Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mám takový dotaz,chtěl bych vědět proč skoro všichni jedete hlínu???Nevidim vtom žádný pozitivní klad,nic moc výnos,nic moc síla a ta práce?Ani nemluvim,díky za vysvětlení,opravdu to nechápu
protoze vetsina zacinajicich groweru nema dostatek skusenosti na to rozjet hydro. a hnojky tam nejsou docela nejlevnejsi, podle me je to dalsi faktor proc tak malo lidi jede hydro. jinak i v hline se da dosahnout krasnej vysledku viz galerie nekterych clenu.
peace
Taky treba quli tomu že hlína je jistější, v té dycky něco vyroste. Zatímco v bubbleru je to trochu o umu. Nehledě o tom že tady na groweru je o bubbleru docela dost, ale některý věci třeba mě jsou doteď nejasný a to na GROWERu trávím docela dost času... Určitě jdou zjistit a najít, ale prostě hlína je jednodužší. A taky je to přece jen levnější..
btw. nevím jestli je to blud ale na nějaký soutěže třeba "hydro" neberou qůli chuti
jde vidět apofiss , že hodnotis aniž bysis zjistil konkretni informace... nevim no hlína je sice fajn ale už ji pojedu jen na balkone... že ti prijde neprirozeny to je jasny kdyz si ho jeste nezkoušel... a nevim co je spatneho na tom mít efektivní hydro pestirnu.. než neefektivni hlina pestirnu (jsou vyjimky, Kuchta ví ) MANHUNT jinak dobrý téma dám ti za nej Ká...
možná že v hlíně je to trochu přírodnější,ale určitě ne méně pracnější,nedovedu si představit že po každé sklizni budu domů tahat kila a kila hlíny,dělat si v obýváku bordel a dřít se.jinak si myslím že pokud svítíš lampou a né sluníčkem tak máš doma taky umělou laboratoř.pěstuju na Rockwoolu a to je přírodní materiál a co se týče chuti dnes jsou už na trhu přípravky od AH které výrazně vylepšujou chut materiálu.tuto sklizen ho po prvé vyzkoušim v praxi
jinak nic proti hlíněnejspíše jde o to čím začneš(pěstovat)já jsem také chtěl nejdříve rozjet hlínu,ale bylo my to rozmluveno člověkem s Plzenského GH.dal jsem na jeho rady at rozjedu ROCKWOOL a vůůbec toho nelituji.je pravda že pěstování tímto způsobem je trochu složitější,ale všechno se časem vychytá a potom to už jde samo.měl jsem hrůzu ztoho že to nezvládnu,ale když přišla první sklizen tak už jsem věděl že to je to pravé ořechové.stačí pořádně hlídat hodnoty Ph,Ec,Teplotu,vlhkost....
měl sem jednoho casu srovnat power plant z hydra a hlíny .. co bylo lepsi ? no z hydra 10dni flushing s peroxidem hlina to samé... pri koureni bylo pwp z hydra mnohem jemnejsi od zacatku do konce stejna chut kdežto z 250 tež chutné ale po pulce už to skrabalo z čehož vypliva že soli z hnojiv se nedostali pryc pri flushingu a zpusobovali neprijemnou chut... taky ten flushnig je vyhoda a možbnost kdykoliv rychle reagovat na potreba/nedostatky kvetiny...
No v hline se prece pestuje proto, aby si clovek uvedomil jeji nevyhody a presel na hydro. Taky to tak delam. Prvni dve sezony hlina a ted se chystam na hydro. Taky treba zalezi na mnozstvi, ktere pestujete. Jedna kytka v kvetinaci nejsou kila hliny natahane na zadech apod.
felipe : no to určite měl ale prece ve hline nebudu 14 dni flushovat nebo i dyl ? to ti pak kytka bud prekvete nebo nedokvete ... a nevyuzijes jeji potenciaal až do konce což u hydra mužes... btw.. u hydra by stacilo klidne i pet dní... takže hydro usetri i cas... a hlavne nelitaj po pestirne zadny mrchy.... proste hydro máá vic plusů , jak rika Sinuhet-aby si clovek uvedomil jeji nevyhody a presel na hydro....
Původní příspěvek od Janxu protoze vetsina zacinajicich groweru nema dostatek skusenosti na to rozjet hydro.
peace
Ja pestuju poprve a myslim, ze nejsem jediny novacek, ktery hned skocil na hydro. Ano, z pocatku jsem mel nejake problemy, ale diky Groweru jsem je (snad) vsechny vychytal a ted uz se jenom kocham. No... vse ostatni co mam na jazyku tu uz bylo receno... Snad jenom ze priste pojedu asi na vice nadob, tahat ten maltak se 40l neni zrovna sranda
You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.
No musim tě opravitstím hmyzem.u prvního indooru(SKUNK #1)hlavně díky tomu že jsem začínal v létě,se mi do rohoží nastěhovaly takový malý jako by broučci.dočetl jsem se o nich že požíraj vlásečnicové kořínky a slabé malé kytky tímto zahubí.tak jsem neváhal a v GH jsem objednal živý Predátory,nevim jak se to už jmenovalo,ale byl to takovej sliz v pytlíku ve kterém byli zárodky nebo bunky těch Predátorů.Pocházelo to s vědeckého ůstavu s Brna a jeden pytlík stál dvě kilka.muselo se to rozředit ve vlažné vodě a nalejt do rohoží.v rozmezí 3-5 dnů se to vyklubalo a všechno to sežralo.prostě Predátorbyla to docela dobrá zkušenost do začátku.jooo a taky my ve skříni létají mouchy.které se nakonec sami otráví když chlastaj hnojkynaštěstí tyto mouchy(jsou to ty klasický)ničemu nevadíkdyž to tedy celé schrnu,tak i v hydru může být hmyz
Zdravím MANHUNTTa
Ja idem momentálne svoj fIrSt IndOOr ale som nadšený z hydro. Mám dve kytky hlína a dve hydro.Hydro je zložitejší a náročnejší sposob ale o to efektívnejší a ja mám rád zložité a náročné úlohy
Vela zdaru a hlavne krásne kytky MANHUNTT a spol.
love, peace and freedom
váš ticTaC
Taky se přidám k zastáncům hydra... je to fakt složitější, ale všechno to měření a práce kolem toho mě strašně baví i když mám dvě větší nádrže na bubbler a vyměnit roztok trvá třeba hodinu, ale je to zábava. Ale aspoň u bubbleru je skoro nemožnost jet scrog, jedině snad udělat mříž nad každý víko zvlášť.
Hlína je dobrá, ale hydro je lepší
Původní příspěvek od ntstephenson Here are my views on the soil vs. hydro debate, if I offend anyone, then I am sorry, these are opinions, not facts.
1. Soil is a medium, just like lava rock, hydroton balls, perlite, anything else. Like most other things, there are good sides and bad sides to soil.
2. Plants do not need soil to grow. Plants do need something to anchor them in place, they need nutrients and oxygen in an aqueous solution, and they need to be able to exhaust gasses and wastes into their root zone without those wastes building up to toxic levels.
Imagine growing in soil as an ebb and flow hydro setup with a very fine medium that holds onto the nutrient solution better than hydroton balls, there is very little difference.
No one would make the claim that DWC produces better tasting bud than E&F, hydro growers realize that as long as the system is running properly, only factors that affect the growth of the plant can affect quality - nutrient levels, lighting, air quality, temps, etc. It could be argued that the growing method affects yeild, but I personally beleive that most systems, if dialed in perfectly, will yeild nearly the same. This includes soil.
What makes me interested in hydroponics is the fact that in hydro, all variables are easier to manipulate. I find that it is also easier to make all variables ideal. However, it is also easier to rapidly screw everything up. I find the typical hydro grower can expect nearly twice the vegetative growth rate, and therefor half the veg time, when compared to soil grows. Notice flower time is not reduced, that is determined by genetics. But while in flower, hydro plants still typically grow at twice the rate, producing larger yeilds of EQUAL quality.
There are two areas where soil excels over hydro, while only slightly. First, some hydro growers who don't need massive amounts of cuttings, will grow their mothers in soil because it is easier to slow down vegetative growth in soil without harming the plant. Another reason some choose soil over hydro is that with soil, it is easier to do a completely organic grow. Complete organics in hydro requires the addition of bio-fields for bacteria, filtering of the nutrient solution to prevent clumping and anaerobic zones in the root mass, and lots of other complications. This is not to say that total organic hydro is not possible, just that it is much more difficult than total organic soil. Another complication is the fact that many of the organisms that are relied upon to make a true organic grow work will not survive in a hydro environment. For example, no one would suggest adding earthworms to your DWC. But organic hydro growers still have to mimic the effects of earthworms, they must either filter out and remove larger organic particles, or they must provide for their breakdown another way.
Toto je můj pohled na debatu půda vs. Hydro, omlouvám se pokud někoho urazím, jsou to moje názory, ne fakta.
1. Hlína je médium, stejně jako pemza (<snark> pemzu dělá jeden kaktusář - vozí to z německa a je to drahý - ale super - von to na něco míchá s kokosem), hydrofon balls (překlad?, opět snarkovo vysvětlení: <snark> hydroton balls je takovej luxusní keramzit) perlit, cokoli jiného. Stejně jako většina ostatních má své výhody a nevýhody.
2. Rostliny nepotřebují hlínu aby rostly. Rostliny potřebují něco, co je ukotví (udrží) na místě, potřebují živiny a kyslík ve vodném roztoku a musí mít možnost vypouštět plyny a odpadní látky kořenovým systémem tak, aby nedošlo k toxifikaci bezprostředního okolí kořenového balu.
Představte si, že pěstujete v hlíně technikou ebb & flow s velmi jemným médiem, které udrží živiny lépe než „hydrofon balls“, rozdíl je minimální.
Nikdo by neměl tvrdit, že DWC (Deep Water Culture = bubbler, pozn. překl.) produkuje chutnější materiál jak ebb & flow. Ten, kdo jede hydro ví, že pokud systém funguje správně,jedině faktory ovlivňující růst mohou ovlivnit kvalitu – živiny, osvětlení, kvalita vzduchu, teploty apod. Mohlo by se namítnout, že pěstební systém ovlivňuje výnos, ale já osobně věřím, že u většiny systémů, pokud jsou perfektně zvládnuty, bude výnos skoro stejný. A to včetně hlíny.
Co se mi líbí na hydroponii je fakt, že se všemi jejímí variantami je jednoduché manipulovat. Také si myslím, že je se všemi variantami mnohem lehčí dosáhnout ideálního stavu. Je však také mnohem jednodušší všechno velmi rychle pokazit. Myslím, že člověk pěstující v hydru muže očekávat skoro dvojnásobnou rychlost růstu, tudíž poloviční vegetační dobu, pokud budeme srovnávat s hlínou. Uvědomte si ale, že doba květu, která je určena geneticky, zůstane nezměněná, každopádně rychlost růstu rostlin v květu je stále skoro dvojnásobná, tudíž výnos v hydru bude adekvátní míře růstu. Kvalita bude srovnatelná.
Existují dvě oblasti ve kterých hlína předčí hydro, i když pouze nepatrně. Zaprvé, hydro-pěstitelé kteří nepotřebují velký objem řízků, budou pěstovat své matky v hlíně, protože je zde oproti hydru jednodušší zpomalit vegetativní růst bez toho, aby se matkám ubližovalo. Další důvod proč někdo volí hlínu je, že je to mnohem jednodušší. Čistě organické hydro potřebuje pro svou funkci přítomnost živné půdy pro bakterie, které plní funkci filtrování živného roztoku, aby se zapříčinilo shlukování a vzniku anaerobních zón, nehledě na spoustu dalších problémů. Nechci tím říct, že jet čistě organické hydro je nemožné, jen že je to mnohem náročnější než cistě organické pěstování v hlíně. Další komplikace spočívá ve faktu, že mnohé organismy běžně přítomné čistě organickém hlinném systému nemohou v hydroponickém prostředí přežít. Nikdo vám například nedoporučí přidávat do vašeho bubbleru žížaly. Pěstitelé v organickém hydru však stejně musí napodobit jejich úlohu v org. systému tak, že musí buď filtrovat a odstranit malé organické částečky, nebo musí dospět k jejich rozpadu jinou cestou.
PS diky snarkymu, Memetorovi a Jedubabce za pomoc
PPS je to muj prvni vetsi preklad v zivote
edit: tak jako tak z pragmatickyho pohledu je organicky hydro je docela slusnej paradox