Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Minulej tejden sem si vařil pěknou laskominu. Z ganji vařim docela často, ale tohleto jsou njlepší koláčky, co sem kdy jedl!!!
Budete potřebovat:
• 250g tmavého (třtinového) cukru
• 125g másla (pokud používáte, tak konopné)
• 100-300g čokoládové polevy (čokolády))
• 80g mouky (polohrubé)
• 2 vejce
• šálek smetany
• špetka soli
• 20g trávy (je to dle orig. receptu) 1g na koláček - což je pro mě
Já sám jsem ještě přidal puding, vanilkový cukr, musli, rozinky, oříšky, mandle, cornflakes, drcenou čokoládu...
Něco do těsta a něco na ozdobu, záleží na vaší kuchařský fantazii
1) Připravte si všechno pěkně k ruce, ať pak nemáte zapatlonou celou kuchyň
2) Do dvojitého hrnce vložíme máslo, čokoládovou polevu, čokoládu a necháme rozpustit. Tad je to zase na chuti, takže kdo rád hořký, tak kyselou
3) Do rozehřáté čokolády přimíháme trochu skunka a necháme vařit, dokud jí nebudeme potřebovat k dalšímu postupu. Jelikož sem požil výkonný konopný máslo, tak paliček sem přidal jen na "chuť". Zhulky co pálí 10 jointů za večer, ať daj těch 20G
5) Přidáme mouku, smetanu (popřípadě puding a jiné sypké suroviny) a opět řádně prošleháme. Doporučuju přidat guaranu nebo třeba žen-šen, aby nebily koláčky moc sedativní
6) Smícháme světlé "těsto" s čokoládou, která nám už pěkně teče, opět prošleháme a dochutíme dle libosti rozynkami, oříšky atd...
7) Nějak se mi to plete - vy ale jistě pochopíte - zde drobné pochutiny před zamícháním do hmoty. Postupujeme rychle, protože čokoláda nám začne tuhnout a pak by se z toho daly dělat leda hokejový puky
8) Opoměl sem důležitý přípravek - papírové košíčky - bez kterých by to asi nešlo Jedině kydat hmotu rovnou na plech, fuj
POZOR: košíčky plňte do 2/3, nebo dopadnete jako já a koláčky vyběhnou ven, ani se nerozloučí...
Tady sem zapoměl na jedbu velice důležitou věc: pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 180°C.
Hele Démone, když vařim mlíko, tak ho vařim 2x5 hodin. Schlamstne to celej den. A je jedno, jestli je ho 1 nebo 50 litrů. Akorát použiješ větší hrnec a kilo trávy Docela by mě zajímalo, co si s tim mlíkem pak dělal Krmil kočky ???
A co takhle 20 litru.Tenkrat sem myslel, ze to varim snad pro celou armadu.Jinak kolacky vypadaji opravdu pikantne.Ale ta koncentrace...tos hucel alespon dva dny
Jo jo, tenhle recept už znám, jenže ten tip to ješte posipával semínkama, i když nevi¨m k čemu to? ješte sem je nezkoušel, protože g na jeden koláček me docela zarazilo, zrovna ted jedu na chatu a budu tam delat máslo z mega hromady listi a malejch paliček, tak si taky neco ukuchtim.. jinak k+ návod v čestine poteší.
to scrooga: až zas budu kuchtit dám na tvůj upravenej recept, ale g na koláček se mi zdá opravdu mooc, vono i půl géčka je dost, protože kdo zbaští jen jeden?? K+
to Tor@: ty woe, teda ze semínkama bych to žrát nechtěl!!! to musí bejt pjekná sra... a stejně v nich nic neni, takže to to rovnou můžeš posypat sezamem))
to moo: jde asi o to, že semínka sou tvrdší, a když jima posypeš koláčky, tak to asi bude jedna z horších věcí co můžeš udělat... jinak koláčky vypadaj squele, ale bez semínek..
Semena jsou bez jakýchkoli účinných látek, ale sou výživná a dobrá (po upravení), takže se klidně můžou na ty koláčky nasypat (myslim, že by to chutnalo výborně). Takže napíšu jak ty semena upravit-velice jednoduché.
Semena vypereme a ty co zůstanou plavat na hladině sebereme (na dno spadne sajrajt a ty špatný), necháme usušit. Suchá semena opražíme na plotně, nebo při teplotě cca 120-150°C v troubě. Pražíme
5-10 minut. Že jsou semena hotová, poznáme podle toho, že přestanou praskat a začnou vonět jako pražené ořechy. Dejte pozor, aby se nepřipálili!
Opravdu chutnají výborně a krásně křupou.
A jeden recept THC free:
Koktejl (vyzkoušeno-výborné)
1/2 šálku pražených konop.semen, 2zralé banány,1/2 šálku bílého nebo vanilkového jogurtu a čerstvé ovoce dle vlastní chuti a možností. Vše rozmixujeme s trochou vody či ovocné šťávy.
Je to mňam mňam, i když to nemá žádné účinky-jen to chutná a zažene hlad.
Zdroj: Chris Conrad-Konopí pro zdraví
Ovšem preferuji KZVP-Knedlo Zelo Vepřo Piva
Jinak doufám, že to nebude sroogovi vadit, jestli jo tak smazat!!!!
No nevim jak po prazeni, to i tak v nich neco zustane, ale prave z konopnych semen se dela konopny olej bez chuti a vune po konopi. Je fakt ze je jich treba hodne.
Mam to ze vehlasne: Varime s konopim
ale je fakt ze sam jsem to zatim nezkousel, ale! tento zdroj považuji za duveryhodny