Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čest chlape tak to zapojeni me fakt natchlo za to ti posilam k+ nebot je to fakt bomba, a jeste bych te chtel poprosit jestli by si tady nehodil nekde schéma zapojeni toho časovače 12/18 a to pracovni svetlo si mel s ceho ??? nějake ledky nebo jak.
Opět musim přiznat že já jsem to nevyrobil, ale jisštěný to je,budu muset napsat autorovi o bližší info A dát tam elektroměr ? Ne dík, asi bych se zhrozil Jistič dole na 12/18 funguje jako přepínač mezi cikly.Vedle přepínače 12/18 jsou dva buttony červenej (DEN) a zelenej (NOC). Když začínám nový kytí tak dám přepínač na 18 a řeknu si : "Je 8 hodin večer,tak teď by mi měla začínat noc". Tak zmačknu zelenej button a vím že od tý chvíle se mi odpočítává 18 hodin do přepnutí na den.
Na tenhle systém je napojeno :
1.Lampy
2.Klimatizace ( zatím nemám, takže je napojen hlavní odtahovej ventilátor 1200m3/h).
3.Ofukové větráky ( Tam je napojen jen stojanový ventilátor,přes noc fungují jen dva ofukové klipsnové)
Zvlhčovačka , vzduchování a pracovní světlo není na systém napojeno, protože mi to přišlo zbytečný.
Zapojení do zásuvek :
Vzduch : Ventilátor ke zvlhčovačce
Zvlhčovačka : Tak tady je to asi jasný že jo
Klima : Odtahový ventilátor
Větrák : 1x stojanový 2x klipsnový
DRIP přes dig. spínací hodiny
a to je tak vlastně všechno Kdyby něco tak písni ... jsem moc na to abych dál přemejšlel
To:Risan
Pracovní světlo byl jen název pro záskuvku v plánech a nějak mu zůstalo.Mám tam obyčejnou zářivku abych viděl co dělam,protože jinej zdroj světla tam nemám
A s tím schématem to bude problém.Jak jsem psal,nedělal jsem ho já a tak ho budu muset od kámoše sehnat, ale vynasnažím se a poskytnu v co nejbližší době
Podtlaku jsem docílil jedině při kompletním uzavření boxu,ale protože jsem u něj trávil i hodiny ( Přeci jen 24 kytiček chce svůj čas ) tak uniklo trošku smrádku
Chtěl jsem se zeptat jaký má kdo zkusešnosti se zvlhčovačkou a rozvedením vlhkosti do boxu v trubkách.Teď používám jednu hlavní trubku na přívod vlhkosti, ale rád bych kolem 3 stran boxu vedl menší potrubí s víve vývody pro rovnoměrnější závlahu.Teď když chci dosáhnout v růstu 80% na druhém konci boxu než je vývod , tak mi přijde že kytí pod vývodem je jak ve sprše a tak se samozřejmě bojim bojim plísní Dík za info
Dokládám na obrázku ( kterej vzniknul ve Winech v malování náčrtek jak mám teď udělanou zvlhčocačku a přívod do boxu, tak se nesmějte, nejsem grafik a malování je tak jednoduchý
Ještě doplněk k obrázku, kdyby to nebylo jasný, tak nádrž s vodou je samozřejmně zadeklovaná,jinak by mi tam ty roury a vetrák byli asi tušíte na co
Druhý foto je návrh jak bych to chtěl udělat....ale netušim jak se bude "pára" chovat v tak dlouhym potrubí Pls rady
2 Morpheus:
Moc pěkný schéma ty zvlhčovačky. Co bude dělat pára v tak dlouhým potrubí? Měl bych obavu ze dvou věci:
1) Pára bude vycházet z velký části z prvního otvoru přímo naproti přívodu od zvlhčovačky. Mohl bys to vyřešit nějakým poměrným přicpáním jednotlivejch otvorů s tím, že první by měl největší odpor a poslední nejmenší. Vytvořit nějaký přepážky. Pokud si někdy viděl jak vypadá vnitřek výfuku, tak asi podobně by se to dalo vyřešit tady ;-)
2) Pára ti bude kondenzovat v potrubí, protože zvlhčovačka nevytvoří dostatečný tlak aby páru potrubím procpala. Buď udělat negativní sklon každýho vyústění roury nebo udělan negativní sklon celýho potrubí tak, aby ti kondenzovaná voda tekla zpátky do nádržky zvlhčovačky.
Každopádně dej vědět jak si to vyřešil, tenhle nákres je velmi inspirativní.
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta
To : Mičurin 666
Už teď jsem jel první nákres s tím že "páru" hnal potrubím "záchodovej" ventilátor a dělal solidní vítr v trubce, ale přesně ten problém je, jak docílit rovnoměrnýho rozvrstvení.Nad konci o různých průměrech jsem přemýšlel, ale zatím jsem nedošel k výsledku Čekal jsem že mi někdo poradí a zatím nic Asi udělám jen dva vývody na každý straně boxu a bude
No než bych to složitě vysvětloval, tak sem trochu poupravil ten tvůj obrázek. Tohle vidim jako nejjednodušší řešení.
Jako složitější řešení vidim možnost přesunout vstup páry do středu stropu a odtamtud vést 4 stejně dlouhé trubky do rohů. Díky tomu nebudeš muset řešit problém s nerovnoměrným vyfukováním páry.
Pokuk nahoře máš ventilátory, takže by ti všechna pára šla rovnou do odtahu, zkus to udělat stejně, akorát by se pára vyfukovala z falešné podlahy skřínky.
From The Darkness Of Chaos I Rise To Steel Your Soul
Mors Certa, Hora Incerta