Trichome |
tak to tam moc neni, začni lejt třeba 1/3 koncentraci a pomalu zvyšuj s každou zálivkou... |
|
|
Trichome |
já nevim u těch Biobizzů bych to ani neměřil, prostě když je dávkování 1ml tak bych dal 0,4ml/l další 0,6ml/l až se dostaneš na ten 1ml/l, nebo uvidíš dle reakcí kytek na novejch listech timhle stylem už bys to přehnojit neměl, tak případnou signalizaci problému s živinami bych bral jako nedostatek a lehce přidal... |
|
|
AladinWarrior |
Měl jsem na mysli celkové EC.
Namíchal bych 0,6. Ale tak 1ml/l Growu by mohlo být dobré ne? |
|
|
Vofce |
Co takhle ne hnojit 6 týdnu když tam píšou že je tam hnojiva na šest týdnů :-D Tobě prostě není rady prostě nehnoj a nech je srovnat. Předevčírem síto přesadil a už tam zase chceš něco lejt. |
|
|
Trichome |
u těch čistě bio hnojek nemá cenu moc koukat na EC, ani nevim kolik ti ten biz ukáže v týhle koncentraci, začínal bych prostě nížší než doporučenou tabulkovou koncentrací a pomalu se jí blížil... |
|
|
AladinWarrior |
citace: |
Původní příspěvek od Vofce
Co takhle ne hnojit 6 týdnu ... |
Hážu sem každej krok a nikdo nereaguje jen trichome a já nemám s hlínou ani klonama ZK.
Leju tam vodu ...a nechávám si poradit kámo.Nemám s tím zkušenost a mě samotnému se to nedařilo rozjet tak se mi nediv. :D
EC 0,6 a 3 ks už docela zesvětlili tak mě to trochu logické přišlo ale na druhou stranu je to předhnojené vím.Proto čekám na rady od zkušenějších. :D
Tak jak?Pokračuji tedy s vodou a zítra hodím foto... |
|
|
Trichome |
no já ti to už psal asi 3x :-) ať jim začneš dávat nižší koncentraci než máš v tabulce tudíž to nemíchej hned 1ml/l ale dej jim třeba jen 0,4 ml/l growu + to samý kořeňáku, další zálivku třeba voda a další jim trochu přidej atd.... |
|
|
AladinWarrior |
Zdravím kolegy! :D
Tak jsem klony vytáhnul na okno,abych zčekoval reálnou barvu protože ta soda dost zkresluje.Světlý tedy nejsou(tak akorát),spíš je jedna tmavší.Pokračuji i nadále s vodou.
Všechny začali trochu obrůstat.Nejtmavší velmi pomalu.Zatím se dělej o flek s keříkem.Na okně je to opravdu bída a holky jsou ještě malé.Také vzhledem k regeneraci a přesazování určitě uvítají stinnější místo v rohu boxu.Lampu jsem dal proto víš,aby šlo světlo více do rohů.
Vypadá to že je to na dobré cestě. :) |
|
|
crazyben |
No vypadá to o fous líp... nakonec to nebyla taková blbost hodit do hlíny jak sem psal v pm navíc když to poradili i jiní. :)
Koukám že se líbí hlavně kočce/kocourovi... držim palce, po takovym boji by to zasloužilo dotáhnout ikdyž poznamenaný už asi zůstanou... o to sladší ale ta odměna pak bude :) |
|
|
Vofce |
už se sháněj po větším květináčích a za týden to přesad zase do většího a zalejvej jen enzymy a kořeňák myslim že se dají srovnat do stoprocentní kondice ale zásadní je vypěstovat zdravý kořenový bal a ten se nerychleji vytvoří při nižších dávkách hnojiv. Hlasvně ti to nesmí v téhle fázi seschnout ulně na trout vyždycky at je aspon spodní polovina květináče trochu vlhká. Jak sem ti psal pořádně to zalej co se tam vejde a pak to nech trochu seschnout jakmile je květináš lehký ale ne tak aby tam bylo sucho takto zase pořádně zalej kořeňákem a enzymy.
Ještě takovej trik směs enzymů a kořenaku (posléze hnojiva) než jí tam neleješ pořádně nakarbuj v pet lahvi at se nasytí kyslíkem. |
|
|
crazyben |
Ještě otázka, sorry aladin že se ptám tady, ale s předchozím komentem Vofce a i tvojí situací to souvisí.
hnojíme oba s aladinem biobizz (nebo změna aladine? už mam připravenou biocanna řadu;) ) jediná hnojka s enzymem od nich je topmax což je ale květovej stimulátor. (Nebo se pletu? Mam ale pocit že žádný enzymy zvlášť nemaj)
Dá se použít jako enzym ten top-max i na růstu?
Jinak je super cannazyme (o tom sem Ti taky psal)... doporučil mi to kámoš a je to pecka. Trochu mi odlil, až budou prachy tak si pro to jdu :)
BTW. Aladine, já zůstal už jen u grow, bloom a topmax.... i grow bych vyhodil za fishmix, ale ten smrdí, ten si nechám ne ven. A jedou pořád dobře... neříkám že ty ostatní přípravky nedělaj nic, ale subjektivně v tom moc rozdíl nevidim. Jen 2000 ušetřenejch. |
|
|
Frutexx |
ahoj kluci - moc krasna telenovela 😎😎😎😎... docela se bavim
jinak cannazym mohu zcela jednoznacne doporucit ... vubec celou radu canna - radu cannabio nemam odzkousenou ale produkty jako rhizotonic (korenak), cannaboost, cannazym, canna pk13/14 a canna coco aplusb jedu uz poctvrty podle tabulky v 6,5l kvetinacich - ec nemerim ph obcas jen tak naparadu pac kytky vypadaji v pohode a zdrave... hnojiv kazdou zalivku a zalivam obden ..... tak zdar a hodne stesti aladine - ja uz bych nemel silu tady prezentovat 😄😄😄😄 |
|
|
AladinWarrior |
Původní příspěvek od Vofce
už se sháněj po větším květináčích... |
Okey,
díky za rady.Vypadá to zatím dobře. :) |
|
|
AladinWarrior |
Původní příspěvek od crazyben
Ještě otázka, sorry aladin ... |
V poho kámo od toho to tu je ne? :D
Pořád Biobizz-taky jen Grow +Bloom,TopMax už došel.
Obědnal jsem kokos + TopMax,na víc zatím nemá ale podpora je prej na cestě. :D
No je to specielně na květ takže budu muset koupit něco z toho co mi tu doporučujete(třeba ten cannazyme).
Kořeňák mám RootJuice-Biobizz.
Tahle jízda bude jen se základem tak uvidím rozdíl - bez Heavenu ad. |
|
|
AladinWarrior |
Původní příspěvek od Frutexx
ahoj kluci - moc krasna telenovela... |
:D :D :D
Díky,
Tak já ho teda vyzkouším.
Nj,vždycky se to nepovede ale je fér to sem dát i v tomto případě,aby to pomohlo dalším začínajícím pěstitelům se stejným problémem.
Nějakej rejpal se vždycky najde ale ty já mám v prdeli. :D |
|
|
crazyben |
Alg a mic?
Všude píšou stimulátor růstu, výtažek z mořskejch řas a podobný kecy, ale o enzymech nic ani na stránkách biobizzu. Nebo sem debil?
Jinak za tuhle zelenou kejdu nikdy víc neutratim ani korunu :) říkal sem tomu žabinec... vypadá a smrdí to stejně |
|
|
AladinWarrior |
Tak chlapi,
moc moc DÍKY! :D :D :D
CrazyBenovi,Vofci a Samulelovi za konzultaci a konkrétní radu která vedla k záchraně všech 4 klonů.
V neposlední řadě také kcb - pořešil krásný klony,poslal mi je a ještě čekal 14 dní na prachy.
Dnes mohu s jistotou konstatovat že už nic neschne ale naopak se pěkně rozjížděj.Hlavně ty tři světlejší.Tmavší holka ale také obrůstá. :D
Foto zítra ... |
|
|
Vofce |
No já to za enzymy považoval protože sem někde už nevim kde čet že to má urychlovat přeměnu látek na látky vkterý může rostlina vstřebávat tzn stejnej učinej jako enzymy, ale je fakt že tomu taky moc nevěřím sice sem to pod kytky letos lil ale nejsem si učinkem jistej. Spíš každýmu doporučuju Vermesfluid plodová zelenina u ten by měl dodávat všechny ostatní látky mimo NPK stopový prvky a tak a je pravda že pokaždý když sem to pod kytky nalil tak hned druhej den kytky zvedli listy nahoru a začli brutálně chlastat je to výtažek s vermikompostu a revitalizuje půdu látkama který se pěstováním vycucávaj a v přírodě se běžně nacházejí navíc to má také urychlovat přeměnu látek v hlíně. JE to mrtě levný prokazatelně učiný a navíc mi to dává smysl (udělat koncentrát s žížalího kompostu). |
|
|
AladinWarrior |
Tak tady jsou kočandy. :D
Koukněte i na detail stonGu jak krásně zelená:
Nechám je ještě trochu povyrůst a začnu je ohýbat.Větší květináče jsem už do bráchy dotlačil.Hlína také ještě zbyla,kokos je na cestě a Top Max taky-jsme připraveni. :D
Viděl bych to tedy na směs s kokosem když už je to v hlíně.Až je budu přesazovat tak namíchám kokos s hlínou a perlitem - cca. 1-3-1. |
|
|
AladinWarrior |
A tady je křovajzz :D
Do teď jsem mu míchal 2+1+1+1.
Docela se teď rozežral tak jsem musel přikrmit: 3ml G + 2ml B + 1ml AV + 1ml TM
První/druhý týden v listopadu by měl dozrát.Vůně se začíná projevovat tak to bude brzy na pacháč.
Problém ovšem je,že mu nedokážu zajistit kvalitní tmu - bojím se toho co potkalo kolegu Murmura (herma.)
Musím ho vytahovat na noc.V noci se ale dost často svítí,září diody ze spotřebičů atd. |
|
|
AladinWarrior |
WTF?
Tak to taky asi tak úplně v pohodě nebude. :D
Žena je v práci tak je zase trochu horší foto.Na největším-nejsvětlejším kusu následovaného druhým největším se začali znovu ukazovat téměř ty samé příznaky.
Další dva jsou zatím bez příznaku.Stonky ale dál zelenají.Na nejmladším růstu (vrcholek) je to velmi patrné,přesto hnědnou/černají.
Stále jen voda-obden nebo podle váhy květináče.
Hlína je lehká a vzdušná.Teplota 24- cca.20 noc
Vlhkost:50%
Barva nic moc u toho největšího-Taková světlá (hlavně ten vrcholek)
Chlastaj a rostou-vše se jinak zdá OK |
|
|
AladinWarrior |
Hmm,tak to není jen na vrcholu ale i na těch spodních větvičkách.
Není to hladový?Že to světlá a ukazuje se to na těch velkých jako první?
Do teď cajk a jak to roste a chlastá nemá to hlad?
Leju jen vodu - počkám a uvidím - postupuje to ale rychle s tím jak to roste... |
|
|
Samulele |
Je to nedokŕmené, zahnoj to čím skorej. Mám pocit že to je tvoj problém od začiatku.
Treba si uvedomiť že táto genetika si žiada viac hnojív, vodou to proste nespravíš. Nejaká indika by na tom šlapala normálne ale keď si sativa začne brať,treba to proste hnojiť.Normálne to zahnoj plnou dávkou na rast, poškodené listy už nespravíš, tie kytiz zahodia ale uvidíš že po zahnojení znova obrazia. Už by som to neprelieval vodou, čistá voda ešte zhorší stav, neverím že je to spálené... |
|
|
AladinWarrior |
No minimálně tuhle jednu holku zkusím ... bo já už fakt nevím a EC je 0,6 ...
Uvidíme ... |
|
|
Samulele |
Proste často zalievaš malými dávkami hnojív. Tak schválne, jednu zalej ec 1,3-1,4 ph 6,5 a minimálne 3 (slovom TRI) dni ju nechaj napokoji! toto je dôležité, dokonca sa nič nestane ked to necháš trošku privadnúť, fakt, po zaliatí sa za 2 hodky zvednú akoby nič a frčia dalej.
Ja by som to zrobil na všetkých ale tak skúšaj bádaj sleduj! |
|
|
AladinWarrior |
Okey,
jdu do toho vylít 1ml/l Géčka a uvidíme - dostane ho zatím jen tahle velká a pokud to zabere začnu je přihnojovat.
Kvalitnější foto dodám jen co přijde žena z práce. :D |
|
|
Samulele |
1ml/L? soráč už nerobím s bb ale nieje to málo? nedával si to doteraz? no pozerám na tabuľu a klído daj 2-3ml. |
|
|
AladinWarrior |
No není to moc. :) Co je to v tej hlíně dávám jen vodu.Nikdy jsem se nebál to vosolit.Pokaždý jsem měl čistej kokos.Hlínu a klony mám poprvé a řídím se radami od vás.No chtěl jsem to dorovnat tak cca. do 1,2 EC.Musím bejt opatrnej.3 ml už je moc. |
|
|
Kazimír |
jo tohle se mi uz parkrat stalo, ty cepele pripaleny, to znamena nedostatek drasliku, spalej se bunky v listech pac list se v tech mistech prehriva a nemuze efektivne odparovat, nekde jsem to cetl pred casem, mne tenkrat trochu pomohlo, proplachnuti substratu, a opjetovne prihnojeni, ale ja pouzival jiz jednou jety subtrat v kterem bylo zrejme moc fosforu nebo neceho co blokuje prijem drasliku.. gl |
|
|
crazyben |
V hlíně to neni málo... jsou tam chvíli a pokud je dobře nahnojená tak 14 dní až tři neděle nepotřebujou ani kapku hnojiva a pak vklidu stačí ten ml.
Koukni na tu tabulku bb pořádně... u allmixu ani větší koncentrace grow než 1ml/l neni. Do lightmixu 2ml. 3-4 pak až na květu aby nechyběl dusík.
Ale co těm kytkám chybí nebo přebejvá si netroufám soudit. To jen k biobizzu a hlíně. |
|
|
AladinWarrior |
Tak jsem dal lehce přes 1ml na rozjezd.Pak budu pokračovat s jedním a nebo vodou-podle toho co to udělá.
Jestli se pletu tak ten 1ml by zásadně ublížit neměl.
Pokud to nepomůže tak už fakt nevím... |
|
|
Vofce |
Taky myslím za jeden ml je tak akorát.. Každopádně k řadě že na to nemáš tři dny hrabat jen rosit se připojuji. Jennesouhlasim stim že můžou povadnout to by se stávat nemělo velmi je to spomalí dělej jak sem ti plsal potěžkej květináč a jak bude lehkej tak vydatně zalej a takhle furt dokola. |
|
|
AladinWarrior |
Tak to nepomohlo... hnojivem to pravděpodobně není.Jestli se mi to jen nezdá tak jsou snad ještě světlejší. :D Odpol dodám foto... |
|
|
Samulele |
Minimálne to nechaj na pokoji než to nepreschne.
Vofčáku, zavadnutie je možné až pri totálnom vysušení, a to len za predpokladu že kitiz chlastajú a rastú, tým pádom už bude dole koreňový bal, ktorý to v pohode vydrží.Tak nejak som to myslil 3-5 dní bez zálievky vpohode. Ono tým postupným presychaním postupne stúpa aj EC a samozrejme vzduch a to kytkám chutná. Preto som radil ako prvú záchranu na preliate kytiz zahnojiť , ale poriadne.. 1ml je málo.Takže teraz nežačnú papať ako sa patrí ale zase sa korene váľajú vo vode a odmietajú zálievku. Ke´d to necháš pár dní na pokoji je tu šanca že sa to spraví, no samozrejme sa to neúmerne predlžuje.
Si preber ža malé semienko zvládne kompost/hnoj na vesnici u babči a rastú z toho monštrá. Ty máš hlinu z kaufu k tomu nariedenú perlitom (to nie je all mix,len k tomu dávkovaniu), sadenice cca 25 cm odhadom, pod 400W a bojíš sa zahnojiť...
Proste začarovaný kruh.
Ešte by som to tipoval na mäkkú vodu s malým EC, kde sa mi osvedčili vyššie dávky hnojek, než sa v kŕči držať tabulky.
Držím palec , bojuj!
edit "aha voda hrozná ale naopak :D |
|
|
crazyben |
hlína z kaufu nemůže bejt nahnojená?... teda co má nevim, ale rozhodně může. Např substráty na pokojovky sou nahnojený až až. A nakonec řízlej perlitem je i allmix...
jinak bych i souhlasil... jenže zase, malý semínko neni klon... ano, to vyroste klidně v hnoji, ale píchni do hnoje zdravej klon a bude to smrt. A tyhle zdravý nejsou... já nevim no. Sám nemam žádnou radu a nechci tu zbytečně flejmit, ale že by měly málo živin se mi nezdá... spíš si myslim že je jinej problém a nechtěj ty živiny papat.
Ten cannazym... kořenum udělá dobře a měly by začít líp papat. Pak bych se nebál jim dát i víc. |
|
|
TommyGun |
AladinWarrior: zdar, ph a ec metr mas? Udelej zalivku a uvidis co ti z toho potece za hodnoty... pak muzes neco resit.. |
|
|
Vofce |
Rozhodně přesadit do větších květináčů dodat mikroprvky ten cannazim určitě taky pomuže, nechat týden co se bude dít až to proroste kořeny tak začít teprve hnojit. Na hlíně z Kaufu s perlitem určitě neni nic špatnýho. |
|
|
Frutexx |
ahoj chlape.... ti nezavidim to trapeni...
kazdopadne jak pise vofce lej tam vodu s cannazymem a upravuj ph - rekl bych ze 6-6,5 by melo byt idealni - me se zda ze to proste nevstrebava ziviny tak jak by melo - nemuze to byt prelity? mozna spatne ph - cim meris? koukam zes jel kokos - ten neni dobre nechat vyschnout do mrte ale u hliny tyhle cykly sucho/vlhko jsou veledulezite..
edit: prelite to asi nemas to by vypadalo jinak ale ty ziviny tam kazdopadne nejdou tak jak by mely - dle meho skromneho nazoru
edit2: jak pise tommygun zmerit ph a ec vstupu a vystupu by ukazalo dost....
edit3: a to ze je nechas zit a nebudes je furt resit a omatlavat ma take velky vyznam - neni dobre dotoho porad hrabat a otvirat to a vymejslet chujoviny |
|
|
AladinWarrior |
Já vím,máte všichni pravdu.
PH,EC,Vlhkost i teplotu neustále hlídám.Vše se zdá OK.
Canna zym objednávám.
Vodu máme úplně na hovno (PH 7,2-EC 0,7/8) ale nechávám minimálně den odstát a PH reguluji.Kytkám ze semen ovšem nikdy nevadila a tenhle křovajz co ho tu mám je také z klonu.
Myslím že to bude nějaká hovadina které nevěnuji pozornost.Nad tím přeléváním už jsem také přemejšlel,protože jsem je zaléval každých 24 hod, podle váhy květináčů.Mám silnou ventilaci kterou nechávám běžet nonstop,vzdušné médium a čtyřkuly na jednom metru.Vysychá to dost rychle.Kořen byl až na dně květináče a tyhle dva větší klony byly vždycky lehčí tak jsem to nenechával proschnout.Vždy jsem to ale nechal řádně okapat nad kýblem atd..Ty dva co jsou na tom lépe jsem právě asi tak dvakrát vynechal,protože byly těžší,tolik nepily.Mají menší kořeny a jsou celkově slabší,menší...
Po té hnojce se nezměnilo vůbec nic,byly ještě světlejší a fleky se tvořily na nových listech.Ta jedna tmavší roste dál a nesvětlá vůbec nikde takže hlína musí obsahovat živin dostatek,jinak by také na té vodě pobledla.
Kořeny jim povyrostli i v té hlíně a jsou pořád zdravé-bílé.
Přesadil jsem je do větších květináčů a dal novou hlínu.Tyhle fotky jsou včerejší těsně po přesazení.Zálivku nedostali,kořenovej bal měly vlhkej dost a já chci zjistit jestli to nemůže bejt permanentním zvlhčováním.
Zvlhčovačku jsem dal do hajzlu a nechám tam jen vlhkou utěrku.Dnes je orosím (jen hlínu) a budu to dělat tak tři dny.Jinak na ně nijak nesahám.Za tři dny je zaleju a zase na ně tři dny nesáhnu a tak dál a dál. :D
Jinak už fakt nemám co měnit. :smash: |
|
|
AladinWarrior |
Další fotky nahodím večer nebo zejtra njdýl... Canna zym je na cestě
Křovajs mi kurevsky kvete. :drools: :leaf: Ode dneška mu dávám plnou palbu - 4ml/l G+B+TM+AV.
Fakt hustej porost květů! :heart: Dvakrát jsem jí v tomhle týdnu přidával :chef: ale pořád je to málo. :D
Všem díky za podporu! :punk: |
|
|
MocnyOkurek |
Takl jestli mas vodu 0,7 EC tak zde je tvuj zdroj problemu. Asi ti nezbyde nez si poririd nejakou to cisticku vody. |
|
|
AladinWarrior |
No voda je tu hrozná - tvrdá jako beton. :jerk:
Už jsem na čističky koukal když jsem rozjížděl zahrádku ale pak jsem se na ni vysral,bo kytky jely pěkně i tak.Až teď s klony jsou potíže. |
|
|
MocnyOkurek |
No jo je to tvrdy kdyz nepotrebues :P a pak kdyz je treba visi co? xD ale to sme trosku odbehli. |
|
|
MatesMaty |
No trofam si tvrdit že tvrdši vodu nez ja nema asi nikdo tady :D ec 1.1 a problemy nemam. A to ani s klonama |
|
|
AladinWarrior |
Původní příspěvek od MatesMaty
No trofam si tvrdit... |
Na já je právě do teď také neměl ...a po webu je takových jako ty víc.
Jsou názory jako že 0,7 je voda na hovno ale použitelná.
Že stačí případně vyzkoušet jiný hnojivo-ale do teď ho tam stejně neliju a nebo dešťovka nebo ředit s destilkou atd...
No po přesazení se zase tvářej hezky tak uvidíme. :D |
|
|
odo |
Zdar, prešiel som to tu celé od začiatku. Máš vodu nevhodnú na hydroponický živný roztok. Ak miešaš hnojivo npr eC 1,2 a máš na vstupe 0,7 je to sakra rozdiel, než keď miešaš zo vstupnej vody s Ec 0,01 ! Ec udáva celkovú vodivosť roztoku a nevyjadruje koncentráciu jednotlivých makro a mikroživín, ktoré sú koncipované na určité parametre vstupnej vody. Suma sumarum - podľa můjho názoru to máš nedoživené a živný roztok týchto parametrov nie je prístupný kvetinám. Klony máš od Barta, ktorý npr. fičí na hnojive JIDB, ktoré sa má miešať z makkej vody 0,0... Ec...., max 0,3 a výrobca doporučuje už pri 0,5 jej úpravu pre nevhodnost k príprave živného roztoku -nechcem to tu rozvijať ďalej....navrhujem namiešať živný roztok z dažďovice, alebo z demineralizovanej vody - prípadne mix na potrebné Ec. Ec vstupnej vody sa nepripočitáva a ani neodpočítava z celkovej Ec živného roztoku. Jednoducho ak chceš, aby hnojivo fungovalo v koncepcii výrobcu - MUSÍŠ na miešanie živného roztoku použiť vodu podľa špecifikácie výrobcu! To je všetko! To, že sa niekomu darí s extrémne tvrdou vodou . je viacmenej šťastie a možno toleranciou genetiky. Nechcem sa tu rozpisovať o tom, že aké minerály spůsobujú tvrdosť vody....je to zbytočné. Nech sa darí!
|
|
|
crazyben |
Nevhodná voda na hydroponický živný roztok to asi je, ale tohle neni hydro. Jak uz tu nekdo zminil, EC u organikyho hnojiva spolecne s hlinou je spis jen orientacni... ono to v ty hline jeste dal "pracuje". Tyhle hnojky obsahujou jen cast toho co zmeri metr... zbytek se teprv v ty pude meni na latky ktery koren umi vstrebat.
ze stránek biobizz:
How do you balance the pH/EC of Biobizz soil/fertilizer?
When using Biobizz soils, you don’t need to measure the EC and pH value like you would when using a mineral medium. Biobizz products only contain natural organic elements, giving them a very low Electrical Conductivity (EC) value. And while the organic elements can’t be measured, they do have a self-regulating system, which helps maintain the pH values at the correct level.
V podstate pisou ze EC metr toho proste nameri malo. Ale s tim PH bych tak optimistickej nebyl... ikdyz je pravda ze doladit phcko sem nemusel ani nepamatuju. Vetsinou jen kdyz leju cistou vodu...
Tim nerikam ze zkusit lepsi vodu je spatny. Koupis za par korun destilku pul na pul namichas a uvidis... na jednu zalivku to zadna zavratna investice nebude.
Me uz by asi svihlo. Drzim palec. |
|
|
odo |
Načo kupovať, dažďovka je zadarmo. Kupovaná destilka nemusí byť najlepšia, ak nevieme ako bola pripravená...."Pracuje" - nepracuje, je to jedno! - Biobizz nepoznám - ak tam má mať npr. živný roztok Ec 1,2 a z toho je iba vstup 0,7 z důvodu vysokého obsahu Ca - tak koľko potom tam může byť npr N ???? Ja si myslím, že ani nie tak koncentrácia živného roztoku, ale správny pomer jednotlivých živných prvkov je limitujúcim faktorom rastu. Teraz to má v půdnom substráte nariedenom inertným médiom a evidentne mu tam nefunguje látková výmena, čiže kyticiam evidentne niečo chýba, resp. má niečoho stále nadbytok na úkor iného. Párkrát preliať pH upravenou dažďovkou a potom podľa reakcie namiešať živný roztok so správnym Ec , pH a aplikovať. Už naši predkovia si všimli, že im rastliny lepšie prosperovali, keď ich zalievali vodou, čo zbierali po daždi, Prečo asi? Tento postup nič nestoji a určite kytkám neuškodí. A keď miešať v jeho prípade, tak miešať 2 diely dažďovky s 1 dielom odstátej vody z vodovodu., alebo 3 ku 1.
Našiel som tabuľku k miešaniu BIOBIZZ :http://www.hobbygrow.cz/HOBBYGROW/f...vani_hnojiv.jpg pozerám, ale nevidím žiadnu zmienku k parametrom vstupnej vody - žeby to bolo nejaké zázračné hnojivo? Naozaj som v rozpakoch...
Čo sa týka začiatku growu a neúspechu s klíčením - pripisujem to taktiež nevhodnej vode, určite nie sadbovacim Jiffom
- vlastne to ani nebol Jiff. Jiff je lisovaný z rašeliny a dosť rapídne znižuje Ph - aspoň teda ten, čo som mal dlhé roky doma. Kedysi som ho použival po namočení k úprave vody pre akvarijné rastliny. Sadbovače, čo boli použité pri klíčení v tomto vlákne sú podľa fotky kokosové - tieto by nemali nijako ovplyvňovať kvalitu klíčenia.
|
|
|
MocnyOkurek |
U biobizu se pocita se vsuptni vodou PH 7 a ec klasicky 0.2 - 0.3 jak v domacnosteh byva. Nekde sem to videl uvedene. |
|
|
odo |
hm, takže evidentne je Aladinov problém v kvalite, resp. nekvalite vstupnej vody. Je teda na ňom, že ako naloží s tým, čo sme tu uviedli... |
|
|
Hrdic |
Docela tě Aladině obdivuji, jaké máš nervy. :D Ale občas je to holt třeba. Já mám doma taktéž tvrdou vodu a docela se to zlepšilo, protože jsem ji začal převařovat. Naštěstí teď to ještě jde, když jsou malé a moc nechlastaj ale nevím, čím to budu zalévat až povyrostou. :) Kdyžtak koukni sem: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=77882 taky jedu OG ale ze semen, jsem zvědav, co ti z toho vyleze za výsledek. :) Držím palce. |
|
|
crazyben |
Původní příspěvek od odo
Párkrát preliať pH upravenou dažďovkou a potom podľa reakcie namiešať živný roztok so správnym Ec , pH a aplikovať.
|
Tak znova, EC u organickejch hnojiv Ti neřekne kolik toho tam ve skutečnosti je. Tudíž je blbost to míchat podle ec ikdybys měl tu destilku/dešťovku. A opravdu to neni jedno... organika s hlínou je prostě něco jinýho než hydro... v hlíně probíhaj procesy který mění humusovou složku těch organickejch hnojiv na další minerály, přičemž se uvolní další ionty, který ještě zvýší vodivost (ec) to už se ale všechno děje v tý hlíně, to nezměříš.
jinak souhlas.
PS. Dešťovka je sice free, ale zrovna neprší (a např. já bych jí stejně nějak rozumně chytat nemohl, takže chodim pro destilku když je potřeba) A pokud mluvíme opravdu o destilce tak je jedinej způsob jak ji vyrobit a to destilovánim. Pokud se vyrábí jinak neni to destilka. |
|
|
odo |
Asi som blbec?! :-) no u nás sa na pumpách a v drogerkách predáva aj demineralizovaná voda pod obecným názvom destilovaná....ozajstná - destilovaná sa predáva možno v lekárni a je dosť drahá, ako aj demi voda na pumpách je pre mňa drahá.
Ja, ak mám možnosť, tak zalievam aj kvetiny v záhrade dažďovkou, taktiež okrasné rastliny na oknách. Časť z nich ešte pestujem bio :-) , teda v hline. Neviem prečo, ale prosperujú lepšie, ak ich zalievam takto. A hnojivá miešam taktiež z dažďovky. Mám pred sebou staršiu knihu Maďarských autorov o priemyseĺnom pestovaní zeleniny. Píšu tu o parametroch vody vhodnej na použítie v rastlinnej výrobe. Tvrdú vodu npr z vačšiny povrchových studní nedoporučujú bez úprav k zalievaniu a k príprave hnojivých substancii.
"EC u organickejch hnojiv Ti neřekne kolik toho tam ve skutečnosti je" :-) to ale ani v hydroponickom živnom roztoku. Ec hovorí o vodivosti roztoku a nie o obsahu a pomere jednotlivých živín. Ľudia, čo navrhujú koncentráty živných roztokov ich navrhujú podľa nejakých pomerov makro a mikro živín. Ak sa na miešanie živného roztoku použije nevhodná - npr extra tvrdá voda, tak je celý roztok nevyvážený a nedosahuje sa želaný efekt....a je to podľa mňa jedno, či sa to leje do zeme, alebo do kokosu.
Spoločným menovateĺom neúspechu pestu tu v Aladinovom vlákne naďalej vidím v parametroch vstupnej vody, ktorú použil či pri klíčení, alebo pri peste už hotových klonov. Jednoducho tie rastliny majú zažívacie ťažkosti. To pri tej tvrdosti môže mať aj iné parametre vody celkom nevhodné... - nechcem to tu rozpisovať a ani sa hádať. |
|
|
crazyben |
:D ja o voze ty o koze ;)
jo vim, blbe sem to napsal... ale v hydroponickym zivnym roztoku s mineralnima hnojivama lze z EC snadno odvodit kolik zhruba tam tech zivin je, za predpoklady ty kvalitni vstupni vody. U organiky je to proste jinak... zmeris jen cast. Zbytek se teprve premeni v pude.
O tom ze tvrda voda neni zrovna vhodna nepolemizuju ;) (ikdyz sam s ni takovej problem nemam, uz vubec pri kliceni) |
|
|
AladinWarrior |
Jsem opravdu velice rád za váš zájem.Díky moc!
Musím s vámi všemi více méně souhlasit.To jen potvrzuje že klony jsou méně odolné než kytky ze semen. :D Zatím jsem z nich na téhle vodě vypěstoval sedm a sklizeň nebyla nijak zlá.
Na dešťovku tady můžu zapomenout a destilku mi žena ve velkém tahat z práce taky nebude.Změnit hnojky z finančních důvodů teď také nemohu takže nezbývá než pokračovat a doufat že se nemýlím.Zatím jen rosím ale zítra už opatrně zaleju.
Pokud se tyhle řezy nechytěj tak budu pokračovat jen se semeny,dokud se nepřestěhujeme. :D
Klíčivost jsem měl u všech sedmi 100%.Až když jsem u PP a OG použil kokosové Jiffy tablety - U-gro tak jsem narazil.Neudržej tak dlouho vlhkost jako rašelinové a to jsem právě podcenil.
Tady je hromádka fotek ze všech možných úhlů.Povšimněte si,že novej růst nahazují s pěkně zelenými stonGy.To je dobré znamení.
Stále voda beze změny a příměsí... |
|
|
AladinWarrior |
Tak tady je ještě pár fotek křovajze.
Jak vidíte je trochu nedokrmenej ale už je druhej den na plný dávce:
4+4+4+4 - G+B+TM+AV
Nehorázně chlastá-snad 1,5l/den
Vůně stoupá na intenzitě a začíná pěkně lepit.
Přenáším ho každej den z okna do boxu a večer zpátky.Občas zaspím a taky na něj svítěj celou noc diody.Doufám tedy,že mě neodmění semeny-to by mě už fakt jeblo. :D |
|
|
AladinWarrior |
No a ranní fotky klonů před zálivkou.Dostanou čistou,nijak neupravenou (PH 7,2 EC 0,7)odstátou vodu a pak na ně tři dny ani nesáhnu.
Teplota 25/20,vlhkost 50% - ofuk vypnut a ventilace jen mírná. |
|
|
AladinWarrior |
Jsem neodolal a zálivku jsem včera provedl s příměsí 1ml/l Grow.
Zatím je to dobrý.Nehorší se to ale zatím nevidím ani výraznější zlepšení.Tak ňák pomalu to roste,fleky se asi tvořit přestali.Fialová stále nemizí ale minimálně u dvou se přestala tvořit.
Foto nahodím zítra.:rasta: |
|
|
AladinWarrior |
Ranní fotky.
Odpoledne dostali zálivku čisté neupravené vody - tentokrát opravdu bez Growu. :D |
|
|
AladinWarrior |
Hezký večer přeji :D
Už se vám musím pochlubit s krasavicí.Je samej květ!Nádhera na ní pohledět! :D
Pořád jí leju max - 4G+4B+4TM+4AV
Teplota 24°C vlh.45% |
|
|
AladinWarrior |
Los detailos: |
|
|
AladinWarrior |
...no a tady jsou fešandy :D
Už jsou stabilní.Pořád neupravená voda (PH 7,2 / EC 0,7) ale výrazně menší zálivka - 1 za dva dny a tak 200 ml/květináč.
Zítra/pozítří začnu tvarovat.Začínají se hezky rozjíždět tak za chvíli bude zase plnej box :D
Všimněte si jak se jim stáčej listy.To znamená že ta velká holka je jistě Jack H. protože přesně tohle dělala jako malá taky.Už se těším.To bude na Vánoce pěkně nabouchlej stan. |
|
|
AladinWarrior |
Voda je na hovno ale dá se to sní.
Klony jsou citlivější a očividně nesnesou každodenní zálivku(nejen v hlíně).
Zatím se tam takhle dělej (12h) o box se starší ségrou.Ta za 14 dní bude venku,na průplach jí nechám na okně.
Klony se mezi tím dají úplně do caku,vytvaruju základ a přesadím do jedenácti litrů. |
|
|
AladinWarrior |
Krásné skouřené ráno :D
Hodím sem ještě ranní fotos ...ať to chvíli vydrží.
Holky jsem zabezpečil proti smutnicím jak to jen šlo.Zatím se držej jenom ve křoví a na klonech nejsou.Nacpal jsem tam asi dvacet lepovejch desek.Ty malý zmrdy to hezky redukuje.
Křovajs má už celkem pěkně tmavý okvětní lístky tak jsem zbytek zálivky naředil vodou a zítra večer dostane o nějakej ten ml taky méně,aby se nezasekával a pěkně macatěl.Potom mu zase nasolím max.
Vypadá to,že by nějaká spodní větévka mohla na ranní Cannafest-brk dopadnout.:rasta: |
|
|
TommyGun |
Zdar, ten ker je prehnojeny.... uz jsem ti to psal xkrat zmer ec a ph zalivky a pak vytoku.. jestli ti z toho vytejka vetsi ec nez tam davas tak je to spatne.. to same ph... udelej to i s klonama.. |
|
|
AladinWarrior |
Zdar Tommy.Že nečteš moje příspěvky? :D
Jasně že měřím EC i PH,proto jsem ty přístroje kupoval... |
|
|
TommyGun |
Prave ze ctu, ale nikde nevidim zmerene hodnoty na vytoku... |
|
|
AladinWarrior |
Tak to čteš špatně - EC 0,7 a PH 7,2 - u klonů,neprolévám - důvod jsem taky psal.
U křovíčka problém nevidím tak neměřím. |
|
|
TommyGun |
Hm tak koukam, ze si porad nerozumime, ja vidim jake hodnoty mas na zalivce, ale nevidim co ti z toho vytejka.... kdyz je nejaky problem tak prolitim a zmerenim vytoku zjistis skoro vsechno... proc myslis, ze ty klony vypadaj tak jak vypadaj? Myslis ze je tam vse v poradku? K tomu keriku..spalene konce listu je znameni prehnojeni... kdyz kouknu na fotky tak to tam proste vidim... |
|
|
AladinWarrior |
Nekoukej na konečky,zase takhle to nehroť. :)
Špičky si hned všimneš ale pěkný květy nevidíš?To se kytce celkem daří.
To že tam je někde nějaká voschlá špička přeci ničemu nevadí.
Nejsem dokonalej pěstitel a nebudu mít dokonalí kytky.Voschlý špičky sem tam u kytek bejvaj normálně i když jsou jinak celkem pěkný.
Hnojím podle BioBizz tabulky na tejden přesně.Přiznávám že jak jsem byl zažranej do zachraňování klonů tak jsem to nějak promítnul i do keře a trochu a moc jsem ho nekrmil,proto oschlý špičky (nemusí být jen přehnojením).Do teď jsem ho cca tejden hnojil 4ml/l podle tabulky.Zrovna ubírám,protože novej růst je trochu tmavší ale to ničemu nevadí.Stonky jsou hezky zelený,akorát sem tam řapík růžovej no.
Klony prosím tě nehroť.Sem rád že jedou a nic na nich teď měnit nebudu.Jsou tak ňák v cajku. :D |
|
|
TommyGun |
Kerik je peknej vo tom zadna, ale ja myslel, ze kdyz se tomu venujes s takou peci tak ze to chces mit 100%. Nemyslim to zle jenom se ti snazim poradit... |
|
|
AladinWarrior |
Dobře,díky :)
V budoucnu to budu chtít na 100%,to je jasný :) ...ale teď budu rád když tohle dopěstuju a pořádně rozdejchám ty klony. |
|
|
Vofce |
Ty klony se pěkně srovnávají před týdnem vypadali o moc huř si na dobré cestě bych řekl hnojit začni až ti kořeny budou vylejzat z květináče. Viděl bych to tak že bys to měl pomalu začít ohejbat pod síť jinak téma čtyřma kytkama prostor nezaplníš. |
|
|
AladinWarrior |
Srovnávají se opravdu hezky.Mám z nich konečně radost. :)
Je to v plánu.Ještě je nechám den/dva,ať jsou řádně stabilní a začnu tvarovat.
Díky |
|
|
AladinWarrior |
Dobrý večer kolegové
Už na to nemám nervy. :D Evidentně voda více než na píču - roste to neroste to - klony tu mám naposledy!
Od zítřka reguluju PH opět Down 5,8-6 a seru na ně.Jdu objednat semena.Dokud se nepřestěhujeme (je to v plánu) tak jedu jen z nich.
Měřit na výtoku nemá smysl.Bylo to ve třech médiích a dříve měřený průtok se rovnal téměř vstupní hodnotě (holá voda).
...JEBAT!:rasta: |
|
|
Vofce |
nepanikař sou pěkný. PH samozřejmě upravuj. Vodu si skus donést někde od kámoše mužeš skusit vodu z řeky. Podivej se venkovní threath toho týpka ve španějlsku koli vody musel na kole odvozit to zase nemuže nejt takovej problem ne. |
|
|
AladinWarrior |
Sorry za mé tragické foto :D Žena je v práci a můj mobil něco pamatuje :D
Nepanikařím,ztrácím nervy.Dnes je ještě dvakrát horší.Ostatní jsou ale dobrý-sem tam flíček.Do teď se to lepšilo a nic jsem nezměnil... asi mi někdo dole chodí srát do trubek nebo co... |
|
|
AladinWarrior |
Narostou jim pěkný světlí stonGy a pak zfialovějí.Fuck!
Nemám kámoše,zahradu ani balkón.Bydlím tu se ženou chvíli a nikoho tu neznám.Pár konzerv - nevhodné osoby pro mé operace.
Večer hodím kvalitnější foto pro lepší představu.
Objednal jsem originál slaďoučkou Amnésii.Klony dnes dostanou upravenou zálivku - PH 6 a začnu ohýbat. |
|
|
TommyGun |
Na 99% je spatny pH a myslim si, ze je i zasolenej substrat... nakalibruj znova metry... jaky mas pH a ec odstate vody? neverim ze jestli tam nalejes odstatou vodu s ph treba 6,8-7,2 s ec 0,3-0,8 tak ze ti vytece to same... |
|
|
TommyGun |
Vofce: co je prosim te pekny na tech klonech???? To je tvoje predstava o peknych klonech???? |
|
|
Vofce |
viděl si je před týdnem ? :D nějakej ten progres tam je vypadají o moc lépe a myslim že tohle je přesně ta chvíle kdy kolem toho začne aladin skákat jak splašenej a přehnanou péčí jim ublíží.. ať začne srovnávat ph na 5.5 - 6.0 a pokračuje jak začal..však oni se srovnají. A hlavně nepoužívej nic jiného než "ph -" které určené pro pěstování rostlin
Ty šeredné listy tam nech dokud nejdou lehce odlomit jakmile jdou ztuha tak fungují jak mají. Mám mnohokrát odzkoušené že když ulomíš zdravý list tak přilehklé patro začne strádat.
a jak sem řikal oběhni kámoše změř jim vodu a domluv se s nějakým ať ti natočí ..dva pětilitrový kanystry s vodou snad jednou za tejden uneseš ne? (edit editu :D jj seštam novej ..tak skus koupit nějakou 5l bandasku kojenecký vody ta by měla být málo minerální změř ji jestli se nedostaneš na lepší hodnoty .destilka se musí trochu mineralizovat do toho bych se nepouštěl ale ta kojenecká by mohla bejt v poho)
edit 3 přečti si o pár postů zpět co si tam před týdnem nalil a tam hledej chybu.
Edit 4:17.10.2016 ...Jsem neodolal a zálivku jsem včera provedl s příměsí 1ml/l Grow.
Zatím je to dobrý.Nehorší se to ale zatím nevidím ani výraznější zlepšení.Tak ňák pomalu to roste,fleky se asi tvořit přestali.Fialová stále nemizí ale minimálně u dvou se přestala tvořit.
Foto nahodím zítra. |
|
|
odo |
ALADIN - skús si prečítať ešte 1x to, čo som Ti už napísal a porieš tu vodu! Máš ju evidentne napytschu! Kým nezačneš používať vodu vhodnu na prípravu živného roztoku, tak nekupuj nové klony a nespúšťaj ďalší pest! |
|
|
AladinWarrior |
Nekoupil jsem metr za dva a půl papouchu abych měl špatné PH.
Sháněl jsem někoho,kdo by mi půjčil metr na ověření ale nepochodil jsem.
Papírky na smočení jsou úplně k hovnu,podle nich nic nepoznáte.
Když jsem se tak prohraboval krabicí s materiálem,narazil jsem na tyhle spešl proužky,co mi tenkrát koupila žena.Byly dost drahý a já je nikdy nepoužil protože jsem si hned na to pořídil ten metr.
Podle nich (a samozřejmě i kytek) je skutečně PH na píču i po úpravě podle metru.
PH vody 7,2 - snížím podle metru na 5,8-6 ale podle proužku má pořád 7.
Klony jsou už ale bohužel téměř v kundě. :injured: |
|
|
odo |
Ale u Teba je problémom vysoké Ec na vstupnej vode z vodovodu. Ph je až na 2. mieste. Ideš v hline. Co vlastne chceš overovať? Svoj pH meter nakalibruj s kalibračným roztokom! |
|
|
Vofce |
PH 7 ti kytky takhle nezničí PG 7 je ve vodovodní vodě běžně spousta lidí to vubec neřešía ph neupravuje a kytky mají přesto pěkný. No když koukám na ten papírek tak tam máš spíš 8 a víc . to už je teda divný to už snad ani neni pitná voda. |
|
|
AladinWarrior |
Díky všem za rady a podporu.
Omlouvám se ti Tommy.Vypadá to,že by tvoje klony přežily kdybych jim lil správné PH.Zde byl celou dobu zakopán pes.
Škoda že jsem to neodhalil dříve.Příliš jsem věřil dražšímu přístroji.
Ať vám to roste. |
|
|
MocnyOkurek |
Kurec to je skody. Tak aspon ze jsi to nasel a priste to bude lepsi! |
|
|
AladinWarrior |
MocnyOkurek - To je fakt,teď se to teprve rozjede!!! :D
Takovýho trápení a peněz v píči,přitom taková banalita.Lepší mít dva měřáky pro sichr.
Už se to srovnává tak doufám že PH-metr dorazí co nejdříve zpátky,bo to ředím tak nějak orientačně podle modelu z netu.Beru,že mám vodu těch 7,2-7,5.
Když pokaždé seženu takové pěkné klony tak to bude paráda.Teď,když už je problém odhalen bych jel rád z nich.Ušetří to spousty času - potažmo peněz.
...jak dojedu tyhle. :D Za chvíli tu mám 4 keříky :D
Až teď jdu koštnout ten enzym |
|
|
AladinWarrior |
No,
Cannafest jsem si docela užil a zásob mám na dva měsíce! :D
Klony nevypadají pořád nijak zvlášť dobře.Lil jsem tam kyselinu podle návodu z netu ale naštěstí mám zpět PH metr s New elektrodou.Dorazil také fotoaparát takže budou zase fotky jako víno.
Jdu na to! V pátek byli po zálivce tak jsem to nechal na dnešek. |
|
|
TommyGun |
Jestli jedes hlinu tak bych ph vubec neresil...by me zajimalo jaky mas ph metr a jak ho mas dlouho ze ti odesla elektroda.. |
|
|
AladinWarrior |
Voltcraft PH 100 ATC - Právě že chvíli.Tak ty dvě kola max |
|
|
crazyben |
souhlasim s tommym...
nevim jestli planujes vratit se ke kokosu, ale ja v hline ph taky uplne prestal resit a pohoda... navic s biobizzem s vstupni vodou v norme nemusis, to pisou sami. Takze jestli zustanes u hliny bud vklidu a moc to nehrtot... ja mam vodu doma 7,0 - 7,4 a pohoda (metr nemam, ted uz ani kapky a jedou). Upravuju lehce akorat cistou vodu na flush, ale to uz mam vymakany, kapku na konvici co tu mam doma a je to +/- akorat... vic uz to taky nemerim ani.
PS. koukam ze sis taky uzil cannafest ;) |
|
|
TommyGun |
AladinWarior: ty voe tak to bych byl pekne nasranej!!! Dat za ph metr pres dva tisice a vydrzet mi cca pul roku... zkousel si reklamacku??? Ja jsem takovej ze bych jako pekne prudil!!! |
|
|
|