Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
1600W 21x Shark Shock - Klikni zde pro originální téma
kybork
Zdravím všechny,

tak jsem se konečně odhodlal přestěhovat se do bytu a pronajmout jeden pokojík mým milým :D Jedu po 2x600w a 1x400w, postupně rozsvícím v pořadí 600,600, a nakonec 400.. Nyní jsou ve fázi růstu na 18 dni. Teplota byla při jedné lampě krásná, dotápěl jsem ůstředním topením, teď při dvou těsně pod 30, při zapnutí třetí lampy dojde i k zapojení druhého odtahu :dance:

Řezy pana Barta top quality, Shark Shock
Hnojím AH hydroponics, root stimulator dostaly v první nádrži před výměnou nádrže.
Světlo 1600w hps
Ofuk velký stojanový+klipsňák
Venilace Vents 125, bude přidán ještě jeden
Systém, nadripované květníky keramzitem 8-16mm, dva čerpadla, dvě rozvodnice, jako rezervoár slouží oddaně maltovník, kdyby bylo málo, mám připraven ještě jeden, asi o něco větší.. Takže, kdyby náhodou :guitarist
Toť asi vše..
kybork
citace:
Původní příspěvek od kybork
Zdravím všechny,

tak jsem se konečně odhodlal přestěhovat se do bytu a pronajmout jeden pokojík mým milým :D Jedu po 2x600w a 1x400w, postupně rozsvícím v pořadí 600,600, a nakonec 400.. Nyní jsou ve fázi růstu na 18 dni.

Hnojím AH hydroponics, root stimulator dostaly v první nádrži před výměnou nádrže.
Světlo 1600w hps
Ofuk velký stojanový+klipsňák
Venilace Vents 125, bude přidán ještě jeden
Systém, nadripované květníky keramzitem 8-16mm, dva čerpadla, dvě rozvodnice..
Toť asi vše..
kybork
Po dovozu a zahnízdění :)
Na poslední fotka i napovídá, kde bude asi 4koule viset :)
kybork
Jedna je navíc, tak jsem ji šoupl do kokosu, půjde pryč, ale nakonec ji přesadil za jednu které se nechtělo do systému, tam se ale sekla a je znatelně zaostalá, adept pod čtyřstovku :D
kybork
Před rozhozením do větších intervalů mezi květníky..
kybork
Mezi 9. a 13. dnem yapnuta druhá šestistovka, prostor se vyplňuje :)
kybork
Takže celek..
V tuto dobu někdy proběhl zástřih+oholení spodků, (1-2 patra)
kybork
1. levá strana
2. prostředek
3. pravá strana
kybork
Kdyby někoho zajímalo jak šlo pH a EC den po dni, můžu blejsknout skříň na kterou si to značím a doložit.. Sice neslibuju kdy se dostanu k pc.. Ale bude :D
Na růstu nechám pravděpodobně ještě asi týden poté rozložím na další připravenou trubku s dírama a vanničku (pod 400w), a přepnu:jumper:
Johnny Blaze
Ahoj,vidim ze to mas len tak v izbe,ako mas spraveny pritah a odtah?
kybork
čus, vyměnil jsem dveře, místo skla jsem tam napasoval polyš, nahoře dva otvory na odtah, dole jeden na přítah, v něm aluflex stočený k zemi, ať bere co nejchladnější vzduch.. Na léto mám v plánu pořídit určitě klimatizaci, přítelkyně má epilepsii a nerad bych aby mi tam ve 40 stupních odpadávala.. Teď ani nemusím přitápět pokoj mi vyhřívá celý byt :)
TommyGun
Zdar, hele nic proti tobe, ale aby jsi nebyl vecer ve zpravach.. tohle se mi zda uz opravdu moc do bytu..to jsi v pronajmu? Nebo to je tvuj byt? Jak velky mas byt? Navysil sis zalohy?
kybork
Cau, je to podnajem u vlastnika, 3+, zalohy pobezim navysit co nejdriv to bude mozne.. :D Jinak banda pise ze 2kw v byte jsou cajk, a cez s tim nedela drahoty tak doufam ze nekecaj :D
No doufam ze nebudu nejsem moc fotogenicky typ :D
krobak
citace:
Původní příspěvek od kybork
Cau, je to podnajem u vlastnika, 3+, zalohy pobezim navysit co nejdriv to bude mozne.. :D Jinak banda pise ze 2kw v byte jsou cajk, a cez s tim nedela drahoty tak doufam ze nekecaj :D
No doufam ze nebudu nejsem moc fotogenicky typ :D

Čus odvaha teda. Držím palec, 2kW niesú moc, no takto bez základnej aklimatizácie sa na susedov, v novom prostredí, podnájom a hneď šup vo veľkom a profesionálne. Budem sledovať potichúčky :).
kybork
Sleduj a drz palec ze to neuvidis v tv :D to by nebyl vesely pohled jako je ted :D
Hlavne co jsem koukl na netu tak klimoška taky nema zrovna malou spotrebu.. Kolem 2-3 kW, coz ve spojeni s mym pokojem dela pomalu 5kW.. Na cezu jsem hlasil ze mam spoustu terarek tak jak tam pujdu tak nahlasim i to ze v lete pribyde klimatizace a navysim zalohy na 3 tisice :) At se nedivi co mi to tak papa :D
ten_hodnej
peknej projekt, budu sledovat... co se tyce odberu tak do 2kW je to uplne v cajku, tolik zere i blbej primotop nebo klima, tudiz pokud tu elektrinu budes platit tak zadnej stress... prinejhorsim rekni ze tam mas servery i kdyz ja nikdy nic cezu rikat nemusel a stejne jestli na tebe prijdou tak urcite ne skrze elektrinu... kazdopadne rekl bych ze na kvetu budes hodne bojovat se zapachem, coz budi mnohem vetsi pozornost sousedu nez zvysenej odber elektriny, jelikoz pochybuju ze nekdo sleduje tvuj elektromer na chodbe.... btw. nevim jak to mas s majitelem bytu ty, ale moje majitelka chodi jednou rocne prohlidnout stav bytu, tudiz vzdycky musim vsechno zbalit a kytky prestehovat ke kamosovi co bydli kousek odeme... taky koukam ze na topeni mas klasickej merak, na kterej se ti budou chodit divat a merit to, tudiz s tim pocitej... no preju good luck a zadnej provar :)
kybork
No majitel vypada na fajn indiana, s minulym najemnikem se v me spolecnosti bavil ve stylu ze tu za celou dobu nebyl, asi to ma lehce na parku, pokud najmy chodi jak maji.. Taky je za vodou, jen at si nekdo nemysli ze je to nejakej holobyt :D takze si myslim ze to bude jeden z nejmensich problemu :) No na zapach se netesim snad to ty pachace jeste zachyti nejsem na ne moc hodnej, jeste jsem je ani nerepasoval.. S tim merenim topeni jsem to promyslel tak, jelikoz tu nikoho znameho pobliz nemam, (na druhou stranu urcite vyhoda), no ze je vzdycky nastrkam do koupelny kde si narychlo nachystam na odtah pachac a nez chlapik prijde tak to vyklidim nahazu do koupelny tu zamknu pustim odtah a bude klid :) snad :)
Takze diky za prani panove, ja jdu na kute :D
lebanner
Jako odběr je v pohodě, já měl ve 2+1 celkem 3x600w + 1x 400w na růst a uplně v pohodě, po prvnim měření přišel asi 20tis nedoplatek takže mi zálohy zvedli na nějakejch 4500 měsíčně a tim to haslo.. Na co fakt pozor je ten smrad, já to měl stejně jako ty na volno v pokoji, jen jeden stan na růst zbytek normálně na zemi a ze stropu šli lampy, ale odtah jsem měl vyvedenej z okna přes pacháč. Jednou když byly fakt mrazy tak jsem musel vypínat odtah při vyplejch lampách a během pár hodin to smrdělo až na chodbu
zelenymuz
Velký projekt vyžaduje velká řešení, co takhle komoru přede dveřma, nejlíp v dizajnu boxu na 600W, kam člověk vleze, vysaje to všechny pachy nebo naopak nasaje a ven na chodu už nic nepujde. A nebo jinej názor, co hadr pod dveře ? :)
kybork
lebanner na nedoplatek uz se nemuzu dockat :D jinak stejne jako tobe zelenymuz diky za upozorneni budu muset vymyslet nejak opatreni, pode mnou bydli byvaly fizl, buh vi jake ma jeste vztahy, ale pokouset nic nebudu jinak stari mladi celkem vpoho sousedi :)
Komora je dobry napad, kdyz tam polezu tak za sebou zapnu zip, a jak budu vylezat tak tam chvilku pockam dokud se nevymeni vzduch v komurce a muzu to odepnout, uvidim mam doma zenu tak mi pomuze s odhalovanim a utesnovanim :D
spieces
http://m.heureka.cz/hledat/?h%5Bfra...Z%C3%81PACHU+1l
kybork
Kdo se boji nesmi do lesa :D

O tom pohlcovači jsem uz nekd cetl nemusi to byt spatne dojonce bych mohl sundat i pachac ale zajimalo by me jakou ma ten gel zivotnost.. Navic jsou v popisku do malych prostor ja mam mistnost (zatim nerozdelenou) skoro 3*5m.. takze tak zesest bych si tam dal :D
MocnyOkurek
Gel je dobra vec. Uz pouzivam delsi dobu. Ale neni to tak ze bys miohl pak sundat filtr. To je imo nejaky reklamni zblebt. Ja pouzivam tento http://www.kleckashop.cz/sureair-gel-1-l-cottonfresh . Mohu doporucit. Davam k vystupu hadice odtahu.
masuro
doporučuji tady toto:

http://www.alpik.cz/likvidator-pachu/

musi se to strikat , funguje to stejne jak ty z growshopů akorat to stoji zlomek...
crazyben
primotop ani klima (v beznym provozu) nepapa 18h / 12h v kuse... ona i blba rychlovarna konvice nebo vysavac, natoz sporak zerou jako krava, ale nebezi to 18h nonstop naplno zejo.

To chce ocelovy koule (K+), ja mam strach svitit 400w v byte :D Mas tam apson elektriku v medi? Voni v panelakach jeste bejvaj hlinikace, tak bacha... 5kw neni zrovna malo jak ti tady rikaj
kybork
Mas pravdu.. chtelo by to na rust ledky.. A pak pustit na 54 dni plnou palbu ze :) Jinak jestli to je v medi netusim ale zajimava uvaha, brzy na to kouknu.. Ale na novou eletryku ted kacky vazne mit nebudu..
Diky za Kacka :) A ocelovy koule sou treba je nas v rodine celkem dost co palime :D
kybork
Takže ďouchy sem přepnul na květ.. Prave si uzivaj prvni kratkou noc, dal jsem noc pres den a svetlo v noci at se to lepe chladi :) Prostor je krasne vyplnen, vecer udelam fotky a zitra budu na pc takze postnu.
Pic
MocnyOkurek
Nahod foto :)
kybork
Hele akorat ted jsem to chtel udelat, jelikoz je pred rozsvicenim ale mam strasne slaby blesk.. vergl jeden :D
zkusim po a pak to postnu jestli to pujde jinak zitra na pc.. omlouvam se stale cekam na pripojeni internetu jiz ctvrtym mesicem :titanic: :freddy:

a crazyben: je to tu hlinik.. Tos me teda dostal vubec me to nenapadlo tahnu na jednu zasuvku vsechno krom velkeho ofuku.. Me klepne co s tim ted mam delat tise doufat jedine na novou eletryku nejsou penize tedka..
TommyGun
Ty voe tak to bych nemohl v klidu spat! To je hodně velký risk kdyz mas vsechno v jedny prodluzce a jeste k tomu rozvod vedeny v hliniku! No nic popreju ti hodne stesti, ale dle meho nazoru tohle akorat smrdi pruserem!
krobak
citace:
Původní příspěvek od kybork
Hele akorat ted jsem to chtel udelat, jelikoz je pred rozsvicenim ale mam strasne slaby blesk.. vergl jeden :D
zkusim po a pak to postnu jestli to pujde jinak zitra na pc.. omlouvam se stale cekam na pripojeni internetu jiz ctvrtym mesicem :titanic: :freddy:

a crazyben: je to tu hlinik.. Tos me teda dostal vubec me to nenapadlo tahnu na jednu zasuvku vsechno krom velkeho ofuku.. Me klepne co s tim ted mam delat tise doufat jedine na novou eletryku nejsou penize tedka..

