Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 3 
Jak na miminka aneb selekce maminy :) - Klikni zde pro originální téma
L1st3r
Vzhledem k tomu, že poptávka převyšuje nabídku, do poslední chvíle člověk neví co kupuje, může si do boxu zavlíct kde co a hlavně kvůli tomu pocitu, že je to moje práce, jsem se rozhodl pro selekci vlastní maminy, vlastně dvou :).

Jedná se o semínka zdejšího člena

24ks Agent Orange (Subcool) x F13 - klíčivost 100%, po 24h 20 ocásků, do 48h všech 24

25ks GrepfruitxBlueberry - klíčivost 84% po 48h, čekám, že do zítřka budou venku i poslední čtyři.

Původně jsem chtěl udělat selekci pouze jednoho druhu, ale tak nějak jsem se rozhodl, že chci fšechno a hned. Takže mě v budoucnu čeká možná problém s místem, uvidím, problém hodlám řešit až nastane. Semínka jsem dal klíčit mezi vrstvy papírových kuchyňských utěrek, zalitých převařenou vodou, do svačinové krabičky a šup s ní vedle xboxu, ten je věčně v pohotovosti a pěkně topí. Již po 12h byla většina prasklá a po 24h jsem se rozhodl je naházet do RW kostek. Měl jsem obavy, že jak budou ocásky větší, mohl bych je během manipulace poškodit. RW jsem hodil cca. na 12h do vody s ph5,8 a EC1 dle tabulky od JidB. Chtěl jsem je původně dávat přímo do květníků s kokosem, ale květníčky jsou objednané a já na ně prostě nechtěl čekat. Doufám, že jsem nezvolil úplně blbej způsob a nebude to mít nějaký negativní vliv. Pařníček jsem koupil trošku malej a prostě víc jak 40 jsem jich tam nenarval, takže se zbytkem budu nějak improvizovat. Takže v tuto chvíly je 20ks v matkárničce a jsem zvědavej co se bude dít, 4ks AO jsou nachystané jít do kostek a 5 ks GF ještě čeká na puknutí.

Plán do budoucna je asi takový. Po tom co trošku povyrostou, budou přesazeny do 1l květníků s kokosem, přemýšlím, že bych zkusil hnojiva od powder feeding grow, tak různě jsem dostal pár vzorků, tak bych je rád testl. Poté co budou dost velké na zástřih, udělám klony na určení pohlaví, které frknu někam na bok do boxu. A po vyřazení nežádoucích kandidátů, ať už dle růstu tak pohlaví, bych ze zbývajících udělal nová mimina s kterýma bych odjel celé kolo a na základě něj vybral od obou druhů po 2-3ks, z kterých bych odjel další kolo a ve finále vybral ty dvě top modelky. Samozřejmě uvítám jakékoliv návrhy a připomínky. Je to poprvé a vím o tom prdlajs, pouze jen co mám načtené.

Foto:

1. Grepfruit po 24h
2. Agent orange po 24h
3. Ještě včera, necelá posádka
4. Dnes již veškerý prostor obsazen a umístěny do matkárny
BRooT
No kurva !

Tohle je pořádná selekce ! Doufám, že brzo najdeš pořádnou a silnou maminu na budoucí prcky :) Držím pěsti a budu sledovat

Už jsem se dost nasmál nad těma selekcema místních rádoby matkářů co si koupí 10 ks reguálů (dneska aspoň, že tak, znám borce co jedou i z femin :O ...) a myslí si jaká to není selekce :D :)

Jak říkal Mr.Nice, selekce, která za něco málo stojí začíná na 20 ks a výše, ale abyste dosáhli toho nejlepší, tak musíte jít přes 100 ks :D :D :D

Těším se :)
Bitir
Zdar, rychlejsi je nechat je narust , udelat klony, prepnout rostliny ze semen, vyhazet samce ,dokvest samice ,urcit topy a zamatkovat klon.
Bud udelas rizky az to prepnes ,nebo i driv ,ale to uz musi byt zasazeny v necim vetsim ,pac v malych kvetinacich to roste strasne pomalu.
Nebo to praskni ven , az budou dost stary ,tak udelas rizky, to uz poznas pohlavi , nechas vykvest rizky ,nebo tu kytku cos mel venku a jedno z toho zamatkujes.
Sice budes mit jedno kolo v boxu poloprazdno, ale je to rychlovka a hned vis jak se to chova.
Ja ted mam zasazenych 35 regularu a jen vyrazuju samce ,do tydne uz budou jen samice a udelam rezy az 14 dni v kvetu.
Mam tam i jednu co dela na jednom patre 4 vetve ,nebo kvety , takivy rozhodne nevyhazuj ,muze to byt unikat ;) . good luck budouci matkaru :)
L1st3r
Díky za tipy, ale asi to víceméně necham tak jak jsem naplanoval. Foliak je už plnej salátů, za chvily tam budou rajčata a buhvico jeste. Na zahrádce bylinky a věčne nějakej poletavej srac. Zapremyslim, zatím je čas :).
Pítr90
Paráda, budu sledovat. Mam také něco takového v plánu, tak bude inspirace, návod od zkušenějšího 😉
Já zatím neumím ani řízkovat 😉
L1st3r
Tak to nevím, jestli od zkušenějšího, je to moje poprvé a je mi jasné, ze bez chyb se to neobejde. Každopádně podpory si vážim a doufám, ze to bude víc inspirativní než odstrašující.
Wiccini
Presne niečo takéto plánujem do budúcna keď trošku zväčším priestor a zainvestujem, super, budem sledovať a nechám sa inšpirovať:)
Legy
O selekci toho tolik nevim, ale cim si sem jisty je to, ze davat je do RW kostek je o hubu, protoze to neschne a je velka sance, ze ti schnijou korinky, takze kdyz uz je v tom mas, tak velmi opatrne s vodou.
Osobne nedavam ani predklicit, akorat si koleduju o to, ze ubrousek vyschne nebo pak zlomim klicek, nejlepsi je dat je rovnou do hliny, zatim jsem tak mel klicivost 100% (pres 30 semen). krome uuplne prvniho grow pred lety, to jsem to prelil taky :/

Jinak ti drzim za sebe palce a pokud se ti povede vyselektovat AO, ktery bude indika phenotyp (tzn. to vynosovy a mnamkozni), tak si klidne i od tebe vemu prcky :D
Sezam
citace:
Původní příspěvek od Legy
davat je do RW kostek je o hubu, protoze to neschne a je velka sance, ze ti schnijou korinky

Pokud vím, tak RW je právě proslulý tím, že si udržuje velkou vzdušnost i při úplném namočení (prosím nebrat úplné namočení jako ponoření do vody a zběsilé vymačkání poslední bublinky), ale já osobně měl spíš problém, že mi sice zakořenily, ale kořínky neprorostly ven, takže jsem musel pak složitě vypletat kořínky a přesadit do hlíny, to ale přisuzujinejake mé chybě :)
FrYnK
Klíčení semen v RW je naprosto v pohodě, na co je potřeba dát si pozor je EC..
Přelití a hniti v RW rozhodně nehrozí, a to ani pokud RW stoji ve vodě.
Nechat vykvést kytky ze semen a z jejich klonů udělat matky je sice rychlejší, ale příjde mi to jako obrovská škoda. To si člověk rovnou může nekde sehnat klon a zmatkovat ho. Kvalitní matka je právě o tom, že je přímo ze semen. Zadny prerezavani,, nerikam ze když matka preroste a je potřeba ji tzv obnovit tak se to nemůže udelat, netvrdim ze genetika bude nejak extra zdegradovana, ale srat se se semena a pak to hned takhle dojebat je skoda.

Parenicek není vůbec potřeba..

popremyslej o presazeni do velkych RW kostek...je to lepsi nez kokos..dobre se s tim pracuje a hlavne kytky v tom vydrzi opravdu dlouho..muzes dat klidne 2 na sebe...az vyresis pohlavi tak jednoduse presadis do vhodného media...

50 ks už je docela dost...zabere to hodne prostoru....az z toho narezes první klony tak odeber všechny velky listy a uber svetlo.. zpomalíš rust a usetris prostor nez zjistis pohlavi...

Jinak většina kytek ukaze pohlavi i na rustu... první pohlavni kvety se ukazujou většinou mezi 7-10 patrem rostliny...takze se vyplati nekdy počkat nez to zastipnes a udelas první klony..usetri to hodne casu...
Bitir
Zamatkovat si rostlinu ze semene bych volil kdyby byly venku ,udelal bych rezy ,nechal vyjvest a ty venku bych zamatkoval.
Pokud jich ma 50 a mel by nechat vykvest klony a stale drzet vzrostlych byt 20 matek nekde v boxu je dost o prepychu . Beru to tak ze by zustalo tech 20 samic ktery nez rizky dokvetou,budou nejmin 3 mesice stary a to uz je docela dobrej kerik .
Zamatkovanej klon bude podle me bez problemu , vetsina lidi to tak stejne selektuje kdyz nema prostor.
No nechci do toho kecat , ale jak bylo doporuceno me ,nevidim duvod nevyuzit slunka a prasknout to ven , udelat klony ,nechat vykvest a zamatkovat tu co je venku.
Pod slunkem to prachy nezere .
BRooT
Souhlasím s FryNkem, co klon k vytvoření matky to lehká degradace. Matky z regular semen byly vždycky top.

Využívat venek a slunko je asi dobrý, ale zas pak se strachovat aby ti na to nenaskákali nějaký breberky nebo ti to nedej bože opilil nějakej no name samec ze sousedovi zahrady (se stalo mě :D :D) , to je asi lepší mít hezky kontrolovaný růst v boxu :)
L1st3r
Legy: Co se klíčení týče, pokud to mrskneš do uzavíratelné nádoby, není šance, aby ti to vyschlo. RW původně nebyly v plánu, ale květináčky dojdou zítra. Na druhou stranu v nich pěkně vidíš jak která koření. Jinak přelití by hrozit nemělo stejně jako u kokosu a poté co je vytahuju z vody lehce je vymáčknu, aby nebyly tak nacucaný.

Sezam: Taky se mě stalo, že jsem dával klony do velkých RW kostek a nechtěly mě zaboha prokořenit, poté jsem je musel pracně vypreparovat.

FrYnK: Zatím jsem pevně rozhodnut, že mamina bude ze semene. Mám nízkou vlhkost, někdy i 35% a abych nemusel startovat hned zvlhčovačku, volil jsem pařníček, bohužel malej. Bude se jednat o malé kytky (max 50cm), chci udělat záštip co nejdřív, abych je udržel při zemi. Co by se stalo, kdybych na určení pohlaví nedělal klony, ale všechny kytky přepl a ve chvíly, kdy by se ukázalo pohlaví je přehodil z5 na 18/6? Jinak mám v plánu je frknout do 1l květníků s kokosem, to by snad do fáze než je budu dávat do finání nádoby mohlo vydržet, ne?
BRooT
Mělo by to vydržet v kokosu.

No, jako taky to je možnost, ale než se kytky "přeorientuje" na květ a pak zase na růst, je pro ní jednak celkem velký stres a jednak to nějakou dobu potrvá... Z květu na růst je to dělší než z růstu na květ... Záleží jak na to pospícháš asi :)
L1st3r
Když už se s tím člověk piple, je asi blbost to nějakým způsobem odrbávat. Proto nechám nakvést klony, ať je minimum stresu, kterej by mohl mít negativní vliv.

Jinak co se týče klíčení, tak Grepfruit je na tom o něco hůř než Agent. Z 25 ks vyklíčilo úspěšně 21, jedno je takovej mrzáček a 3 dosud nepraskly. Vše jsem již hodil do kostek a uvidím co se bude dít. Původně měla selekce proběhnout z 20 GF a 20 AO, těch 9 bylo jako bonus navíc a díky tomu to vypadá reálně na 45ks, což je super. Ještě přihazuju foto, jak to vypadá po 4 dnech, za mě spokojenost.
Bitir
Stojim si za tim ze pokud se rez udela spravne a matka je zdrava a tak i rizek , nedegraduje nic, vis kolik elitnich genetik bylo uz prerezanych a jedou porad jako blazen.
Ono to da rozum ze matka ze semene je silnejsi a kvalitnejsi , hodne sem si toho zistoval a je to uplne jedno , par matkaru mi psalo ze si matky prerezavaj kazdej rok a bic nehrozi pokud beres rizek ze zdrave rostliny.
Pokud chces matku ze semene, tak to nedavej do niceho vetsiho nez 3 litry nez to doselektujes a rozhodne to neprepinej na jvet a zase zpatky na rust. Drz se toho co mas naplanovany ,aspon se ti nic nebude plest.
BRooT
No pokud projdeš několik mezinárodních komunit, tak se většina matkářů schoduje na tom, že přeřezávání matek a matky z klonů postupně degraduj, čím více je přeřezáváš, tím hůř...

Ale těžko říct kde je pravda
L1st3r
Co jsem četl, tak nikdo neví jak to ve skutečnosti je. Jsou dva tábory, který se budou věčně dohadovat, stejně jako hráči PSka a Xboxu. Nikdo degradaci neprokázal a stejně tak ji nikdo nevyvrátil. Jde asi jen o můj osobní pocit a stejně na přeřez časem dojde. Stejný je to i s feminizovanýma semínkama, kdy hromada lidí tvrdí, že se matkovat nemají, že z toho budou hermouši a Green house přijdou a řeknou, že to problém není. Těžko se dobrat pravdy a jak říkám, je to hlavně asi o vlastním dobrým pocitu z dobře odvedené práce. Ve výsledku je asi úplně jedno jestli je mamina ze semene a nebo z řízku z něj, důležitý aby to byla ta TOP. ;)
Bitir
Broot, jasny , nerikam ze to nechabne casem, ale tohle je pripad blbounu ,kteri si koupi rizky, zasadi, v ivetu udela rizky , odjede kolo zasadi znova a jede tak nekolik kol a pak prohlasi ze prerez stoji za hovno, navic se tady bavime o jednom prerezu ,takze tam kvalita dolu rozhodne nepujde. Vic degraduje kvalita kdyz do matky rezes jak statej a mas zni koste nez kdyz prerezes zdravou matku a zamatkujes klon.
No ve finale je to jedno , ja jsem asi v tom druhym tabore :D .
Presne jak pise listr, me borec psal proc neco selektuju kdyz uz to nekdo udelal predemnou a lip , no delam to kvuli konicku a pocitu ze sem to udelak sam .
Fandim ti kamo a tesim se az si odjedu tvou selekci. ;)
2echy
Zdar,taky budu sledovat...AO x F13 jsem kdysi jel a máš se na co těšit.Nejaký fota jsem tenkrát dal do in galerky.
Držim palce,ať se daří..!
fikus37
L1st4r,stejně je PS4 před Xboxem:smash: :D :D
L1st3r
Vole, mám tam trojku a né čtverku a PS4 je sračka, Xbox je budoucnost :D :D :D
Kundalf
Zdar Lister Tak na tohle uz musim zareagovat i kdyz trochu mimo tema:D posledni dobou ctu tvoje vlakna, mas je super, pobavi, pouci, bezva;), a hlavne ses mi sympatickej uz jen proto ze ses Lister:D uz sem to nevidel nekolik let ale prvnich par vterin nakyho dilu a zbytek ti odvykladam nazpamet:D! Hele Ps4 neni sracka mam oboje PS3 i PS4 zalezi co do masinky chces ale je pravda ze na podzim asi koupim Scorpio to ... vypada fakt libove :)

A jeste aby se nereklo neco k tematu, jestli jsi matkarsky amater doporucuju ani nevim jak bych to nazval aero-bubble ponickou rizkovnici, udelal jsem si homemade rizkovnici a tedka sem ti tu chtel hodit odkaz kde skuhram ze to nefacha a koukam ze jsi tam jako jeden z mala ty odpovedel:D http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=78446

Kazdopadne pote co sem poridil Ph metr a zkusil to s Destilkou mixnutou s kohoutkovou tak cca 12 pod 400Mh a korinky na svete + par dni na jejich rozjeti ale co je strasne super po 14 dnech vypadaj jak kdybys je uriznul preed minutou! fakt doporucuju kybl cca kilco, mlhovac 500, kaminek se slabym vzduchovacim motorkem asi 300 a facha o uzasne.
At se dari a tvy vlakna dobre ctou.... Ω (Ooohmmm:D)
L1st3r
S tím PSkem to byla samozřejmě prdel. Měl jsem PS, PS one, PS2 i tu jejich slim verzi, ale když se mě narodili děcka koupili jsem xbox360 s kinektem a u xboxu jsem zůstal, už jen kvůli zpětné kompatibilitě. Jinak proti PSku nic nemám. Co se té řízkovnice týče, asi to není špatný, ale nevýhoda je, že to bude mít nějakou danou velikost, kterou budu limitovanej, takhle plesklý v kostkách, to tam můžu prostě rozskládat kam se co vejde a je to více variabilní. Trpaslík je klasika a už ani nevím kolikrát jsem to viděl, prostě mockrát a neomrzí se. Díkec za pochvalu ;)
Kundalf
Mas uz porizene sviste:D tak to jooo (ocekavani tady na groweru ohledne vekovyho slozeni mam docela nizko tak omluv to prekvapeni)

V pohode me se to zas tak nedotklo, ja na Sony tedka taky plivu protoze si platim PS+ a teda krom multasu ti davaj takovy sracka hry ze je to trapne oproti placenemu clenstvi na Xboxu takze jsem si rekl ze po temer 10ti letem vyjebavani od Sony to zkusim taky u Mircrosoftu:).

Jinak procital jsem prispevky vyse a narazil jsem na zminovane matky z Femek. Popravde, chtel jsem si neco predpestit na outdoor kde jedu na guerilla style a pak neco hodit k babince do skleniku, kamarad si poridil barak s velkou zahradou a tak dovnitr nez bude leto a 30citky na krku a nepude to a kupovat seminka nebo i rizky by me vyslo strasne draho, tudis koupil jsem si mix od obliene RQS a z tech 5 femin matky i kdyz se to tak delat nema, nasekana kopa rezu, korenily mi v tomu aero bublaku, co venku samosebou jeste nevim jeste nejsou ani na miste ale co se vnitrku tyce nic nezhermilo a vypada ze uz ani nezhermi, samozrejme muzu bejt laik a nepoznat rozdil, pro me jako pro osobni narezani z fem podle me neni problem.

Co se tyce toho ze ze jsem neudelal vubec zadnou selekci, ja to moc nechapu celou tu selekci jako samozrejme chapu a ciste jen kvuli "hobby" strance bych se casem do jedne chtel pustit jen pro radost protoze, jsem mozna divnej ale mam rad v boxu kazdou kytku jinou, vsechno huleni mam pro sebe a mam daleko vetsi radost kdyz mam v boxu 16 kusu kazdej jinej model nebo i pheno a muzu degustovat a dneska hulit tohle a pozitri tamto nez abych mel kopu stejnyho modelu a hulil ho porad dokola...

Uz ti to tu nebudu zaflakavat promin... ne vsichni v mem okoli sdileji moji/ nasi vasen tak se vybliju aspon tady ze jo
L1st3r
Já prostě nevidím důvod, pokud to má člověk pro sebe, popřípadě lidi co si od něj berou to vědí, proč nemít matku z fem. semene. Některé vzory nelze sehnat v jiné než fem. verzi a pokud to člověk udělá dobře a nebude je zbytečně trápit nemyslím si že by měl být problém. Co jsem tady viděl pár vláken, co lidi dělaj s kytkama a je to bez následků, myslím si že to musí mít kytka v daný v genech a pokud je selekce udělaná poctivě, měla by být fem. mamina v poho. To je můj názor a pokud má někdo fakta, že je to jinak, ať je sem nahodí.
Legy
Co te vubec vedlo k vyberu tehlech odrud? ;)
L1st3r
Od začátku pěstuju převážně indiky a už mě celkem omrzel ten tupej stav po vykouření. Je fakt, že se po tom suprově spí, ale rád bych spíš trochu energetickej High a proto jsem chtěl původně orange bud, ovšem nakonec jsem se rozhodl pro agent orange, na základě doporučení od Bitira. A protože jsem chtěl dva vzory, které mají zhruba stejnou dobu květu, druhej je na doporučení Elaniuse od kterého semínka mám. Snad nevadí, že jsem jej práskl, ale dle genetik je stejně dohledatelnej. :) Skoro 50 semen za 11kil je super, vzhledem k tomu kolik oficiálně tyto geny stojí. Třeba F13 10ks skoro 3000,-, z toho ti dvě nevylezou, čtyři budou samci a jsi na čtyřech kandidátech za trojku a s mým štěstí by ze dvou byli nějací mrzáci. :D
Legy
Jasný, to chápu, AO bylo na stav fakt supr, ale neskutečná vůně a ještě neskutečnější krystaly. Vím, že se opakuju, ale jedna z nejlepších odrůd, i když můj zdroj genů byl fakt na hovno a kromě 2 kytek to bylo špatný, tak fakt skvělá odrůda. A palice tvrdý skoro bez listů, prostě není co vytknout. Jednou bych chtěl AO nebo něco jinýho z rodiny orange jet fakt bio, slepičince mám, takže není problém :D ;)
BRooT
Stím souhlasím Bitire. Pokud se bavíme o jednom přeřezu a né o těch "rádoby" matkářích co si fakt koupěj klony a z toho pak dělaj matky tak tam to holt takový kvalita asi nebude :)

Jsem rád, za každého kdo takhle postuje svojí selekce, která za něco stojí. Protože najít dneska kvalitního matkáře je fakt něco.
odo
L1st3r parádna a precízna práca! Dúfam, že sa Ti podarí vyselektovať vhodnú kandidátku! Určite budem sledovať!
crazyn
Krásá,jen tak dál,pak se ozvi,přijedu si pro pár kousku :D :-)
elanius
zdar chlapi,
chcel som sa vyjadrit k tomu ci prerezavanim degraduje genetika ale zrazu citam o PS vs XBOX :D
Kazdopadne geneticka stabilita matiek z klonov sa skutocne riesila na medzinarodnych forach ale diskuzia bola ukoncena suverene s vysledkom ze klony nedegraduju pretoze su to geneticke kopie. Jak uz tu niekto spravne podotkol, keby genetika degradovala prerezavanim, tak co by sme mali z tych elit ktore tu koluju? ECSD som sam prerezal tak 5x minimalne a zadnu degradaciu nepozorujem. Tyto klony su prerezane kludne aj 100x, 200x ... tam by sa uz degradacia urcite ukazala, keby tomu tak bolo.

Obecne plati, ze je vacsinou lepsie nechat kvitnut klony. Matka sa v kvete prejavuje trochu inak, vacsinou z dovodu ze neni pohlavne uplne zrala, to zaroven sposobuje ze zacina kvitnut neskorej, resp kvitne dlhsie nez klon. Podla R.C. Clarka je rastlina zo semena pohlavne zrala po 4-6 mesiacoch rastu a prave az po tomto obdobi dokaze ukazat svoj plny potencial.

Ale my nezijeme v idealnom svete a casto krat je proste nemozne dosiahnut to co pise kniha. Osobne pri selekcii davam matkam 2 mesiace rastu, potom klony a nechavam kvitnut klony ale vela krat som musel z roznych dovodov odkvitnut matky a nemam pocit ze by to selekcii uskodilo. Pokial tam bude nejaky favorit, tak sa vacsinou prejavi aj pri ne-idealnych podmienkach. (Samozrejme to neni pravidlo)

Good luck ; )
L1st3r
Super, že se k tomu vyjádřil někdo ze zkušenějších. Díky a mám na tebe ještě otázečku. Jak ty to vidíš v případě matek z feminizovaných semen?
elanius
podla mojho nazoru matka z fem. semen neni vubec zadny problem, pokud je ta ganetika kvalitna a breeder vie co robi. Staci sa pozriet na Chimerove fem. semena a co z toho rastie. Osobne od neho drzim fem. matku Incense Haze vic nez rok a je v pohode, tvari sa ako matka ; )
Mr.X
No nevim no... Ja si minulej rok naklonoval taky femky na ven a v pohode.. A dalsi kolo ve stanu sem mel pak prcli...a nic cloveka nenasere vic. Tak proc delat matku z neceho co ma tendenci hermit? Ja uz od femek upustil klony sou lepsi.
A kdyz uz drzet matku tak ak mam jistotu ze prcci budou ok ne?
odo
Mr.X - "dalsi kolo ve stanu sem mel pak prcli..."
- tí hermáči v stane boli z původnej fem-matky, alebo až z jej klonov???
Bolo tu už písané, že vačšina genetík sa dá zohnať iba feminizované, takže ak chce niekto klony, tak jedine takéto.
Mr.X
Ano kdyz je nekdo uchyl na nakou genetiku co je jen feminizovana tak se asi neda nic delat...

Napisi to znovu.. Mel sem rozjete kolo z femek naklonoval klony ven .. Stan prepl.. A klony a i matky ok.. Potom sem rozjel dalsi znovu od semen.. Femek a tam se mi to opracalo zhermilo to az ke konci kvetu seminka byli jeste zelene.. Ale klon venku nestihl dozrat.. Ten byl asi ok


Dal bych to tu listerovi nezasiral. Pro vlastni potrebu je asi jedno jestli je matka femka.. Ale nemeli by se klony prodavat a kdyz uz nezapomenout to do inzeratu pridat..

Vesmirna direktiva :)
L1st3r
7. den

Dneska je to přesně 7 dní od vložení semínek mezi vlhčené ubrousky. Celkový počet uchazeček o titul mamina, se smrskl na 43 kousků. Tři semínka GF vůbec nepraskla, jedno byl takovej zkroucenej mrzák uvnitř kostky, stejně tak jeden kousek z AO a poslední z AO sice vylezl, ale s tak tenoučkým stonkem, že neudržel lístky.
Těchto šest šlo tedy do koše a zbytek kvůli tomu, že se draly kořeny ven z kosteček, jsem se rozhodl přesadit do 1l květníků s kokosem. Kokos používám tento https://www.hotchilli.cz/lisovany-k...tmkgaAnpn8P8HAQ , zatím celkem spokojenost, rozpustil jsem ho ve vodě s namíchanými hnojivy dle tabulky, EC jsem neměřil, v poměru A15-M10-B5ml/10l a upravil Ph na 5,8.
Snad jsem neudělal blbost, ale nechtělo se mi to poté hned zalívat.
Matkárna byla konstruovaná na květníky 10x10cm, bohužel jsem je nesehnal, tak jsem koupil 11x11cm a do poslední chvíle jsem nevěděl jestli se to tam vejde. Sic jsou tam jak sardinky, ale vešly se a to je důležité. Upřímně, už teď se těším, až vyhážu samce, abych udělal trochu více místa. K tomu, se váže další problém a to jest, že budu muset vytvořit ještě jeden boxík na předpěst klonů. Určitou představu už mám, tak snad to dopadne.
Takže toto by mělo být prozatím asi vše. Jen mám takový skromný dotaz. Koupil jsem ATAMI B´CUZZ BIO-DEFENCE a chtěl bych se zeptat zkušenějších, kdy jej můžu poprvé použít, abych těm mrňousům nějak neublížil. Díky.

Foto:
1. osazenstvo těsně před přesazením
2. některé se pěkně rozjely
3. již přesazeno :)
4.-5. již na svém místě, snad se jim bude i nadále dařit ;)
L1st3r
A ještě dvě favoritky z blízka :), možná favoriti :D
elanius
citace:
Původní příspěvek od Mr.X
Ano kdyz je nekdo uchyl na nakou genetiku co je jen feminizovana tak se asi neda nic delat...

Napisi to znovu.. Mel sem rozjete kolo z femek naklonoval klony ven .. Stan prepl.. A klony a i matky ok.. Potom sem rozjel dalsi znovu od semen.. Femek a tam se mi to opracalo zhermilo to az ke konci kvetu seminka byli jeste zelene.. Ale klon venku nestihl dozrat.. Ten byl asi ok


Dal bych to tu listerovi nezasiral. Pro vlastni potrebu je asi jedno jestli je matka femka.. Ale nemeli by se klony prodavat a kdyz uz nezapomenout to do inzeratu pridat..

Vesmirna direktiva :)


Nemeli by se klony prodavat? Trochu odvazny vyrok z tvojej strany.

Urcite vacsina ludi pozna Sama Skunkmana alebo Chimeru, breeder s titulom v oblasti plant genetics.

Originally Posted by Chimera:
Chimera Seeds will NEVER offer feminized seeds. I will however offer TRUE GYNOECIOUS releases in the next couple of years. 'Feminization' or 'Feminized' seeds are marketing terms, not plant breeding terms. I think feminized seeds have problems because that's what they are: poorly "feminized" version or the same - not a true gynoecious populations.

I have been working with gynoecious selections for the better part of a decade and have parallel gynoecious populations of almost all of my lines.

The creation of gynoecious lines is a technique- an ends to a means, and not a result per se. They are neither all good nor all bad. Anyone that espouses either position as 'the only way' is missing the point, IMHO. The seeds are only as good as the technique used to create them, and the genetic contributions of the selections on which they were based. The future health of the population is directly dependent on the genetic diversity contained therein.

I did an interview with Dolce Vita a couple of years back (an Italian cannabis mag) and one of the questions was about 'feminized seeds and whether feminized seeds would ruin the global cannabis genepool'... my reply was that I was far more concerned with the technique of 1:1 matings, genetic bottle necks and founder events than the creation of feminized seeds per se. Why? Because 1:1 matings significantly reduces the genetic diversity wihin any given line.

The creation of gynoecious populations can be achieved without 1:1 matings. They are not mutually inclusive. The problem in my eyes is that the vast majority (perhaps even ALL) of the current 'feminized' seeds are produced by 1:1 matings. People sit around and try to argue that they are bad because they are 'feminized'... whereas in my opinion, if they created using proper technique (ie - NOT something silly like "Rodelization').... they are of ill genetic health because of the fact that they are products of 1:1 matings schemes, and not the result of 'feminization' in and of itself.

Make sense?.

Respectfully,
-Chimera

Originally Posted by Sam_Skunkman:
All female seed are only bad if the females used to make them have intersex problems, just like if you make dioecious seeds.
-SamS

Zdroj: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=287116&page=4

L1st3r pokud by ti to tu vadilo, napis a premazeme to ;)
L1st3r
11. den

Zdravím, většina prcků se má čile k světu. Z osazenstva pravděpodobně vypadne jeden AO, páč se nějak zasekl a nemyslím si že se ještě rozjede. Včera jsem poprvé zalíval Powder feedingem grow 2,5g/10l EC1,2 Ph5,8. Jinak se nic neudálo, takže ode mě pro teď asi vše.
L1st3r
14. den

I zde je zatím vše v pořádku. Jeden agent už sestavu opustil, ale zbytek se má čile k světu.
L1st3r
18. den

Už dva dny mi nějak chcípal další AO, dnes jsem jej z matkárny vyhodil, najednou z ničeho nic uvadl, vypadá jak přelitej. Divný je, že je jedinej a zalívám jednou za dva až tři dny všechny tak nějak stejně. Hodil jsem jim tam malej ventilátor, aby lépe prosychaly, protože ty co jsou na opačné straně než přítah bývaly dlouho celkem mokrý.
Vero funguje tak jak jsem doufal, malý pevný kytičky, patra pěkně u sebe. Vypadá to, že na matkárnu ideálka a nelituju, těch peněz. Jen mám hrůzu z toho jak povyrostou, protože to zalívání bude za trest. :)
Bitir
No to ti teprve zacina hochu, sam jsem zvedavej jak to ukocirujes pri selekci.
Kdybys chtel pak nejak pomoct ,jsem na drate ;).
Divam se ze ti u toho teplomeru rostou jenom listy nebo co to je :D . ?
Kazdopadne klobou dolu za odvahu . Dobre se to zaleva kdyz si udelas nejaky napousteci plato, kvetinace s kokosem kolem 1litru , podle velikosti udelas to plato i s vypusti, a pojedes takovej rucni ebb&flow . Napustis, nechas nacucat a vypustis ,kdyz to nebudes prehanet se zalivkou , porostou pomaleji a muzes je drzet dyl maly ,nez treba dojedes pod hps.
Legy
Zrovna jsem to chtel napsat, ty chudaky zdegenerovany (3. kvetinac pred teplomerem a 2. kvetinac vlevo od nej) bych vyhodil... :P :D
Jinak jsem taky zvedavej, jak se s tim poperes, udrzet tolik kytek pri rustu, aby to neprerostlo a mezitim odjet cely kolo s jejich klonama, no, to bude sranda :D Rad se budu koukat, abych se ponaucil. Mam ted objednanou genetiku ze zahranici a premyslim, ze bych si pro svoji potrebu udelal jednu matku, ale nemam s tim zkusenosti, tak se budu inspirovat od tebe :P ;) K+ za odvahu a drzim palce, at je to samy vyborny phenotyp ;)
L1st3r
Čekal jsem, kdo se ozve ohledně tech paskrivcu první. Nechavam je, protože jsem zvedavej co z nich vyleze, rozhodne nepatrej mezi favority.
S tou napouštění vanou to není vůbec spatnej nápad, odvod vody jsem tam chtěl udělat od začátku, ale využít to na zalivani od spodu me nenapadlo. Díky, mohlo by to fungovat a ušetřit spoustu času.
První řezy budou na určení pohlaví, ty dojíždět nebudu. Tím se smrskne osazenstvo na půlku, možná min. To ze jsem to přehnal vim, mel jsem udělat selekci na dvakrát, ale kdo ma tak dlouho čekat. Je to tak jak to je a ted se budu hlavně snažit, aby to nějak zásadně neovlivnilo výběrové řízení. Stále je v záloze foliak, kam se může část přesunout i když to je az krajní řešení.
odo
urob to rovno ebb+flow a nemusíš otročiť! Budeš iba dolievať roztok do zásobníka, prípadne po čase meniť.
Inak mooc paráda!
Bitir
Ja sem to resil takovym plasovym platem s dirou na korkovej spunt :D , byly tam kvetinacky cca 15 vysoky a do pulky sem to vzdycky zaplavil ,dal si cigaro a vypustil prez spunt .
Ja dohromady taky selektju ze 40 semen ale 20 sem sadil asi o 2 tydny pozdeji a jde to, ted jich tam mam 18 a je to akorat na plochu 120x140. A to sem prepinal rostliny ze semen, pokud pojedes klony tak se ti to krasne zredukuje , jen je na prd ze musis drzet ty matky nez urcis viteze , ale taky to jde . Drzim palce.
L1st3r
Díky za podporu ;)
FrYnK
Zálivku ze spoda rozhodne do kokosu nedoporučuju.. kokos se ma zalivat drip to waste...hezky nechat protect aby stary zbytky odtekly a byly nahrazeny novy roztokem s cerstvym hnojivem a odpovídajícím EC...jinak nebues nikdy vedet jaky EC je v kvetinaci... takhle vis co tam lejes a muzes si zmerit co z toho vyteka...to co z toho vytece tak vylejt... znova nepoužívat..

Pokud nehces delat klony a cekat na pohlavi tak nech kytky tak 6 tydnu na rustu a všechny hezky ukážou pohlavi i na 18/6
Bitir
Nechci se dohadovat , ale ono to funguje, tim ze to zaplavis a nechas byt ,pak vypustis a zapomel s3m napsat ze to uz nepouzivam, zbyde cca 7 litru ,to vyleju. Jak to seda ,tak se vse vyplavi , ec neresim ,tim ze sem zaplavoval, daval sem na maly kvetimace ec 0.6 , po 3 tydnech dostaly ec1 .
Hodne lidi jede styl ala bart nez mereni atd. Pokud mam oci , poznam barvu a umim pravivat s hnojkama ,tak sem vytom nejak neresil.
Je to jen ulehceni prace a hlavne mista . Tvuj nazor je samozrejme lepsi ,ale nedovedu si predstavit individualne zalivat 40 malych kvetinacu rucne a kazde dopravat ziviny podle cisel na ec metru ;) .
Zapomel sem dodat ze sem pouzival raselinovy kvetinacky a abych byl uprimnej , v techto kvetinackach sem jeste vytok nikdy nemeril a to je tak drzim i mesic , sice sou maly , ale nachystany a muzu je kdykoliv pouzit.
L1st3r
To znamená, ze by se mělo během měsíce ukázat pohlavi. Četl jsem, ale ze je to individuální a neprojeví se u každé odrůdy. Asi je zkusim nechat, stejně bude ještě trvat, než půjdou udělat řízky.
To zaplavování i pres to, ze není asi úplně ideální vyzkousim a když by to kytickam nevyhovovalo tak se vrátím k otrocine.
EC výtoku stejně nemerim, každopádně jsem vděčný za jakékoliv návrhy i kritiku, co bude ku prospěchu.
Bitir
Muzes se podivat do odrudy a slechteni jak to vypada kdyz nemeris ec u malych kytek.
Jako na kvet dostavaji grow bloom .
Vim ze se to nema michat ,ale chtel sem spotrebovaz jidb zbytky. Ocividne jim to nijak nevadilo.
Abych byl uprimnej tak nemerim ani ph.
To kontroloju jen u kushy haze pac mela mensi problemy.
Leju 6.2 vytika 6.2
L1st3r
PH merim jen namichane zálivky, protože když se da menší množství hnojiva tak me to moc nesrazi, čistá voda ma okolo 7 a hnojiva to srazí tak na 6,4-5.
Mas to pěkný, koukam ze ses pěkně rozjel. Jakou dobu kvetu ma ten diesel, koukal jsem na to v bazaru, ale diesel ma dlouhou dobu květu. Mel jsem ho jako automat od RQS a byla to pecka.
L1st3r
21. den

Je až neskutečké jak to rychle roste. Tři kousky na které jste upozorňovali, jsou už vyřazené. Všechny měly stejnej problém, prostě jim nerostlo už další patro, druhé patro ukončené pouze listy a žádnej střed.
Byl bych rád, kdyby mi někdo kdo jede růst pod verem sdělil zda se začnou aspoň trochu tahat. Mám zkušenost s ledkou pouze z klasického kola, kdy se to trochu vytáhlo po přepnutí. Jde mi o to, že pokud se to bude stále takhle hustě patrovat, jestli se z toho nebude blbě řezat. Proto celkem vážně uvažuju, nad tím, že bych je hodil všechny na nějakou dobu ven, aby se trochu vytáhly. Ještě jsem uvažoval, že až budou maminy hotové, udělal bych světlo ze dvou úsporek, díky kterým bych je vždy před plánovaným řízkováním, donutil trochu protáhnout šlahouny.
Bitir
Cus, no v rustu je to fakt hodne nahusto , zacne se to tahat az po prepnuti podle modelu, ale internody to ma bliz u sebe. Na rizky musis stejne udelat zastip a rozvetvit to , az budou vetsi tak to bude na klid. . Taky bych to vyhodil ven, aspon do doby vyrazeni samcu.
L1st3r
Asi jim dnes půjdu udělat flek do fóliáku. Co si myslíš o těch úsporkách?
Bitir
Tezko rict, nezkousel sem to ,ale az bude ta kytka vetsi ,tak se bude rizkovat dobre , toho bych se nebal.
L1st3r
Tož, snad máš pravdu :)
Bitir
Kdyz to bude stat za prd, rozni do matkarny mh a mas klid. Ale verim ze to bude v cajku. Jen si myslim ze vyziti slunka te nemine :D .
Me ber s rezervou, za sem byl na rustu pod ledkama max mesic :D . Jako do male matkarny ledky urcite staci. Pokud bych to mel mit v boxu 120x120 tak 400wmh je jasna volba .
At se dari ;)
odo
L1st3r koľko K má to Vero nad semenáčmi? Daj ho vyššie, ak môžeš. Trochu sa to natiahne.
Nad matky skús dať 2kombináciu trubíc 2700 a 6500 K Bude sa to slušne ťahať a zároven pekne a husto odbočovať.
L1st3r
Vero je 5000k od frudyho, výš jde dát jen v rámci centimetrů, takže to asi efekt mít nebude. Jde mi hlavně o to, aby se teď trochu vytáhly a mohl jsem je ořezat na určení pohlaví. To jak rostou je v pohodě, patra mají tak 1cm od sebe což je na maminu v poho, ale na první šnicle bych pod tím čekal 2 měsíce, proto uvažuji o tom fóliáku. Po vyselektování, budou řízky primárně určeny pro mě, takže to že budou malý a rozvětvený mě vadit nebude. Pod úsporkama 6500k mě to rostlo pěkně, řekl bych akorát na takový ležérní řízkování. Takže uvidím jak to bude potom pod verem pokračovat, když se prostě nebudou chtít vytahovat podle mých představ doplním to buď o ty úsporky a nebo 60cm trubice.
MH nechci už jen proto, kolik to světlo vyšlo a chci to potom i na předpěst. Malý napatrovaný kytí a šup s nima pod sodu a ideálně hned přepnout. Potom by nemusel být problém to osvítit bez nutnosti použít pojezd. Celkem mě totiž zajímá, kde jsou limity 6kila.
Bitir
Lister, ono to bude malicky dlouho kdyz to budes drzet v malych nafobach, takhle se da dobre koordinivat velikost. Kdyz to presadis do 0.5 az 1 litr ,tak uvidis ze to ze dne na den krasne povyjede. Nevim jaky mas zkusenosti s pestovanim ze semen ,ale v malych nadobach to trva dlouho nez muzes rezat. Ja to tak treba drzim a az sou vsechny stejne velky ,tak to zastrihnu a predadim do vetsiho. To uz pak pomalu vali a az je rostlina dospela , roste uplne jinak nez kdyz ma necelej mesic. Jinak v 1 mesici toho moc nenastipes, sotva to ma 4 az 6 pater najebanych na sobe. Zalezi na odrude.
Znova se opakuju , nesral bych se stim, hodil bych to do vetsich kvetniku a ven pod oskara , nejlepe do toho sklenicku a mas klid . Slunko je nejlepsi zdroj svetla a to me nikdo nevymluvi :) .
Ja uz to zacinam selektovat taky venku, 33 semenacu venku a 18 samic pod lampou a rizky z nich uz mam taky venku a vse je na klid :)
L1st3r
Je to v 1l kvetinackach a už jsou venku, rozcházel jsem je do 4 zelinarskych beden a i se to lip zaliva ;) . Asi to bude nejlepší varianta. Mužů je už splichnout tím bio defendce? Nerad bych, aby to tam něco chalovalo.
Bitir
Na klid, ja je cakam 2x tydne a nijak jim to nevadi, az budou vetsi staci i 1x za 2 tydny myslim. Nevim jestli je to tim, ale zadny breberky me listy nehlodaji.
A jelikoz nejsem bio fanatik , tak rizky potopim do roztoku s dicusem a semenace dostanou 2x postrik 1x tydne cca od 3 tydne co je zasadim .
Tech pripravku je hodne a clovek by na to mel byt opatrnej pac je chemkou muzes trochu prismahnout, ale tim atami to muzes valit , je to v podstate i vyziva prez list pro obranyschopnost a prevence proti hmyzu, takze jim das i vytaminky.
Jinak na postrik je dobrej i ten phytamin a rhyzotonic . Neznam nikoho kdo by mel problemy s kytkama venku v nasem krasnym kraji , jedinej problem sou corky a na to zadnej postrik jeste neni :D .

Edit , do skleniku si jeste praskni ty zluty lepovy desky a mas klid , ja je pouzivam preventivne porad.
L1st3r
Tak tady uz jsou holky a kluci na svém přechodném bydlišti. Dneska je teda večer splichnu. Zalivani je nyní o dost pohodlnější a snad se jim tam bude líbit.
L1st3r
Tož sluníčko udělalo svoje, neskutečně poskočily, včera jsem využil zamračeného počasí a řádně je pokropil biodefencem. Foto je ze včerejška, dnes jsou už zase o kus větší. Podle toho jak valej, bych mohl příští tejden nadělat šnicle na určení pohlaví.
BRooT
Biodefence od Bcuzz ?
L1st3r
Ano, Atami b cuzz Biodefence ;)
odo
Minule som to tu písal, ale asi som to neodoslal. Oplatí sa testnúť tabakovo-cesnakovo-citronový mix a,la Kvakoš /presný popis je v jeho vlákne/. Moc som tomu neveril, ale funguje to dobre na lietajúce a lezúce potvory. Striekam to na obe strany listov a na povrch substrátu.
L1st3r
Já jsem jej už dělal taky, ale když to ve výsledku spočítáš, tak tě ten výluh nevyjde o nic levněji a defence vydrží dýl. Za 4kila z toho uděláš cirka 20l postřiku.
L1st3r
26. den

Dnes po nakouknutí do fóliáku, jsem se trochu vyděsil, protože se kytičky trošku zbláznily. Nějak vůbec nevím co s nima budu dělat. Pod led se netahaly vůbec a tady se táhnou jak blbý. To než se dostanu ke konci selekce budou mít dva metry.
Přemýšlím, že bych udělal klony z těch vršků, ale jsou to celkem široký stonky. Nebude to vadit? Nebo je mám zaštípnout a udělat klony ze spodních větví?
Asi jsem měl dát na Bitira a nechat tyto nakvést a z klonů udělat matky. Co by bylo podle vás nejrozumnější?
Bitir
cau , normalne to zastipni nad 6 patrem , nejsem zadnej extra cloner , ale ja delal klony taky z vrcholovek u kushy haze a to byly jeste slaby , vsechny se chytly takze na klid.
ale osobne bych udelal zastip a pockal az se rozvetvi , vzal z kazde 2 az 3 vetve , nechal zakorenit , hodil bych to na 12/12 k tem co tam mas , poznas pohlavi ,samce vyhodis , mezi tim ti dorostou ty zbyly klony kde budes mit jen samice a to ti akorat vyjde kdyz budes sklizet to co tam ted mas pod sodou ze zrovna zasadis ty novy klony k selekci :D . je to shit ,ale venku je dost mista , neboj se toho.
L1st3r
Tož takhle mě to nenapadlo, ještě že tě mám :D . Jen nevím co s těma co jsem dnes zasadil.
Fakt dík, tak jednoduchý řešení a asi by mě to nenapadlo. ;)
L1st3r
33. den

Tak a jsme opět na začátku. :D
Nějak jsem to celý do..bal a z krásných rostlinek se za pár dní staly strašný košťata. Po záštipu se rozhodly i nadále táhnout do vrchu jak blbý a vznikly z toho vobludy co jsou na fotce. Po přemýstění do fóliáku se větvení absolutně zaseklo a jen hlavní stonek valil nahoru, za 5 dní tak o 30cm.
Měl jsem sto chutí to pokosit a hodit slípkám. Nakonec, po poradě s manželkou, jsem kytky sekl asi nad třetím patrem a budu doufat, že se to zpraví. Při výšce jakou kytky měly, by se do matkárny, ani nevešly. Pokud se i nadále budou tak nesmyslně tahat, dopadne to tak, že půjdou pod hps tyto a mamina bude muset být z klonu. Tak jak radil již na začátku Bitir. Na druhé fotce je vidět, jak to dopadlo po mém útoku s nůžkama :) .

Jinak byla vyřazena další rostlinka, protože se rozhodla zdechnout, tak nějak jsem nepochopil co se jí stalo, uvadla, zežloutla a kaput.
Než jsem je osekal, tak se začlo pomalu ukazovat pohlaví. Zatím jsem určil asi 6 samců a 5 samic na 100%. Zbytku se nějak nechce, takže budu čekat.
Bitir
Me prijde ze to mas v polostinu ten foliak, jinak pri tomto pocasi je divny aby se to tahalo za svetlem.
Vubec se neboj zamatkovat klon, pokud sou vitalni a nic jin neni . Bezne se to tak dela .
Jinak ja uz mam semenace za oknem a rizky kushy haze a big diesel venku , pravda ze to roste pomaleji nez by byly ve stanu ,ale nic nevadne ,koreny rostou tak to neresim.

Jinak se neboj, kytka to v klidu rozdycha .hlavne ze to nezloutne.
L1st3r
Je tam slunko tak od 10:00-17:00h, tak nevím co předváděly. Tipl bych to na to, že je jich dost pohromadě a primárně vystřelil hlavní stonek a jak se vyplnil květník zarazilo se to a bohužel na úkor větvení. Usekl jsem je všechny tak o 30cm, tak doufám, že se spravěj.
Největší strach jsem měl střihnout do toho tlustýho dutýho stonku. Původně jsem to chtěl testnout na jednom samci, ale poté jsem si řekl, že není na co čekat, potřebuju, aby se to větvilo na řízky, abych to tak nějak stihl na další kolo.
L1st3r
Musím všem co mi posílají karmu poděkovat, ale nemám z toho dobrej pocit, protože co jsem teď s kytičkama provedl je spíš na síň zmaru. Nemám ani odvahu postovat fotky, tak to jen popíšu a fotky nahodím, až a jestli se dají do kupy. Kytky jsem sekl o těch cirka 30 čísel, mladá měla problém s molicama na bylinkách, tak jsem namíchal rock effect a zbytkem jsem postříkal ty moje mrzáčky. Asi jsem tam toho nastříkal nějak moc a celkem škaredě to odnesly listy. Řeknu vám, celkem smutnej pohled, když jsem tam asi za dva dny vlezl a viděl tu spoušť, zlatá jakákoliv havěď.
I po zeseknutí, výhonky celkem bez reakce a tak jsem se rozhodl, že oškubu i velký listy, to jsem provedl včera. Teď vás asi napadne, že jsem udělal blbost, přece jen jsou to zásobníky živin a probíhají v nich veškeré důležité procesy. Já jsem si naopak říkal, že když je tady těch velkých listů zbavím, tak je donutím k novému růstu.
Pravda bude asi někde mezi, ale každopádně to funguje a už za těch pár hodin jsou vidět změny. Mohl jsem to udělat trošku citlivěji, ale jakýpak copak :D . Díky tomu, že jsme již sežrali salát jenž okupoval fóliák, mohl jsem kytičky přesunout na lukrativnější flek s přímým výhledem na zoncnu.
Tak nějak si říkám, že pokud přežijou toto a nezhermijou, tak už musej vydržet všechno.
Bitir
Zdat, jak ses stim teda popral ? Snad je vse v pohode :)
L1st3r
Nazdááár, :) vypadá to, že budou OK. Jestli si vzpomenu nahodím foto, celkem se daly do kupy, Agent ja na tom líp, pěkně se větví, u GF je to o něco horší, každopádně na to jak vypadaly je to nyní už veselejší pohled. Byl bych vděčnej, kdyby začly vyhazovat preflowers, abych je mohl probrat, protože i kdybych bral pouze 2 šnicle z každé, budu skoro na 80 kouskách. Plánuju řezat tak do 14 dní, tak snad se kucíí ukážou.
Jsem si jistej, že použití Rock effectu bylo naposled. Popálený listy a druhej den mě stejně slimák vožral jednu kytí a manželce pocháloval bazalku, hajzl :D , kéž by se mu to zpříčilo v žaludku.
Bitir
Ja mel taky mensi problem s rizkama , 4 dny sem byl mimo barak a nikdo se na to nemohl podivat , 3 kytky jsou zas u me na jipce :D . Je stim sakra prace a dost se tesim na toho agenta .
L1st3r
43. den

Sliboval jsem fotky, takže jsou tady. Po pár problémech jsou kytí opět celkem v cajku. Agenti jsou celkově vitálnější a hezky se větví, mezi kytkama nejsou nijak zásadní rozdíly u GF je to jiné, vitálních je pár jedinců a růst bočních větví je takovej línější. Poškozené listy jsou z velké části již minulostí, když se už nic nepodělá, chtěl bych příští víkend nasekat řízky.

Foto:

1. celkový pohled, levá strana 2 bedny GF, pravá AO
2.GF
3.AO
L1st3r
Tak nějak tlačí čas a jsem nedočkavej, takže jsem se rozhodl, že řízky nadělám již dnes. Dotazy ohledně řízkování se tu stále množí a proto nahodím stručnej návod jak to dělám já. Bral jsem z každé po jednom řízku, abych byl schopnej určit pohlaví. Díky tomu jak jsem je zastříhával a mučil, se jim nechce vyhazovat preflowers a tak jsem nucen je nechat nakvést. Zhruba za týden mám v plánu udělat další várku, po dvou kouskách a s těma odjet příští kolo, aby bylo možné vybrat favoritky.

1. RW kostky jsem namočil na 2hod. do vody s JidB 0,2ml/l od každé složky a pomocí kyseliny upravil Ph na 5,6. Kostky jsou zhruba 3,5x3,5x3,5cm nařezané z velkých kostek, které jsem nevyužil. Při vytažení z vody každou kostičku mírně zmáčknu, aby odtekla přebytečná voda, naskládám do sadbovače a hřebíkem nadělám díry. Nepropichuju kostku durch, ale cca do třičtvrtě.

2. Nůžkama odstřihnu vybranou větvičku a ulamovacím nožem seříznu na koso, jak je vidět na fotce, poté ještě cca 1cm stonku nad řezem oškrabu nožem do živého a celé namočím do gelového stimulaxu. Řízek odložím na bok na 2-3min. a poté zasadím do kostky. Použiju trošku tlaku, abych měl jistotu, že má řez kontakt s kostkou.

3. Takto nachystané klony vezmu a normálně je dávám do pařníčku, ale protože jsem pořídil pařník malej, rozhodl jsem se tentokrát, že je vrazím jen tak do boxíku. Mírně jsem je pošpricoval vodou, protože jsem je řezal venku ve vedru a než jsem je přenesl byly povadlý.

Hodněkrát jsem četl, že je pařník zcela zbytečnej, tak jsem zvědavej jak to dopadne. Vím, že je to tu už mockrát, ale jak se říká, opakování je matka moudrosti :D .
L1st3r
Tak jsem machroval a problémy s řízkama jsou tady. Žádám vás o radu, zda víte čím to je.
Zásadní problém byl s boxíkem na řízky. Díky úsporkám tam bylo teplo, ovšem po zapnutí větráku, pro změnu nízká vlhkost a řízky uvadaly. Vyřešil jsem to tak, že jsem přepažil box skleněnou deskou, aby odtah fungoval pouze pro část s úsporkama, ovšem moc jsem nedořešil přítah a díky tomu se spodní část celkem dost zahřívala cca 30°C, vlhkost 85%. Na několika kouskách vznikly skvrny na listech a nejsem si jistej zda to bylo tím teplem a nebo to je něco jiného. Přítah jsem pořešil a box přesunul do chladnějšího prostoru. Otázkou je zda se řízky vzpamatují a nebo je mám vyházet a udělat nový. Jsou pouze na určení pohlaví takže to klidně můžou být trochu mrzáci. Díky za rady.
Bitir
Podle myho nazoru je moc prepiplana rizkarna na prd. Ja mel doslova punl podminky a no stres 100% uspesnost . Rizky podle me nepotrebuji pritah a odtah. Po diskuzi s matkarem je nejlepsi je nechat korenit v podminkach v jake je matecni rostlina.
Snad se ti vyjadri nekdo zkusenejsi , "doufam ze to neni plisen" . Ale vymeni vzduchu v boxu bych asi neresil . Co jim davas ? Jestli uz maji korinky ,mozna chcou nejakou vyzivu.
L1st3r
Jsou dva dny starý, plíseň me napadla taky, ale bylo to dost rychlý a jen některý kousky. Odtah jsem řešil kvůli těm usporkam, kvůli teplu. Doufám, ze je to tím vedrem, matky jsou ve foliaku, tam by šli srat hned jak by vylezlo slunko. Když jsem je dával do parníku tak pohoda. Uvidim po změně podmínek, jestli se dají do kupy.
BRooT
Tohle se mi stalo jednou když jsem si dělal sám řízky na ven... Bavil jsem se s kamarádem, který měl dříve 5 matek, pak kvůli narozenímu děťátku skončil.

Měl jsem to samý co ty, teplo, výkyvy vlhkosti. Tvrdil mi, že takhle mladý jsou moc náchylný a všechno se pak ukáže... Tady tu , ze začátku fialkovou barvu potom do hněda mi dělala teplota. Některý klony to daly, některý ne.
L1st3r
Myslel jsem si to, dostaly drobet na prdel :) , rizkovna je upravována za pochodu. Mizerně vypadá tak 6 kousku, zítra mrknu co jsou zač, protože se ve foliaku začaly ukazovat koule a už jsem vyřadil asi 8 samců. Třeba to jsou zrovna voni. Díky
Pítr90
Zdary, taky bych jako problém viděl změny prostředí. Na odtah bych kašlal, maximálně malý vent na cirkulaci vzduchu uvnitř a klidně kvůli teplu jednu úsporku ubrat
L1st3r
Asi jsem to blbe napsal. Spodní část s řízky je uzavřena, v podstatě jako parník, kvůli tomu jsem tam dával to sklo, abych od sebe oddělil prostor usporek od řízků. Odtah je pouze v horní části, kde je světlo. Ovšem tim ze tam nebyl poradnej pritah tak to ventas pořádně neodsaval a ohrival delici sklo a tím se zahrival i spodní prostor. Šlo mi hlavně o ty fleky, protože jsem je ještě nikdy neviděl, mel jsem obavy aby to nebyla plisen, ale je to přesně jak píše BRoot, nejprve fialové a pak hnědé fleky. Od ted už snad bude prostředí stabilní a nebudou další problémy.
BRooT
Zkus příště zářivky když budeš mít možnost :)
L1st3r
Uvidim jak se to bude do budoucna vyvijet, pokud bych se řízkování věnoval, asi bych zbastlil nejakej lepší box na řízky. Toto je původně bedna na odhlučnění ventilatoru prekopana na rizkarnu. Na ten parník co mám je ideální, ale parník je tak na 20-25 ks a to je v tuto chvily malo. Box je na zářivky malej, 40 čísel. Nehledě na to, ze ten boxik vypadá strašně, asi bych volil lamino a udělal to jako skříňku, aby to nemlatilo do oči. Tady ta vobludnost vypadá v interieru nic moc, když jsem to donesl moc se to manželce nezamlouvalo. :D
Časlove
Uplně v rychlosti.
Je to jednoduše přemazlený. Timhle jsme si taky prošel a nakonec jsem skončil u pařníču z Bauhausu, kterej mám na okně a mám 100% úspěšnost. Kořenim do 10 dnů a náklady jsou 2 Kč za rockwool kostičku. V letě dám pařník na okno (nesmí na to jít přímí slunce), občas navlhčim rockwool a za chvíli sázim. V zimě furt na okně, jen si pod to dám výhřevnou podložku s termostatem a rockwool držim na 24C (vše koupeno na tera burze cca za 350 Kč) plus nad tim mám na 16 hodin zapnutou 23W úsporku 600K za pár kaček taky z Bauhausu. Ano je to na osobní potřebu, když potřebuju jen pár kytek, nebavim se tu o řízkárně na prodej. Ale jen pro představu, že někdy je míně více.
Určitě neni třeba na to rvát buhví jaký waty, stačí opravdu málo. Další věc, to co tam máš to hnědý, tak to je na 90% plísen. Já nikdy řezy nerosim, spíš si vždy dávám pozor, aby jich tam nebylo zbytečně moc a vlhkost tak nestoupala a nehnilo to. Pokud potřebuješ víc jak 40 řezů, tak doporučuju menší skřínku (např. 60 x 60), tam dát tak 2x 23w a řezy narvat tak do 3 pařníčků. Teplej vzduch stoupne nahoru a snad problemy s teplotou nebudou. Pokud máš problemy s vejškou, tak klidně jed ten odtah, ale musíš si dát pozor, aby ta teplota nešla cca přes 28C. Pak je ale nutný mít ten pařník, s odtahem ta vlhkost klesne až nebezpečně nízko.
Good luck
L1st3r
Prohlížel jsem to a na plíseň to fakt nevypadá a ani se to nešíří. Premazleny to není, je to udělaný z toho co bylo doma, takže náklady cca 2kila za usporky. Mám podkrovak takže na okno to dat nejde. Rosil jsem jen z počátku, kdy tam byla vlhkost tak 40%, nyní je to stabilní na nějakých 80% s teplotou 22°C. Vypadají již mnohem lepe
Pítr90
Pro příště- tý teploty se tak neboj. Já u nich měl několik dní i 30°C a dařilo se jim. Asi opravdu jde hlavně o ty stabilní podmínky a vlhkost.
Ps: já teda řízky rosim a nemám problém
L1st3r
Příště si dam majzla ;) . THX
spachal
Uz jsem se s tim take setkal, letos .. delala to pouze jedna genetika, dodnes jsem neprisel na to, cim to bylo. Likvidoval jsem to redenym lihem, s castecnym uspechem ..

Problem se objevil jak v jiffech, tak v rw, minipařník, s minimem roseni, spise sucho nez vlhkost.

https://www.icmag.com/ic/picture.php?albumid=71552&pictureid=1706019
BRooT
U těch klonů dost záleží v jakých podmínkách byla matka.

Jinak s tou teplotou bych se taky nebál to souhlasím. Klony, které teprve koření dávají všechnu sílu do kořenů a všichni víme, že kořeny mají radši vyšší teploty při rozvíjení, takže to není jak u dospělých kytek.
MatesMaty
No, pokusím se ti taky pomoct, základ je pařník. Je hrozně důležitá vlhkost. Mě se zase třeba stalo že jsem asi 5. den odklopil vršek a oni během 2 hodin málem všechny zkapaly. Zešedli jim listy a zkroutili se, bylo na ně asi vedro od zářivek. Takže dávat bacha na tu teplotu. Navíc nikdy nedávám klony do té původní díry ale udělám šroubovákem ( tenkým ) díru vedle aby klon lépe přilehl k rockwoolu. Většinou cca za 8-10 dní perfektně zakořeněno a 100%. Zásadní zlepšení přišlo taky po maximální seříznuté ploše klonu !!! koukni na video. A kup si takový ty žiletky s vrchní uchopovací stranou.

Žiletky
https://www.noko.cz/noko-cz/eshop/1...nger-siroka-4cm

Můj pařník ( mám 2 )
https://www.growgarden.cz/skleniky/...am-basic-s.html

Super návod
https://www.youtube.com/watch?v=YsauRvzpQ5w


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma