Srooga |
Čus lidi;)
Minulej tejden sem si vařil pěknou laskominu. Z ganji vařim docela často, ale tohleto jsou njlepší koláčky, co sem kdy jedl!!!
Budete potřebovat:
• 250g tmavého (třtinového) cukru
• 125g másla (pokud používáte, tak konopné)
• 100-300g čokoládové polevy (čokolády))
• 80g mouky (polohrubé)
• 2 vejce
• šálek smetany
• špetka soli
• 20g trávy (je to dle orig. receptu) 1g na koláček - což je pro mě :punk:
Já sám jsem ještě přidal puding, vanilkový cukr, musli, rozinky, oříšky, mandle, cornflakes, drcenou čokoládu...
Něco do těsta a něco na ozdobu, záleží na vaší kuchařský fantazii :D
1) Připravte si všechno pěkně k ruce, ať pak nemáte zapatlonou celou kuchyň
2) Do dvojitého hrnce vložíme máslo, čokoládovou polevu, čokoládu a necháme rozpustit. Tad je to zase na chuti, takže kdo rád hořký, tak kyselou :)
3) Do rozehřáté čokolády přimíháme trochu skunka a necháme vařit, dokud jí nebudeme potřebovat k dalšímu postupu. Jelikož sem požil výkonný konopný máslo, tak paliček sem přidal jen na "chuť". Zhulky co pálí 10 jointů za večer, ať daj těch 20G :D |
|
|
Srooga |
4) Vajíčka a cukr rozšleháme do jemného krému
5) Přidáme mouku, smetanu (popřípadě puding a jiné sypké suroviny) a opět řádně prošleháme. Doporučuju přidat guaranu nebo třeba žen-šen, aby nebily koláčky moc sedativní :sun:
6) Smícháme světlé "těsto" s čokoládou, která nám už pěkně teče, opět prošleháme a dochutíme dle libosti rozynkami, oříšky atd... |
|
|
Srooga |
7) Nějak se mi to plete - vy ale jistě pochopíte - zde drobné pochutiny před zamícháním do hmoty. Postupujeme rychle, protože čokoláda nám začne tuhnout a pak by se z toho daly dělat leda hokejový puky :wink:
8) Opoměl sem důležitý přípravek - papírové košíčky - bez kterých by to asi nešlo :D Jedině kydat hmotu rovnou na plech, fuj :rolleyes:
POZOR: košíčky plňte do 2/3, nebo dopadnete jako já a koláčky vyběhnou ven, ani se nerozloučí...
Tady sem zapoměl na jedbu velice důležitou věc: pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 180°C.
9) A zde již vidíte hotový produkt: Cookies
Srooga vám přeje dobrou chuť! :afro: |
|
|
Pawes |
:) co tak zkusit prorazit v Prima vařečce s tímhle recepisem, možná do televize bys to moh upravit na 0,5g na koláček, ať se nezblázní |
|
|
z3zzz |
2 : pawes ... :))) jakozhe f nedeli gdy varii celebrity :) :) :) joo mozna by si zounar dal cely Ge :) |
|
|
Green Demon |
Zkousely jste nekdy varit 8 litru mlika?
Je to prace tak na 5 hodin..............] |
|
|
Srooga |
Hele Démone, když vařim mlíko, tak ho vařim 2x5 hodin. Schlamstne to celej den. A je jedno, jestli je ho 1 nebo 50 litrů. Akorát použiješ větší hrnec a kilo trávy :( Docela by mě zajímalo, co si s tim mlíkem pak dělal :D Krmil kočky ??? :wink: |
|
|
NITRO |
To Green Demon
A co takhle 20 litru.Tenkrat sem myslel, ze to varim snad pro celou armadu.Jinak kolacky vypadaji opravdu pikantne.Ale ta koncentrace...tos hucel alespon dva dny:) |
|
|
Tor@ Bor@ |
Jo jo, tenhle recept už znám, jenže ten tip to ješte posipával semínkama, i když nevi¨m k čemu to? ješte sem je nezkoušel, protože g na jeden koláček me docela zarazilo, zrovna ted jedu na chatu a budu tam delat máslo z mega hromady listi a malejch paliček, tak si taky neco ukuchtim.. jinak k+ návod v čestine poteší. |
|
|
Mr. L |
to scrooga: až zas budu kuchtit dám na tvůj upravenej recept, ale g na koláček se mi zdá opravdu mooc, vono i půl géčka je dost, protože kdo zbaští jen jeden?? :frog: K+
to Tor@: ty woe, teda ze semínkama bych to žrát nechtěl!!! to musí bejt pjekná sra... a stejně v nich nic neni, takže to to rovnou můžeš posypat sezamem:))) |
|
|
Moory |
To Mr.L Myslis ze v seminkach nic neni?
Pak bych mel otazku jak udelas konopny olej ktery nebude mit zadnou chut po konopy?
Jen se nepoustejte do debaty k cemu je takovej olej dobrej :D |
|
|
Moory |
konopi :)
nejak mam po speku s gramatikou jeste vetsi trouble nez normalne :)
Ale tenhle je from dealer :( Prechemizovano....uz se tesim na vlastni :D |
|
|
Mr. L |
to moo: jde asi o to, že semínka sou tvrdší, a když jima posypeš koláčky, tak to asi bude jedna z horších věcí:) co můžeš udělat... jinak koláčky vypadaj squele, ale bez semínek..
nonic... |
|
|
Kvetak |
Semena jsou bez jakýchkoli účinných látek, ale sou výživná a dobrá (po upravení), takže se klidně můžou na ty koláčky nasypat (myslim, že by to chutnalo výborně). Takže napíšu jak ty semena upravit-velice jednoduché.
Semena vypereme a ty co zůstanou plavat na hladině sebereme (na dno spadne sajrajt a ty špatný), necháme usušit. Suchá semena opražíme na plotně, nebo při teplotě cca 120-150°C v troubě. Pražíme
5-10 minut. Že jsou semena hotová, poznáme podle toho, že přestanou praskat a začnou vonět jako pražené ořechy. Dejte pozor, aby se nepřipálili!
Opravdu chutnají výborně a krásně křupou.
A jeden recept THC free:
Koktejl (vyzkoušeno-výborné)
1/2 šálku pražených konop.semen, 2zralé banány,1/2 šálku bílého nebo vanilkového jogurtu a čerstvé ovoce dle vlastní chuti a možností. Vše rozmixujeme s trochou vody či ovocné šťávy.
Je to mňam mňam, i když to nemá žádné účinky-jen to chutná a zažene hlad.
Zdroj: Chris Conrad-Konopí pro zdraví
Ovšem preferuji KZVP-Knedlo Zelo Vepřo Piva:)
Jinak doufám, že to nebude sroogovi vadit, jestli jo tak smazat!!!! |
|
|
Moory |
No nevim jak po prazeni, to i tak v nich neco zustane, ale prave z konopnych semen se dela konopny olej bez chuti a vune po konopi. Je fakt ze je jich treba hodne.
Mam to ze vehlasne: Varime s konopim :D
ale je fakt ze sam jsem to zatim nezkousel, ale! tento zdroj považuji za duveryhodny :D |
|
|
La Grand |
jo jo kolacky jsou v pohode tydle mely bejt arasidovy ale nejak mi zezelenaly :) |
|
|
Tor@ Bor@ |
Sibiřští šamani si delali kouřovou lázen, ze semen konopí, rozdelali ohen, nechali tam rozžhavit kameny, na ktery pak naházeli semena(možná i vetší části kytek) a pak přes to udelali neco jako iglů a do nej pak vlezli a koupali se tam v kouři.
Myslim že taky dobry využití semen. |
|
|
Pukachu |
to: Tora Bora
Zajimavy napad . těch seminek museli použivat asi HAFO že? |
|
|
Pawes |
2 Tora Bora: radši vnitřní kouřovou lázeň, šetří to brčko i semínka:-)) |
|
|
Ant |
Semínka nejsou špatný ...... ale kdo nezkusil neví :D :D |
|
|
nobody4 |
Cus srooga> vo vejkendu jsme udelali ty tvoje cookies a musim rict, ze jsou maximalne exkluzivni. Vetsina se schodla ze takovouhle funkcni dobrotu jeste nepozreli. Akorat dle toho tvyho receptu to vyslo na vice nez 20ks {to ale neva, mozna je to tim, ze jsme je dost natunili tema orechama a pod.} Jinak byli exklusiv. Vice takovejhle dobrtot. :D N4
P.S.> mozna priste pouziju misto ty polevy jenom cokoladu, Ta poleva hrozne rychle tuhne a musis moc rychle nakladat do kosicku. Nehlede na to, ze vysledny produkt bude o neco mekci {ne ze by byli tvrdy, ale ta tuhost ty polevy je znat} |
|
|
Phyrius |
Nedávno jsem měl uplně peckovní perník, ale tohle vypadá líp:sun: Tak to příště, až bude zase nějaká chalupa,tak to prubnem :beer: Jinak díky za obohacení jídelníčku! K+ |
|
|
Srooga |
Nazdar Kuchtíci :D
Po delší odmlce zase nějaký pics vydařený konopný pochutiny.
Tentokrát sem dělal Sýrové tyčinky (spíš čtverečky - líp se odlepujou po nakrájení).
Dělal sem je k narozkám pro kámoše, kterýmu nechutnaj ty mí "sladký sračky", takže spíš něco pro solimilce.
Je to úplně obyčejnej recept na sejrový pečivo:
• 200g hladké mouky
• 80g tuku
• 70g strouhaného sýra (cihla)
• 2 žloutky
• sůl, pepř
• doporučuju chili, kari, kmín, česnek - to všechno podle vašich chutí.
Tohle je množství cca na jeden plech a něco. Doporučuju zdvojnásobit poměry, aby toho bylo víc - když už se s tim člověk drbe :)
Do prosáté mouky dáme jemně strouhaný sýr, rozsekný tuk (samozřejmě konopné máslo, klidně můžete přestřelit o 100g - maximálně to bude mastnější...zmaštěnější :wink: ),
sůl, koření a se žloutky vypracujeme tužší těsto. Vyválíme placku na pomoučeném vále, rádýlkem nakrájíme požadované tvary a pak přeneseme na vymazaný plech.
Pečeme do růžova/zlata v rozpálené troubě cca 15 minut.
Je dobrý pečivo před pečením ještě dozdobit strouhaným sýrem, drceným kmínem prostě čímkoliv, co máte rádi.
Chili kapka na ozdobu (k pifku) a je to!
Účinnost samozřejmě záleží na množství a kvalitě konopnýho tuku.
Tyhle tyčinky sem dělal z másla, který se vařilo 28 hodin :D, a bylo ze sklizňovýho šrotu. Takže stačí si dát 5 kousků a je to dost znát.
Je taky dobrý počkat s konzumací do příštího dne. Tyčky sou po upečení spíš upražený a do druhýho dne trochu zvlhnou a jsou pak víc žrací... |
|
|
nobody4 |
sroogic varic zmastovic> hej man that's cool. Zkousel jsi nekdy pouzit jinej sejrec?
tora bora> no tak ti nevim, ale pokud nejsi velkovyrobce, jako ze asi ne. Myslim, ze tolik semen nemas a jestli jo musela to bejt hrozne spatna sklizen {a jestli jo, fak te lituju a preju, aby se ti to uz nestalo}
Nehlede na to, ze nejsi indian {tak ti nevim, ale kour ze semen je fakt kentus a prumernej evropan by se asi udusil} Jestli to nemelo nejakej ritualni vyznam, jimz davali na jevo urcitou oddanost k danemu obradu {neco jako, kdyz vydrzis v takovymhle kouri je, videt ze jsi chlap a mas o danej ritual opravdovej zajem apod.} |
|
|
acidrop |
kolacky i syrove pecivo vypadaj vazne chutne :) +K
s holkou sme delali chleb..odporucam ..kdyz sem to jed s ketschupem tak sem zhulenej zapomel ze je v tom ganja..a bylo pak celkem vesele..jinak to melo sqely aroma..recept klasika chleb..a drcena ganja..mnam |
|
|
Srooga |
Nazdar Mlsouni :popcorn: !
Dostala se mi do ruky taková ta profláklá knížečka Vaříme s konopím. Musim říct, že co se receptů týče - nic moc. Je to samá kandovaná palice a salát z listů :rolleyes: Při představě, že bych měl sníst jednu palici v cukru se mi ježí bodliny na hlavě, heh. To bych asi dopad zle...
Jediný co mě tak nějak přišlo normální je tenhle recept. Hlavně spůsob hrnkovýho dávkování, takže se to krásně přepočítává při změně množství.
Když sem dokončil a ochutnal těsto, tak sem zjistil že je to LINECKÝ! :D
Né úplně stejný, je tam trochu jinej poměr surovin a místo cukru med, ale jinak hodně podobný. No, newa. Lets Matling!
Budete potřebovat:
• 1 šálek rozpuštěného konopného másla
• 1/2 šálku medu (cukru), med je ale lepčí
• 3 šálky mouky (doporučuju hladká/polohrubá napůl)
• 1 vejce
• 1 lžička PRDOPEČ (kypřící prášek :))
• 2 vanilkové cukry
• mandle (nebocokolivámchutná)
Rozpuštěné máslo smíchejte s medem.
Vejce rozšlehejte s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.
To všechno důkladně promíchjte s moukou. Mělo by vám vzniknou hladké těsto, ze kterýho udělějte kouli/šišoid a nechte aspoň hodinu ztuhnout v lednici.
Odleželé těsto potom rozválejte na cca 0,5cm tlustou placku, ze který jednoduše vykrájíte kolečka. Ta se pak dají náležitě dozdobit, například symbolem Grower.cz :D nebo mandlí a zase čímkolivámchutná.
Pečeme na vymazaném plechu v troubě vyhřáté na 200°C po dobu 10ti minut. (chce to odzkoušet na první várce - kažá trouba peče jinak)
A pak už se múžete jen v klidu nadlábnout a čekat až vás to zmastí :punk: |
|
|
Rude |
heule sroogo, to sou neuviritelne kruty sucuunky,heh, jak to vidim, aakbych nejradsi vyzral do monitoru diru, bhuuehhe
- !!!SROOGA is aesthetic mister number one!!! :punk::beer: |
|
|
psilos |
hele srooga, Tvůj 1. recept je nesmysl, leda tý mouky dát 10x tolik - 80 dg. Pekl jsem to . |
|
|
Srooga |
2 Psilos: Jak vidíš z fotek, já taky :D
Zajímalo by mě, co se ti nepovedlo???
Smícháním nemá vzniknout těsto, ale řídká kaše, která se naleje do těch košíčků...takže si MUSEL udělat špatně něco ty.
Jestli ses z toho pokoušel něco uplácat, tak to bohužel nejde...:)
Nobody4 to pek taky a problém neměl... |
|
|
blek |
Ja to teda pek taky přesně podle tvýho receptu (až na množství vitamínů) a výsledek byl přesně podle tvejch mejch představ a dokonce sem udržel všechny cookies v košíčkách.:bravo: Poprvý sem měl takovej divnej stav že sem po tom celej den když mě začal chytat hlad neměl chuť na nic jinýho než na ty čokodobroty.
Takze jedinou výtku mam k tomu, že si zamlčel tu vysokou návykovost.Nebejt pevný vůle a pomoci partnerky tak bych to snad............................nepřehulil.:vampire: |
|
|
psilos |
I když jsem tam dal mouky 10x tolik, bylo to furt řídký. Upek' sem to a dlo se to. |
|
|
Srooga |
2 Psilos:
Hm, chlapíku, mam pocit že to moc nečteš...
MÁ TO BEJT ŘÍDKÝ, MÁ TO TÍCT A MÁ SE TO NALEJVAT DO TĚCH KOŠÍČKŮ :D
Plačeš na špatnym hrobě, hehe ;) |
|
|
UD |
tyo 2X 5 hodin sakra dyt z toho musi bejt uplna kase,ne? |
|
|
Kuca |
Parada recept i pro ty mene schopne ... aneb od mlika ke kolackum :o)
K+ |
|
|
TheHempCultivator |
Máš to fakt hustý!!! ... samozřejmě karma pro tebe…
Inspiroval si mě k pečení…. ty koláčky sou vážně v poho..:crazy:
Zkoušel sem ty z Marakéše a fakt super ...sou takový krásně lehký.. :love: .. a to ani nemluvim vo těch stavech...:angel:
... do toho tuku sem přidal "Směs loňského léta" - spostu modelů ganji, listů skéra a tak a bylo to fakt v pohodě...:sun:
Tak se měj a díky za inspiraci...:bravo: |
|
|
Jeckob |
Srooga ty mě dostáváš čím dál víc, recept od receptu.Jak si tam prosimtě dostal ty oticky listů?To vypadá nádherně. |
|
|
Kvetak |
Ty voleeeee!
Já se snažim hubnout a ty na mě takhle, sakra jak to vidim, tak asi moc nezhubnu (i když už se mi povedlo 14kg, ale polovic se mi už vrátilo :D).
Co takhle vydat novou kontroverzní knihu VAŘÍME SE SROOGOU.
Jelikož, kdo je nasycen je v pohodě, kdo je v pohodě-ten je zdravý
Ale taky smích léčí a v tomhle threadu se to skloubilo-budem superzdravý, nebo superžravý? JÍST ČI KOUŘIT - TOŤ OTÁZKA!!! |
|
|
greedy23 |
Hi srooga,
jenom by me zajimalo...v bode 5 pises ze v pohode je pridat zensen nebo guaranu...no ale kde se to da sehnat? nevis nahodou?
dik |
|
|
Tor@ Bor@ |
Tak já sem mel nedávno narozky a upekl sem koláček z bili wdowy a mely ste vydet jak tam všichni ty nahuleny frajeři s plnejma kapsama hulení(jak čekaly že se bude hulit o sto šest) chodily v 11hodin večer spát...... jenom lituju tech roštenek, co z toho skoro jenom zvraceli.
Po pravde řecčeno, sem takhle silnej koláček upíct nechtel, ale proste sem tam toho dal asi moc.
Pro zajímavost: koláček byl ze dvou balení perniku od "dr. Oetkar"
v návodu píšou že se přidává voda, tak sem ji nahradil
mlíkem v kterym sem před tim vařil neidentifikovatelnou
hromadu hulení po dobu jedny hodinky.
ješte sem přidal pár lžic medu a nikdo pak neodolal ty
medove sladky chuti..
ješte bych podotknul, že stačil jeden koláčk aby ste
byli uplne mimo :)
Peace |
|
|
BaBiBo |
Dovolil bych si prispet "receptem" (dekuju Sroogovi za prava na pouziti casti jeho nadpisu :bravo: ), ktary jsem si spichnul na dnesni obed (je to jenom neco pro inspiraci).
Toz panove, vyladte chutove poharky a dejte si chutnat nasledujici chalku (jsem z toho slusne jetey): Kureci prsa na ganje
Chci poznamenat, ze tohle je druha davka - v sobotu jsem si zmaknul nejaky veprovy a do zbytku nalevu prdnul ty kuratka.
Nebudu vas uz dele napinat, jdeme na to. |
|
|
BaBiBo |
Nejprve ingredience (nebudu psat kolik od ceho, zalezi na poctu osob a chuti :D):
- Nejaky maso
- Susena a nadrcena ganja treba i se seminkama (ja tam potom nahazel i cely palky :))
- Olej
- Sul
- A nejaky koreni (ja tam flaknul trochu na Gyros, papriku a chilli, Lister si tam muze dat treba kari :D)
A jak jsem to vyvedl? Vzal jsem kuratko (to veprovy jsem jeste naklepal a nasolil), dal do misky s trochou nadrcene ganje a olejem, zasypal dalsi vrstvou ganji a zalil olejem (nemusi plavat, drubez to vetsinou stejne neumi :D, staci proste zalejt). Jeste je mozne to zasypat korenim hned ted, ale ja si to nechal na potom aby maso natahlo travovou prichut :).
No, nechal jsem to marinovat (v chladu)jen od soboty-vecera do meho nedelniho obeda-asi v 15.00 :D. |
|
|
BaBiBo |
Vytahnul jsem, takhle nejak to vypadalo (foto 1) :D.
Nakrajel to na kosticky a soupl zpatky do nalevu a zasypal korenim a soli a poradne zamichal. |
|
|
BaBiBo |
Pak jsem to zabalil do alobalu (to veprovy jsem pachal na panvi - smazil (to maso!!:D) a pak dusil (taky to maso)).
Troubu jsem mel rozjetou na 200 stupnu, tak jsem to tam na 15min soupl. (Asi kdyz je ta porce vetsi, bylo by lepsi ji rozdelit na vice casti || pict dyl || delat jinak). Potom jsem to rozkuchal, stred byl nejak malo, tak jsem to pekl asi 5 min. jeste otevreny. |
|
|
BaBiBo |
No a nakonec jsm to soupl na talir a spapal. Takze ted tady s mirnym usmevem pisu tenhle text a jemi dobre :D
Doufam, ze jsem vas mirne inspiroval - ganja se nemusi jen hulit - a pripadne vam preji dobrou chut! |
|
|
z3zzz |
. . . voe... :) .... s masickem me to ani nenapadlo :) .... kazdopadne si nska dam podobny recepis ...akorat bez matroshe :) .... facht super |
|
|
z3zzz |
2 realist : ... jo sme na tom stejne :)
2 babibo : hele a nebyla maari moc ciitit ? ... ne ze by mi nechutnala ... liizaatka mam docela flasce ... ale negdy je aroma as moc ... |
|
|
deno |
dobrý sou i řízečky naklepaný v trojobale, kde se ganja přidá do směsi mouky a vejce. Pak se to celý obalí ve strouhance a smahne.
zelený lístečky tou strohankou jen lehce prosvítaj - jeden by řek, že je to kmín nebo tak... A je to taky moc dobrý. Ale pozor na ten nážez.. :D :D
jinak K+ |
|
|
deno |
2 chcita : jo stačí - kuře to do sebe při tom tepelnym procesu natáhne |
|
|
BaBiBo |
Jaxe sem divam, asi si taky radi pochutnate :). Kazdopadne diky za nahlednuti...
z3zzz:nebyla kupodivu moc cejtit (bratr-nehulic- to chaloval taky, nic moc nerikal a pak celou noc paril postala :D). Kdyby to nekomu vadilo, muze to rovnou nalozit s nejakym korenim nebo smazit na "olejovitym ghi" - jak pise E_D
E_D:jojo, ale lepsi by mozna bylo masilko - kuratko na ghi!!! |
|
|
prankster |
hehe, co vy tu uz nevymyslite :) Len neviem ci to moze dobre chutit s chutou ganji :-? |
|
|
Srooga |
Ahoj všichni :sun:
Celkem dost lidí z G mi psalo PM jak dělám máslo.
Receptů je tady docela dost - i já z nich něco okoukal...a když už sem se zase s máslem patlal, tak pár fotek navíc už nikoho nezabije :). Jinak sem asi měl tuhle fotokuchařku začít právě timhle, protože máslo je zákled!
Nejperve suroviny a poměry:
• tráva, cca 4l volně sypaných listů šlechtěných odrůd (může být i sklizňovej šrot ap.)
• 5 x 250g másla s co největším obsahem tuku
• větší pánev
• velkej hrnec s puklicí a hlavně kuchyňskou linku, sporák a čas ;)
Postup:
Trávu nasypte do hrnce, postavte na rozehřátej vařič, zalejte trochou vody aby se nepřipálila a z varný konvice spařujte vroucí vodou. Dělám to tak, že prostě listy zaleju horkou vodou a pak třeba 3 minuty zadeklený vařim. Pak stačí slejt přez puklici a dodat novou vroucí vodu a zase vařit a pořád dokola, dokud z trávy teče hnusná hnědozelená močka. Když vám teče nažloutlá voňavá vodička je tráva připravená k dalšímu použití. Tahle procedůra maximálně ovlivňuje chuť a barvu výslednýho produktu, takže nebuďte lajdáci a klidně to spařte 10x ! Budete odměněni zlatým máslíčkem ;)
Co se týče množství a druhu trávy - můžete zkoušet cokoliv. Já to mam vyzkoušený takhle, vařim jen z listí - protože co s nim jinýho. Z outdooru mi vydrží listy na celej příští rok vaření a to dělám máslo nebo mlíko 1x za měsíc. Jinak mlíko dělám úplně stejně, akorát že ho vařim samozřejmě v doustěnným hrnci.
Tady si dovolim jeden TIP. Trávu v tomhle špenátoidním stavu vyždímu, ztlačkám do koule, zabalim do igeliťáku a nechám zmrznout. Zabere takhle málo místa, neoxiduje a je ready k okamžitýmu použití - buď na mlíko, anebo na máslo. Možná by z ní po přidání vajec a trochy kopřiv nebo salátu šel udělat super špenát :D Ale ta koncentrace... :o
Dále. Rozvařená tráva odpočívá a my rozbalíme všechno máslo a přepustíme na vetší pánvi/hrnci. Máslo přivedeme do varu a vaříme tak dlouho, dokud se nepřestane tvořit hnusná bílá pěna, kterou poctivě sbíráme z hladiny čímkoliv nám to jde...lžíce, díratá naběračka. Po vyčištění másla od vody, syrovátky a dalších humusů nám zůstane 100% tuk, který dále použijeme.
Do velkýho hrnce s rozvařenou trávou nalejeme přepuštěné máslo, zalejeme horkou vodou tak, aby při varu hmoty hrnec nepřetékal, promícháme, přiklopíme a jdeme na pivo...
Máslo takhle můžete vařit jak dlouho chcete. Občas dolejete odpařenou vodu, promícháte aby se ty naše kanabinoidy krásně omastili :) a zase jdete na pivo...
Čím déle budete máslo vařit, tím bude lepší. Někdo doporučuje rozdělit tuk na 1/2 a vařit trávu v první polovině několik hodin, potom slejt a dodat druhou, nenasycenou polovinu tuku...to si vyzkoušejte sami.
Já vařím všechno najednou, když mi hmota začne vřít, tak uberu vařič na minimum a jdu na pivo :)
Ne, vážně - když si dáte práci můžete máslo po dolití vody vařit klidně 5h bez dozoru - je to risk, ale já to tak dělám. Záleží na vařiči, plotýnce, termostatu atd. Vařim máslo minimálně 12 hodin. Když mam čas, tak i 24…nehledě na to, že to klidně můžete prsknou do lednice a pokračovat až bude čas.
Když už budete přesvědčený, že ty dvě hodiny :wink: vaření musí stačit, tak z trávy vyždímete/zcedíte veškerý tekutiny do nějakýho hrnce. Doporučuju vyždímanou trávu zalejt ještě další horkou vodou, a znovu chvilku povařit - vyždímete i zbylý tuk, kterého je tam požehnaně. Nedočkavci můčou místo vody mlíko, 10 minutek povařit, vyždímat a vypít. Budete se divit - funguje.
Vyždímanou tekutinu necháte v hrnci zchladnout a potom šoupnete do lednice. Na hladině vody tuk ztuhne a vytvoří silnou krustu, kterou sundáte. Ze spodní strany tuku doporučuju oškrábat vrstvičku hnusu, která zůstala i po přecezení. Pokud vaříte máslo ze dvou várek, tak první tukovou krustu nechte v nějakým hrnci a pak k ní přidejte tuk z druhýho vaření. To celé znovu rozpustíte v hrnci a přecedíte přes jemné sítko. Já používám ještě plátno, který máslo opravdu krásně vyčistí...
Čistý máslo doporučuju nalejt do libovolný plastový svačinový misky/krabičky s víkem. Po ztuhnutí je na dně vidět ještě nějaká voda/usazenina která prošla filtrací. Opět máslo vyloupnu z plastu, vodu vyleju, bordel oškrábnu a vrátim zpět do krabičky - to aby se máslo nazačalo kazit odspodu z toho bordelu a vody, která tam vždycky nějaká zbyde. Takhle zpracovaný máslo vydrží v ledničce i rok...
Z připraveným konopným tukem už můžete uvařit úplně cokoliv, kde se tuk používá a někdy i to, kde ne :D Nejlepší je, že to chutná i lidem, který běžně odmítaj cokoliv, co chutná po konopí - a přito normálně špeky hulí. Jsou i tací mezi námi...a co teprve maminky a tatínci :D
Good Luck! |
|
|
Srooga |
1 • suroviny
2 • zmrazená špenátoidní koule
3 • rozpuštění másla
4 • pěkně spařit - NEFLÁKEJTE TO!
5 • brčál
6 • pěna na vroucím másle
7 • pěna se tvoří docela dlouho |
|
|
Srooga |
8 • skoro čistý tuk
9 • z 1,25 kg nám zbylo čistý "kilčo" jedno máslo v hajzlu :)
10 • pěkně zalejeme, přiklopíme a vaříme
11 • takhle to vypadá po 12 hodinách
12 • tuková krusta po ztuhnutí
13 • druhá várka
14 • zlatá hanná :D |
|
|
pad |
citace: |
Původní příspěvek od BaBiBo
Dovolil bych si prispet "receptem" (dekuju Sroogovi za prava na pouziti casti jeho nadpisu :bravo: ), ktary jsem si spichnul na dnesni obed (je to jenom neco pro inspiraci).
Toz panove, vyladte chutove poharky a dejte si chutnat nasledujici chalku (jsem z toho slusne jetey): Kureci prsa na ganje
Chci poznamenat, ze tohle je druha davka - v sobotu jsem si zmaknul nejaky veprovy a do zbytku nalevu prdnul ty kuratka.
Nebudu vas uz dele napinat, jdeme na to. |
no ještě to trochu project chilli, magi a sladkou sojovkou a bude :) túze dobrej recepis :smoker: |
|
|
fefl |
já sem si teďka dělal taky libovku vařil sem listy a stonky ve vodě asi 0,5 l do toho 1,5 dcl mlíka pořádnou porci medu a vanilkovýho cukru to sem nechal vařit a pak přecedil, nechal vystidnout potom sem to rozmix s banánem pořádně sem to nechal vychladit potom sem do toho prdnul kus zmrzliny a spořádel celkem hustej : ) stav je to moc dobrý a je z toho celkem cejtit pálení. |
|
|
Srooga |
Po CZteku mi zbylo nějaký mlíko :eek: . Už sem nemoh pozřít ani deci - šoupnul sem ho teda do mrazáku a pak v záchvatu zhulenosti a ožralosti jsme s pani vyrobily tyhlety palačinky. Tahlke fotka už je ten poslední mrzáček co zbyl - dostala ho návštěva z ulice asi v 11 večer :-) Takovej ten kámošovo kámoše kámoš :) Jinak byli vynikající a je to jednoduchý jak facka. Časem dodám recept - je ale v každej kuchařce. Tak jestli to nejni zbytečný... |
|
|
fakenick |
nedavno sem delal konopnej puding, fakt mnamka! :popcorn: |
|
|
PiosOne |
fakenick: jak si tím můžes být tak jistý? existuje spousta takových lidí (stačí chvíli poslouchat spolucestující v dopravních prostředcích), kteří jsou schopni stvořit něco takového a brát to smrtelně vážně. |
|
|
fakenick |
PiosOne: nechapu?? ja to s tim pudingem fak myslel vazne ;) nebo ze bys reagoval na jinej muj prispevek nekde jinde?....nefim :\ |
|
|
AMON |
Zdarec ...
Ked uz sme pri tom vareni a kuchteni by som sa rad seckych opytal :
U nas sa povrava ze cukor ma na THC alebo neaku frakciu jeho vstrebavania dost nepriaznive ucinky.Co je na tom pravda ?
Ak by mi niekto vedel naisto odpovedat bolo by to supr lebo stale nefiem ci sa teda moze mlieko riadne osladit alebo nemoze. |
|
|
Srooga |
2 Amon: Nejsem chemik a nejsem kuchař :-), ale vím na 100% že pokud něco uvaříš a osladíš (jakýmkoliv množstvím) a do několika dnů zkonzumuješ tak nebudeš o THC připraven. Mlíko se sladí běžně. Jednou jsem dělal cukrové kuličky ala Vosí hnízda. Několik jich zůstalo v mrazáku a po půl roce byli stále funkční :punk: ... Cukru bych se nebál! |
|
|
PiosOne |
fakenick: reagoval jsem na jiný příspěvek, jenom si vzpomenout na který |
|
|
fakenick |
PiosOne: no sme se drobatko preli ohledne 2metrovych kytek (sem tvrdil, ze je to k nicemu, ze je lepsi si to zastrihnout na kerik - tys oponoval), ale ani na jeden z mych prispevku tvoje reakce nesedi. schvalne si je projed (prece jen jich nejni tolik) a napis, na cos teda reagoval ;) |
|
|
PiosOne |
fakenick: otázka jestli jsem nereagoval na příspěvek někoho jiného. anebo pokud jsem zrovna netestoval nějaký vzorek :) |
|
|
Shadow |
To Srooga: Moooc pěkní receptíí, slint.
Listy ze sklizně sem 10x převařil a zmrazil. Už se těšim až z toho něco ukuchtim, tvé recepty sou inspirující.
Dobrá kombinace je: Palačinky plněné pudinkem, kuchtil sem to ze samců před měsícem a byl to frmol.
Všem žroutům zdar, nechci zkončit na plicnim. |
|
|
Total Lama |
teraz, ked kazda televizia ma aspon zo 10 programov o vareni, preco by nemohlo byt aj jedna takehoto zamerania :-)
inac tie recepty vyzeraju mnam mnam, musim povedat starkej nak my nieco upecie :-)
urcite sa novym receptom potesi :) |
|
|
srnec |
jen blby dotaz: tim nekolikanasobnym sparenim v horky vode se nesnizuje potence listu? |
|
|
Srooga |
Vzhledem k tomu, že THC je rozpustné pouze v tucích a alkoholu není možný že by po pár minutách pobytu ve vroucí vodě razantně klesla účinost. Jediný THC o ktrý přijdeš, je to co se "oklepe, nebo spadne" v podobě krystlků. Věř mi, neni to skoro nic v porovnání s množstvím obsaženým uvnitř listů/stonků/palic...tak se neboj a vymej z toho ten S.A.Y.R.A.Y.T. |
|
|
PiosOne |
srnec: přesně jak píše Srooga, spařením o moc nepřicházíš. já vařil poslední mlíko 3 dny (cca 8-10h čistého času ve varu). byly to hodně starý listy a přesto po několika deci fungovaly jak měly. což by po tom šíleném vaření (z listů už byla jenom zelená kejda), kdyby se THC odplavovalo vodou, určitě nestalo. |
|
|
srnec |
No a sem prave myslel ty krystalky na povrchu listu..... nenapadlo ze me hrajou tak malou roli :D |
|
|
Srooga |
2 Srnec: Jestli ti je líto těch krystalků co opadaj, tak doporučuju napřed tohle tvoje úžasně krystalický listí usušit, nacapat do skufferu, do mrazáku, vyklepat co jde a pak teprve propařit vodou. Dělám to taky takhle...
Snažim se ze sklizně vytěžit maximum, co je z kytky je k něčemu užitečný. Během růstu každej tejden škubu horší listy, ty co stíněj a tak. To je první druh listí.
Když jdu sklízet, tak všechny listy větší, co jsou na řapíku taky oškubu. Kompletně z celý kytky.
Pak kytku rozřežu na cca 0,5m větve s palicema. To kůli transportu v krosně a tak.
Tlustý kmínky nechávám na poli. Letos sem ostřihal i kořeny, ale ještě musim zjistit, na co se hoděj. Nevíte někdo?
Doma to všechno vyklopim a provádí se klasická manikůra - tj. ostříhání všech lístků z palic. Velkejch, malejch - krystalickejch, nekrystalickejch. To je matroš na skuff (nebojaksetopíše), ze kterýho po vyklepání dál vařim máslo/mlíko.
A nakonec mi zbydou takový ty nedomrlí paličky. Ty taky dávám stranou a dělám z nich třeba mast, nebo nakládám do alkoholu.
Stonky z paliček se taky daj využít třeba do toho chlastu, ale většinou už mam doma po slizni tolik matroše že se jima nezabejvám. |
|
|
srnec |
Diky za shrnuti vseho.. posledni dotaz je k tomu vareni mlika...
Mliko se vyparuje a Tetra9hydrocannabiol navazenej v tucích se neodparuje pri dlouhodobym vareni? |
|
|
PiosOne |
z toho mlika se ti vyparuje hlavně voda, tuk zůstává a s ním i THC |
|
|
Srooga |
THC zůstává. Potvrzuju. Jak v alkoholu, tak v tuku. |
|
|
Srooga |
Zdravím všechny Al-koholíky! ;)
Byl podzim. Byla sklizeň. Realtivně úspěšná...
Zbyla spoooousta malejch paliček i velkejch paliček :) Co s nima?
Mastičku ještě mam, tak proč si něco nevylouhovat? :D
UPOZORĚNÍ: TENHLE RECEPT NENI RECEPT A NENI VYZKOUŠENEJ (je to takovej report, jak na to a jak to dopadne uvidíme na jaře)
1 • suroviny:
- libovolný destilát nad 50% (zde vidíte 1,5l 52% ořechovice) dá se použít 99% špiritus, ale ten je drahej a pak se to musí ředit a to já neci dělat
- libovolné množství té proklaté mariuhuány (pokud možno,hodně, a pokud možno, tak paličky :))
- koření (skořice, kardamon, vanilkový lusk) množství přiměřeného :) záleží na vašich kulinářských schopnostech a úchylkách
- hruška na okrasu :D neee, pustí nějakej cukr a nacucne alkohol ve kterým je vylouhováno co, milé děti? Ano Mařenko, správně! Je to THC :eek:
- a nakonec vhodná nádoba, která se dá dobře zadeklit a kterou to všechno jde nastrkat dovnitř
2 • sítko, ganja a hrnec před spařením
3 • CHLOROFILNÍ PRACHOFILNÍ SAYRAYT Bohouš zase bude mít kecy, že nic nespařuje a že mu to nevadí...ale tady vydíte ten humus, kterej by vám tohle všechno snažení ve flašce pěkně zhnusil
4 • sítko, ganja a hrnec po spaření
5 • všechno to nacpete do nádoby...
6 • ...zalejete alkohoulem...
7 •... zašpuntujete...
8 • ...a půl roku do toho můžete koukat jak husa do flašky :D
Možná to ještě zakopu na pole a až pudu sadit nový kytky (jaro už je za dveřma :D :D ) tak to vykopu a za stáleho míchání vyleju do hajzlu :wink: I to se může stát...ne, nene!
Vypiju i H.N.U.S. !
Takže držte palce, vážení spolukriminálníci a já dám vědět, jestli to stojí za to....NAZDAROVYA! |
|
|
budvar |
ta hruška bude na konci počítám asi hodně epesní :D |
|
|
deno |
2 srooga : hele nějaký zkušenosti s receptama na chlastík už mam no... jako mlíko je proti tomuhle špiritusu fakt zábava pro kojence.. tohle je strašný!!! až to budesh koštovat, tak doporučuju opatrně zkusit dáfkovat lžící a ne hned rozlejvat panáky.... se mi to vymstiloooo |
|
|
Srooga |
THX to all! Nejsem tedkons zrowna připojenej, takže se tu moc nepohybuju...uvidíme, co z toho vyleze ... :( :) :D
Zatim sme to "ochutnávali, kůli chuti...pár kapek. Jestli třeba nemam vyndat skořici, protože chlastík krásně zezlátnul!!! A chuť po měsíci?
Je to opravdu likérek.....:punk:
Jinak do konopný kuchařinky sem taky mrknul, ale já tejdle knížce moc nefandim. Je asi dost stará, nabo autor používá nějakou techniku...protože všude dává spustu G ganji. Třeba recept s kandovanejma palicema :eek: bych asi umřel! Nicméně, až přijde čas, tak budu opatrnej a vyndám lžíci místo panáka :D |
|
|
AMON |
Parejem vela halucinacii :)
Inak myslim ze by bolo lepsie aby bola ta ganjicka lepsie rozlozena v tom chlastiku a nie dole nalisovana pod hruskou . No neva dufam ze to poriadne zaslape.
Amen. |
|
|
Srooga |
Takže...na silvestra proběhla decentní ochutnávka...a?
Po dvou měsících "uležení" v pokojový teplotě sme si cvakli malýho panáčka...vzhledem k ostatním drogám v krvi a stavu se to posuzuje dost těžko, ale vzorovje byl jeden ex-hulič, kterej si cvaknul taky a byl náramně spokojenej. Do 10ti minut to najede, pak hodinová špička a zas to krásně vyšumí. Je to bomba, vřele doporučuju. A ta chuť...!!!...to se ani nedá popsat :D |
|
|
jumpp |
to srooga
je videt ze sis dal hodne zalezet uz jen na vzhledu ty flasticky ja delal neco podobnyho ale to ovoce sem tam nemel jen nebyl fotak na dokumentaci a chut anramna a ucinek taky pristi rok kazdopadne znovu a vetsi mnozstvi ja ted mel 3/4litru a dali sme to den pred silvestrem na takovy akcicce a parada ja to mel 4mesice nalozeny a krome hula sem tam nahazel jeste par hubicek takze to bylo velimi zajimavy jak pises do deseti minut . tva fotodokumentce je fakt paradni a taky k tobe leti k+ je to mprecizni pracicka a jde videt ze vis co mas stou nasi milovanou delat |
|
|
carlos*spc |
tak toto musi byt cisty halucinogen.apropo tie sisky by som nevyhodil,urcite budu pekne horiet :) :) :) |
|
|
BaBiBo |
Nazdar groveri, varenichtivi mlsouni a podobna haveti!
Dlouho jsem se tady neukazal, za coz se nesmirne stydim a honem to musim napravit nejakym receptem, kterej uz pekne dlouhou dobu hreju v sufleti.
Jedna se o jablecny kolac, ktery jsem si jednou jenom tak na chut uklohnil a je to fakt narez, protoze me dostal pekne do sracek (jak chutove, tak i rausove).
Predem bych chtel upozornit, ze tohle neni zadny navod, kterak pozit konopne latky, ale navod na uvareni vyborneho kolace, aby lina obec hulicska zbytecne kourem nekrnela
No a za druhe, nejakej copyleft, recept jsem zcoroval z obalu skorice jedne nejmenovane firmy (vzdycky dostanu na neco chut, tak varim podle takovejchhle navodu no a obcas tam pridam nejakej bucek a kdyz to stoji za to, tak se samozrejme podelim ;-) ) a trochu jsem jej upravil
Toz dosti kecu a jedem ;-) |
|
|
BaBiBo |
Potreby:
- prasek do peciva
- tak 4 jablicka
- 150g cukru
- 200g polohrube mouky
- 150g rostlinneho tuku
- 1 vejce
- mleko
- sul
- skorice
- cukr na pocukrovani
- a samozrejme GANJA :-D
|
|
|
BaBiBo |
Rostlinny tuk jsem rozpustil a trochu v nem povaril par hrsti nadrceneho konopi i se seminky a vsim moznym :-).
Pak jsem to soupl do mixeru a par minut poradne drazdil...
Vznikla smes byla nalita do mouky s par spetkami pecivoveho prasku ve vandliku a mixer vyplachnut asi pul hrnkem tepleho mleka; jeste jsem tam soupl vajicko a opet mixoval spolu s cukrem a spetkou soli.
Kdyz bylo vsechno v mise, tak jsem popadl varecku a nejakou chvilku to vsechno kvedlal, dokud z toho nebylo "vlacne hladke testo" ;-) |
|
|
BaBiBo |
Z vandliku upatlana smes prisla do plechu, kterej jsem ovsem nevytiral, takze jsem se bal, aby se to neprilepilo, ale neprilepilo. Cely jsem to pokladl platky jablek a nasekanyma orechama, ktery jsem si nachystal, zatimco jsem drazdil smesi s ganjou v mixeru. |
|
|
BaBiBo |
Troubu jsem nazhavil asi na 200 stupnu C, soupl tam plech a pekl - podle navodu pri 170, dokud to nezezlatovelo, coz ale neslo skrz ty jabka poznat, tak jsem kazdou chvilu - kdyz to uz zaclo silene vonet testo opichaval spejli a zkousel, jestli se to nelepi.
Az kdyz se to nelepilo, tak jsem to vytahl, posypal cukrem, kvalitne to okolo poslintal a tesil se, az to vychladne :-) |
|
|
BaBiBo |
Po vychladnuti jsem samozrejme zakrojil a okusil a...........ooo, boze, dobrota!
Jeste bych se chtel s vami podelit o jeden humorny pribeh, ktery vznikl diky tomuto kolaci:
Ukrojil jsem si kousek, snedl jej a pak ufikl jeste 4 dalsi kousky, ktere jsem chtel dat babce a dedkovi. Nechal jsem jim je na talirku v kuchyni, ale asi tak za pul hodky jsem dva pro jistotu oddelal no a za dalsi pul hodky jsem se tam jakz-takz malem doplazil a oddelal ten zbytek ;-) . Slapalo to jenom pul hodky, ale intenzivne, pro dokrmeni mi stacilo jenom si kousnout :-p . No a pak jsem zjistil, ze mi mezitim nekdo uloupil kus kolace. Kdyz jsem pak o par hodin pozdej uslysel, jak babka nadava dedkovi, ze je jako kreten (sedl na babetu a vyrazil do pryc a byl pryc velmi dlouho ;-) ), tak mi bylo jasny, kdo byl tim zlodejem :-)
Doufam, ze jsem vas neunudil babko-dedkovskym vypravenim a ze si tuto dobrutku zkusite taky uklohnit. Preju hodne zdaru a dobrou chut! |
|
|
robos |
no dojedol som tvarohovy kolac, ale ten tvoj by som radsej:wink:K plus:) |
|
|
BaBiBo |
Davkovani podle toho, jakou ma kdo chut a na kolik se cejti. Ja tam dal tak 2 hrsti se vsim vsudy... ;-) |
|
|
Shadoow |
2Srooga: vypadá to moooc pěkně.
hned jag sklidim tag se do toho pustim a potom budu sedat na verandě pokuřovat travičku a popíjet konopnej likér:D
dík za typ(K+) |
|
|
Srooga |
Heya Growers !
Po delší odmlce, kterou vyplňovalo skoro půlroční řešení osobních pičáren se opět hlásim s dalším receptíkem!
Tentokrát si upečeme MARIHUANOVÝ ZÁVIN :D
Seznam ingrediencí a surovin:
• balení listového těsta
• 1/4 másla
• nějký listy (v mém případě dvě plný hrstě čerstvého lupení)
• dvě vejce
• palice česneku
• špenát
• kousek NIVy
• veliká cibule
• mlíko
• koření (chili, pepř, podravka...cokoli vám šmakuje)
Postup:
1 • klasika - listy důkladně propaříme a zbavím hnusu
2 • vyžímeme
3 • pokrájíme
4 • smícháme se čtvrtkou másla a hřejeme (doba je na vás :))
5 • zatim než se THC trochu rozhecuje, připravíme ostatní suroviny ;)
6 • cibulku osmahnem na másle s česnekem a přidáme Ganju
Nechte si 3 stroužky česneku... |
|
|
Srooga |
7 • důkladně promícháme
8 • přidáme špenát, koření a můžem zbytek česneku (tepelnou úpravou ztácí na výraznosti)
9 • iba vajca
10 • pepek námořník by se utlouk :D
11 • připravíme plech, těsto a nivu
12 • těsto podmoučíme a válíme a válíme..to nám jde, ne?
13 • napatláme zelenej HAMAS a postrouháme nivou
14 • zamotáme, jako brko
15 • pečeme na 200°C asi 45 minut (chce to kontrolovat)
16 • GUT APETIT!
Poznámka: při tomhle množství listí stačil jeden kousek na velice SLUŠNEJ! výsmah :frog: ! |
|
|
fernetman |
Tak tohle je tada kruty ............... :) :) :) :) :) konci zavin s jabkama, ted prave byla nastolena era zavinu s ganjou ................. :) :) :) :) :) |
|
|
Bonsai |
Ty recepty vypají opravdu zajímavě, rozhodně některý z nich (ne-li všechny v brzké době odskouším.
Ještě k tomu likéru, také jistou obdobu už několik let dělám, ale matroš ve vodě nepřevařuji (nepřipadá mi, že by to mělo nějakou odpornou chuť a nejen mně, ale 100 lidí sto chutí) a do macerátu přidávám ještě další bylinky jako mátu, mateřídoušku atd. a po procesu louhování (asi 4-6 měsíců) a zcezení výsledného produktu přidávám do extraktu ještě med na přislazení a nechám to ještě tak půl roku zrát a usazovat kaly. Potom to ještě jednou stáhnu bez usazenin na dně, výsledný likér má takovou čirou zlatavou barvu asi jako napoleon a dost specifickou příjemnou chuť a aroma.
Mno všichni kdo to zkoušeli (kámoši, rodinka) si to velmi pochvalovali.
Na tomto poli se dá dost experimentovat a vytvářet různorodé příchutě a koncentráty.
Každopádně k+ pro zakladatele threadu. |
|
|
timothy |
Hele kuchtíku:D ,jak přepouštíš to máslo aby jsi se zbavil soli a vody v tom másle a jak zpařuješ tu gandžu,tak to jde udělat na ráz,kdy do velkýho hrnce dáš máslo+trávu+ hodně vody..to vyvaříš dle chuti třeba několik hodin..není s tím takové sraní jako to dělat jednotlivejch krocích...
samozřejmě potom se zbavíš trávy (kapánek rozvařené) a necháš to vystydnout kdy nahoře vznikne ta divná máselná hmota.:wink: |
|
|
Srooga |
2 bonsai: Trávu spařuju kůli odplavení prachu, chlorofilu a bordelu, ktrej právě vytváří kal, co nakonec slejváš...takhle mam ganju naloženou i přez rok a chlastík je krásně zlatej a bez bordýlku...
2 timothy: máslo nepřepouštim kůli soli a vodě, ale kůli syrovátce (pěna) která (pokud v másle zůstane) omezuje trvanlivost produktu a samozřejmě chuť...a mě nevadí se s tim patlat, já to dělám rád! |
|
|
vrrn |
srooga tak tohle bude opravdu mnamoosni kousek, zrovna premyslim
co kamaradce upect zitra k narozeninam, tohle je genialni!;) |
|
|
kernelerror |
jo joo sroogaci, mel bys to vydat jako tistenou ilustrovanou pochutinovku.... ;)
zavin sem s maminky pomoci delal asi pred rokem, jedina modifikace byla, ze sem ho plnil cinskou zeleninovou smesi, kterou sem zlehka podusil na konopnym masle.... :D :D
rozhodne doporucuju..... ;) |
|
|
Majky |
jo diq za recepty prave tedka jedu neco z toho ukucharovat..mno uvidiiiime :D |
|
|
|