Hliník je <|> neviem ako starý je ten byt, no skús zistiť koľko zásuvkových okruhov v ňom máš a rozťahaj to predlžovačkami (nie najlacnejšími) aspoň na 2-3 zásuvky aj z iných okruhov. Aj to je len dočasné riešenie. Takto je to len otázka času než sa niečo poserie, teda snáď nič iné. Sledujem s vysokým napätím :).
kybork
Me klepne pepka :D Mam am novy rozvadec ( v byte nad dverma), myslite ze by se z nej dal natahnout hruby medeny kabel do pokoje a tim se problem alepson nez se udela nova eletryka problem vyresil? Jinak nevim co udelam, nemam zadne prodluzovacky a navic jen jedny funkcni spinacky.. Ale ten kabel bych mel, prave jedu na barak.. Budou i fotky
kybork
Takže tady jsou slíbené fotky.. Čekám to pěkně nahusto jak se to rozjede :D
Zajímalo by mě pokud by někdo věděl s tou eletrykou jestli by se to zatím dalo vyřešit tím kablem z rozvaděče..
Díky
Samulele
Ja myslím že by to šlo, však rozvod ako rozvod..
prípadne nejaký istič na fázu a vpoho néé :)
kybork
Ok zkusím na tom zapracovat :) co nejdřív..
Díky ti! :)
Samulele
Ja som si takto potiahol zo svetelného okruhu, a vpoho 2,5 kw v nárazoch :D
kybork
Ted moc nechapu jak ze svetelneho okruhu, jako z boxu?
ten_hodnej
kdyz se vejdes do 3500W a 16A/zasuvku tak no stress... je teda pravda ze by bylo lepsi to mit ze dvou ruznejch kmenu (aby to neslo pres jedny jistice), kazdopadne i kdyz nejsem elektrikar tak v tomhle problem nevidim, jenom vim ze nejvic zere vybojka pri startu, takze by mozna bylo lepsi nejdriv nastartovat jednu a za minutu az druhou... btw. pouzivas stykac? zatim to vypada v pohode, jen nevim jak moc shark shock vylitne po prepnuti, mozna jsi to mohl prepnout o par dni driv, ale jelikoz nemas stan tak nejsi tolik omezenej vyskou jako my :) preju good luck a zadnej pruser
Samulele
nn okruh na svetlo, žárofky a tak. proste to bolo z kotolne najbližšie :D
A súhlasím s kolegom že je lepšie rozdelit tie štarty
jungle pekná btw
kybork
Okok tak teda díky zase za uklidnění ale stejně to asi hned jak budou peníze udělám.. Alespon ten kabel z rozvaděče.. Stykač nepouživam.. No to nevim jak udelat zkusim poridit aspon spinacky navic takhle se na startu rozjizdi vsechny tři :D...
Jinak diky za pochvalu :)
Jaryn87
Ahoj
Ja bych natahl kabel přímo z rozvodnice a tam dal jistič 16/1. Na druhe straně bych udělal druhou rozvodnici kterou bych osadil spinacima hodinama, stykacem a zasuvkama na DIN listu. Kabel a jistič muzu poskytnout zadarmo pokud to nebude zadna velka delka. Zbytek muzu nakoupit za dobre penize.
kybork
Cus tak to by byla parada navic vypadas v teto oblasti zkusene takze bych urcite ocenil tvou pomoc.. Vice proberem pres pm :)
FrYnK
Davej bacha na ty spinacky... videl jsem uz jich několik popravenejch když spinali 2x600w
Muze se stat ze se kontakty ve spinacim relatku tim velkym narazek pritavej k sobe a bude ti to svitit furt.. kor v kvetu je to problém..kdyz se pokazi perioda..
Jinak hlinikovy draty nejsou az takovej problém pokud mají spravnou tloustku... problém je ve spojích.. protože hilnik je svine meka a tzv "tece" takze je cas od casu potřeba se sroubovakem prejet všechny srouby a dotáhnout to...kazdopadne 2,5 med bude lepsi
a jak uz tu někdo psal. lepsi spinat kazdou lampu zvlast... ikdyz pro B nebo C jistic by to enmel bejt az takovej problém..jinak ve vsem souhlasim s Jaryn87
kybork
Tak kamos ma spinacky navic tak mi je sefne :) navic mam dvoje nefunkcni doma takze se pokusim rozebrat ale nedavam tomu moc sanci nevim do ceho jdu :D
Dobra zitra vypnu proud a utahnu zasuvky :)
Dik za tip!!

Samozrejme i tobe Jaryn87
kybork
zdar, takze po otevreni zasuvky jsem myslel ze me trefi..
no, posudte sami..
Pioneer001
To jako fakt joo :D
crazyben
heh... o tom sem mluvil :) asi nakej strejda od lopaty daval novou krabicku :D
ten_hodnej
jak tomuhe nekdo muze udelat revizi? dobrej ulet fakt, doporucuju se ozvat nejakymu znamymu elektrikarovi at se ti na tohle mrkne, to by chtelo uplne predelat, jinak si koledujes o pruser... kazdopadne tohle bych ohlasil i majiteli bytu jestli si z tebe nahodou nedela prdel, protoze tohle je hodne spatnej vtip... a ten stykac porid co nejdriv s tema druhejma hodinama, jak ti psal jaryn tak nejlepsi by bylo nechat si to udelat od elektrikare aspon s rozvodnou na tu DIN listu a vubec nejlepsi by byly asi nejaky takovyhle hodiny: http://www.zbozi.cz/vyrobek/spinaci...enni-digitalni/
Samulele
Stará sústava, holt sa to ťahalo na dve žily no :D
PO novom už je norma na tri vodiče tak ako patrí .
crazyben
Samuele no my mame starej nerekonstruovanej byt a uz tu sou tri (sice taky v hliniku). Nove by hlavne mela bejt med... jinak ti to ani neopojisti (aspon u baraku to tak znamej mel, delal celou elektriku aby mu to pojistili)...

navic podle barvy dratu to vypada ze tri zily tam puvodne byly
kybork
no tezky ulet.. Din lista bude co nejdriv to bude mozne..
Alespon jsem vas pobavil v tu krasnou nedeli :D
masuro
spíš vyděsil
kybork
vydeseny jsem ja.. todle jsem jeste nevidel
Pioneer001
VIDEL SEM HORSI VECI :D kdyz sem rekostruoval :D
kybork
muj prvni kvartyr no :D
Pioneer001
ty jo no tak to ses opravdu odvaznej clovicek D: prvni kvartyr a hnedka takova laborator :D
Jaryn87
Co tam je spatne na te zasuvce? Ja jsem asi slepej :-) jestli jde o to ze je zem spojena s pracovni nulou, tak je to vporadku.
krobak
citace:
Původní příspěvek od Jaryn87
Co tam je spatne na te zasuvce? Ja jsem asi slepej :-) jestli jde o to ze je zem spojena s pracovni nulou, tak je to vporadku.

Jj, súhlas toto nieje až taká tragédia. Kedysi sa to tak robievalo a nieje tomu tak dávno, je to prepojené v rozvodnej skrini v byte. Ja som menil rozvody v byte na meď. No na privode do bytu mam stále dvojžilu hliník. Druhá rozvodnica pri boxe, k nej privod v medi bude óká.
Squer
Jak píše Jaryn87, je to uplně normální zapojení, byť už se dnes nepoužívá. Já mám takhle celej barák..
Jaryn87
Zbytecne ho strasite. Ze je odvaznej atd. Funguje tak 70% domacnosti v CR. To zapojeni a ten hlinik je vpohode. Ale je v jeho vlastnim zajmu aby jsi udelal novej privod pro tu jeho zahradku protoze ten proudovy naraz co tam je pri tom zapnuti svetel a vseho ostatniho nedela dobre jisticum a spojum.
kybork
Mi tady nakladaj zachvili ze me bude tezky schizak :D :D
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Jaryn87
Zbytecne ho strasite. Ze je odvaznej atd. Funguje tak 70% domacnosti v CR. To zapojeni a ten hlinik je vpohode. Ale je v jeho vlastnim zajmu aby jsi udelal novej privod pro tu jeho zahradku protoze ten proudovy naraz co tam je pri tom zapnuti svetel a vseho ostatniho nedela dobre jisticum a spojum.


Ale v 70% domacnosti nejedou 1600w indukcni zateze naferovku celej den... uz sem videl par vypalenejch zasuvek (diky jedny sem si odkurvil zdroj na pc) a vzdycky za to mohl hlinik... neni to nejhorsi, ale je treba to jednou zacas zkouknout a dotahnout (coz lidi nedelaj). A u takovy palby nemit poradny uzemneni ze je v poradku? :D Az vas jednou kopnou 2kw tak povidejte ;)
Jaryn87
No to nejedou celej den ale ve vetsine panelaku jedou jeste vic protoze se tahala kuchyn a koupelna jednim kabelem, kdyz vezmu ze u nas jede pracka taky porad (mame prcka) k tomu jede casto jede varna konvice nebo mikrovlnka takze to mas 3,6 kw. Jinak rozvody PRE nebo CEZu jsou taky v hliniku. Nerikam ze hlinik je spica ale vydrzi dost ale tece, takze se musi dotahovat. Jinak to ze to jede celej den to nevadi. Primotopy taky jedou skoro celej den :-) Asi uz se k tomu nebudu vyjadrovat :-) toto tema je tady na neco jineho :-)

Edit: jen jeste dodam ze nepovazuju sit TN-C (Faze a zelenouluta zem) za bezpecnejsi nez sit TN-S ( Faze, pracovni nula a zem)
Squer
1600W je prd.. Běžný přímotopy berou 3kW. Jinak očividně nevíš o čem mluvíš bene, zemnící kolík u dvoužilových rozvodů funguje stejně dobře jako u třižilových. Ono na začátku je stejně PEN a ne PE a N. Prostě když je průser tak okamžitej zkrat a vyhození jističe v obou případech ochrany. A s tím, až nás kopnou 2kW :D 2kW nekopou, kope proud kterej tebou teče, na tom jaký máš spotřebič vůbec nezáleží :)
kybork
Aha tak to jsem nevedel ze je toto zapojeni v poradku... Jste me zas trosku uklidnili :)
TommyGun
Ja jsem tady mluvil zvlastni zkusenosti, nejsem zadny eletrikar ani tomu nerozumim a ani nechci, ale potom co jsem malem vyhorel a to jsem kurva opatrnej, vsechno mi zapojaval eletrikar cca z 10letou praxí tak kdyz vidim tohle tak bych proste v klidu nespal.. jasny ze ti tady kluci pisou ze je to v pohode ze se nic nestane asi tomu rozumi a treba maji aj pravdu ale mas to doma ty nebo oni? Ty riskujes, ty budes mit problemy kdyz se neco stane.. kdyz jsem zacal s indoorem drzel jsem dvou veci.. 1)nikdy jsem nikomu nerekl ze pestuju ani nejlepsim kamosum.. a za 2) maximalni bezpecnost(tim hlavne myslim tu elektrinu).. dal uz ti k tomu nic psat nebudu, at se dari a preji hodne stesti..
crazyben
TommyGun: Amen... vypadal sem tady jako jedinej schyzak (a mozna maj kluci pravdu, s elektrikou taky nejsem buh vi jakej kamarad), ale ja bych s timhle taky klidne nespal (natoz jit treba doprace a nechat to tam)... asi sem paranoidni, ale ono je mozna lepsi bejt tak trochu schyzak nez pak resit nejakej pruser.

Ze v kuchyni je 3,6kw :D jo s konvici a mikrovlnou kterou pustis petkrat za den na tri minuty :D sporaky bejvaj zvlast, ty nepocitat... a pracka zere hodne taky jen chvilku kdyz predehriva vodu, takze ikdyby jela celej den se stupnema na 90 tak to bude prd oproti ty palbe co ma tady kolega rozsviceno...
Karlos123
Pokud se zasuvka nezahriva tak bych se toho nebal, mela by vydrzet vice nez dvojnasobny odber (3600w). To zapojeni je taky naprosto v poradku a hlinik je vyborny vodic, staci jen obcas dotahnout. Problem by mohl nastat u spinacek, myslim ze podle papiru snesou indukcni zatez jen neco kolem 500w takze bych pouzil pro kazdou lampu jedny a nebo stykac, ten by byl nejlepsi.

At se dari :)
masuro
jo přesne, bez stykače ani ránu. 400W HPS sama odpálí mechanické hodiny.
Karlos123
Ja mluvil o elektronickejch, ted na to koukam a vyrobce uvadi 16A odporovy nebo 2A indukcni zatez. To je 460W!
Pioneer001
hlavne celkove poustet se v prvnim byte do takovehleho pestu :) je odvazne :) sleduju a doufam ze nebudu sledovat i v TV
masuro
Jo to sice ano ale i kdybych měl zlatý spinacky teď stykač bych tam prostě dal.
Shady93
čaute, trošku využijem túto temu pretože sa jedná o pestovaní v byte tak dufam že sa kybork nenasere že som to sem dal,
pestim v byte docela kratko 2 mesiace, a má byť nejaká revízia plynové rozvody tento mesiac, tak reku čo bude ten revizor kontrolovať? bude kontrolovať iba bytové jadro myslím tým tu šachtu s potrubiami, alebo bude aj radiatory kontrolovať ? lebo varím normalne elektrickým šporakom, plynove hodiny su tu ani neni, a kurenie je centralne ale mam na radiatoroch taký ten merač tepla taky na baterky, tak reku či budem musieť vypratávat stan z pokoje, alebo mi tam nebude sliedit? diky za odpovede ak stym mate skusenosti
crazyben
revize plynovejch rozvodů, znamená že skontrolujou a popř. budou opravovat, vyměňovat nějaké části těch rozvodů (nepleť s odečtama)

Zjisti kde vsude mas nejaky trubky s plynem... radiatory s merakama, pokud si napojenej na centralni vytapeni tak odecitaj lidi teplarenske spolecnosti ktera to distribuuje, plynari s tim nemaj nic spolecnyho.

Me jen nejde do hlavy kdyz se vari na elektrice a topi centralne, na co ten plyn v baraku vubec je?
kybork
Kvalita hrozná, omlouvám se, příště už budou snad normální fotky. Jinak stejne není moc co vidět..
ten_hodnej
pekny no, ale jestli ten model bude "vonavka" tak cekej ze bude smrdet celej barak :D no uvidis sam tak 2tydny pred sklizni... btw. jak to budes susit? opravdu si myslim ze by bylo rozumnejsi koupit si dva boxy a do kazdyho zvlast ventas s pachacem, ovsem jsou to vydaje navic (cca 10-15k), tak chapu ze se ti to moc nezamlouva i kdyz bezpecnost by mela byt na prvnim miste :) a dle meho nazoru to ctyrkilo tam je mezi dvouma sestikilama docela zbytecne, tech par lumenu stejne ty sestikila "presviti" tudiz ta sklizen pri pouziti navic 400W svetla bude vetsi asi jen o par % g navic, coz se podle me mozna ani nevyplati, ale mozna taky nekomu tech par g navic za to stoji...
lebanner
citace:
Původní příspěvek od Shady93
čaute, trošku využijem túto temu pretože sa jedná o pestovaní v byte tak dufam že sa kybork nenasere že som to sem dal,
pestim v byte docela kratko 2 mesiace, a má byť nejaká revízia plynové rozvody tento mesiac, tak reku čo bude ten revizor kontrolovať? bude kontrolovať iba bytové jadro myslím tým tu šachtu s potrubiami, alebo bude aj radiatory kontrolovať ? lebo varím normalne elektrickým šporakom, plynove hodiny su tu ani neni, a kurenie je centralne ale mam na radiatoroch taký ten merač tepla taky na baterky, tak reku či budem musieť vypratávat stan z pokoje, alebo mi tam nebude sliedit? diky za odpovede ak stym mate skusenosti


já mám v bytě na plyn ohřev vody + topení a jediný co během tý kontroly zkoumali byl výstup z kotle do komína - vlastně jsem to ani nestihl postřehnout, celá kontrola trvala cca 30 vteřin takže nestresuj, prostě místnost kde to máš zamkni a klíče nemáš, žije tam třeba spolubydlící co se zamyká a zrovna je na studijnim pobytu nebo něco :D
Shady93
jasne diky crazyben a lebanner :) ked tak mu zavolám ešte pre istotu kam chce nazret tak nenapadne sa ho spytam. , zamknem určite, dneska som dal robit kluče lebo som nemal vôbec od tých dverí, ešte som rozmýšlal že to dam na balkón, asi budem musiet ked budu odčitavat tie radiatory z tych počitadiel. :D
BedaTravnikar
Tak jak to jede kámo už si se dlouho neozval žádní up
kybork
Tak sorry za takovou dobu čekání ale stále jsem bez netu.. Kvalita taky za prd, alespoň na sklizeň si pujčim foťák stále to nejde..
kybork
..
kybork
Už se tam něco začíná dít :))
Pioneer001
kamo nezloutnou ti tam listy?
Dirty86
Dobře ty držím palce at vyjde sklizen až do konce a co nejvic gramiku udělej pak vahu kolik si měl ja jsem jel shark shock 2x a moc dobré kouřeníčko k+
kybork
Pioneer001: ano, na mensich rostlinach pod 4kilem to nedavaj jak bych si pral.. Zasolil jsem je a zasekly se, marna slava, EC kvuli nim snizovat nebudu, velke si hovi kvalitne, zasolene radsi jednou za cas proplachnu, vsak to nejak dozijou :D.. Dirty86: diky za K, urcite to uz nejak rozumne uzavru a udelam i nejake fotky po sklizni :)
Squer
Mrzáci maj holt smůlu :D Vypadá to dobře.
kybork
Squer: moje rec :D neda se nic delat, rozvodnice mi nevychazi abych jim mohl poustet slabsi krmeni
kybork
Zdar lidi takže jsme v 38. dni, fotky bohužel dnes nebudou, ale zato příště už budou dokonce z foťáku takže se snad i bude líbit kvalitka :)
Těším se :))
jarmilskorepic
Čekáme na UP ;-)
kybork
Omlouvam se ale nevychazi mi to jak bych si pral.. Snad to do konce tydne zvladnu..
Jinak to vypada celkem fajn, zitra zacina flushing tudiz cista voda pH pujde nejspis smerem dolu nekam k 5,5.. Kytky se opiraj jedna o druhou, nektere palice lezi skoro na vanne tak je ruzne opiram, ale zas tak moc tam toho nebude..
jarmilskorepic
Držím palce a sleduju ...
BedaTravnikar
Jak to dopadlo kamo nebo vypada
MocnyOkurek
Na ty lamavy poalice doporucuju YoYa na palice. Je to vlastne takove klubko ze silonem a umelhmotnym velkym hackem. Kolecke zavesis u stropu hacek hodis do palice a nechas jakoby natahnout. Sikovna vecicka. Me je dycky strasne tech kytek lito jak se tak lamou. Neco jak kurata co nemuzou ani chodit :)
nikolajmorozov
Tak jak to dopadlo???)))))
fikus37
2 roky podmínka:D :D :hug:, dělám si srandu. Taky by mě to zajímalo
Váchy 55
no to jsem zvědav jak to dopadlo.... vždycky nad takovýma partizánskýma pěstama v bytě kroutim hlavou. Mám ale známýho, kterej jel v bytě v paneláku BEZ ODTAHU! BEZ FILTRU! 2X400W! a byl taky v klidu .. já osobně bych si to nedal, protože smrad a zabedněný okna jsou prostě o držku .. doufám, že ti to dopadlo dobře a né jak mě, když těsně před sklizní pod 2x600w začalo hořet v bytě pode mnou a sklidili mi to policajti :-D
Vofce
citace:
Původní příspěvek od kybork
zdar, takze po otevreni zasuvky jsem myslel ze me trefi..
no, posudte sami..
Jde o normální zapojení rozvodné sítě tn-s kde jsou pracovní i ocharný vodič združeny do jednoho drátu ..takzvaného PEN je to v naprostém pořádku při dotyku Fáze L a kostry dojde ke skratu a jsitič takový obvod vypne aby nedošlo ke stavu ve kterém se bude nacházet nebezpečná fáze na kostře připojeného přístroje pokud je tento přístroj nevodivý plast a podoně je to jedno. Můžeš být v uplném klidu taková zásuvka je v souladu s ČSN i když nové rozvody se realizují třívodičově podle regulí rozvodů TN-C-S kde se združený vodič PEN v rozvaděči rozdělí na PE a N kde PE je ochraný vodič a N je pracovní nula fáze L zustává tak jak byla funkce je naprosto stejná v rozvaděči je modrý a zelený vodič stejně propojený..jde jen o to aby případný zkratový proud ( mnohokrát přesahuje dimenze vodičů) neběžel po pracovní nule ale bokem po PE ochraném vodiči..


EDIT: Ještě ste tu řešili watáž a zátěž zásuvek... Ano bylo by dobré start jednotlivých lamp od sebe časově oddělit nejen že se jedná o induktivní zátěž který více zahřívá kabely a vubec zatěžuje vedení ale startovací proudy mohou i několikanásobně přesáhnout jmenovité proudy proto uvaha o tom že do 3500W to nemusíš řešit je zcestná doporučil bych časové relé CRM-91H /230V v režimu oddálený start a jednotlivé lampy od sebe časově oddělil klidně o dvě minuty na první lampě relé nepotřebuješ na druhé nastavíš dvě minutky na třetí lampě použiješ druhé relé a nastavíš cca 4 minutky takovéto zapojení bude šetřit tvojí rozvodnou síť a opravdu velmi výrazně sníží možnost případné vyhoření zásuvky a věř mi že zásuvky zcela běžně hoří není to nic neobvyklého a v případě tří induktivních zátěží s neřešenou kompenzací jaloviny je to dost pravděpodobné.

Co mužeš určitě udělat a nebude tě to stát nic je dotáhnout občas (stačí jednou za pul roku) šroubky kterými sou v zásuvce dráty připevněné strhneš tim tenkou vrstvu oxidu hliníky a zmenšíš přehodový odpor..

pěstu zdar ať se daří a neber elektroinstalaci na lehkou váhu. Její nedostatky a případné havárie sou jedním z nejčastějších důvodů odhalení pěstíren takže bacha aŤ se ti nepromění příjemná kratochvíle ve velmi nepříjemnou událost :)

čus brus... :micro:
fikus37
Vofce to pěkně rozepsal. Další výhodou LED je, že tě takové situace nemohou potkat. To napětí při sepnutí všech lamp je opravdu o hubu. Nejlepší na tom je, že polovina pěstitelů používá klasické spínací hodiny co se prodávají za 300 kila v elekru. Kdysi jsem tak odjebal asi troje časovače než jsem přešel na LED.. A i teď u zdrojů MW ty napětí co potrebujou pro rozjezd jsou vysoké. Firma lumotech to vyřešila nějakýma kondikama v driveru a náběh je pozvolný.
Kifo
fikus37 myslis,ze LED co sa poziaru tyka su 100% bezpecne?
fikus37
Určitě bezpečnější než předřadníky u HPS. Ty napětí aby se HPS rozjelo je opravdu mazec. Určitě někdo tady bude vědět kolik potřebuje takové šesti kilo na rozjezd. Záleží jakou wattaz máš led a jaky používáš driver.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma