Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
600 W, kokos, biobizz, první grow - Klikni zde pro originální téma
Marianne
Zdravím,
začala jsem svůj první grow. Jela jsem ze semínek, protože mi šlo hlavně o genetiky a jejich léčebné účinky pro pacienta s rakovinou. Vím, že je to na začátek těžší, ale nebyla jiná možnost.
3× Orange Hill special
3× Critical Kush
3× Ayahusca Purple
Květináče jsou 11 l, naklíčeno v kokosových jiffech.
Substrát Canna Coco Professional, drenáž keramzit 3-4 cm
HomeBox Ambient 1,2×1,2×2, stínidlo Wing Avenger, výbojka Lumatek 600 W MH (pak sodík), odtah tří stupňový 300 m3-600m3-840m3, pasivní přítah
Hnojiva Biobizz - RootJuice, BioGrow, ActiVera, BioHeaven, Alg-a-mic, Fish Mix, BioBloom, Top Max -koukám na doporučení a měřím si ec
Teplota v boxu max. 28°, většinou kolem 25°. V noci kolem 20°, max 23°. Vlhkost mezi 50-60%. Dva ofukové ventilátory.
Zálivka ph 5,8, ec dle stáří.
j0hNy:h0ll4nD
Ahoj, at se ti dari !

co se tyce pH, ja osobne se ridim dle tab. Zalil jsem kytky s pH 6.5 a to se jim libi.. Omylem sem je jednou zalil diky pokazenymu ph metru neco kolem 5.2-5.5 a kytky to hezky schytaly, jsou tam videt na starych listech vady spusobene deficitem (nejspis vseho :D )

At se vyjadri nekdo, kdo vali hlinu dlouho.. ja se necitim byt v tomhle kompetentni :)

V hline jedu taky poprve a musim uznat, ze NFT je o mooooooc jednodussi..
Pítr90
Zdary, Biobizz v kombinaci s kokosem mě zajímá. Budu sledovat 😉
odo
Pripájam sa aj ja. Tie modely máš z akej seedbanky? Ako to plánuješ použiť na liečbu po finále?
Marianne
Ještě jednou vás zdravím. Orange - Dutch Passion, Critical a Ayahuasca - Barney's seeds
Jde spíše o paliativní péči o pacienta v posledním stádiu rakoviny ledviny, metastazující do plic a kostí.
Takže vaporizováním a ve formě fenixových slz se snažíme zmírnit obtíže jako je nechutenství, nespavost, bolesti atd.
Marianne
Přidávám fotky ze 3. dne od zasazení do boxu.
Marianne
10. den
Marianne
15. den, zkusila jsem to zastřihnout metodou FIM, což teda nakonec úspěšně nedopadlo...střihla jsem asi moc vysoko
Marianne
20. den, ještě před odstraněním "fimnutých" topů
Marianne
20. den, po odstranění topů...tedy zastřiženo normálně
Marianne
Jinak mě trápí odtok, ph a ec odtoku ukazuje vysoké hodnoty.
Když jsem udělala výluh substrátu v destilce, tak ec bylo v pohodě 1,0. Ale Ph 6,5-6,7, zpětně jsem ale zjistila, že ph té destilky bylo 9,3. Tak nevím co si o tom myslet.
Dnes mám v plánu udělat první proplach. Budu ráda za jakékoliv rady a tipy. Moc díky
Marianne
Když jsem to teď přepočítávala, tak mám chybu ve dnech. První fotka musí být tak z jejich týdne. Už budu vkládat správné stáří, omlouvám se.
Pítr90
Ahoj, zkusím rozpoutat debatu. Předem říkám, že jsem pouze teoretik, sám ec neřeším, jedu substrát, atd. Takže: jako první mi přišlo divné to pH kokosu, ti jsi ho před pestem nepufrovala na správné pH??? Jinak mi nepřijde tak důležité pH odtoku, jako vstupu. Jinak to že rostou pomalu může být těmi zásahy- stříháním. Ale ať se raději vyjádří zkušenější
Marianne
Substrát jsem před sázením provlhčila upravenou vodou. Všude jsem četla, jak má kokos dobré ph, plus že ty prospěšné houby, to taky upravují správně. Takže jsem pak jen zalévala upravenou vodou, kterou vždy měřím. Měřáky jsou nové, nakalibrované. Soudím, že měří správně, protože voda z kohoutku má stabilní hodnoty od začátku.
Jinak kytky vypadají v pohodě. Ayahusca má teď trochu načervenalé řapíky vrchních velkých listů, ale to je možná odrůdou.
Anarchom
ahoj,taky tedka jedu cocos po xx kolech v hline,akorat jsem koupil ugro cocos lisovanej,ale to nemeni nic na tom,ze ph drzi vyborne,leju 5,8 a spodem tece 5,8,ec neresim ikdyz mi hazi vysoke hodnoty,okolo 3 i vice,kytky mi po presazeni z malickych kvetinacku (9x9x10cm) prokorenily velke kvetniky 11 litru behem 3-4 dnu skrz naskrz,podle listu jsem dle tabulky JIDB daval ec okolo 1,5 s kohoutkovou vodou 0,15-0,2 , s tim jak rostou a rychle leti nahoru se mi zdaly svetle,po tech 4 dnech davam 1,75 ec a nic nenasvedcuje tomu,ze by to bylo moc,listy jsou pekne,vsechny kytky krasne srovnane,zastrizene normalnim zastipem......dale co je jine nez u hliny je to,ze hlina se prihnojuje,zatimco cocos je bez zivin a hnojim porad,v kazdem zalevani..... zalivam rucne,tak aby cocos neprosychal,vzdusny je dost a podle casu a prilezitosti zalevam diky tlakovaciho postrikovace 3-4x denne primerenym mnozstvim zalivky,aby nemely kvetniky 25kg naskle vodou,u cocosu je dulezite mit velke mnostvi drenaznich der,aby to mohlo odtekat...........kytky mam doma 14 dni dneska presne, od te doby,co jsem je prevzal od matkare a jsou delicko,radost pohledet......do 5ti dni je prepnu na 12/12 a snad mi usmev zustane na tvari i po dalsich 60ti dnech......kazdopadne to takhle delam poprve a je to jen muj zpusob pesteni,po precteni x vlaken zkusenejsich, jinak nekdo ti tady nahore psal ph 6,5 to je tak mozna pro hlinu, na jinem webu jsem cetl,ze u cocosu davaji i ph 5,2-5,5 a ze tehdy to je ideal....ja se drzim vyrobce hnojiv JIDB kdy udava 5,9.....
a ph na vytoku si zmer tak,ze kvetinac prolejes vodou upravenou a nahnojenou a zmer vytok.....ec i ph a pak to tady napis......at to roste a at se ti dari
Marianne
Já taky hnojím defacto s každou zálivkou, zalívám tak, aby trochu vyteklo, pak nechám "vyschnout" do stavu mírně vlhké a zalívám znovu. Ec odstáté vody mám 0,24, ph 8,5. Začínala jsem hnojit první zálivkou 0,4 ec, pak 0,6, 0,8 a naposledy 1,15. Koukám na barvu listů, nehnojím když jsou sytě zelené. Ph zálivky mám vždy 5,8.
Napadlo mě jestli mi nemůže dělat neplechu biobizz s ph minus dry.
Výtok jsem psala, ec vycházelo nesmyslné kolem 2, ph bylo 6,5-6,8, jak u jaké kytky. Udělala jsem proto test ph a ec substrátu, tak jak doporučuje Canna. Destilovaná voda + kokos v poměru 1,5:1, nechat dvě hodiny vyluhovat, přecedit, změřit. To mi vyšlo ec v pohodě 1,0. Ale ph stejné jako odtoku.
Marianne
Každopádně to dnes proleju dokud nepoteče, to co má. Zatím kytkám vůbec nic není, vypadají zdravě, najezeně. Ale nerada bych, aby se něco po...
Bitir
Cus, jedu kokos , biobizz grow, bloom a topmax , ph stale 6.5. Biobizz je organika, nelze upravovat kyselinou dusicnou, nebo fosforecnou , pouze kyselinou citronovou . Ph nahoru se upravuje korenakem od canny, jedlou sodou, drevenym popelem.
Kyselinama si zabijes mikroorganismy a nebude to tak jak to ma byt, ph pod 6 je spatne ,kytka to proste neprijma, jedes sice hydro medium ,ale s tim i organiku ktera pozaduje vyssi ph . Lidi to mate ,musis prispusobit pestovani podle hnojiv, nikoliv podle media.
Ec u biobizz vubec nemer a neres ,jento zavadejici , rid se stavem kytek, ibecne vzato tmavy listy ,moc dusiku, svetly listy malo, pokrouceny ,nebo spaleny rapiky ,prehnojeni , fialovy nebo cerveny stonky znaci nekdy moc velky ph a nekdy malo fosforu .
Prikladam foto pro predstavu ,jedu to tak popve podle mnohem zkusenejsich lidi a jedinej rozdil oproti substratu je ze to lip roste .
Anarchom
biobizz jsem jel taky asi dve kola,jen je tam uz vice slozek a doplnku,tedka mam biomineral jen trislozkove a spokojenost,pokud chces snizit ph substratu,vytoku tak postupne snizuj ph zalivky s tim,jak bude klesat ph vytoku.....postupne proto,aby jsi kytky nestresovala,zasolene by jsi to asi mit nemela,ale proplach muzes zkusit.....zkus si tady najit navod bárta nebo kvakose,to jsou asi nejlepsi vlakna co se celkove cocosu a vubec pesteni tyce.....jinak jeste pises,ze mas cerveny rapiky listu,muze to byt modelem,ale spise nedohnojene......nejaky nedostatek,muze byt prave i tim spatnym ph.....mas tri ruzny modely a kazdy ma urcite jinaci vlastnosti,od hnojeni az po dobu kveteni.....
Bitir
Vubec nehledej navod barta, ten jel mineralni hnojky, najdi si v idnoor pestovani navod od metracka nazev je organika v kokosu. Pak pochopis o co jde.
Anarchom
pokud vypadaji zdrave,mozna bych se tom ani tak moc nevrtal,snad od zalozeni G se tady pise,ze mene je nekdy vice......kazdopadne ti drzim palce, budu te dale v tvem usilovnem snazeni sledovat
Bitir
Sice smazal hned prvni prispevek, nevim duvod ,ale.dozvas se tam dost.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=78443

Dalsi, asi se uz vysral na grower a neprispiva, skoda ,ale dalsi.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=78255

A dalsi tu neco o ph.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=79119

Edit, u biobizz se tezko prehnojuje, tudis je pro me vyhodou jet vice odrud najednou kdyz nemusim merit ec a bat se zasoleni , co vidis na fotce je diesel 4 phena, kushy haze 4 phena, lbk. A z regularu gg4x cocoa kush, old time moonshine x grepfruit blueberry a posledni je f13.
Urcite bych ph nechal tak jak ho mas a urcite vyradil kyselinu a pouzil citronku.
Nektery odrudy sou nachylny na prehnojeni, na to trochu bacha , jedinej problem co sem mel ,byl s cal mag . Ted sem koupil monoziviny od canny a preventivne jim to davam kazdej tyden v male koncemtraci uz jen kvuli tomu ze kokos na sebe vaze cal mag.
Marianne
Bitir:
Díky, to jsou přesně informace, který jsem potřebovala. Pořád jsem to nikde nemohla najít. Už mám ozkoušený, že hnojiva si bez kyseliny zvládnou z tý 8,5 udělat ph krásnejch 6,2. Na kyselinu tedy kašlu. Mám to vůbec prolívat nebo jen pořádně zalít vodou s hnojivy bez kyseliny, aby proteklo těch 20-30%?
Dá se té kyseliny v substrátu vůbec postupně zbavit nebo už jí tam budu mít pořád?
Marianne
Moc vám všem děkuju, kluci. Nastuduju to. Chybama se člověk učí, tak aspoň nasbírám zkušenosti. Chci to jet bio právě kvůli účelům, na které to je.
Anarchom
az budu mit cas,mrknu na to taky,je to zajimavy tema,ikdyz nejedu uz bio.....ale jednou vzpominam jsem komunikoval s nejakym typkem z gs a rikal mi,at u organiky neresim ec ani ph a liju podle tabulky,samo jsem ho neposlechl a na vytoku jsem mel marasy a kytky zdrave nevypadaly,JIDB mi sedi a podle me se s nima neda ani prehnojit,leju dle tabulky a kytky jsou super.....k tomu memu pesteni z biovizzama,nebyl to cocos ,ale hlina
Bitir
To netusim, snad se vyjadri zkusenejsi , u organiky obecne chvili trva nez se projevi nejaky zmeny, ale myslim si ze by to snad nemelo udelat nic kdyz budes normalne zalevat tim ph 6.2. Kytky vypadaji dobre , tyhle prusery se vetsinou ukazuji az v kvetu ,takze bych normalne pokracoval a zkusil bych jim dodat nejaky bakterie .
Dobre bude fungovat i wormhumus kdyz ho hodis na povrch kvetimace, plagron bio supermix je udajne taky plnej bakterii a funguje dobre, kytku v kbetu co mela porad problemy me spravil krasne , v podstate sem zaleval jen vodou s ph 6.5 .
Advanced nutrient má piranhu a tarantulu , korenovy stimulatory ,houby a bakterie , udajne to taky funguje skvele.
Marianne
Super, dodám bakterie a houby. Ještě jednou díky.
Anarchom
u toho AN je taky strasna spousta doplnku,myslim si,ze to je spousta pro nic za nic vyhozenych penez za hnojky,jako nechci to nikomu rozmlouvat,ale diky kupe hnojiv a doplnku se neudela kupa super huleni......bohuzel si to lidi mysli a pak tady vidime jak nekteri lide lijou rust od plagronu s biobizzem,kvet od canny,boostery od AN a podobne,nez vyhazovat prachy za todle,radsi bych si poridil led svetlo,pod kterym je v huleni o nejaky ty pozitivni,potrebny a lecivy latky vice....
Bitir
Ja nemluvim at si koupi AN , ale at pouzije jejich balterie a houby ktery sou mnohem lepsi nez nejaka trichoderma herzanium ci co .
Je to jen pudni doplnek s korenovym stimulatorem , bakteriema a spoustou hub a prospesnych plisni. Organika je zalozena uplne na jine bazi nez mineral a ty bakterie je vhodny tam nejak dodat i kdyz uz tam vlastne jsou, jen v male kolonii .
Ani an ma hodne doplnku , ano je to drahy a i zbytecny, ale nabidka bakterii neni zrovna velka a an ji ma a kvalitni. Uplne idealni by bylo prolit to kompostovym cajem, ale to sam nevim jak se dela..
I cela rada od biobizz je zbytecna .
Gtow bloom a topmax bohate staci.
Marianne
stáří 27 dní
Orange Hill Special
u horních listů náznak červenání řapíků, stonek normální
Marianne
Critical Kush
Marianne
Ayahuasca Purple
Marianne
Další fotky
Marianne
Odrůdy jsou v řadě zepředu dozadu, nejvíc nalevo Orange, uprostřed Critical, napravo Ayahuasca
Anarchom
ja si myslim,ze vypadaji dobre,nove vyhonky jsou vzdycky svetlejsi nez starsi listy,zkus se ridit davkovanim bb a predevsim barvou kytek,svetle pridat,tmave nechat......ja nikdy nemicham modely dokupy,jinaci naroky na hnojeni,ruzna doba kvetu atd,ale chapu duvody proc to michas,budu drzet plce,at to dopadne co nejlip.....
Marianne
Anarchom:
Díky, snad už budou vypadat jen líp.
Modely jsem vybírala dohromady i z hlediska doby květu, výšky a výnosu, tak doufám, že ty rozdíly mezi nima nebudou nějaký fatální.
Anarchom
nejmensi primo na stred,pod vybojku,nejvetsi do rohu a stran.....na prepnuti je zatim brzo,ikdyz urcite i po prepnuti na 12/12 poleti nahoru,nejlepsi je roztahovat kolinkama nebo dratama co nejvice do prostoru,aby byl zaplneny, mam taky box 1,2 x 1,2 a 11l kvetniky....a taky mam homebox ambient,akorat pres leto nejedu 600w ale 400w kvuli vedrum.....odkud mas seminka,od ktere seed banky??
Bitir
S dovolenim doplnim , orange je dutch passion a zbytek Barney, pise to na prvni strane ;) .
Anarchom
aha,diky za info,nezkouseli jste nekdo tu ayahuascu??? To je model z peru nebo kolumbie,aspon podle nazvu to tak zni....kdyz se divam nekdy na nabidky seed bank,tak bych chtel vsechny modely,ale to je nemozne :-( :-( :-(
Marianne
Rozhodím je tam líp. Mám opěrnou síť a kolínka, topy bych chtěla ohýbat do stejné výšky. Přepínat ještě určitě nechci, kytky teď mají 15-20 cm. Ráda bych, aby celkově dorostly tak do 80 cm a byly z nich keříky.
Marianne
Na Ayahuascu jsem zvědavá, mělo by jít o relaxační strain s uspokojivým efektem, předpokládám, že je pojmenovaná po té rostlině, kterou v jižní americe používají šamani k rituálům znovuzrození, při kterých dochází ke změnám vnímání vědomí.
Jinak teda jde vidět, že bude jiná než Critical a Orange. Nejhustší, nejlépe rostlý s nízkými patry je Critical, ale je to pořádný smraďoch už teď. Orange mi udělal velké rozdíly mezi dvěma zadníma kytkama a tou přední, ta byla z většího semínka. Ayahuasca krásně, zvláště voní. Listy má jinak tvarované, delší a protáhlejší.
Marianne
stáří 28 dní od zasazení semínek
šapša
Ahoj máš to pěkný zvážil bych tu síť pokud budeš zalejvat růčo pujde to blbě teda pokud nemůžeš rozepínat celou bednu dokola. A pak taky pokud přepneš až v 80 cm vzhledem k tomu že jsou už pěkně prokořeněný vystřelej ještě během prvního měsíce květu jednou tolik + květináč + max výška lampy - vejška bedny 200 cm to se Ti budou pálit vrcholky mělo by tam bejt tak 30 cm místa od lampy. A klidně i víc.
Marianne
Ahoj, to je fakt s tou síťkou, máš pravdu. Dostanu se tam jen ze dvou stran. 80-100 cm bych si to představovala ve vrcholný fázy květu, modely mají být všechny metrový. Přepínala bych, až budou mít 30-40 cm. Je to tak v pohodě?
Marianne
Myslíte, že mám pak ještě zastřihovat, když z toho chci pěkný keříky? Aby se zas pak vešly...teď když budu ohýbat, tak budou mít 4-6 hlavních palic každá.
Marianne
Ten nepovedený fim mi ty hlavní vrcholky tak zpomalil, že spodní vrcholky jsou u některých na úplně stejné úrovni, ostatním chybí jen trošku.
Anarchom
kazde ohybani a zastrih urcite stresuje,ale dle me se po kolinkach kytky nezaseknou na tak dlouhou dobu,jako po zastrizeni,striham jednou a pak tvaruju a ohybam,pokud budes ohybat hodne a nechas je narust,nezustanes u 4-6 hlavnich vetvi,ale bude jich vice.....
šapša
Jj 35-40 cm pak přepnout by mělo být ok to ohejbání bych viděl jako minimum stresu přece jen je to v pohodě kytka jen hledá novej vrchol s dobrejma kořenama vyjede rychlejš než po zástřihu tam je to tak tejden zásek ale dle mý úvahy pokud nic moc nepokazíš kytka má daný kolik z ní sklidíš teď je jen otázka kolik vrcholů ji zvolíš tím zas budou drobnější pálky...
Marianne
Dobře, díky za rady. Máte lepší zkušenost s kolínky nebo s pogumovaným drátkem? S čím se lépe pracuje? Předpokládám, že drátky pak všude překáží. Ale kolínka se musí asi opatrněji nandavat.
Bitir
Jednoznacne kolinka , ale nekupuj si 90° to je na prd , ty vic prohly sou lepsi ,nevim ted kolik to je presne ° . Jeste stoji v uvahu dat do kazdyho rohu bambus , omotat to vazacim dratem a v ptestred udelat kriz a propletat to do toho , zas takovej pocet kytek nemas aby to nebylo realny a zrovna ti to ty draty a bambus podrzi ,nemusis pak resit zadny podpery a kazdej kvetinac je solo privazanej
Marianne
Bitir:
Super, to je dobrý tip. V tomhle počtu je to asi v pohodě realizovatelný. Díky


A ještě mám jednu zajímavost. Jedna kytka se nad druhým patrem nejspíš nalomila od ofuku, který jsem měla chvíli špatně nastavený. Výhonek se rozdvojil, kytka rostla v pohodě dál, akorát už jí nerostou listy v párech naproti sobě ale postupně. Když jsem na ní dnes koukala, tak jsem si všimla, že zase rozdvojuje výhonky. Co si o tom myslet? Mám se bát nějakého hermafroditismu? Nebo je to naopak pozitivní a bude se pěkně větvit?
šapša
Ze semínek to roste v páru pokud je to řezan tak cik cak a v tom místě to uřízlý bylo takže to začlo tak růst.
Marianne
Všechny jsou ze semínek, roste cik cak od toho poškození nebo sama od sebe, to nevím.
Marianne
Nebo jako to myslíš tak, že se z ní tím narušením stal jakoby řízek? a jak to, že zase dvojí vrcholy?
Bitir
Podle me se trochu zasekla a spodni vyhonek dohnal ten vrchni. Dal uz to poroste normalne ,nebo uz povali z kazde vetve 2 vrchy. Za to bud rada :).
Marianne
Opravdu teď z každé větve dělá dva vrchy. Tuhle kytku jsem jedinou nezastřihávala, protože si to udělala sama.
Jsem teda ráda :-)
anon383596
citace:
Původní příspěvek od šapša
Ze semínek to roste v páru pokud je to řezan tak cik cak a v tom místě to uřízlý bylo takže to začlo tak růst.

To myslíš vážně vážně? Ani prd to je daný geneticky kurna nechte si lidi ty mystifikace když nemáte základní znalosti
Marianne
Hale, co já zatím pozoruju, tak na zahradě mám jeden venkovní řízek vdovy a tomu teda rostou listy cik cak. Všem holkám ze semínek rostou listy naproti sobě. Až na tu jednu. Jen jsem překvapená, že se jí rozdvojujou hlavní vrcholky.
anon383596
Všechny letošní semena mám cikcak ani jedno není řízek začíná to samozřejmě v páru od děložního lístků ale jak se to vyvíjí dál je daný geneticky
Marianne
Tak dobrá, jsem zase o něco chytřejší :-) díky
Marianne
32 dní, ohýbání
Marianne
33 dní
šapša
citace:
Původní příspěvek od Vemenex

To myslíš vážně vážně? Ani prd to je daný geneticky kurna nechte si lidi ty mystifikace když nemáte základní znalosti
Jo to myslim vazne ja nejedu zadny preprcy ale genetiku ze seedbanky a ze seminek mi to vzdy roste v paru a rezany kdyz mam tak listy cik cak jen se staci vic divat.
Marianne
35 dní
Prostor se hezky plní, ale do výšky díky ohýbání holky moc nenarostly, nejnižší má 16 cm, nejvyšší 21 cm.
Myslíte, že dají do týdne aspoň těch 30 cm?
j0hNy:h0ll4nD
ja to mel cca takovy jako ty kdyz jsem to prepnul
crazyn
Já bych přestal ohýbat na týden ať se vyplní prostor a pořádně začal ohýbat jak přepneš
Anarchom
ja bych to prepl.....ja osobne dneska jsem 7 den 12/12 a kytky jsem prepinal jak mely mezi sebou 10-15 cm volneho mista a dneska jsem nevedel kam ohybat,ale k memu nestesti mam nejake krpate ruce a neumyslne celkem lamu :-D ve ctvrtek jedu na dovolenou,mam celkem strach jak to bude vypadat,az se z ni vratim :-D no,ale je to jen nazor.....prepinal jsem kdyz mely vsechny cca 25 cm.
At to roste
Marianne
Dnes jsem je přeměřila a ty menší to pěkně dohnaly. Jsou teď všechny kolem 20 cm +- 2 cm. Takže to dnes nebo zítra přepnu.
Díky za názory, kluci. Už jsem na to zvědavá...poprvé je to takový dobrodrůžo :-D
Marianne
Přidávám nějaké aktuálnější fotky
První fotka je ze dne přepnutí. Další z pátého dne od přepnutí.
Omlouvám se za barevnost, když fotím s bleskem za tmy, je kvalita hrozná. Musím to nějak vychytat.
Severus
Super, prostor se hezky vyplňuje. :-)
možná bych je ještě zkusil trochu roztáhnout od sebe a využil co nejvíce toho prostoru, ber to tak, že čím více zaplněného prostoru budeš mít, tím více se ti tam toho může urodit :-).
Pro kontrolu zaplnění doporučuju fotku shora uprostřed, někde pod výbojkou prostě :-)
Marianne
Zítra zkusím udělat fotku ze shora po zhasnutí a přidám ji.
Zkouším to roztahat, jak můžu. Holky teď rostou jak bláznivý, tak myslím, že to vyplní. Trošku se toho růstu až bojím :-D
Bitir
To extra roztahovani moc nedoporucuju, mas tam 3 modely a kazdej poleti jinak. Zatim to vypada ze ti hezky rostou ,tak se priprav ze budes koncit na 60cm a vic . Tom chci rict ze jedna bude mit 60 a vic rozbetvena, jina muze mit 80 atd atd.
Jinak nemusis vse ohybat do jedne roviny , velky kytky ke kraji, kosaty a nizsi nech uprostred . Vselijak snima muzes otacet at sou prosvetleny z vice stran. Hps ti to krasne prosviti. Problem pri ohybani s vice odrudama sem zpetne vzdy videl v tom ze nektera se hodne tahala a jina chtela delat peknou palici a to neni radno moc ohybat. Pamatuj ze mene je nekdy vice .
Kuk na odkaz, je tam 6 odrud a asi 10 phenotypu kde si kazda vali jinak. Neni to jak ze skatulky, ale prostor zaplnenej radsky a zaroven jsou hezky prosvicemy , ohybal sem jen 3 kytky z 18. https://www.icmag.com/ic/picture.ph...ctureid=1768265 sorry za sloh :D
Marianne
Bitir:
Rostou teď vážně pěkně, za pět dní od přepnutí daly 12-15 cm. Mají kolem 35 cm, tak doufám že se do těch 80 vejdu. Jsem trošku limitovaná pachovým filtrem, který mi nahoře zabírá dost místa. Nejvíc se asi vytáhne Ayahuasca. Mám i heatshield, ale nevím jestli ho používat. Názory tady jsou na něj rozporuplné. Zatím mám výbojku 50-55 cm od vrcholků.
Jinak holky už mají preflowers a první chloupky :-)
Bitir
Na shield se vyser , uz tak je pod wingem kdyz ho roztahnes celkem tma. Ja ho vetsinou nemam roztazenej uplne ,ale stazenej na predposledni dirku, lip se to pak odrazi do stredu.
Na 80 se.dostanes urcite , sak uvidim jak porostou, podle.toho zvolis co bude nejlepsi.
Marianne
Ok, nechávám ho dál v krabici a použiju, když bude nouze. Ten wing mám roztaženej na nejvíc a je fakt, že takovým obyč luxmetru jsem pod lampou naměřila méně než po stranách. Mám ho trošku stáhnout?
Bitir
Cohni na druhou stranu na tu fotku co sem daval, prostor mam 140x130 a je to stazeny na predposledni dirku. Kdyz je moc roztazenej, tak jde strasne malo svetla na.stred plochy , coz me vadi.
Jedu vysku kolem 45 az 50cm.nad kytkama a mam to vetsinou stazeny a plochu.to osviti dobre.
Ten shield dela akorat stin a teplota je porad stejna.
Marianne
Trošku si s tím teda dneska pohraju :-) děkuju za zkonzultování, brzo sem přidám další fotky
Marianne
7 dní 12/12
pohled ze shora
Marianne
9 dní 12/12
venku je vlhko jak v prádelně a v boxu taky, musíme pořešit odvlhčování
teplota okolo 26, vlhkost přes 70 %
holky už mají mezi 45-50 cm, rostou jak zběsilý
Marianne
13 dní 12/12
začíná se to vybarvovat, Critical a Orange už pomalu zastavují růst, Ayahuasca se vytahuje jak bláznivá
výška: Critical 60 cm, OHS 60-65 cm, Ayahuasca 70-75 cm - trošku holky vypodložím, ať se vyrovnají
vlhkost je pořešená, jsou na hezkých 50 %, teplota trošku stoupla na max. 28°
Marianne
Trocha detailu
Marianne
Sorry za ty otočené fotky, vždycky na to zapomenu...dodám jiné
Anarchom
ahoj,mas to moc pekne,jen mi prijde ta kytka na posledni fotecce mirne prehnojena,je to i urcite ta,z prispevku č. 78 druha fotka,uplne dole vpravo....ma pripalenou pilku listu,tak bacha na to,nvm co to je za model,ale mozna bude citlivejsi na hnojeni protoze ostatni mas tip top,byl uz nejaky preventivni proplach??? Jinak moc pekne, jen tak dale at ti to roste.....
Bitir
Zadnej preventivni proplach. Jede organiku ,tak je blbost vyplachovat ze substratu to co si tam celou dobu mnozi.
Organicky ziviny sou dostupny kytce az po nejake dobe a to diky bakteriim ,takze nevidim duvod je vyolachovat tak jak u mineralnich hnojek kde se ti usazuji soli.
Anarchom
Nevidis ty pilky??? Takhle vypada mirne pripaleni
L1st3r
Nic tragickyho to podle me není, omezit hnojení, na květ to nemá vliv a kytky ten přebytek pozerou.
Bitir
Ja to vidim hodne dobre , na to staci jedna zalevka s vodou . Navic bych ani nerekl ze je to nejak drasticky prehnojeni , kytky na v naprostym poradku.
Prehnojena kytka u me vypada uplne jinak , mozna mame odlysnej nazor na prehnojeni, ale tyhle priznaky jako lehce pripalenej rapik ,nebo spicka listu me ze zidne nezvednou abych delal pruplach.
Urcite bych zalival chvili vodou , vypada ze je nachylnejsi na N .
Prehnojeni jde poznat i jinak nez pripalene spicky.
Jakmile se ti zacnou kroutit rapiky nahoru a tmavnout listy ,prehnojujes .
Pokud list drzi jak ma ,ale je zavrenej jak larva a vypada jak slepici prst a spicka je zkroucena dolu , v kytce je nadmira N ,da se rict az toxicka pro kytku.

Moje rada zni, vysad hnojky grow , lej jen upravenou vodu a postupne prudavej bloom a topmax , pak si davej pozor na grow slozku , mozna ji to bude vadit.
Pruplach bych resil az jako.posledni moznost a tohle nevidim jako nejakej problem .
U me ted ma jedna kytka mnohem vetsi problemy a stejne porad kbete jak diva i prez cely prehnojeni N
Marianne
Ahoj lidi, máte pravdu. Ayahuasca nejspíš nepotřebuje tolik jako ostatní. Už pár dní jsem jí snížila grow složku. Ale zkusím teda zalít jen upravenou vodou. Průplach jsem dělala jen na začátku, abych vypláchla tu kyselinu a blbý ph, co jsem tam měla. Od té doby už dávám jen biobizz dle tabulky bez další úpravy ph a neproplachuju. Critical i OHS žerou jak bláznivý, ale ta Ayahuasca je trochu tmavší.
Marianne
Ještě nějaký foto
1. Critical Kush
2. Ayahusca Purple
3. Orange Hill Special
growmatrix
Také zalívám pokaždé s hnojkama jen obcas lupnu cistou vodu upravenou na PH 6.5 ale jen s enzymy a pro doby pocit Vita Race od Plagronu at maji Vitalitu a jsem spokojenej já i holky :)
Marianne
18 dní 12/12
Tak přidávám aktuální fotky. Holky byly asi přehnojený trošku víc, třetí den jsou na vodě a barvičku mají některé pořád dost tmavou, sem tam se objevila i malinko připálená špička listu. Tak snad to poberou a nebude to mít nějaké hrozné následky.
Všimla jsem si, že jeden Orange má pár narezlých flíčků na listech. Spíše na spodních, ale našla jsem i na vrcholu. Přikládám fotky. Lze to přikládat tomu přehnojení nebo co to může být? Předem díky za rady.
Marianne
A ještě paličky :)
1. Critical Kush
2. Ayahuasca Purple
3. Orange Hill Special
Anarchom
ahoj,
Do odstate vody dej enzymy,uprav ph a parkrat zalij tak aby protekla nejaka voda spodem,defekty na listech se nedaji dokupy to je jasne,ale nemelo by se to prohlubovat......
I u bio hnojiv se doporucuje aspon jednou tydne prolit jen vodou,aby se to,co je tam navic a tudiz kytkou nespotrebovane vyplavilo ven.
Ja delam pruplachy pravidelne a samo taky mam nejake defekty na listech,ale neni to nic neresitelneho a vzdycky jsem kazde ze svych kol dojel,nemusis byt spatna a bat se,ze se neco po...., porad zustava,ze mene je vice,rid se listama tmave=voda,svetle=hnojiva.....nekteri si proste tady budou porad stat za svym a doporucovat x ruznych doplnku,v domneni,ze to bude lepsi,zkus ubrat i topmax,kvetove boostery jsou jen koncentrovanejsi P a K ......mozna ho maji kyti dost....jesi mas ec,tak zmer kolik mela zalivka,kterou jsi jim dopravala.....
At to kvete ;-) :-)
Bitir
Cau, to vypada na zacinajici deficit vapniku, zalit vodou klidne muzes ,ale rozhodne bych neproplachoval, staci kdyz ti vytece treba deci vody.
S biobizz opatrne, hlavne s grow nebo fish mixem.
Dusik je kytkou nejlepe prijatelnej tak snim muzes lehce prepalit.
Tyhle kytky jeste nemely na vytoku ani 1 deci . Hnojena jak grow tak bloom uplne minimalne. Nic vic nic min.
16 dni kvetu
Marianne
Anarchom:
Ahoj, ph i ec jsem poctivě měřila na začátku a musím říct, že když jsem dala na radu Bitira a vykašlala se u Biobizzu na měření, kytkám se začalo dařit líp. Hnojila jsem s každou zálivkou dle tabulky a samozřejmě koukala na barvu listů, kytky doteď tmavou barvu neměly. Řekla bych, že je to celý zapříčiněný tím odvlhčováním, tudíž zvýšenou teplotou, a kokosem. Celou dobu jsem měla teplotu kolem 25, v noci 21. Teď jak bylo teplo a vlhko a já začala odvlhčovat, teplota stoupla na 27-28, v noci 23-24. Tím mi začal kokos víc schnout, já víc zalévala a pořád s hnojivy a problém byl na světě.
Každopádně holky už vypadaj líp bych řekla. Moc se mi do proplachu zatím nechce. Enzymy jsem žádný nekupovala. Protože u Topmaxu píšou, že je obsahuje a nejsou žádný další potřeba. Ale je fakt, že teď jsou bez něj. Doporučil bys mi nějaký pro tyhle dny na vodě? Díky, ať se ti daří.
Anarchom
Ahoj,
Kdyz enzymy,tak jedine cannazym od canny.....kdyz je v lete horko ,svitit pres noc.....ja 600w neuchladim,mam tedka pouze 400w a k tomu svitim v noci, pokud mas tu moznost,zalevej denne vickrat po mensim mnozstvi,hlavne nenech kokos vyschnout,ma to i vliv na vetsi sklizen,celkove to kytkam vice vyhovuje......
Bitir
Souhlasim, sice nechavam kokos mirne vyschnout ,ale ne uplne ,stale je vlhkej a zalivam 1x za 2 dny cca od 3 tydne , do te doby zaluvam podle toho jak kytka chce. Jsem trochu nazoru ze je u organiky jedno jestli zaleju kazdej den ,nebo jednou a vic , ale rozhodne tim nicemu neuskodis, me to jen prijde jako ztrata casu zalivat 11l kazdej den .
Ja presel z6 na 11l prave kvuli cetnosti zalivani a stabilite podminek v substratu.
At se dari.
Marianne
Svítím v noci, teploty jsem udávala pro den a noc v boxu. Odvlhčovačka ale topí jak blázen, když je v noci 90% vlhkost. I když teď už je konečně chladněji, tak se zase pomalu vracím na těch 26.
Jak velkou zálivku děláš pro těch 11 l, když zaléváš obden? Já celý růst zalévala tak jednou za 3 dny. Ale teď se rapidně zvýšila spotřeba vody a jsem u denního zalévání cca. 0,7 l do každé. S tím že do druhého dne je květináč zase lehký.
Bitir
Ja zalivam porad 1l vody, lisi se mi akorat cetnost zalivani podle faze . Ale jak rikam , cca do 3 tydne mi to vychazi na 1x za 3 dny a pozdeji ob den.
Zkousel sem i 1.5l ale zdaly se mi uz moc prelity a kazda zacla vysychat jinak. Ted si udrzuju stale vlhkej substrat a na jedne odrude vychazi zalivka ob den. Kdyz se mi nejaka nezda , dostane treba 0.7litru.
Anarchom
jo,to sedi,kdyz vim,ze nebudu doma,zaliju 1litr a kviti mi vydrzi 2 dny,kdyz vim,ze budu doma,davam pred roznutim 0,5 l kazdy den ,kdyz vidim,ze mam v podmisce vody vice,kterou si kokos nenatahne po proteceni zpatky,nezalivam,vodu z misky vyliju pryc.....kdyz mam casu vice,zalivam trosku pred zhasnutim,vice pred roznutim.....zalezi jak rychle pijou/prosychaji...... podle barvy ci pribyvajicich defektu na listech jen voda a enzymy,jinak hnojim,bez kvetovych boosteru,kdyz maji kytky dostatecnou peci,nejsou podle me zapotrebi,hnojiv jsem vyzkousel kupu,substratu taky......
Muzu se te zeptat kde ty kytky mas,ve ktere mistnosti,ze mas takovou vlhkost??? nemas spise senzor nekde u kvetinacu,kde je velke vlhko??? mas zapnuty odtah+ofuk porad???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma