Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Bush Growing by Dead Cat 2020, automatic only - Klikni zde pro originální téma
Dead Cat
Poslušně hlásím, že jsem opět zde!

A tímto zdravím osazenstvo Groweru a příznivce outdoor galerky zváště. Po dvou letech zase sázím a chci se o to podělit.

Začnu genetikou, tentokrát to budou samý automaty, jelikož s nima mám od minula dobrou zkušenost a mají pro mě jen samá pozitiva a sociální jistoty. Regulerky jsem byl minule línej sklidit když už jsem měl hezky nasušíno z automatů, v pytlích spotřebovaly strašně vody a volně v hlíně se jim tu nikdy moc extra nevedlo . Takže proto.
Semínek se mi nakonec sešlo víc, než jsem chtěl, ale zvládnu je ubytovat. Od každé odrůdy mám jeden kus, uvidíme, co vyklíčí.

Takže:
Jack Auto – Czech seed bank, minule jsem měl Jack fast, ale nesklidil, takže letos si ho dám v automatu
Power Plant Auto – Czech seed bank, PP je legendární odrůda, ale spíš Indoor. Vždycky jsem jí chtěl zkusit, uvidíme jestli tenhle automat s ní má něco společného.
Amnesia Auto – Czech seed bank, minule jsem měl Amnesia Haze Auto , asi od RQS a letos jsem omylem objednal tohle.
Somangoo Auto – Czech seed bank, stejně jako minule.
Banana Punch Auto- Czech seed bank, zaujel mě popis a rodokmen a mám rád banány. Chtěl jsem taky něco do Idiky.
Easy Bud – RQS, no tohle jsem vybíral z toho, co prostě měli na skladě, tak uvidíme. Původně jsem chtěl nějaký Kush.
BCN Critical XXL Auto – Seed stockers, dárek v časáku.Neplánoval jsem.
Sir Jack – Exotic seed, dárek v časáku.Neplánoval jsem.

Celkem teda osm kousků.


Dead Cat
Místo je stejné jako vždy, moje pole v křoví staré asi devět let.
Někdy začátkem Března proběhly několikadenní přípravné práce, a to:
Vysekání suché trávy a náletů, oprava plotu a vrátek.
Proházení a přesátí kompostu. Byly z toho dva velké pytle krásně jemné, černé zeminy.
A jeden den mi zabralo sestříhání jižní hradby z křoví. Od začátku v ní mám takovou cestičku po větvích a kmenech toho křoví tak metr a půl nad zemí, takže se dobře reguluje výška. Snížil jsem jí tak minimálně o metr. Tím se na políčko dostává mnohem víc světla k večeru, když už je puňťa nízko.






Tentokrát se mi podařilo sehnat kýble od 40kg Keraštuku, Primalexu a podobně.Kluci na stavbách jich mají mraky, stačí je pořádně očistit.Dotáhl jsem osm kousků s předem vyvrtanýma dírama vespod.












Minule jsem lamentoval, že si kompost dost sedá a chtělo by to Perlit. Tak jsem objednal 100 litrový pytel, abych netroškařil. Je to levnější, než to kupovat po 3 litrech v Hormbachu. Má asi 15 kg, tak se pronese, ale dá se to.










Jelikož jsem měl 2 pytle kompostu a jeden pytel perlitu, tak poměr byl danej 2:1. Potřeboval jsem i přidat objem k tomu kompostu, protože samotným bych tolik kýblů nenaplnil. Naspod je drenáž v podobě odpadu po přesévání kompostu, kamínky a hrubší větve.












Dokončovací a maskovací práce hotovy. Po umístění na své místo jsem každý kýbl ještě dosypal čistým kompostem (aby se nevyplavoval perlit při zalejvání) až po vrch a vytáhnul okraje, aby nebyl vidět vnitřek kýblů. Ty jsem pak nastříkal sprejem, aby splynuly s okolím. Ne že by byly vidět skrz křoví, ale z letadel, balónů a různých paraglidů by to bylo jak pěst na oko. A nevypadá to tam tak nepatřičně odpadkovo plastově.
Vše je ready.
Stan43
Krása! Idem tiež automaty a toto políčko je veľká inšpirácia. Nech sa darí (:
sakumprdum
Ahoj hezky to maš nachystany pecka ,kolik hliny davaš na kytku ?
Woody
pekne peknee .. palec hore .. kedy sa chystas nastrkat tam semena ?
Dead Cat
Stan43 díky, jsem rád, že někoho inspiruju. Mně kdysi, ještě jako neregistrovanýho čumila, inspirovali členové Jahmaičan a PanKer a jejich pole Alfa. Tak to zas takhle posílám dál.:rasta:

sakumprdum díky. Dávám v podstatě po okraj plnej ten kýbl. Kolik přesně nevim, ale odhadem může mít tak 35 litrů? Toho Primalexu je tam 40 kg a je asi těžší než voda. Takže bych řekl, že 22 litrů čistýho kompostu, 12 litrů perlitu a takovej litr bordelu naspod kvůli drenáži. Už ses ptal minule, v Bush Growingu 2018 jsem ti na poslední stránce fotil rozřízlý pytle po automatech. Ty měly tak o 5 litrů víc substrátu a mnohem míň perlitu, spíš symbolicky, a kořeny tam byly. No radši dám víc, než aby holky strádaly. Ale je to kvalitní uleželej kompost, ne obyč substrát plnej kokosu.

Woody taky díky. Semínka dávám klíčit do víčka od PETky plného vody. Obvykle do 2 dnů vyleze klíček a pak rovnou do hlíny. Chystám se na to tak koncem prvního, nebo začátkem druhýho týdne v květnu, aby kvetení bylo okolo letního slunovratu. V červnu a červenci je takový nejteplejší klima a nejdelší dny. Srpen už je občas nicmoc, ale neříkám že vždycky.

Tak ať se daří i vám, taky sleduju vaše počiny.:punk:
sakumprdum
Ajo:)hele co klasiky aj k automatum prihodit když maš takove hezke oveřeny místo docela škoda mista tam maš dost:)
Dead Cat
Jj, místa mám fakt nadbytek, ale - za Á- na klasiky je ten kýbl málo, vis můj thread z 2018, ty klasiky jak mají hodně listů, tak odpaří a vypijou strašně vody, musel bych furt zalejvat. To pole nemám úplně za barákem a než tam vyšlapu, tak musím zdolat něco jako černou sjezdovku, samozřejmě nahoru, a to se voda nosí denně fakt blbě.:D
Za Bé - když jsem sázel volně v půdě, tak kytí rostly super až do tý doby, než kořeny prorostly kvalitní substrát až k původní zemině a pak začaly problémy s žloutnutím a podobně.
Za Cé - napodzim je v křoví hodně vysoká vlhkost a každoročně jsem bojoval s plísní a docela si mně dávala holka.:teef: V tomhle jsou pro mně automaty nepřekonatelný a ten kdo je vymyslel by měl dostat Nobelovku za omamné a psychotropní látky.:goldcup:
Za Dé - jak budu mít doma nasušený automaty, už se mi tam nebude chtít, znám se. :D
Za É - jsem hulič samotář a dávám si občas večer pár prásků ze skla, když je klid a rodinka spí. Tohle mi bude fakt stačit.:rasta:
sakumprdum
To jsi napsal vystižne to chapu tak at se tidaři letos budu sledovat:)
BambusMTK
Letos jedu úplně první pěst v životě, spíš jako hobby,nahulenej čumák už mám za ty léta dost a tak jsem si řekl, že zkusím něco svýho, načetl jsem o tom na fórech a článcích že mám hlavu jak balón...ale co jsem pročetl ty tvoje thready tak to popisuješ hezky detailně a jednoduše.Můžu te poprosit o rychlou revizi?Koupil jsem do startu diesel automat 3x a jacka automat 3x, diesel už je vyklicenej a dnes presazenej (stáří od vyjmutí semínka z plata 9 dní), koupil jsem k tomu na RQS starter pack pro lemry za 6€ a super, semenáčky mají tak 12cm, 3 patra, tak jsem je hodil do 18l květináče naplněného biobizz allmix...jsou doma asvitim jim zatím 18/6 dvěma led zarovkama 20W, 2600 lumenu a 4500 kelvinu, počítám že po dobu růstu hnojit nebudu (biobizz allmix mi přijde dost nahnojenej až do květu), cca za 14 dni bych je chtel davat rano ven a vecer domu a trosku jim prisvitit nez pujdu spat (2-3h).Co si o tom vsem myslis?Prijde ti neco vylozene spatne?Chci hltat rady a figle :)) jinak ted uz vím, ze jsem toho diesel auto vyklicil asi zbytecne brzo...nj nadšeni...takze jack auto pujde na kliceni az tak za 14-20 dní at si uzije slunicko.dik za odpověd, ať ti to roste.
Dead Cat
to BambusMTK: Děkuju za pochvalu, rychlou revizi udělat můžu.
K odrůdám nic hodnotit nejde. Co grower, to jiný požadavky a preference, takže je to čistě individuální záležitost každýho soudruha.
Na ten RQS starter pack koukám jako blázen. Nikdy jsem nic podobnýho neviděl. Já to dělám tak, že naklíčim ve vodě a pak rovnou do finální nádoby a pak až sklizeň. Obecně se, na automaty, takovýhle předpěstování a přesazování spíš nedoporučuje, což mi docela vyhovuje. Nikdy mi to nešlo. A čím jednodušší způsob, tím míň se toho dá posrat.:rasta:
Ten BioBizz bude určitě dobrej. Neznám ho, ale firma co se zabejvá produktama na growing bude mít substrát vychytanej, beru od nich hnojivo na květ.
Se světlem ti taky neporadim, protože jak už jsem řekl, tohle mi nikdy nešlo. Kdysi jsem svítil akvarijníma zářivkama a pak nějakou grow úsporkou, 125W tušim. Ale vzdal jsem to. :rejp:
Po dobu růstu nehnoj, ten substrát bude přihnojenej a na růst to bohatě stačí, to je pravda.
S tím přisvěcováním po večerech nevim. Jestli nebude mít kytka stres z různýho světla, nebo je to natolik stejný, že to kytka nepozná, nebo je jí to buřt? To poznáš. Mně to příjde zbytečně překombinovaný. Něco jinýho je zvykat jí na venkovní klima a UV záření postuně, to je dobře. Pokud bys vysadil v půlce května, nebo koncem, tak můžeš nechat kytku venku od semínka a nemusíš jí otužovat.
Takže vyloženě špatně není nic a klidně to tak udělej. Jistě se i takhle dá vypěstovat dobrá kytka, ale podle mně je to zkrátka zbytečně překombinovaný.

Všimni si třeba na threadu z 2018 kolik a jaký práce okolo bylo. Když nepočítám zaštipování a vyvazování těch fotoperiod, tak automaty jsem v podstatě zasadil a pak už jen kontroloval. Největší podíl práce mám vždycky spíš okolo pole,přípravy hlíny, nádob a takový tý předsedbový práce, vis můj druhej příspěvek. Plno práce jsem udělal brzo na jaře, abych využil to nadšení, že zas budu pěstovat, místo abych klíčil semínka. A vím, že si to musím připravovat hodně dopředu, protože jinak do toho vždycky něco vleze a pak nevím co dřív. Teď už jen naklíčim a zasadim. Další návštěvy cca 1x týdně jsou spíš koukací. Obšas zaleju a při květu pokaždé zahnojím. to je vše. Když něco dělám, tak přehazuju kompost, nebo jdu na kopřivy do kompostu, nebo dělám údržbu pole, plotu, kompostéru,... Ty kytky prostě umí růst samy, když jim přpravíš podmínky. Pokud se vyskytne problém, řeším, ale nespravuju co není rozbitý. Základem je sázet dostatečně pozdě, abych se zbavil předpěstu a mít kvalitní hlínu v dostatečným množství.
Těžko zase můžu posoudit tvoje možnosti, nepsal jsi kde pěstuješ, ale podle přenášení bych tipnul u baráku, zkus nějaký ty Jacky prostě od začátku prdnout do pořádnýho kýble někam na sluníčko a porovnej výsledek v pomněru s pracností.

Zkus si pročíst tyhle témata, zrovna se tam dost řešily automaty.
Jdou holky už do květu?
První outdoor pomoc
Prvý outdoor (úplny začiatočník)
Autoflower prvni zkouška pěstování

Držím palce ať to roste, pak můžem porovnat Jacky, já mám dva od různejch bank.
BambusMTK
Díky za vyčerpávající odpověď, možnosti mám tzv neomezený, mám barák v minivesnici (6 baráku u lesa), pěstuje tu 5 že 6 lidí :-D ale takovej ten styl, hodím k rajcatum to semínko od švagra a uvidím, necháváji k tomu i samce podle mě a z toho mám hrůzu, jinak manželka taky vůli a podporuje ty kytky taky, můžu mít indoor, outdoor defacto každou možnost můžu zkusit.Ty Háčky zkusím teda zkusit naklicit ve vodě a flaknout rovnou do velkého květináče třeba 20l a rovnou ven, jen na noc bych je dal do tepla když by měl být ještě mrazik v noci ale počítám že je zasadil tak posledních pár dní v květnu.Tak jsem zvědavej na rozdíl a další zkušenosti.Diky moc a zatím čau :)
Dead Cat
citace:
mám barák v minivesnici (6 baráku u lesa), pěstuje tu 5 že 6 lidí :-D
To je ideální místo k životu. :D Jestli máš takovýhle možnosti, tak nemáš co řešit, to bych sázel na všechny způsoby :rasta:.
A co se týče samců, zkus jim dát menší osvětu.

Vkládám obrázek dlouhodobý předpovědi na květen. Vypadá to, že druhej týden nám proprší. Mám tak nějak v plánu v půlce tohodle období začít klíčit aby kytky vylezly koncem dešťů. Sice první týden života nebudou mít ještě ideálně slunečno, ale pak se to rozjede. A vypadá to, že mrazíky nehrozej (max okolo 5.- 6.).

Edit: díky za vystavení tématu.
Dead Cat
Tak už mají semínka Wellness. Předpokládám že do země půjdou někdy v pátek odpoledne, maximálně v sobotu. Uvidíme jaká bude letos klíčivost.
Dead Cat
Zdravím,
Tak jsem vysadil.

Při návštěvě políčka jsem měl nečekanej dárek v podobě vyhrabanýho kýble. Bohužel jsem nevyfotil. Vypadalo to jak od krtka, nebo max od kuny. Asi do půl lokte hluboká, tak na pěst široká díra. Dosypal jsem jí kompostem a v křoví zacpal pár míst pro jistotu. Snad se to zvědavý zvířátko nevrátí. Přemýšlím o nějakým plotu, ale zrovna jsem se vrhnul do předělávání kompostéru.

Jinak jde všechno podle plánu a semínka už jsou v hlíně. Zahrabal jsem je včera (pátek) odpoledne, takže 48 (+/-)hodin po prvním kontaktu s vodou. Plno semínek mělo vidět špičku klíčku, ale bylo i jedno, který neprasklo. Víc s tím doma nedělám a i to co neprasklo, dávám do země. Za prvé bylo nabobtnalý, takže bych si tipnul den navíc a prasklo by taky. A za druhé, když nevyklíčí, tak stejně nic na dosazení nemám a ani bych asi nic nedokupoval, takže je to vlastně úplně jedno.

Kýble jsem na fotce označil, tak jak jsem měl číslovaný pytlíky od semínek a ty jsou řazený tak, jak jsem je zrovna vzal do ruky. Takže žádnou hierarchii to nemá. No a místa jsem přiřazoval podle odrůd (podle ksichtu):

    1 Power Plant Auto - měla prasklý a otevřený semínko; místo je, řekl bych, nejteplejší a nejslunnější, těším se jestli dostojí svýmu jménu.
    2 Jack Auto – měl prasklý a jen lehce otevřený semínko; je v první řadě společně s druhým Jackem.
    3 Banana Punch – měl venku klíček; světlý místo u křoví
    4 Somangoo Auto – měl venku klíček; tohle místo na něj trochu zbylo, minule by v těhle místech v první řadě.
    5 Amnesia Auto – měla venku klíček; na tomhle místě byla i minule, dá se říct první řada.
    6 Easy Bud – prasklý a otevřený semínko; taky hodně teplý a slunný místo hned vedle PP, když jeto teda easy, tak jdu na jistotu.
    7 Sir Jack Auto – Semínko nabobtnalý, ale neprasklý; druhej Jack v první řadě.
    8 BCN Critical XXL Auto – měl venku klíček; nějak mi to jméno nepřirostlo k srdci, tak na něj zbylo asi nejhorší místo (ale jen o fous nejhorší).

No nejhorší klíčivost mají Jack family, ale já jim pořád věřím.
Ještě taky proběhlo nezbytný krmení slimáků.

Počasí , zdá se, začíná být solidní, takže nechť pěst započne.
Dead Cat
Hi Growers,
tak po týdnu od zasazení semínek do země proběhla kontrola políčka. Výsledky jsou takové, že venku je 6 holek z 8mi. To na fotce je Somangoo, ale vesměs jsou všechny plusmínus nastejno.
Jen ti Jackové nic!
Opatrně jsem je zkusil vyhrabat a našel jsem Jack Auto jako prasklý semínko a otevřený, ale bez klíčku. Vyloupnul jsem zárodek ze semínka, zahrabal do hlíny a pořádně zalil, je to jeho poslední šance, za týden jeho kýbl ruším, jestli se neukáže na place.
Sir Jack od Exotic seeds se ještě ani neuráčil prasknout semínko, takže taky zalito a za týden padne rozsudek. Škoda, říkal jsem si že to bude dobrej fór, jakože bratři Jackové, schválně jsem je dal vedle sebe.
No nic, objevil jsem ještě jedno semínko, co jsem dostal darem k objednávce někdy v únoru, ale není to automat. Je to nějaký Big Granny Purp Fast od Czech Seed Bank, tak jestli někdo znáte, poreferujte.
Přemýšlím, jestli ho zkusím a jak. Kýbl, když už je, nebo vykopat jámu a hlínu z kýble vysypat do ní? Každopádně jestli ho někam šoupnu, tak zkusím ten Hydrogel, protože nemám na to, abych zvládal zalejvat fotoperiodu v parnym létu každý dva dny. No, fialová kytka by se mi líbila, ale zas nevím, jestli se mi bude chtít chodit na pole kvůli jedný samotářce až do září. Ještě se rozmyslím a nechám taky šanci Jackům.

Jinak jsem předělal kompostér a natáhl kousek pletiva po obvodu políčka proti zvědavýmu zvířátku. Teď už má smůlu.

To je prozatím vše, další návštěvu plánuju za týden.
DrGrinspoon
Neviem aké máte počasie u vás ale u nás boli ešte v noci teploty, ktoré by automaty sekli a nič by z nich nebolo. Budem ale sledovať, tiež som rozmýšľal tento rok vysadiť niečo vonku ale okrem automatov asi nič iné nemá cenu.
Growoli
Já už mám maty měsíc ve skleníku, pravda je to trošku izolované od venkovních teplot.... vypadá to dobře budu sledovat 🤘
Dead Cat
Ahoj a díky za pochvalu.
Tady je počasí cajk, myslim. Celý týden bylo okolo 20ti °C, po ránu okolo 10ti až 8mi °C. Že ten první týden nebude optimální, s tím jsem počítal, ale žádná hrůza. Minule (2018) jsem sázel začátkem Května a pohoda, ale nebyli zmrzlíci co si pamatuju. Jinak proč by nic než automaty nemělo cenu? Záleží určitě na možnostech každýho pěstitele, ale mně hrozí plíseň při sklizni v Říjnu, proto ty automaty. Nějakej fast strain bych mohl bez problémů sklidit. Tam mně zase limituje moje lenost když už budu mít doma sklenice automatů.:rasta:
Uvidím co ty Jackové, kdyžtak si tam ten fast asi střihnu.
Tak ať nám to roste.
Dead Cat
Celý týden bylo chladno a deštivo, skoro obden slejváky a já jsem byl zvědavej, jak se holky mají.
Foto 1
Včera (pátek 29.5.) proběhla další návštěva políčka. Jack family letos stávkujou, takže jsem se rozhodl zrušit jejich kýble a hlínu použít na fotosemínka fast verzí. Šanci dostali. Už jsem tu dřív zmiňoval, že jsem doma vyštrachal dárkový semínko Big Granny Purp Fast a shodou náhod mi včera domu přišla nová Legalizace a v ní dáreček Cream Caramel F1 Fast od Sweet Seeds. Bylo rozhodnuto. Stihnul jsem sehnat i ten Hydrogel. Takže konečně ho vyzkoušim.Na první fotce je vidět díra, chtěl jsem jí původně vyložit pytlem, ale nějak jsem na to během práce zapomněl, takže jsou obě jen volně v díře. Objem je těch cca 35 litrů, co jsem měl v těch kýblech, další substrát jsem nepřidával. Takhle z povrchu se zdá úzká, ale vyhrabal jsem jí dost baňatě, jako že se pod povrchem rozšiřuje ;) . Vpravo nahoře v kýblu je vidět vybraná hlína z díry.


Foto 2
Nové rozložení osádky pole. BCN Critical a Amnesia Auto jsem z krajů posunul na místo Jacků a osádku ta smrsknul víc doprostřed. Nové díry pro Fasty jsou vidět vlevo, horní je Cream Caramel a spodní Big Granny Purp. Obě semínka jsem zasadil přímo do hlíny bez nějakého předklíčení a dobře prolil vodou. Hydrogel hned nabobtnal.
Substrát v nádobách byl docela promočenej, ale voda tam nestála. Drenáž sice fungovala, ale pro jistotu jsem všechny zbylý kýble podložil klackama, aby nestály přímo na zemi.




Foto 3
No a tohle už jsou moje holky.
Nejmenší kousek - Amnesia Auto.






Foto 4
Tohle je Easy Bud, takhle zhruba vypadají všechny ostatní.






Foto 5
Vykopanou hlínu z děr jsem implementoval do kompostu spolu s novou várkou posekaný trávy a kopřiv z louky nedaleko pole. Už se připravuje substrátek na další roky. :rasta:
Dead Cat
Tak počasí nám ani tenhle týden extra nepřálo, skoro obden pršelo a bylo víc pod mrakem, než slunečno.

A co jsem koukal na předpověď na příští týden, tak tam nemá bejt snad jedinej vyloženě slunečnej den. Teď večer prší zítra má pršet celej den, proto jsem byl na poli už dneska (čtvrtek).
Skoro se bojím přelití a uhnití stonků malejch rostlinek, ještě že jsem minulou návštěvu podložil kýble klackama, aby mohla voda líp odtékat. Naopak pro semínka fastů, který byly jen tak na hulváta píchnutý do hlíny bez předklíčení to bylo ideální a měly krásně vlhko. Každopádně zatim nevylezlo ani jedno.
Dokoupil jsem ještě krmení pro slimáky, protože fasty lezoucí přímo z hlíny nejsou nijak jinak chráněný. Snad teda ještě vylezou.

1. foto - Amnesia Auto - nejmenší, stejně jako minule. Snad tentokrát taky překvapí.

2. foto - "Critical" - jede


3. foto - Power Plant - jedna z menších, zatim moc power neni.
Dead Cat
4. foto - Easy bud - druhej nejmenší, moc easy mu to nejde









5. foto - Banana Punch - tak banánek patří zase mezi ty lepší








6. foto - Somango - stejně jako minule, je to zatím největší kytka. Společně s Banánem a Criticalem tvoří tu lepší půlku.
Nezbývá než popřát holkám ať ve zdraví přežijou další deštivé dny. Další návštěva za týden.
Dead Cat
Hi Growers
Tak máme za sebou další zamračený a propršený týden.

Včera (pátek 12.6.) proběhla další návštěva políčka. Holky automatky mají za sebou cca 21 dní.

Fotoperiody nikde, už si myslím, že nevylezou. No nechal jsem je být a třeba ještě překvapí. Je opravdu lepší je doma předklíčit, aspoň pro ten přehled.

Na políčku proběhla údržba, posekal jsem trávu, která už kytičky hodně přerůstala, teď po deštích by mělo být snad pár slunečných dnů, tak tráva poroste jak divá a sekání jí nijak neublíží.
Jsou tam teď ty kýble hodně odkrytý. Snad aspoň díky tomu, že na ně bude svítit slunce, rychleji vyschnou. Hlína byla teda nacucaná fest. Docela se divim, že kytky nevykazovaly symptomy přelití.
Taky jsem podříznul jeden keř, který vedle pole stínil při západu slunce, myslím, že to přidalo další možná hodinu přímého světla. Tak ještě aby svítilo, snad už začne konečně léto.

Hnojení zatím neprobíhá žádný, ani nemám čím na růst, ale kytky dostaly postřik melasou.
Uvidíme, jestli jim to prospěje. Příště, jestli bude suchej substrát, bych rád dal melasu i do zálivky.
Dead Cat
A teď už fotky:
Foto 1 Easy Bud – úplně nejmenší kytka







Foto 2Amnesia – ta byla nejmenší, ale předehnala Easyho a snaží se








Foto 3Banana Punch – ten je tipickej kráně širokýma lístkama
Dead Cat
A další:
Foto 4 Power Plant – docela se od minula zlepšila







Foto 5 Somango – nedokážu se rozmyslet, jestli je největší, nebo až druhá.








Foto 6Critical – 1., nebo 2.? Každopádně, máme radost Vincente

Další návštěva klasicky za týden.:rasta:
Jamés
Čau,podle toho popisu počasí si myslím,že jsi můj soused 😃
Jinak rostou,to je hlavní. Docela se divím,že ti to nežerou slimáci. Já nemít ten slimex,tak už nemám ani jednu kytku. Určitě bych to nepodcenil být tebou.
Edit: a mšice jsou letos taky šílené
Dead Cat
Ahoj, nepodcenil. Nežerou to, protože jsem jim už dvakrát sypal krmení. Mšice tu zatim nemám, naštěstí.
To počasí bude cca všude stejný. Jsem tak 30km jižně od Prahy. Jsem rád, že rostou i tak. Už bych byl docela rád, aby jim ty kýble stihly proschnout.
Dead Cat
Tak další týden za náma, pondělí, úterý slunečno a zbytek zataženo a většinou s deštěm.

Foto celku.
Návštěva proběhla včera (pátek 19.6.)
Kytkám dva dny sluníčka viditelně prospěly a holky docela popojely.
Příští týden už hlásej tropy, no už aby to bylo, kýble jsou promočený až hrůza.
Na pár lístkách jsem našel nějaký okusy a v kýbli s Power Plant byla vyhrabaná díra.
Zvědavý zvířátko se asi vrátilo a bude to nejspíš pták, protože jsem vedle díry a kýble našel plno nerozvynutýho peří.
Ještě bych se tam mohl co nejdřív zastavit s něčím proti slimákům kvůli těm okusům (už po třetí), protože v tomhle vlhkym počasí mají pré.
Jinak fotoperiody se neukázaly a už od nich ani žádný překvapení nečekám. Škoda…
Dead Cat
A teď už jednotlivý kytky, mají za sebou cca 28 dní.
Foto 1 Amnesia – docela jede, spíš teda do vejšky







Foto 2 Critical XXL - tak to je opravdu největší kytka, předehnala Somango









Foto 3 Power Plant – tuhle něco okusuje a peleší se jí něco v kýbli.
Dead Cat
Foto 4 Banana Punch – taky má poškozenej lístek, ale skoro jak od kroupy, nezdá se okousanej








Foto 5 Somango – tak teď už jen druhá největší, ale krásně se větví.








Foto 6 Easy Bud – tohle je největší mrzáček,
roste mizerně a má nějaký deficitovaný a zkrabacený listy.
Je teda nejnáročnější, ale snad to ještě přes víkend zvládne a pak se počasí zlepší.





Foto 7 detail lístků Easy Bud - vypadá to jako deficit,
ale připisuju to přelití.

Další fotonávštěva zase za týden, ale možná tam ještě mezitím zaběhnu s tím slimáčím mlsem.
Doufám, že přestane pršet, aby se dalo začít hnojit na květ a nemusel jsem to ještě víc přelejvat.

Tak ať se daří.
sakumprdum
Ahoj škoda že jsou to takovi prckove celkem škoda na kytku maš 50l a bude tam prd hold počasí si dovču nebere:)
Dead Cat
Ahoj Sakumprdum, to se zase nebojím, že by bylo prd. Když si to porovnám s minulým kolem v r. 2018, tak tenkrát, díky počasí, byly kytky větší, ale zas ne o tolik. A bylo modelu skoro na dva roky a o 2 kytky míň (na každý něco málo přes 50 g). Pokud začne konečně svítit, tak ještě pokalej. Od pondělí snad hlásej hezky a skoro tropy, akorát bude začínat kvetení a to budou holky sprintovat a vyhánět do vejšky a větvit. Tak pokud se to povede, budou nakonec hezký. Možná to mokro trochu odnášej kořeny, což mě mrzí. Ale to je holt příroda a úskalí guerilla outdooru. A s tím substrátem šetřit nemusím, mám ho tam radši do rezervy. Ale 50 litrů to není, spíš 35l, nebo o něco málo víc.
sakumprdum
Jo matka přiroda je nevyzpytatelna :)ty moje byli taky snad 2tydny mokry a štvalo mně to kvůli plisni a taky jsem je moc nehnojil v květu jim budeš přihnojovat?:)
Dead Cat
No rád bych. Mám od BioBizzu Bloom a TopMax. Pokud to půjde a nebudou promočený...
Hlavně aby se neopakovalo tohle depkózní počasí před sklizní. Aby za mně nesklidila slečna plíseň.:girl:
Dead Cat
Zdravím vespolek, po týdnu (pátek, 26.6.) další report
Takže něco o počasí: víkend deštivo, pondělí, úterý jasno zbytek spíš zataženo až oblačno, jen ve čtvrtek v noci slabý déšť.

Holky popojely a hned jak jsem dorazil na políčko mně ťukla do nosu vůně konopí, takže už začínají vonět.
Slimáci neškodí a ani jsem neměl čas sem v týdnu přijet nasypat jim krmení, tak snad už se nemusím bát.
Ale zase jsem měl u Power Plant vyhrabanou díru v kýblu. Fakt by mně zajímalo co a proč to dělá.

No a musím se přiznat, že i já jsem provedl něco, čeho budu možná litovat. V záchvatu akce jsem 4 kytky zaštípnul. Nadával jsem si už při odchodu z políčka, tak snad to nebude takovej průser. Aspoň vyrazej větve.
Příště musím sadit i nějaký fotoperiody, abych si měl s čím hrát. Škoda, že nejde pěstovat celej rok, to bych se vyblbnul.

Kytí dostaly zálivku - melasa, plnou palbu Top Max a poloviční palbu BioBizz Bloom
Dead Cat
No a teď už fotky
Foto 1 Amnesia – U té jsem dostal ten blbej nápad se zaštípnutím.














Foto 2 Critical XXL – Největší kytka, zaštípnutá















Foto 3 Power Plant – Tahle je nezaštípnutá, těším se na ní a nechtěl jsem jí posrat
Dead Cat
a další
Foto 4 Easy Bud – Mrzáček, tomu už asi zaštípnutí moc neublíží















Foto 5 Detail lístků Easy Bud – Nevím co mu je, ale aspoň pořád trochu roste














Foto 6 Banana Punch – Krásná kytka, zaštípnutá















Foto 7 Somango – Tuhle krásku jsem neštípal, jsem zvědavej, jestli to bude vánoční stromek jako minule



Za týden se uvidí, co provedlo to zaštípání. Doufám ve slunečné dny a přeji pěstu zdar.
Stan43
Hola
S tym zastipom nebude problem ak bude fajn pocasie, aspon to mozes potom porovnavat (:

Stan
Dead Cat
Tak zase týden za náma.
Počasí kytkám přálo, jen v pondělí a ve čtvrtek déšť jinak slunečno až polojasno a docela tropy.

Návštěva proběhla v pátek 3.7.
Na kytkách se objevily preflowers, všechny vyrostly a na první pohled zesílily. Na vrcholcích už je vidět, že nasazují do květu.
Dostaly hnojiva: melasu, plnou palbu BB Bloom a Top Max.
Zvědavý zvířátko dalo tenhle týden pokoj.
Přemýšlím, že začnu hnojit dvakrát týdně, Aspoň následující dva - tři týdny. Nosím tam 5l kanistr a v něm 20ml Bloom, 20ml Top Max a polévkovou lžíci melasy. Na 6 kytek a týden možná zbytečně málo.
Dead Cat
A teď už fotky: holky mají za sebou 42 dní
foto 1 Amnesia - zastřižená, rostou 2 vrcholy, ale větve moc nezesílily














foto 2 Critical - nejhezčí kytka a taky nejvyšší, větve jedou jako blázen.
Je zastřižená a má dva vrcholy, bude to mega keř.














foto 3 Power Plant - tahle zastřižená není, větve trochu zpomalený.
Dead Cat
A další:
foto 4 Easy Bud - nejmenší kytka, stále problémy s listy,
ale řekl bych o malinko lepší, zastřižená, rostou dva vrcholy,
ale asi jsem vzal trochu i lístky na větvičkách, uvidíme, co vyleze.












foto 5 Banana Punch - zastřižená, ale roste jen jeden vrchol.
Snad to vynahraděj větve, který docela jedou.














foto 6 Somango - nezastřižená a krásná kytka.
Nádherně se větví sama od sebe, stejně jako vloni.


Další fotky klasicky za týden.

Edit: Chtěl bych ještě poděkovat všem, kterých se to týká,
za Káčka který tenhle thread nasbíral aniž by se zatím ukázal
jediný kvítek.
Dead Cat
Zdravím po týdnu.
Počasí vcelku ušlo, slunečno až polojasno , jen ve čtvrtek slabý déšť,
dneska vedro jak... a docela vítr. K večeru bouřka s trochou deště.


Návštěva proběhla dnes (pá 10.7.) No, byl jsem holky zalít i v úterý.
To jsem jim rozdělil 5l dešťovky s melasou a plnou palbou Top Max i Bloom.
Dneska jsem jim donesl dvojnásob, takžě 10l s hnojivy.
Snad to nebude moc. Kvetou cca týden od prvních chloupků.
Co se týká výšky, tak se podle mě moc nezměnila. Jsou už ale vidět malý paličky.

Na políčku jsem posekal trávu a přidal jí na kompost.
Dead Cat
Takže fotky: holky mají cca 49dní, a zhruba ten týden kvetou.
foto 1 Amnesia – nahoře jedou dvě větve, ta zatím moc nenakvetla.














foto 2 Critical – focenej ze špatnýho úhlu, krásný větve a na koci už paličky.













foto 3 Power Plant – Nezastřižená.
Dead Cat
foto 4 Easy Bud - na to že vypadal na chcípnutí se docela zmátořil.
Ale velkej výnos od něj nečekám.














foto 5 Banana Punch – nahoře má jeden vrchol a dvě větve a už docela pěkně kvete.














foto 6 Somango – druhá nezastřižená kráska, taky už krásně kvete.




Za kvalitu fotek se omlouvám, nějak to dnes nešlo vyfotit.
Byl jsem tam brzo po poledni a bylo moc ostrý světlo.
Příští týden to snad cvaknu líp.
Dead Cat
Zdravím všechny!
Počasí: V sobotu pršelo, od neděle do středy vesměs polojasno a teplo,
od středeční noci až do teď je zataženo s vydatnýma přeháňkama a i teploty spadly.


Po týdnu zase návštěva na políčku (pá 17.7.). Byl jsem tam zase i v úterý
kvůli hnojení. A docela neuškodilo je pořádně zalít. Do výšky už kytky nesprintujou
a tvořej paličky. A možná jak tam teď chodim 2x týdně, tak se mi ty pokroky nezdají velký.

Hnojiva: V úterý dostaly 10l vody a plnou palbu hnojiv s melasou.
Dneska jen 5l vody a plnou palbu s melasou. Hlína byla mokrá po dešti
a nechtěl jsem to se zálivkou přehánět, takže jsem dal lehce hnojiva navíc.

Tři modely už mají krásný paličky a tři teprve nasazujou.
Mám v kalendáři zapsaný plán sklizně ke každý kytce podle údajů seedbanky,
ale dozrajou letos určitě pozdějc.

V úterý se mi povedlo vyfotit na políčku žábu.
Byla tu i ještěrka v kýbli u Banana Punch, ale tu jsem nevyfotil.
Vyhřívala se na hlíně a upíjela vodu ze zálivky.
Dead Cat
Něco k fotkám: Kytky mají zhruba 56 dní a kvetou druhý týden.
foto 1 Amnesia - ta ještě teprve zažíná kvést















foto 2 Critical - už má krásný paličky














foto 3 Power Plant - ta taky teprve začíná
Dead Cat
foto 4 Easy Bud - taky teprve začíná,
podle trmínu by měla jít pod kosu za týden, což je sci-fi.
Je to největší chudinka.













foto 5 Banana Punch - to je výškou nejmenší kytka.
Už krásně kvete a má nejvíc kompaktní paličky. Je vidět indika genetika.













foto 6 Somango - krásně kvete, tady je zase vidět sativa,
stejně tak i Critical jde do sativy.






Do dalších dnů by to chtěla jasnou oblohu a pořádný pařáky.
Přeju všem ať to roste a za týden další várka fotek.
Jamés
Čau, máš to parádní. Jsem teda odpůrce automatů 😀 Vždy se mi to seklo a sklidil jsem cca 30g z kytky,ale když vidím ty tvoje tak mi to vrtá v hlavě,že příští rok pár kousků asi zkusím.
Dead Cat
Díky. Jsem zvědavej jakej bude letos výnos a taky rozdíl mezi zaštípnutejma a nezaštípnutejma. Minule jsem měl z každý kytky něco málo přes 50g, víc ani nečekám. S tím jaký je letos počasí to bude malej zázrak. Hulim sice v podstatě denně, ale vždycky jen tak trochu pocukruju do vapíku, takže na mojí spotřebu to bohatě stačí. Ani žádná tolerance a zvyšování "dávek" se u mně neprojevuje. Radši mám menší množství, ale zato víc modelů. Něco na usnutí, něco na relax u filmů a něco na aktivnější činnosti. Jestli máš na ně místo, tak vesele do nich. Základ je prostě dobrej kompost a pak trochu štěstí s počasím.
Ať se daří.
Jamés
Tak velké jsou pěkně, kolik měří tak 90cm? To by mohl být dobrý výnos u mě to skončilo vždy na 50cm a stop.
Pár by se jich tu ještě vešlo,možná bych jim vyčlenil i nějaký prostor ve foliovníku.
Šel bych hlavně po sativa automatech Amnesia,Haze atd. Máš stím nějakou zkušenost? Má to fakt ten sativa high?
Dead Cat
No k těm 90ti mít budou, možná metr. Chtěl jsem je změřit, ale nějak jsem se k tomu nedostal. Minule jsem měl Amnesia Haze a Somango a ty byly dobře high, pak třeba White Widow byla zase docela stoned zasekávačka, takže rozdíl v modelech jsem opravdu cejtil. Právě u těch sativ je to samonakvétání velká výhoda. Letos se hodně těším na PowerPlant, což je jinak indoorovka. Mně hlavně štvala nejistota co se týká plísně, v tom křoví je dost vlhko a nefouká tam. V říjnu už to bylo tak 50 na 50 jestli sklidim. V srpnu je to pohoda. Teda doufám.
Dead Cat
Tímto všechny zdravím, další report po týdnu.

Počesí nic moc, od víkendu do úterka spíš zamračeno a každý den trochu deště, od středy je teplo a slunečno až polojasno.
Návštěva proběhla dnes (pátek 24.7.), tentokrát pozdě večer.
Byl jsem rád, že jsem stihnul kytky vyfotit než padla tma.

Hnojiva: V úterý dostali 5l vody s melasou a lehce navýšenou plnou palbou Bloom a Topmax .
Dneska jsem donesl 10l vody a totéž. Melasa byla naposledy protože došla a kupovat další nebudu, už bych jí nespotřeboval.
Řekl bych, že posloužila a kytky jsou po ní pěkně vitální. Stála 80 kaček, takže proč ne.

Dvěma kytkám, konkrétně BCN Critical xxl a Somango, žloutnou velký listy. Zdá se, že spotřebovaly zásobu dusíku.
Myslel jsem, že jim v kompostu vydrží celou dobu a mám dilema jestli ještě pohnojit dusíkem. Žádný Grow hnojivo jsem nekupoval
a v Bloomu je dusíku 2%. Jinak si myslím, že je na shazování velkých listů brzo.
Critical má sklizeň jako poslední, ale teď koukám do kalendáře a Somango za 11 dní kosa. Začnu nosit mikroskop,
ikdyž bych si přál mnohem větší orosení paliček. Myslim, že se termíny sklizně budou dost posouvat.
Taky jsem se konečně dokopal kytky změřit. Čísla jsou u jednotlivých fotek, měřeno od substrátu v kýbli samozřejmě.
Dead Cat
A teď už kytky: stáří 63 dní a kvetou 3. Týden
foto 1 Amnesia – výška 102 cm, plán sklizně 12.8., paličky teprve v začátku, zatím slabota.














foto 2 Critical – výška 113 cm, plán sklizně 12. - 20.8., Pěkný fialový paldy, ale prostě malý














foto 3 detail – krásná barvička, ale paličky furt malý














foto 4 Power Plant – výška 120 cm, plán sklizně 7. – 17.8., pěkná kytka, ale paldy teprve v začátku
Dead Cat
foto 5 Easy Bud – výška 121 cm, plán sklizně 21.7., ta už měla viset, ale paličky spíš nic než moc,
tady termín vůbec nesedí. Celkově sice vysoká, ale naprosto řídká kytka.














foto 6 Banana Punch – výška 96 cm, plán sklizně 30.7.- 5.8., tady se indika nezapře, malá a podsaditá kytka.
Paličky pěkný a tvrdý, už se rosí.













foto 7 Somango – výška 116 cm, plán sklizně 4.8., Taky docela pěkný paličky, ale řidší, už se rosí, ale mohly být větší.














foto 8 Housenky – Na Somangu, na horní palici byl skroucenej žlutohnědej list, skoro jak od plísně.












foto 9 detail – Když jsem ho rozvinul, byl plnej nějakých červů. Odstřihnul jsem ho a vyhodil.
Snad to byla náhoda a né začátek invaze. V úterý jsem si ničeho nevšim.


Celkově mám dilema, jestli už začít proplachovat, nebo ještě hnojit. Termíny jsou jedna věc, ale skutečnej stav je jinej než by měl.
Takže zase za týden zdar. Ať to roste.
Dead Cat
Zdar growers a sorry všem, co čekali na můj pravidelný víkendový report, mám trochu fičák.

Na počasí už si tolik nepamatuju, ale tuším, že strašný vedra, občas bouřky.

Ačkoliv nestíhám psát, na políčku jsem byl klasicky v pátek (31.7.) a i v úterý.

Jak jsem psal minule, začal jsem kytky sledovat mikroskopem. Tři modely už měli orosený paličky,
byli to: Somango, BCN Critical XXL, a Banana Punch. Už v úterý dostali jen vodu, v pátek už čistou vodu všechny kytky.
S proplachem to letos bude asi trochu na štíru.

S mikroskopem jsem si nebyl jistej jestli je pryskyřice průhledná a jen se tam třpytí svítící ledky, nebo je už zakalená.
Ale bylo to tak půl na půl, Banana punch má pryskyřici zakalenou a bílou,
ale chci ho nechat trochu přezrát a sklízet až bude většina jantarová.
Somango a Critical bych taky tipnul z většiny spíš zakalený (hlavně Somango) a od těch bych chtěl spíš High efekt.
U toho Criticalu jsem viděl kapičky průhledný, bílý i fialový, jen jantarový ne. Možná je fialová místo jantaru u fialových květů?
V pátek už byly orosený i Amnesia Haze a Easy Bud, jen tý Power Plant to trochu trvá.
Všechny tři zatím průhledný kapičky.
Prvním třem kytkám už taky zežloutla většina velkých listů.


červený foto Critical
fialový foto Power Plant
Dead Cat
Takže fotky: stáří 70 dní a kvetou 4. týden.
Omlouvám se za kvalitu, tentokrát to mobil zase nějak nezvládl.
foto 1 Amnesia - Už se pěkně rosí, zatím čirá.













foto 2 Critical – Pěkně orosenej a dost opadanej, měl by jít mezi posledníma, ale myslim, že přichází jeho čas.














foto 3 Power Plant - Ta začala kvést poslední.
Dead Cat
foto 4 Easy Bud – Už měl být po smrti. Chci ho nechat hodně přezrát.















foto 5 Banana Punch – Indica, už má pryskyřici bílou, čekám na jantar.














foto 6 Somango – Pryskyřice bílá, blizny hnědý a plán sklizně 4.8. (předesílám že je sklizenej podle plánu).
Dead Cat
Zdraví přátelé zeleného údolí, je tu další update.
Počasí měly holky půl napůl, první půlka týdne v podstatě propršela a pak bum a tropy.

Návštěva byla opět v pátek (7.8.) a stejně jako minulé týdny i v úterý.
Všechny kytky dostávají už jen vodu.

V úterý jsem sklidil Somango, a v pátek přišel na řadu BCN Critical XXL Auto.
Critical měl sice přijít na řadu jako poslední, ale termíny letos nějak nesedí.
Taky jsem po kombinaci deště a tropů narazil na tři počínající plísně na paličkách,takže nebylo co řešit.
Naštěstí ostatní kytky v poho.
Dead Cat
A teď už fotky: stáří 77dní, kvetou 5. Týden.
foto 1 Amnesia - paličky má orosené a trichomy púl na půl průhledné a mléčné, ale půjde asi brzo














foto 2 Critical – foto před sklizní, krásná fialka.
















foto3 Power Plant – tahle má zatím všechny pestíky bílé, paličky pořád přirůstají.













foto 4 Easy Bud – zatím trichomy bílé, chci nechat přezrát.














foto 5 Banana Punch – ta už jenějakou dobu zralá, na vrcholu THC high,
ale vzhledem k indikóznímu charakteru jí chci nechat přezrát do stoned stavu.
Myslím že půjde v úterý.


No už se mi osádka zmenšuje, reporty ze sklizní dodám.
Jamés
Čus, vypadá to dobře, můžeš nahodit i nějaké fotky struktury palic? Zajímá mě hlavně ta Amnesia.dik
Dead Cat
Čau. Už mám připravený fotky ze sklizně Somanga a Criticala. Odpoledne sem něco dám a zítra asi půjdu zalít, tak odfotim tu Amnésku.
Dead Cat
Sklizeň Somango 4.8.

Rozhodl jsem se sklidit Somango jelikož už mělo všechny pestíky hnědé, paličky už evidentně nepřirůstaly a pod mikroskopem byly trichomy všechny mléčně zakalené a sem tam se našel nějaký jantarový. Takhle by měla být potence na vrcholu THC a high stavu. Vzhledem k sativóznímu charakteru odrůdy je to přesně to, co jsem chtěl. Termín odpovídal údajům od prodejce, který uvádí 11 týdnů.

Sklízel jsem za deště, což není ideální, ale vodu jsem se snažil vytřepat. Velký lístky už byly vesměs pryč, ostříhal jsem ty menší a nakonec otrimoval paličky ještě na poli. Suším ve sklepě ve velký krabici, ta je zavřená a zalepená kvůli vůni. Je v ní systém na vysoušení vzduchu pomocí silikagelu a pc ventilátoru.
Dead Cat
Tak šel čas se Somangem


28 dní








42 dní















56 dní















63 dní
















70 dní
Dead Cat
Takhle vypadalo po manikůře, za pozadí se omlouvám,
ale chtěl jsem aby bylo vidět rozložení paliček.
















Tohle jsem ostříhal.
















Ještě posmrtné foto vrcholku.
Dead Cat
Sklizeň BCN Critical XXL Auto 7.8.

Rozhodl jsem se sklidit Criticala, jelikož mu nesvědčilo počasí a napadla ho plíseň. Tři menší paličky z větví jsem vyhodil v počátečním stádiu, naštěstí nic hrozného. Bez ní bych docela váhal, jestli ho ještě nenechat. Trichomy jsou zvláštní . Vesměs mléčně bílé, ale sem tam průhledný, sem tam fialový a zahlídl jsem i náznak jantaru. Nevim přesně co jsou zač ty fialový,ale předpokládám něco mezi mléčnym a jantarem. No pestíky už taky zhnědly a pár bílejch je ještě na spodních paličkách. Řekl bych, že už spíš nepřirůstaj. Tuhle odrůdu neznám, ale chtěl bych zralost spíš high než stoned.

Sklízel jsem v podvečer a bylo pořád vedro jak blázen. Kytka už taky tolik velkých listů neměla, takže malý šly na kompost a zbytky po trimování na mast, nebo něco podobnýho.
Termín byl: od 12. 8. Do 22.8. s poznámkou sledovat. Takže o min. 5 dní dřív sklizena.
Dead Cat
Tak šel čas s Criticalem


28 dní











35 dní













42 dní















56 dní















63 dní
Dead Cat
No a takhle už vypadal v den sklizně, zhruba těch 77 dní.


















Ještě detail krásný paličky. :rasta:















Tohle jsem ostříhal.












Ještě posmrtné foto dvouvrcholku.
Dead Cat
Sklizeň Banana Punch Auto 11.8.

Rozhodl jsem se sklidit Banana Punch, jelikož mu nesvědčilo počasí a napadla ho plíseň, ale docela brutálně. Na povrchu palic nebylo vidět nic, ale při rozhrnutí jednotlivých paliček bylo vidět, že je uvnitř u stonku plíseň. Je to model s nejlepšími a nejtvrdšími palicemi, bohužel to je asi i příčina plesnivění, ta kompaktnost. Zralý byl, ale chtěl jsem ho nechat přezrát víc. Co se týče trichomů, tak většina bílých a z části už jantarový. Je vidět ta náchylnost automatů na plísně a to počasí, kdy se střídají deště a vedra tomu jen pomáhá. Bral jsem ten den tři kytky a dvě z toho kvůli plísni. Ještě že jsem si toho všiml.

Sklízel jsem pozdě odpoledne po přívalovém dešti. Doma jsem paličky rozebral na co nejmenší části (cca po 0,5cm) a prostříhal špatné kusy. Bohužel většina napadených částí byly vrcholové palice, přišlo jich tak půlka pryč. To co zbylo jsem dal sušit do silikagelu, snad to pomůže rychle vysušit. A to jsem myslel, že se tomu díky sklizni uprostřed léta vyhnu.
Termín byl dle prodejce mezi 30.7. a 6.8., takže cca týden „přenášel“.
Dead Cat
Tak šel čas s Banánem


28 dní











35 dní













42 dní













56 dní















63 dní
Dead Cat
Takhle vypadal po manikůře před sklizní.
Asi 81 dní
















Detail paličky.














Detail plísně.















Tohle jsem ostříhal.
















Ještě posmrtné foto trojvrcholku.
Dead Cat
Sklizeň Amnesia Auto 11.8.

Rozhodl jsem se sklidit Amnésku jelikož od poslední návštěvy evidentně přestala kvést a všechny pestíky zhnědly. Trichomy pod mikroskopem byly povětšinou mléčně zakalené a sem tam už se začaly zabarvovat do jantarova. Vzhledem k sativóznímu charakteru odrůdy je to přesně to, co jsem chtěl, podobně jako u Somanga. Tohle by měl být vrchol produkce THC a podtrhovat tak genetiku.

Sklízel jsem pozdě odpoledne, po přívalovém dešti. Kytka už měla dost zežloutlé listy. Ty jsem ostříhal na kompost, menší do masti a paličky otrimoval. Je znát, že v základu je sativa, protože byly hodně řídké a listnaté, stejně jako minule. Jinak ale proti ostatním kytkám byly malé lístky na paličkách orosené až ke špičkám. Třeba u Banana Punch byly orosené jen květy a lístky vůbec.
Termín byl 12.8., takže v podstatě seděl.
Dead Cat
Tak šel čas s Amnésií

28 dní











42 dní















49 dní














56 dní













63 dní
Dead Cat
Takhle vypadala před sklizní.
Asi 81 dní
















Detail paličky.














Tohle jsem ostříhal.














Posmrtné foto dvouvrcholku.
Dead Cat
Sklizeň Easy Bud 11.8.

Rozhodl jsem se sklidit Easy Bud jelikož od poslední návštěvy evidentně přestal kvést a všechny pestíky zhnědly. Trichomy pod mikroskopem byly povětšinou mléčně zakalené a tak třetina už se začala zabarvovat do jantarova. Chtěl jsem ho nechat silně přezrát a mít z něj uspávačku, ale protože ostatní kytky začaly plesnivět, tak už jsem na nic nečekal.

Sklízel jsem pozdě odpoledne, po přívalovém dešti. Na to že to byla celou dobu nejhorší kytka, tak to docela dohnala. Výnos bude nejmenší, ale ne tak hrozný, jak jsem čekal.
Termín byl 21.7., takže neseděl ani trochu. 3 týdny přesluhoval.
Dead Cat
Tak šel čas s Easy Budem

35 dní














42 dní

















49 dní















56 dní













63 dní
Dead Cat
Takhle vypadala před sklizní.

Asi 81 dní
















Tohle jsem ostříhal.














Posmrtné foto dvouvrcholku.
Dead Cat
Sklizeň Power Plant Auto 14.8.

Rozhodl jsem se sklidit Power Plant jelikož už byl plus mínus její čas a zbyla poslední. Nechtěl jsem, aby přezrála. Trichomy pod mikroskopem byly povětšinou mléčně zakalené a sem tam už se začaly zabarvovat do jantarova. Pestíky už byly povětšinou hnědý, jen pár bílých.

Sklízel jsem pozdě odpoledne, po několika dnech tropů. I tak už jsem našel dvě malý paličky s plísní.
Termín byl 7. - 17. 8., takže seděl a sklizeno bylo spíš ke konci.
Dead Cat
Tak šel čas s Power Plant

28 dní













35 dní













42 dní














56 dní














63 dní
Dead Cat
Takhle vypadala před sklizní.

Asi 84 dní
















Detail paličky.

















Tohle jsem ostříhal.















Posmrtné foto vrcholku.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma