Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
The Palmar od TrikomaSeeds/NFT/JIDB/VERO29 242W - Klikni zde pro originální téma
LinChi
Tak je tady Páte Kolo
tentokrát sem nakoupil semínka na cannafestu
zvolil sem si Trikoma Seeds z Barcelony
nakoupil sem semínka super cheez a blue berry
a dostal 2x free sample :) tak sem je dal klíčit a budu připravovat do hydra.. pojedu Jidb jako minule a jen ze dvou semínek v plánu mám menší kytky bez sítě .. :) tak snad to bude pohodička :) všechno jak má.. :) postupně se mužete těšit na další kolo Pana LinChiho :) tentokrát už jsem v čechácha skřín je dva dny postavená v novém :)
LinChi
Setup je box Osb desky 120x60x200
TT100 (183m/3 ) 2 stupne odtahu ... ( uz delal teochu kraval tak sem ho rozebral loziska promazal nejakou vecickou co mam z kola na vydlici at to klouze a oduzuje bordel nejaky silicone ve spreji snad :D a šlape snad lip nez na zacatku .. jak lidi pisou ze ttcko je naprd tak ja sem nadmiru spokojeny :)
Pachovy filtr mam BlackOps carbon filtr s zivotnosti 24 mesicu 240-360m/3
45cm prumer huricane stojanivy ventilator ( zaveseny na snurce vertikalo)
Rust marshydro 480 II ( 120w ze zdi )
Kvet Spider Vero 29 242w 6. Generace chipz (uz starsi model )
Hnojiva JiDB ( vcetene x)
NFT GroTank 424 ( 45litru ) +michaci cerpadlo + vzduchovaci pumpa + cerpadlo ke korinkum (zaklad)
2x seminko the palmar od trikoma seeds jako free sample :D nikde o tom nemuzu nic najit tak kdyby nekdo nasel budu vdecnej za jakykoliv info :)
Ph - ( hodne silnej )
Ph metr
ec metr
Voda z kohoutku (24 h odstata vzdy )

Seminka jsou naklicnene dnes je dam do ggrodanovych kostek a zaleju kosticky ... nejaky tip jak se o ne ted postarat nez budou pripraveny do nft ?
LinChi
Otazka ... ma cenu mit vzduchovaci kamen a pumpu v nft ? Z minulych kol vim ze to nema negativni vliv na kytky ale ma to vubec nejak prinos pro kytky ? Nebo si tec par wattu ze zdi mohu usetrit ?
LinChi
Grodanový kostičky v misce s vodou Ph 5,3 vodu sem vylil kostičky trošku vymačkal at jsou jen mokrý ... dal do misky dal do nich vyklíčený semínka a zakryl sáčkem... tentokrát mam fakt velký kostky grodanu a v celým hydru pojedu jen dvě semínka.. tak snad budu mít štěstí a kytky budou co nejvíce podobný ':D počítám s tím že vegetaci s oblibou protáhnu.. proto jen dvě semínka.. abych zase nepřerostl jako vždy.. :)
Pítr90
Zdravím, mohl bys nafotit box? Jak jsi vyřešil dveře a jejich zatěsnění? Dno máš přímo na zemi nebo na soklu?Přemýšlím o podobném boxu, tak bych se když tak inspiroval 😉
Dík
LinChi
Jop mam tady plovoucí podlahy takže box mam poskladaný na zemi a nasledně sem ho podložil jen pár kusy pásů desky aby byla dvířka boxu výš než podlaha .
zbytek boxu mužeš okoukat v mem odkazu v podpisu moje skříň !!! (4tý odkaz ) vytunil sem to páskama těsnění kolem dveří takovýmj tím do Oken ve tvaru P přídal sem klasický skřínkový magnet a udělal easy box s pantem za páýr kč z obi :D
LinChi
4 ty den od vlozeni seminek do kapesniku na vykliceni presunuto do grodanovych kostek
Vypadame momentalne takhle :)
LinChi
Tak mam dotaz jak nejlip vyplnit prostor vrchniho dilu nft .. napadlo me ty kostky dat takhle :) resim problem s koreny aby mely dost prostoru :) kazdou kytkou mam v planu vyplnit pulku prostoru skrine :)
Pítr90
Ahoj, asi tomu tolik nerozumím, ale zajímá mě- to jsi ty semena položil do díry v té velké kostce? Nejsou určené na vložení menších kostek? A nebylo by i lepší semena dát do malých kostek a pak po zakoření do těchto velkých?
LinChi
Myslim ze zakoreni i v tehle kostkach :D zatim vypadaji zdrave .... v ubrousku v sacku sem naklicil seminko a po trech dnech sem ti dal do kosticky .... zacnu na to svitit a za par dni pridam kryci desku :) kostky jsou mokre od namoceni jen voda ph 5.3 ....

edit měl bych brzy přidat i kořenový stimulatorek :) od Jidb bych řekl nejspíš Micro složky :D
LinChi
Tak kořínek prorazil kostičku a už se dere k vodě jež jednou za čas proteče NFTčkem :)

otočily se kytičky za světlem.. momentálně první den 18/6 panel marshydro cca 60cm na květinkami :) za pár dní příjde vrchní kryt na nft tak budu moct konečně panel krapet snížit a začít wegetační fázi.. uz popáté tak konečně to hydro trefím jak chci :)
LinChi
Nft pouští 15/45 min. on/off
ec 0,4 přidal sem 1ml woodoo juice na litr vody.. ph 5,3 tak uvidíme co kořínky :)
Zatím ještě váhám jestli pojedu jidb nebo An.. k ankům bych dokupoval hodně složek jsem rozmazlenec.. tak asi raději jidb nemám ted prachy :D
Anarchom
Nazdárek,
Hele to ph jsi upravoval kyselinou???
Oni totiž mají na tech flaskach všude napsané ph perfect formulá a já jedu jidb v kokosu=ph 5,9
Na Vánoce jsem dostal z jednoho GS dárek za odběry něco od AN, nějaké cukry na chuť a větší nakvět, tak jsem to nalil do 2L vody a abych srazil ph na 5,9 tak jsem tam musel nalít asi tak 5-10 ml ty kyseliny,protože to neslo za nic srazit,tak jsem to vylil, to jsem tam nalít nemohl, myslíš si, že můžu lit jednou vodu s temi cukry třeba s ph 7,8 a pak třikrát vodu s jidb upravenou na 5,9???
Kdyby někdo věděl, za radu budu vděčný, je mi lito to vylit...
Jinak za kolo dojete toho tutana k+,pěkně sepsane, foto sušiny i gramáž taky luxusní
LinChi
Mam ph- z gs dam dva mililitry na 25 litru vody a ph mam dole .. ani canna ani jidb ani an mi nedrzi ph tak jak maj takze upravuji :) vzdycky upravuju at se deje co se deje :) canna sice drzi +/- ph a an taky ale ne na hodnotě ktere bych chtěl a tak stejne je lepsi si hodnotu doupravit k obrazu svemu :)

Podle me neni dobry michat an hnojky s jidb .. jestli chhces experimentovat tak prosim ale u me s radou nepochodis nikdy sem nemichal dve znacky... jedu ted vodu jen s korenovym stimulem az casem vymenim roztok nahodim jidb :)

Vzhledem k promoceni kostek sem snizil zalevku v nft na 15 min po rozsviceni a 15 minut v 6 vecer 4 hodiny pred zhasnutim :) at maji trochu vic sicha v mokrem mokru to neporoste :)
Anarchom
No já jsem spíše chtěl vědět,jestli nevis jak funguje to jejich pH perfect. ....protože na úpravu hnojiv mi stačí 4-6 kapek ph- a samotná voda s tím bud candy od AN potřebovala k dosažení ph 5,9 tak 100 násobek kyseliny, tak jsem to vylil,takový mazec tam nemůžu nalít, ale kašlu na to, dam to strejdovi na rajčata, jinak též jedu delší dobu jidb a spokojenost, až na to X, další kolo než to doberu budu lit tak 1/3 doporucene dávky, měj se,at se daří, sleduju
LinChi
mě se při stěhovaní to xko rozlilo . bylo špatně zavřené :) takže toto kolo pojedu bez xka... snad to bude v pohodě .. koukám že tady je plno lidí s tím spokojených :)
LinChi
zvlhčovačka je v boxu odedneška zvedáme humidity na nějakých 70-80% snad se klíčky rychleji rozrostou .. už at příjde rchní kryt na NFT :) at to mužu uzavřít... kořínky zatím rostou pod kostičkou tak na ně nesvítí ... ale svítí mi do te netkané textilie... :) snad to nebude problém ... ale tři dny to vydrží :)
LinChi
Stale mam jen woodoo juice :) myslite ze je mam zacit krmit nebo zatim nechat tak .. ? Vrchni dil na nft bude do konce tydne hotovy :)
LinChi
Tak muzu rict ze rostou :) konecne je videt ze se to pohlo :) mame tady 2x the palmar od trikoma seeds ... jelikoz mistni gshop nedorucil vrchni dil nft rozhodl jsem si tento kryt udelat sam ... karton potravinarska folie a lepici paska ... vse mam doma takze za 0 kc a deset minut prace :D

Plan je to parkrat zastrihnout a zaplnit box .. kombinace strihani a pulmesiclu se osvedcila a tak u ni zustanu :)ph okolo 5.3 ec ted nejakych 0.8 :) jedu jidb podle odhadu nejvic slozky a pak m pak b :) jedna kyticka mam rezave flicky ale to bude tim ze jsem je dlouho nechal bez papani jen s korenakem ... uz sem rozchodil i horsi kousky takze v pohode :)

Uz je to docela dlouho a tak odedneska poustim vzduchovani a cerpadlo ke korenum frci nonstop .. myslite si nekdo ze by bylo vhodnejsi nejak casovat ? Doted sem jel 15 min co dve hodiny :)

Prehled :
Ph 5.3
Ec 0.8
Teplota vody 19-20
Teplota vzduchu v boxu 22-24
LinChi
Všichni postujou jak na běžícím páse ale že by někdo poradil mě to nee...
Co se stalo že mi nikdo neporadí to mě nikdo nemá rád ? :D

potřebuju vědět jak dořešit to ec u takhle malých kytiček..

odstátá voda má ec0,2-0,3 a ph 7,5 co myslíte mám to ted všecko v cajku nebo deficity na druhé kytičce mužou být něčím jiným mě totiž nenapadá čím by to mohlo být.. :( když ta první je v pohodě.. !
crazyn
Není ph 5.3 málo ?
LinChi
citace:
Původní příspěvek od crazyn
Není ph 5.3 málo ?


ahoj .. Jidb uvádí ph 5,9 ... ale nemyslím si že by ph v rozmeží 5,2-5,9 mělo za následk problémy nebo myslíš že je to zrovinka tím ? poslední pěsty v nft sem vždycky držel na růst trochu níž a na květ trochu výš.. poslední kolo jsem je spáli vysokým Ec takže nevám jestli tohle rezivění lístků muže být zapříčiněno tím nízkým ph... navíc druhá kytička ze semínka nemá deficit ani trošičku ... :/
LinChi
Ph roste bez ne pomoci se dostalo na 5.6 ... vypada to ze jsem meril moc brzo nez se roztok poradne promichal :) ph+ pridavat nechci :) takze necham tady kyticky si lebedi jen mam na netkane textilii jakysi sajrajt tak se mrkněte co by to mohlo byt kamaradi
LinChi
Tak mame tady pravdepodobne problem... vypada to na plisen v netkane textilii :)
Zitra nabehnu pro peroxid akorat nevim jaky a kolik
crazyn
fujky :D
LinChi
Dik a nejaka rada ?

S timhle sem se v nft jeste nesetkal ... vlastne nikdy a vubec... muze to byt tim ze mi dva tydny do vrchniho dilu nft svitilo diky vyjebanemu growshopu tady co neumi dorucit neco v slubeny cas ..
crazyn
Promin , ale kolem NFT a problémy s vodou atd.. jsem šel velkým obloukem :(
LinChi
Chapu chapu ... internet rika peroxid vodiku vycistit nft aplikovat na plisen proplachnout a pak znova vodu s zivinami :)nejak to vymyslime :)
Madical-Strains
Ted nevim jesli v boxu pestujes houbicky nebo konopi? :D

Jedina rada je...
Ja bych kompletne ,nejlepe ihned, vsechno vyhazel , co jde vymenil (vodu) za nove a vycistil vse poradne savem ! A to vcetne celyho boxu, led-panelu, odtahu, vetraku , proste kompletne vsechno. Ty spory budou 100% uz absolutne vsude i v RW kostce. Zkus to opatrne rozbalit a dej to do nove kostky.
Kdyz to neudelas tak se plisen na 99% vrati v plny sile az se ti to bude nejmene hodit.

Nejde to jen castecne vydesinfikovat , spory diky vetraku a cirkulaci budou uz ted vsude , na to se spolehni. Po desinfekci to jeste vse umej saponatem a nech poradne vyschnout.

Tod muj nazor.
Drzim palce.
LinChi
přesně takovou radu jsem očekával .. děkuji za tip dnes sem vyčistil hydro peroxidem
zítra se vrhnu na savo a celkovou hygienu boxu ... jen ještě zvážím jak vyčistit Ttčko(odtah) no bude to prácička.... už jsem konečně dostal novou práci a zachvíli nastupuju .. takže boxík sfouknu hned zítra a budu doufat.. :)
Ajtaktak
To zvysujuce sa ph. Mne sa pri jidb a vzduchovacich kamenoch dvihalo neustale same od seba.
Jednalo sa o gulate vzduchovacie kamene. Mal som ich iba na premiesavanie roztoku. Akonahle som ich dal prec a vymenil za cerpadielko na premiesavanie roztoku je ph stabilne.
A ta plesen ma mrzi. Ine jak savo ti poradit neviem.
Madical-Strains
Ja sem desinfikoval savem odtah tak ze jsem Prima-klimu nekolikrat po sobe postrikal rozprasovacem i dovnitr ale jen lehonce , musis pak nechat vyschnout.
Zvolil bych hodne silnou koncetraci Sava, az Savo uplne zaschne tak je treba ho urcite smyt saponatem a ten saponat zase uplne nakonec cistou vodou, pokazde nechat uplne vyschnout kvuli tem sporum.

Jesli si muzes nekde pujcit UVC lampu, tak bych to tim urcite pojistil .
Jesli ji nesezenes vydesinfikuj to radsi tim savem 2x.
Doufam ze to dobre dopadne a uz se nevrati.
LinChi
80ml peroxid vodiku 3% smichano s 8 litry vody ... tlakovym rozprasovacem jsem ostrikal vely dil nft s korinkama grodan kosticky ( trosku se rozpadaji :D ) a nechal sem tech 8 litru vody s peroxidem pres noc kolovat v hydru dnes doleju nejakou tu bodu a pripravim roztok s hnojivem kytky zatim vypadaj ze to dají na pohodu dneska preventivne umyju cely box :)
LinChi
Prilil sem 8 litru vody domichal hnoje na ec 0.9 ph 6.0 lip to trefit neslo :D a dam tomu par dni na zotaveni :) cerpadlo je priskrcene takze to fakt jen lehce zavlazuje horni dil ... korinky jsou krasne bile ciste a rostou den co den pozoruju jak doslova roztahuji chapadylka po celem vrchnim dile nft :) teplota roztoku 17 zitra pocitam okolo 20 a tam teplota zastavi :)
Pítr90
Ahoj, ten slabý peroxid můžeš použít na postřik čistý. Vyzkoušeno, kytkám to neuškodí 😉
LinChi
Tvrda a nekompromisni škola pana linchiho !!!

Roztok 20stupnu
Ph 5.9
Ec 0.9

Problemy nevidim :) korinky lebedi a ja jim dam ted tyden pohodu :)
alfonzito
no snad sa ti podari sa toho bordelu zbavit. Len neviem ci bolo vhodne teraz strihat ked maju rastlinky stresove obdobie
LinChi
Kvetinky stress nemaju si myslim prave ze sem podchytil problem hned na zacatku tak cajk kytky to myslim nijak neovlivnilo :) rostou den co den a to co bylo v nadrzi uz neni .. prislo mi neefektivni vodu jim cpat porad dokola takze zase 15 minut tece voda jedou za dve hodiny :)
alfonzito
ak ich to nijak neovplyvnilo tak potom super. Hlavne to sleduj aby sa tam ten bordel neobjavil znovu
LinChi
Kvetinky stress nemaju si myslim prave ze sem podchytil problem hned na zacatku tak cajk kytky to myslim nijak neovlivnilo :) rostou den co den a to co bylo v nadrzi uz neni .. prislo mi neefektivni vodu jim cpat porad dokola takze zase 15 minut tece voda jedou za dve hodiny :)
Madical-Strains
Linchi a proc vlastne jedes jen dve kyti na takovej box ?
Je to experiment jak s dvouma kytkama udelat ranec?
:)
LinChi
Presne tak sice to bude na delsi dobu vegetace ale chtel bych zaplnit box jen dvema holkama protoze proste vim ze to jde .. kazdy muze narvst 6-8 ks sva tydny veg . A prepnout ... ale me bavi ty kytky trenovat tyranizovat strihat ohybat a tak sem si rekl ze jedna kytka bude na plochu 60x60 akorat :) navic takhle je to lepe zvladnutelne v hydru nez 6 ruznych seminek :) uz ted pozoruju rozdily mezi kytkami :) uz se tesim az si zrobim matkarnicku :) a udelam svou prvni selekci a matku pocitam ze do pul az trictvrte roka to zacne :)
kanapee
tak to se těším taky, to budou poklady !! :D
jinak toto nový kolo zatím tiše sleduji a přeju solidní trénink, bez dalších útrap ( jako např. ty houby :baseball: ) buďtě zdráv pane LinChi :punk
LinChi
Nejak se to nedari :D ... spalene od vysokeho ec .. takze snizuji jak to jde :D
LinChi
Prvni 4 kolinka nasazeny :D tvrda skola pana linchiho

Ph5.9 krasne drzi konecne
Ec 0.9 taky v pohode uz ..

Musim uznat je lepsi mit v hydru minimalne 30litru vody jinak to hapruje s ph ec a dost zle se s tim pracuje d:) cim vic vody tim vetsi styl :) a pohodka :) uz ti roste davame trening at zaplnime box ceka me jeste dost casu :)
Voda u korinku se drzi okolo 22 coz je celkem dost si myslim zvednul jsem panel trochu vys protoze kdyz byl niz voda sla nad 22 a to rozhodne nechcuu :)
LinChi
Vodu poustime stale 15 minut 4x denne 6 rano 12 odpo 6 vecer a pulnoc ... zaznamenavam obrovsky narust kyticek i korenu bordely a stance jsou fuc :) konecne muzu zacit porande growit :)
LinChi
33 dní od vyklíčení semínka.... myslím že dělám něco špatně protože kytičky jsou stáe maličké ... ano poslední dva týdny se začalo dařit všechny hodnoty jsem dotáhl na požadované a zde je poznatek .... začatky byly přelité s vysokým EC první brzda tak týden,,,
druhý problém byl nějaký sranec zmrdská v kořenové vaně.. Pozn. Nesvítit do mokré netkané textilie ( nezačínat kolo dokud nejsou všechny komponenty a nespolehat že je gs dodá včas... ) 2 týdny světla kolem kořenů tzn.. asi se jim taky nechtělo růst žejo...

další problém je že byly pořád přelitý .. protože ted je zalévám 15minut v 07:00 hodin pak kolem 13:00 pak kolem 19:00 a pak někde kolem 00:00-01:00 a teprve tady v této formě mi to příjde uplně akorát... :) od doby co takhle jedu tak poznávám že kořínky začaly roztahoovat po plátu .. taky podle mě přidalo čištění hydroxidem ... jedna holka je taková pomalejší ale to už nebude mojí vinou ... a druhá si jede podle mě dost slušně ... světlo mám nad holkama okolo 50cm sekají krásně patro na patro vůbec se netahají tak jak je v umyslu... pěkně je větvím pomocí kolínek a poprvé sem je zastřihl asi taky dost brzo takže se šokem taky dýl vzpamatovávaly... zatím je tedy necham růst a budu je mučit jen kolínky... cílem bude vyplnit plochu celeho boxu a nepřekročit přitom 30 cm výšku poté přepnu ... čeká mě ještě dost práce :D

Poslewdní problém vidím na bezkrytém přítahu .. na pachovém filtru vyměňuju prachový filtr co 14 dní protože je plný prachu .. mam dva takže je točím .. jeden vyklepu a vyperu a druhý zatím nasadím :) pořád sháním správný materiál :)

ph5,9 (-/+0,2)
ec 0,9 (+/-0,1)
teplota vody v nadrži (20-22) (když jsem přistihl 23 zvedl jsem panel o 10cm a zvýšil odtah na stupeň 2)
vzduch má krásných 24-26

tak hurá do toho konečně je vidět že jsem to dal dokupy... už jsem z toho byl na prášky jak je ten začátek zdlouhavý a problemový this round !

foto jedna : kořínky ( světlé flíčky jsou bublinky vzduchu nikoli plíseň )
photo zwei : vitálnější holka
foto tři : pomalejší holka
Last obr. : jedna fialová celek ..

Samulele
Zdar, hlavne si ich v prisp.c. 36 obral o veškerú listovú plochu..no ako by som ti to..

údajne sa zle naješ polámaníma rukama ked máš vybité zuby :D

proste tá tvoja škola je fajn ale zbytočne to netýraj
fikus37
Dvě kytky, to budeš mít dost dlouho na růstu (asi budeš vyplňovat prostor)
misanthropetino
citace:
Původní příspěvek od LinChi
33 dní od vyklíčení semínka.... myslím že dělám něco špatně protože kytičky jsou stáe maličké .


Hadaj preco...

citace:
Původní příspěvek od LinChi
Tvrda a nekompromisni škola pana linchiho !!!


Co ta viedlo k tomu ich takto zubozit? Vies na co sluzia listy?

citace:
Původní příspěvek od Samulele
Zdar, hlavne si ich v prisp.c. 36 obral o veškerú listovú plochu..no ako by som ti to..

údajne sa zle naješ polámaníma rukama ked máš vybité zuby :D

proste tá tvoja škola je fajn ale zbytočne to netýraj


Presne ako hovoris, len ta skola v tomto stadiu rozhodne nebola na mieste.
LinChi
ahoj -.- ano ja vím... :D tvrdá škola byla až moc tvrdá :D
vedlo mě k tomu to že listy byli dosti zničené od vysokého ec.. :)
ted už jsou fit a ve formě .. školu pojedu o něco méně přísnější :D
bylo moc brzy je oholit.. :D no hold sem si to musel zkusit zase jinak :D

do tří týdnů to přepnu to bude prostor tak akorát zaplněný :)
Samulele
No ono celkovo je kotraproduktívne šklbať listy, je to proste solárny panel-nerobí sa to ani na kvete ale tu sa stále polemizuje.. ked chceš dobré vetvenie tak ohýbaj, ked nejaký lopúch extra zavadzia tak ho jednoducho ohni pod vetvičku :)

btw..list zničený od hnojek..až by to bolo tak zlé kitiz ho normálne dokáže vycucnúť do poslednej živiny a proste ho potom zahodí.
skerCORE
no kamarade to te ceka este asi par mesicu rustu jak divam...poradne strihaj te patra..nejlip FIM a hlavne uz im neustrihni ani listek...a ohybaj a ohybaj..ja by som ti poradil aj kupit niake pletivo..a ztoho udelat siet..pozri jak to ma bohem..zo silonu vypletene ( homemade) tak sa ti podari najlepsie vyplnit priestor a optimalizovat vysku rastlin..:) drzim palce pan Linchinatorr
alfonzito
Pár mesiacov rastu? To nemôžeš myslieť vážne... V hydre to tam musí mať za mesiac na raste vyplnené až až. Išiel som jednu rastlinu na priestor 60x60 v kokose a úplne na pohodu. A nie nemal som to niekoľko mesiacov na raste.
LinChi
no podle mě tak 2-3 týdny na růstu ještě budeme trápit... :) skerCORE sít mam připravenou od seecret jardin 120*120 přehnutou na půl aby šla do boxu 120*60 :D
oka mám 5x5 cm což si myslím je optimus prime :)

holky rostou pěkně zelené kořenů v horním dílu nft přibývá a přibývá ..

EC 0,9-1,1 (voda z kohoutku ec 0,3-0,4)
Ph 5,9-6,1
teploty den 24-26 noc 19-22
vlhkost 65% když nestíhám doplnit vodu tak nějakých 35-40%

bojuju s vysokou prašností a často vysávám nebo peru prachový filtr na pacháči
naštěstí jsem už instaloval do boxu na přítah vysavačové filtry tak by to mělo být už lepší :)

příští týden plánuju nasadit síť :)
zatím nejde moc cpát kolínka patra jsou hodně rychle za sebou vůbec se netáhne do výšky :D uvidíme co vymyslíme přidám foto !
Madical-Strains
Nezapomen obcas vycistit od prachu i ty filtry u vetracku na led-panelu aby se to to casem neprehralo . :)
LinChi
u led panelu Vero to dělám pravidelně po každém pěstu a ty filtry čistím i 2-3x během květu ..
u toho čínašmejdu to neřeším... ale až tam dam do boxu SpiderVero29 242W čipy 6th gen. tak ho vyčistím :D
alfonzito
By ma inak zaujímalo prečo nejdes Vero od začiatku? Podľa mňa je aj na rast lepšie ako tá Čína
LinChi
Setrim si cipy na veru :) navic rust pod touhle cinou jede slusne a kvet uz tak moc nejde :)
Tohle svetlo dam casem i do matkarny navic to ma o neco mensi spotrebu nez vero... kdyz uz ho mam doma tak proc nepouzivat :) dal sem za nej 8500 kc -.- u ceskeho prodejce :(
alfonzito
Šetriť čipy je podľa mňa zbytočné ale tak ok no. Spotrebu som si neuvedomil, myslel som si že vero máš regulovatelne
LinChi
Je to dlouhodoby konicek ... casem udelam dalsi upgrady .. zatim jsem spokojeny s tim jak to mam ted :)
LinChi
Dnes probehla vymena svetel z mars hydro II 480 na Spider Vero 29 uz me to nebavi drzet na rustu od priste jedine z rezu takze dva tydny a prepnu na kvet nebudu je mucit prostor zaplnim si myslim tak akorat :D

takže si udělám vždy semínko v hlíně.. stačí malý květník.. odpěstuju jedno nebo dvě semínka.. vyberu to co si velo líp v růstu .. a i když nebudu vědět jak kvvete.. celou kytičku nakrajím na klony zakořením a rozhodím do hydra.. 2 týdny a přepínam.. :D protože jak to trvá mě fakt nebaví :D

naštěstí jsem trpělivý člověk :D :frog:

kořínky vypadají skvěle ! žádne blafy tam nejsou ..
Voda stale zalívá 15 minut jednou za 6 hodin .. :)
ph krasně drží 5,9-6,1
ec 0,9-1,1
teplota vody taky drží pod 22 ( uvidíme dnes jak se to zachová s novým panelem ..

Panel je přesně 60 cm od pěstebního plátu a osvítí tak akorát celou plochu :)
snad bude poznat rozdíl kytiček jak ted porostou :D
LinChi
Rozebral jsem mars hydro a neni cemu se divit :D čína jak víno :D
skerCORE
alfonzito to nebolo myslene doslovne len ze to potrva trosku dlhsie vzhladom nato ze zaciatok nebol moc podla predstav..ale vidim ze kytky sa vschopili a o par tyzdnov to zas bude trhat linchimu dvere na skrini..at to roste el majstro :)
LinChi
Dakujem pekne kamarat .. az dorazim do mesta smogu mozeme se sejit a umotat metrovy :)
LinChi
Dnes vyměněn roztok

40 Litrů odstáté vody Ph 7,0 Ec 0,3
JIDB sem přidal :
A 50ml
M 40ml
B 20ml

Ph- Vitalink Essentials 81% kyselina Fosforečná 4ml

Výsledek je roztok :
EC 1,2
PH 5,7
( během dne se myslím ještě dovyrovná na ph 5,9 což je nadhera ! )

Kořínky krásně bíle už po cele ploše NFT .. kytičky viditelně rostou.. chtěl bych docílit delších rozestupů mezi patry květiny proto jsem zvednul světlo na nějakých 90cm uvidíme jestli to bude mít vliv nebo ne ... byl bych rád kdyby napsal někdo jestli to tak funguje :)
alfonzito
Neviem ako v NFT ale ze ti tam koluje voda raz za 6 hodin mi pride malo. Ja ked som na raste zaplavoval raz za 4 hodiny tak im to bolo malo... Na listoch je to krasne vidiet ked maju dostatok vlahy tak su uplne vystrete nahore
LinChi
už jsem to zapl na pořád :) chtěl jsem jen roztahat kořínky.. :) ted jak je vana zaplněná tak voda teče nonstop :)
alfonzito
Tak je dobre. Podľa mňa ti to aj preto rástlo celkom pomaly. Teraz sa určite rozbehnú jak sa patrí
LinChi
Takto vypadají po výměně roztoku .. :)
jsou porosené cannacure takže listy jsou dolů spíš kvuli tomu :)
ale uvidíme zítra by mohly vypadat k světu

dnes taky proběhla kalibrace ph metru... po roce používaní ukazoval o 0,4 více než skutečná hodnota :) Ph roztoku sem mělřil samozřejmě po kalibraci : )

dnes se taky podařilo nainstalovat podpůrnou sít .. vše připraveno už jen měnit vodu a periodu svícení a přidat watty :D
LinChi
Vzhledem k tomu ze brzy pribyde mateřská skříň přepiman odedneska na květ ... vzhledem k vysokym teplotam tady ve střešní části bytu budu muset nejak chladit vodu a to behem sviceni v noci :) svetlo 70cm nad kytkama teplota vzduchu 28-29 voda 21-24 myslim ze nad 22 uz to hydro asi nebude moc dobrý ... nejaky chlazeni do zasuvky neexsistuje ?
L1st3r
Chlazení existuje, mám dojem, ze primárně je to určeny na akvária a stoji to ranec, jeden z důvodu, proč jsem nechal hydra.
https://m.heureka.cz/chladici-jednotky/hailea-hc-150a/
LinChi
Jo nasel sem od 9 tisic vejs ... masakr no ja pojedu hydra prez zimni obdobi a hlinu v letnich mesicich :D
LinChi
1 den 12/12 :)
LinChi
Odedneška dávám do hydra kvuli nižžší teplotě zmraženou pet láhev s vodou 2Litry...
Vyresetoval teploměr max a min a budu sledovat kolik přes noc udrží teplotu vody.. ráno v 8 zhasínáme tak to zjistím :)
3tí den 12/12 Kytky neuvěřitelně rozjeli stretch .. věřím že k sti zaplním krásně :)
světlo držím 65cm nad vrcholky.. :) k síti musí kytky nabýt dvojnásobku své výšky což je většinou takový průměr :) takže by to mělo být okay... :)
až dám fotku po týdnu uvidíte ten rozdíl jak povyskočily.. sám se na to těším :D v téhle fázi hodně chodím kolem a zkouším aplikovat kolínka.. bohužel kytka dělá rychle patra an sboě takže je to celkem boj ! ale nějaké to kolínko nahodím vždy.. !
levá kytka valí víc a rychleji ne že by mi to vadílo :D ale bylo by dobrý zase rozjet řezy a mít to pěkně stejně ! ideální asi bude dát tam 4 :)
LinChi
Jedna petka to asi dlouho nezvládla...
Dnes ráno v boxu 29 Voda 25 (dnes večer zkusím 2 láhve pokdu ani to neprojde budu se muset postavit na hlavu a modlit se at odjedu kolo :D
odtah z boxu se rychle dusí měním prachový filtr co pár dní .. točím dva ( jeden peru druhý je na pacháči )

zvažuji silnější odtah z boxu by taky pomohl myslím že to TTčko má velké problemy už s tím jak je staré :D
LinChi
první týden květu za námi :)
holky se zdají fit jako blázen .. :) kořenový systém krásně bílý bez deficitů :) listy jen pidi přehnojené když hodně vypijou stoupne EC ... tento týden ještě běželi na růstový roztok ... zítra 8mý den připravím roztok s větším poměrem obsahu složky na květ ale ještě né uplně na květ ale tak půl na půl protože přeci jen ještě dorůstají :)
ec držím 1,2 ale když klesá hladina stoupá ec někde k 1,5 což už je dost ...

holky krásně vyplňují prostor ... kdyby byly lépe tozmístěné bylo by to perfektní :)
už se těším až pojedu z řezu to bude parádička... vyplnám prostor rychle stejně rovnoměrně a efektivně.. :D takhle ze semen v hydru je to boj na hodně kol.. :D to chce výdrž :D

teplota roztoku se dá udržet přes noc s dvěma bandaskama zmreženýma na kámen v mrazáku 12h ve vodě 12 h

každé ráno vytáhnout a každý večer zase naložit do vody.. je to boj ale co bych pro ně neudělal.. :) uvažuju nad tím chlazením za 9000k na příští rok .. přeci jen mě to hydro dostává a baví i kdyžý hlína je hlína.. ale ta bude v matkárně :)

myslím že za další týden až dva to zastaví růst a začne kvést takže k síti by měly bezpečně dotáhnout... doufám že se to povede ...

vzhledem k vysokám teplotám držím světlo striktně 65 cm až 70cm nad vrcholky kytiček... chtěl bych dát níž ale bohužel nemohu ... :( telotu vody udržím sotva na22*C

Sem tam přidám nějký to kolínko abych kytku nastměřoval ale moc si to nemůžu dovolit :)
LinChi
9 dní 12/12
LinChi
https://www.youtube.com/watch?v=iWRM8p8vAlk

a co vy posloucháte zahradníci ?
Darkhater
Ahoj,
roste ti to moc pěkně.

Rest je super, ale to nový album mi vůbec nesedí. Nejlepší jsou všechny klasiky s Fattem, protože ty dva se pro sebe snad narodili :)
Taky teď poslední dobou ujíždim na Mobb deep.

A teď aktuálně: https://www.youtube.com/watch?v=JNYOVEXJBBM
Madical-Strains
https://www.youtube.com/watch?v=vq17ywjCmNc

:D
LinChi
citace:
Původní příspěvek od Darkhater
Ahoj,
roste ti to moc pěkně.

Rest je super, ale to nový album mi vůbec nesedí. Nejlepší jsou všechny klasiky s Fattem, protože ty dva se pro sebe snad narodili :)
Taky teď poslední dobou ujíždim na Mobb deep.

A teď aktuálně: https://www.youtube.com/watch?v=JNYOVEXJBBM


kámo to je jiná klassa :D

jinak tohle album od resta je právě uplně stropové .-. ! maximum nejlepší hosté nejlepší textys... fakt je to dobré a moc ! samozřejmě klasika od něj je stará a dobrá i tak ale !
Darkhater
Madical: Délka videa 4:20, náhoda? :D

LinChi: Já doufám, že si k tomu cestu nějak najdu, ale na první dojem mě to moc neuchvátilo. Jinak Resta ale zbožňuju, abych tu nebyl jako jeho hater :D
LinChi
najdeš si cestu věřím ti ! je to pecka album ! :)
LinChi
11 dní 12/12 a kytička pomalu přerůstá síťku ! hurá
LinChi
:) jestee ta druha k siti a budem zavodou skoda ze jsou to dve ruzny phena je to citit :)
Zedy
Ta sit mi tam od zacatku prijde dost zbytecna, kytku mas pekne kompaktni, narostlou vyskou do roviny a taky uz ti moc neporoste. Klidne ji dej pryc...
LinChi
jedna holka už je nad sítí takže budu ohýbat... a tu druhou nechám sít v klídu dorůst .. myslím že ta sít pomuže tu větší silnější kytku udržet ve stejné vyšce jako bude ta menší slabší :) sít tam ničemu neuškodí ... myslím že mužu nechat.. :) každopádně dík za tip.. mít to v hlíně tak ji dám pryč.. ale takhle v tom hydru tomu tolik nevěřím :D
LinChi
19 dní 12/12

myslím že prostor je zaplněný parádně :)

podařilo se mi zlomit větvičku tak jsem jí chytil lepící páskou .. snad to přežije byla by to škoda krásné paličky :)
LinChi
A mam mrňouska i na balkoně zatím v 6.5 litrovem květináči :) cca 2-3 týdny od vhození semínka do hlíny bez klíčení :)
fikus37
Pěkně se ti to vyplnilo. Na dvě kytky paráda.
LinChi
Diky diky :) snažil sem se a vydařilo se to jakž takž :)

Příšte víc kousků a nejlip klony :) musim si uz postavit matkarničku :)
LinChi
Ahoj fešáci zatim to dokončilo růst kompletně zastaven :)

Diky kluci za k+ mit ty holky stejné z řezu tak ten prsotor zaplnim dvěma holkama ale zbytečně to trvá .... voda už nejde přes 23 stupňů a i tak bych raději kdyby tam bylo maximalně 20 ... hydro je idealni na podzim zimu a jaro Ale ne když mam na parapetě za oknem 44 a to je zacatek května :D
Svitim v noci :)


25 dní 12/12 a květy slabé ale snad se to nafoukne

Smrádek už je to celkem krásný takový sem doouho necítil :)

Kříženec ak47 x power plant

Tak sem zvědavý jak to dopadne dneska měním vodu jedu podle plánku s hnojivama nic neexperimentumu dneska najedu i xko snad to teochu nafoukne :)

Kytky maji na vysku 70-90cm
LinChi
Tak je to přesně měsíc od přepnutí na 12/12

Příjde mi že mam dva modely v boxu :D

Ak47xPowerPlant je to sladce voňavé ale že by to nějak smrdělo extra se říct nedá

Levá půlka má potenciál udělat fakt krásné palice ale příjde mi zme na 30 dni květu jsou nějaké ppožděné ... snad se ještě ukážou :) špičky klasicky spálené od vysokého ec když vypijou moc vody a hladina klesne na pár litrů :) ... nemají s tím problem za 5 dní od naplnení nft 40 litry vody :D
LinChi
A na balkoně to taky hezky roste :D
LinChi
HEEEEY GROWERS... dva dny stsrej TRACK !!! ty voleeee to zas hraje !
''
https://www.youtube.com/watch?v=B8K0Y44Ui44
LinChi
Tak jsme na půlce květu :) a teď mi někdo zkušenější poraď prosím
Čím to je že mám takovéhle palice hostnou spíš odspodu jakoby ty pod světlem měly problém s tím že světla moc :) a vůbec nepříjdou mi v pohodě :(
fikus37
Zdar,uvidíš sám jak ti to pojede.Máš pěkně dlouhé salámy.Pokud jsi teprve v půlce květu,tak by měli začít kynout.
Světla i kdyby bylo hodně ,tak to kytkám nevadí.Odkloní list,nebo se začnou kraje listy rolovat dovnitř.
Ty fotky si uprav na šířku.
LinChi
listy nijak nerolujou neodklání nic... jen prostě ty špičky nějak nejdou :D vedlejší model co se tak nevytáhl už nahodil salámy dobré !
HVR
citace:
Původní příspěvek od LinChi
Tak jsme na půlce květu :) a teď mi někdo zkušenější poraď prosím
Čím to je že mám takovéhle palice hostnou spíš odspodu jakoby ty pod světlem měly problém s tím že světla moc :) a vůbec nepříjdou mi v pohodě :(


Ahoj,
to vypada na presvetleni urcite...pri urciite hodnote PPFD se fotozinteza skoro az zastavi a rust brutalne zpomali...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma