepropadl!!!
Hehe to je taky pravda.Pamatuju jak jsem mel hruzu z akvarka kdyz jsem ho daval do bytu.Melo pudorys 200x60cm a vazilo to 1000kg..Statika jsem se neptal,ale dobrej pocit jsem z toho nemel.Kazdopadne myslim pokavad by se to budovalo v panelaku nemel by bejt problem..
Rozhodně předem všem moc a moc děkuji za nápady,připomínky,rady atd......jsem vám všem moc zavázán a budu rád když tato diskuze bude probíhat i nadále
Ted se pokusím ke všemu alespoň ve zkratce vyjádřit
Na té zděné pěstírně jsem také přemýšlel a po vašich ohlasech jdu do této varianty.Potvrdily jste mi že to bude asi nejlepší řešení.Nechám si to postavit s menších tvárnic.A ted ke dveřím, myslím že to navrhoval r-man(SPECIÁLNÍ DVEŘE DO CHLADÍCÍCH BOXŮ),vůbec to není špatný nápad,ale myslím si že je to zbytečně drahá záležitostudělám to jak psal už ani nevím kdonebot se to tady strašně moc rozjelo.Ale nechám je udělat tak jak jsem myslel(Dřevěné-obyčejné)a utěsním něčím co bude na to nejlepší.
A ještě k tomu přívodu vzduchu:myslíte že bez těch trubek až k oknu to bude lepší?
Původní příspěvek od r-man Jo a Manhunte, dej pozor na zatizeni podlahy. Pokud jsi v prvnim patre, zeptej se napred statika, jestli ti to povoli, protoze on ten ytong neco vazi, aby ses s tim s celym nepropadl!!!
Je to v paneláku ve čtvrtém patře,myslíš že se to může propadnout.
Aha, tak ted uz chapu, ze nejde probourat otvor skrz zed, to v panelaku opravdu nejde...je tam totiz zelezna konstrukce...
S tou nosnosti nevim, bylo by potreba zeptat se statika. I kdyz v panelaku se normalne delaji zdena jadra z tvarnic a ruzny pricky, melo by to jit v pohode...Ses v poslednim patre?
Stejne si myslim ze mit veskerou ventilaci pri takovym profi reseni zpatky do mistnosti je blbost.Ta dira tam udelat jde ale je to silena prace.Draty se musej vyrezavat flexou nebo autogenem.Podlaha by to unest mela.Prece se da snadno spocitat kolik to bude vazit.Na strankach vyrobce ytongu bys mel najit kolik vazi jedna tvarnice a pak si to uz snadno spocitas.Podle me to nebude mit vic jak 400kg a to ti podlaha unese.I kdyz je fakt ze kdyz budes spat nahore to je plus 300kg..Hmmm