Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Bezúdržbový venek - Klikni zde pro originální téma
Medicin
Ahoj,

Nenašel jsem přesně tohle téma, tak zakládám.

Doma zahradničit nemůžu, chtěl bych si proto vypěstovat nějaký venek.
Chtěl jsem se zeptat jestli může vyjít když něco zasadím:
- Na několika vhodných místech(půda, světlo atd.)
- Budu mít kliku a nesklidí mi to slimáci, opeřenci, kňouři, myslivci, straky.
- Hlavně, nebudu to řešit, nebudu hnojit, zalívat, prostě zasadím řízek a kolem období sklizně pro danou odrůdu se půjdu podívat jestli třeba náhodou, ža jako, že by něco bylo?
- Nejsem lempl a kytek si vážím ale nemám prostě čas se o kytky starat.

Nemáte někdo zkušenosti případně typy na rezistentní genetiky u kterých by tohle mohlo vyjít?
Že bych pak přišel a alespoň a na jednom místě si zazpíval: „To je ale dneska krásně na tom venku“. .:winner:

Nebo je to úplná konina?

Díky.
!ZAU!
Jako sou odrudy ktery toho nepotrebujou moc.Ale bez zalejvani to asi nepujde.Budes to muset nejak vychytat.(hydro gel atd.)
Mard
Hele Medicíne, začni tím že si pročteš FAQ, tam se dozvíš spoustu odpovědí na tvé otázky.
K-Roc
vyser se na to píšeš že nejseš lempl ale když si najdeš čas zasadit a sklidit tak si sem tam najdeš čas aji jít zalít
NORM
klasický guerilla grow, dej si to do googlu..
JAHmaican
Nekolik let jsem nezaleval vubec. Ani pri vysadbe malych rostlinek. A to s kilovymi vysledky. Mozna tu jeste neco najdete, jestli jsem to vsechno nesmazal. Takze to opravdu jde. Na guerilla grow je zaklad dobre misto.
Medicin
citace:
Původní příspěvek od JAHmaican
Nekolik let jsem nezaleval vubec. Ani pri vysadbe malych rostlinek. A to s kilovymi vysledky. Mozna tu jeste neco najdete, jestli jsem to vsechno nesmazal. Takze to opravdu jde. Na guerilla grow je zaklad dobre misto.


Trefa, tohle přesně jsem potřeboval vědět.
Vzpoměl by sis co to bylo za odrůdu?
Díky.
techem
Hoj nejel jsem sice guerilu ale původně jsem měl v plánu že se moc nebudu starat, ale nakonec jsem se staral jak ďas a sklidil mi to nějaký z..deček... Ale to je vedlejší... Tak jak už jsem psal měl to být poloviční guerila grow, tak jsem vybral místo s jilovitou půdou pěkně v křoví... Na vrchu bylo 20cm jakože ornice (taky bordel z kterého rostla tráva s plevelem) a pod tím jíl, který parádně drží vodu a vlhkost, vykopal jsem cca 50cm hluboké díry a nanosil hlínu z kompostiste... A i když jsem chodil zalévat takže jsem pozoroval že by vydržely i bez zalití... Takže guerila by tam šel parádně provést... Jak píšeš jde o dobrý výběr místa, trochu to prosekat ať tak dlouho svítí slunce, vybrat vhodnou pudu atp... Tak ať to vyjde ;)
frek
Taky přihodim svou zkušenost

Před 2 rokama jsem našel takový hezký místo v lese, kde byla louka, o kterou se někdo staral a v jednom rohu bylo velký políčko kopřiv. Tak sem tam prcnul pár malejch sazeniček. Když jsem tam šel asi o 2 měsíce později, nic jsem tam neviděl, protože ty kopřivy měly asi 2 metry. Tak jsem potlačil slzu a šel sem na houby... Když jsem pak šel někdy v polovině října na houby, tak sem náhodou šel kolem a ejhle... krásna, 1,5m vysoká kytička bez plísně a krásně fialová...
Byl jsem tam všehovšudy jednou. Nic jsem nezalejval, nic sem nehojil. Kdybch to občas kolem trochu prosekal, bylo by to mnohem lepší.
Půda tam byla taková napůl kompostová, dřív se tam prej vozilo shnilý ovoce. Ale to je asi 40 let zpátky. :D

frek
Medicin
JAHmaican, NORM, techem, frek: díky borci, přesně jste pochopili záměr tohoto vlákna, jde o zkušenosti s bezúdržbovým zahradničením.
Mám možnost zasadit a potom sklidit ale často jsem delší dobu pryč, třeba víc jak 3 týdny, a nikoho z mých kámošů a známých, co jsou taky rádi že maj volnou chvilku pro sebe nemůžu žádat aby se mi jezdili starat o kytky na několika místech podle gps souřadnic, když jsem delší dobu pryč.

Hodně mě právě zajímají zkušenosti tohodle typu, zasadil , občas na miláčky dohlídnul a pak to vedlo k úspěchu.
Třeba kdyby sem napsalo více lidí za jakých podmínek(místo, půda, odrůda, okolní druhy rostlin) se jim to povedlo, dokázali bysme najít společné jmenovatele a třeba i metodu s vysokou pravděpodobností úspěchu tohoto stylu pěstování.

Mám to převážně pro zdravotní účely, nechci nakupovat od dealerů co prodávaj i jiný věci (za kterýma je spousta hnusácký násilný kriminality) a tím je podporovat, žádnýho dobrýho pěstitele od kterýho bych bral neznám.
Tak to příští rok zkusím takhle, zatím mám tenké zásoby od kámoše co vypěstoval nějaký venek, ale teď už nepěstuje.
A nemám to jen pro sebe, zásobuju i pár starších fajn lidí, kterým to dělá dobrou službu.
Děkuju Vám.

Medicin.
JAHmaican
Tak bohužel koukám, že už mám všechny thready smazané ( měl jsem slabší chvilku :) )

Každopádně zde se můžeš podívat na pěst mého kolegy Pan Kera.

- Sázeno do původní zeminy.
- Bez kapky hnojiva.
- Bez kapky vody.

- Pouze vyčištěno od okolní vegetace.
- Vytrhání samců.

Na tomto místě jsme pěstovali ještě několik let. Cca 30 kytek za sezónu, sklízeli jsme několik kilo. A to vše bez jediného zalití a jediného hnojení. Modelů jsme za ty léta vystřídali opravdu hodně, řekněme desítky.
Do dnešních dnu pěstuji v kukuřici bez zalévání a hnojení. Pouze při výsadbě malých kořenáčků zaliji.
Jsem toho názoru, že pokud je správná zemina, rostlina si najde vláhu sama - tím se jí ještě zmohutní kořenový bal.
Jak jsem psal výše, na guerilla je základ dobré prosluněné místo, nejlépe jihovýchodní svah. Okolní vegetace kopřivy a trnitá flora. Kvalitní půda... a nemusíš takřka nic ;)

Když rostou sousední kopřivy samy, proč by nemohlo to moje konopí vedle, že... ;)
Matička příroda je mocná, tak proč v tom hledat zbytečné složitosti ( jak je u dnešních mladých groweru zvykem).
Johnny Blaze
JAHmaican, gamechanger premna.Moje zaciatocnicke pokusy o nieco podobne skoncili fiaskom a odvtedy som si myslel ze to nieje mozne)) Urcite vyskusam!
Medicin
citace:
Původní příspěvek od JAHmaican
Když rostou sousední kopřivy samy, proč by nemohlo to moje konopí vedle
Matička příroda je mocná, tak proč v tom hledat zbytečné složitosti ( jak je u dnešních mladých groweru zvykem).


Zase trefa, tohle jsem si taky říkal.
Roste přeci spousta druhů květinek naprosto samovolně, ano samozřejmě, pouze na pro ně vhodných místech.
Medicin
Ještě by mě zajímaly rostliny, podle kterých se dá uznat že místo je dobré pro konopí.

Zatím jsem zaznamenal:

- kopřivy, příhodné PH půdy.
- chmel otáčivý, asi se bude nesnadno hledat, ale roste divoce.
- ostružiny

Máte něco dalšího?

Medicin.
Pan Ker
Zdar Medicine,

jak píše JAHmaican, můj bývalý kolega v pěstu, řadu let jsme jeli kompletně bezúdržbově a to s velmi dobrými výsledky a výnosem. Prostě na jaře zasadit, v průběhu roku se párkrát přijít pokochat a na podzim sklidit:punk:.

Základem je najít bezpečné místo s dobrou půdou a vhodnou expozicí (jak uvádí JAHmaičan JV, J, JZ), což je z celého pěstování tohoto typu asi nejnáročnější činnost. V dnešní době nejrůznější mapové aplikace (mapy.cz, google maps) tuhle činnost dost usnadní - my dříve museli podnikat dlouhé vycházky či vyjížďky po okolí, abychom takové místo našli:).

Obecně platí, že čím zašitější místo, čím hůře dostupné (my jsme se například plazili desítky metrů tunelem v ostružiní:D), čím dál od civilizace, tím líp. A co se rostlin týče, kopřivy jsou dobrým indikátorem, ale obecně jakýkoliv plevel (vyjma plevelů, jimž se líbí extrémní pH). Tráva je v podstatě taky plevel, takže tam kde se daří jinému plevelu, bude se jí dařit taky. Je proto lepší hledat místo v létě/na začátku podzimu, protože jen v tu dobu nejlíp poznáš, zda se tam daří vegetaci.

Každopádně když už jednou takové místo máš, můžeš ho využívat roky a pěstování nemůže být snadnější.

Good luck!
JAHmaican
Také je dobré poohlížet se po místu na budoucí pěst v létě z důvodu trajektorie slunce.
V zimě je níže u horizontu a může se zdát, že bude svítit od východů po západ. V létě to ale bude všechno jinak. A to nepočítám bujaře rozkvetlou vegetaci, která dokáže zarůst i místa do kterých bys to v životě ( v zimě, na jaře) neřekl...
Medicin
Děkuju Vám borci, ani nevíte jak jste mě potěšili a povzbudili že to jde i takhle. Zjara zasadím a pak sem hodím nějaký report.Snad alespoň jedna krasavice na jednom placu vyjde.
Karlík
Zdravím,
pěstovat s mimimem snahy opravdu jde, jak je psáno výše ostřílenými kolegy, dobré místo a půda je základ. Kopřivy jsou výborný indikátor, rostou na místech s dostatkem vláhy a dusíku. Na odrůdě až tak nezáleží, já mám obecně rád ty co stihnou dojet dřív , než to přejede kombajn či ucítí nějakej ninža z vesnice 3km daleko.

Přidám i pár svých poznatků: Mě se v posledních letech osvědčila také prevence při sázení na místo, jednak proti slimákům, druhak proti divé zvěři, což platí hlavně pro pěstování v kukuřici. Slimáky pořeší Vanish, na odpuzení zvěře se mi osvědčil keramzit nasáklej benzínem v kelímku s pár dírkama.

Bohužel jsem dost omezen výběrem míst, všude samá posratá jílovitá pahorkatina, hustě obydlená... takže s čorkama je to dost loterie, už se mi stalo,že mi našli kytky aj po čichu 300m od silnice, zrovna vál dobře vítr :-/.

Další věc, co jsem zaznamenal, na místech, kde jsem měl první rok kytky přes 2m, byli další rok často ani né poloviční, když jsem extra neřešil hnojení. Konopí je na živiny dost náročné a půdu rychle vyčerpá...

Určo je dobrý občas políčko zkontrolovat, nějaký pohnojení dycky trocha pomůže, hlavně na květu, jinak není od věci odstranit plevel, popřípadě samce a řešit případné problémy typu rozlomenejch stonků, škůdců, atd... ikdyž tohle je většinou problém až na květu. Také je často při bujné vegetaci původní místo vůbec lokalizovat:-)
Mard
citace:
Původní příspěvek od Medicin
Ještě by mě zajímaly rostliny, podle kterých se dá uznat že místo je dobré pro konopí.

Zatím jsem zaznamenal:

- kopřivy, příhodné PH půdy.
- chmel otáčivý, asi se bude nesnadno hledat, ale roste divoce.
- ostružiny

Máte něco dalšího?

Medicin.


No kolego, takových míst až moc nenajdeš :-) Jižní svah, prosluněný a kopřivy - to se moc často nevyskytuje. Ale když jsi ochoten udělat 20 cm díru do země a na dno nasypat směs s hydrogelem, tak budeš mít krásné holky i v prostředí, kde kolem roste suchomilné býlí. Naopak pomocí perlitu dokážeš pěstovat i na vlhčích místech, kde by jinak konopí bylo přelité vláhou. Uděláš zkrátka obdélníkovou díru 40x20 ve směru ze svahu a na dno nasypeš perlit. S hnojením dnes není problém, existují dlouhodobě se uvolňující hnojiva, třeba univerzální dlouhodobé Floria, nebo Multicote, které v malém množství přidáš do svrchní vrstvy půdy při zasypání semenáčku a živiny se uvolňují víc měsíců. Nicméně kytky rostou i bez hnojení ale ten hydrogel je opravdový pomocník!
Medicin
Zdravím a děkuju za Vaše znalosti, zeptal bych se jestli má někdo zkušenosti s výsadbou semínek přímo venku do země, bez naklíčení nebo předpěstování.

Něco jsem tady našel v jiných forech ale od té doby bude třeba zkušeností více.
Na zahraničních forech se tohle řeší a zkušenosti jsou různé, někdo píše že mu takhle vyrostou všechny kytky, jinej že zase skoro nic.
Jasně že to bude kvalitou semínek a dalším jako půda, voda, roční období a počasí, zeměpisná poloha atd.
Proto se ptám jaké máte poznatky tady v našich končinách, jestli to tedy vůbec někdo takhle dělá.
Díky.
frek
Noo... Jednou jsem to zkoušel ještě jako mladej puberťák. Vylezlo to skoro všechno ale prasátka se rozhodla, že nic pěstovat nebudeme a všechno to rozryla a zničila. Rok na to nevylezlo vůbec nic. Možná ptáci, nebo počasí... Ale raději si to předpěstuj. :)
Medicin
Ok, díky za zkušenost, asi teda přepěstuju a udělám na místě asi nějakej plot aby to kňouři nevychrochtali, nebo srnky nesmlsly.

Semínka nejsou zrovna levná.
gyzmo
Já to dělám tak,že vezmu sklenici semen,objedu několik nadějných míst,většinou kde je dobrá půda , svítí alespon půl dne slunce a tam hodím hrst a zahrábnu.Zásadně nezalévám,raději dám semena hlouběji do půdy a nechám to na přírodě,vlhkost tam natáhne akorát slimáky a žížaly po kterých jdou s oblibou právě prasata.Pak se tam jedu podívat až v létě abych vytrhal samce a pole ošlápl ,aby na kytky víc svítilo.Proti zvěři se mi osvědčilo záhon zaházet větvema,zvířata krom prasat to odradí a kytky tím krásně prorostou a když jsou velký tak na ně už zvířata nejdou.Většinu sežerou jako malé rostlinky slimáci,něco vyrejou nebo polámou prasata a něco mi ukradnou.Jsem rád když vyjde z 20 polí třetina na které zbyde nějaká samice,ale i to je úspěch na to,že se jedu na kytky podívat max 3krát za celou dobu a krom času a pár litrů benzínu mě to nic nestojí.
Medicin
Hezké, díky za zkušenost, z 20 polí třetina, no asi to taky dám na víc míst něž jsem plánoval, asi zkusím i na každej flek dát i techniku(té mám spoustu) a doprostřed teprv koupený semínka.
Dám velkej pozor abych včas nechal jenom samice techniky aby mi nezačali samci soupostelit se samicemi.
Třeba se kňouři a srnky a slimáci najedí techniky a prostředek nechaj, i když kňouři by to asi vychrochtali a zváleli celý když to najdou.
Medicin
Tak jsem poprvé zasel :-) , míst jsem našel překvapivě dost, na odlákání zvěře asi zkusím vyrobit nějaké dřevěné bedýnky s otvory do kterých nebude pršet a tam dám kus zpocenýho trika, radši na víc míst kolem fleku protože když bude foukat silný vítr z jedné strany tak srnky a kňouři by to nemuseli cítit.Na slimáky dám asi fyzický zábrany co se prodávaj, nechci ty slimáky zabíjet nějakými nástrahami atd., to se mi příčí, v podstatě dělaj to co jim velí instinkt a maj právo na život stejně jako my :-))))).No a snad alespoň jeden flek vyjde.

Atara
Medicín: Tak až dojdeš na políčko a místo 20 kytek najdeš jen 2 šťopky tak ti ta chemie přijde jako dobrej nápad, já to taky zkoušela humánně ale slimáci vyhrály...
Medicin
No jo, to bych samozřejmě nerad, použiju mechanické zábrany, které slimáci nepřelezou, a jsou podle mého lepší a levnější, daj se použít znova a znova a znova.
A není lepší dát kytky na různá místa? Zmenšíš riziko že příjdeš o všechny, ať už zvěř nebo čorkaři.
Atara
Jasně, já sadim na 6 místech, tak po 4-5 kytkách, tu v lese, tu v poli, tu v lesní školce, když vyjde polovina, je to úspěch. Něco uschne, něco zvěř...Mě se na jedno nakvetlí pole loni vyvrátil strom. Takže si so posychruj a nadělej políček co to jde :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma