John.Mall |
citace: |
Původní příspěvek od Frigo
Dovolte mi reagovat. Ohledně mé masti, je opravdu podle prvního návodu dle Bushky.. Soudil jsem právě že ve vodě budou cenné látky - tak jak píši voda s zelení a vazelínou nebyla vylita, ale zůstala pod krou celý týden do dalšího povaření. Pak byla opět dále používána. Ohledně ztrát - hmotu listoví , stonků i šišek jsem dost překročil, myslím že tak zůstalo v masti více látek než při menším dávkování bez případné vody.. Můj dojem. Při uložení hrnce po odstavení do chladu po celé 3 týdny NIC NEKVASÍ. Je v chladu a krusta zamezuje přítomnosti jakéhokoliv vzduchu. Dejte burčák do zimy a zarazíte kvas, zavřete ho zarazíte kvas. V chladu a bez vzduchu opravdu kvasinky nedokáží fungovat :-) ... Ohledně posmažení - smaženo na mírném plameni, mírným bubláním bez změny konzistence.. Souhlasím že by zřejmě bylo možno vynechat.. Na závěr jen řeknu ( jsem lupenkář ), co se týká uvolnění látek ve vodě , způsobem jakým jsem to provedl = mastička u mě funguje. A to je cíl kterého jsem chtěl dosáhnout bez ohledu na způsob.. :-) |
Pozor, některé kvašení je anaerobní proces. Tedy bez přístupu vzduchu. |
|
|
zelenymuz |
citace: |
Původní příspěvek od vogur
Ahoj, chci se s vámi podělit o svou první letošní mastičku :)
Mast byla dělaná louhováním v Alpě (cca 80 dní), následně byl v hrnci (který byl vložen do většího hrnce s vodou) rozpuštěn tuk a přidána část vylouhováné tekutiny. Na mírném ohni jsem nechal směs cca 1 hodinu pobublávat, po hodině byla směs odstavená a uložená do špajzu (temno a chlad) :)
Po dvou dnech odpočinku jsem mast opět rozehřál a přidal zbytek tekutiny i s rostlinným nateriálem, nechal jsem zase cca 1 hodinu pobublávat. Poté jsem mast odstavil a nechal lehce zchladnout, následně přecedil přes plátýnko a rozlel do kelímků. |
nemyslim si, že to je úplně nejlepší postup (řešilo se tu, že lidi to nechtěj mít zelený) i když chlorofil je nějak léčebně aktivní taky, vedle thc&cbd,apod. Alpa při takhle dlouhym louhování (maceraci) ten chlorofil uvolní z listů. Samozřejmě záleží podle mýho taky na tom, jak dlouho je ten materiál sklizenej, usušenej a tak. Já jsem tolik masti nevyráběl, ale většinou se ke mě dostala zelená a já radši jantarovou, hehe |
|
|
redyth |
většinou je to tak, že pokud použiješ pouze jednu várku materiálu (chápej tak, že do základu dáš materiál, kterej pak scedíš a neopakuješ to s více várkama materiálu) tak je mast víc do žluta. Samozřejmě se bavím o suchým konopí. Pokud je čerstvý, mastu bude víc zelená. Pak tam hraje ještě trochu vliv jestli použiješ bílou nebo žlutou vazelínu, popřípadě jinej základ. Postup s alpou mě přijde naprosto zbytečnej a raději dej někomu vylouhovanou alpu na kolena, záda nebo vnitřní užití. Na mast přidej konopí přímo do základu. Z konopí dělám řadu výrobků od masti, přes šampony, hydratační krémy, mýdla atd a u každýho je potřeba dodržet nějakej postup a ne, jak koho zrovna napadne ;-) |
|
|
HerrOttoFlick |
Mast jsem vyrobil přesně podle návodu uživatele vousac. Jen bambucké máslo, konopí a měšíček lékařský. Krásná vůně i barva. Už mám pozitivní ohlasy při léčbě následků bércových vředů. Při filtrování masti přez plátno jsem se snažil materiál co nejvíc vymačkat ale zálo se mí že je stále dost nasáklý mastí. Nemáte nějaký fígl jak co nejvíc snížit ztráty? |
|
|
redyth |
citace: |
Původní příspěvek od HerrOttoFlick
Mast jsem vyrobil přesně podle návodu uživatele vousac. Jen bambucké máslo, konopí a měšíček lékařský. Krásná vůně i barva. Už mám pozitivní ohlasy při léčbě následků bércových vředů. Při filtrování masti přez plátno jsem se snažil materiál co nejvíc vymačkat ale zálo se mí že je stále dost nasáklý mastí. Nemáte nějaký fígl jak co nejvíc snížit ztráty? |
dá se použít vhodný lis, ovšem při předpokladu, že toho budeš dělat více, to už se ti to vyplatí. Menší ztráty jsou téměř vždy |
|
|
|