Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 
Pěstování alá kukuřice - Klikni zde pro originální téma
Jean.K
_.::¨¨¨::._ KukuřicE_.::¨¨¨::.._

Zdravím všechny.
Rád bych věděl,jestli tady taky někdo pěstuje v kukuřici.

Ne každý má možnost pěstovat in. a klasicke out.taky nemusí být celkem v pohodě,ale zrovna za vaším barákem,chatou,chalupou je pole,kde každý rok sázejí zemědělci kukuřici.
Tak proč toho nevyužít:-)

Máte nějaké zkušenosti(tipy a triky) právě s tímto specifickým druhem outdoor? Dík
carlos
Co já o tom vím, tak je to celkem v pohodě... Kukuřice má ideální výšku, takže se v ní pár kytek ganji ztratí. Chce to každopádně navozit nějakou dobrou hlínu a chodit to zalívat.

Problém je v tom, že část kukuřice sklízejí na siláž, a to je dřív než ti ganja uzraje. Takže je potřeba to nějak zajistit.
Hellboy
Je mi líto, že ti musim zkazit radost - ale pro vlastní dobro si nejdřív zjisti, kdy tu kukuřici u vás sklízej. Pár lidí už bylo docela zklamanejch.
Jean.K
Ahoj,dík za rady.
U nás kukuřici na silaž nesklízejí(zatím:-).
Ale problém bude asi se sklízením když je kukřice
zralá.To je asi konec září až října,což se docela kryje.
Bohužel zemědelci sklizejí asi kdy se jim to hodí a přesné datum neví ani oni.
Jedině snad nějakou rannou odrudu na outdoor abych je předběhl:-).
Co by jste mi poradili?
carlos
Ruderalis nebo nějakej jeho hybrid. Stačí trochu předpěstovat doma a kontrolovat zaštipováním výšku.

Pokud to letos budeš zkoušet, rádi si přečteme podrobnej report. Hodně štěstí ;)
Ganjaman
Jednoho podzimního dne jedu jako obvykle skouknout jak se daří jedněm kytičkám co jsem vysadil kukuřici. Blížím se k poli a co nevidím? Půlka lánu sklizená a kombajn si s elánem pochutnává na zbytku. Přiběhnu k místu kde jsem založil své latifundie. Zemědelci už tudy projeli. Kukuřičná stěna je v jednom místě přerušená výklenkem - jako královna se tam tyčí Kytka. Omluvím se jí za spěšnou sklizeň a škub - už je venku. Seberu jestě její sestřičky co rostly opodál, roztroušené a poschovávávané v kukuřičné záplavě a už musím zdrhat před valícím se monstrem - kombajnem. Hups do auta a hurá sušit.
Ne tak velké štěstí měl jeden kámoš. Přišel zkontrolovat svůj účastek uprostřed kukuřičného lánu a místo devíti kytek a jednoho samce našel jen toho samce.
Co z toho plyne? Když už sázet do kukuřice tak jednotlivě. Políčko je mnohem nápadnější, takže vám ho spíš ňákej hajzlík sklidí.

Jiřík
Hele v kukuřici nejsou sloupy el.,nebo tel. vedení a co takhle to vysadit u nich.Pochybuji, že by kombajn skosil sloup;)
Julius Caesar
Ano, elektricke stlpy su dobra a osvedcena vec. Nejaky kombajn tam nenalezie a este k tomu ked je ten sltpik dakde v strede pola, komu by sa tam chcelo hrabat, navyse ked okolo tychto stlpikov casto rastie vela vselijakeho ineho chrastia a buriny, je to uplne super.
Jarinov
to ja jsem letos dal do kukurice, ale vybral jsem pole spatneho zemedelce. On pri hnojeni ty moje kyticky prejel traktorem. Ikdyz byly zasazeny v radku, tak se vubec nepozastavoval nad znicenim radku kukurice a cely to znicil. Trefil se na vsech trech mistech a jeste to polil nejakou srackou co to dodelala, rabian jeden.
A proto uz skoro stoji sklenik a mam pripravych dalsich 50 asi 5cm kyticek, ktery jsou cely hrrrrrrr dohnat to co jsem ja zameskal.

Jinak z minulych sezon mi v kukurici vyrostly sqely kyticky, i kdyz zvirata jsou taky velky skudci!!
hihi
Zdarec!!
Známej pěstoval v kukuřici a pohoda. Jde jen o to dodržet pár věcí, a to:
1) pokud možno sadit v okolí něčeho, ať už je to skruž s výškovou značkou, nebo sloup nebo stožár vysokýho napětí, tam totiž nebude jezdit žádnej zemědělskej stroj
2) ten sloup vysokýho napětí řádně vyčistit (alespoň kolem kytek), protože se stává, že to čistijou sami a to by potom byl blbej pocit dojit k "vyčištěnýmu" poli
3) pokud je to ve stožáru, proti zvěři jde natáhnou mezi jednotlivejma žebrama silon, zaručeně tam nepolezou, když nevidí co jim v tom brání, jinak tam nelezou ani tak
4) nesázet moc ke kraji kukuřičnýho pole, protože to se jako první sklízí na tu výše zmiňovanou siláž
5) pokud je to přímo v kukuřici, tak odpadá starost se zalíváním, neboť jakákoliv plodina (aji třeba slunečnice-ta se sklízí ještě později-proto je ideálnější) zadržuje vlhkost, ale pokud se pěstuje ve sloupu vysokýho napětí, tak tam je to většinou trochu problém s vodou
6) navíc kukuřice je ideální plodina ve soužití s konopím, protože každá z nich využívá jiný látky, ke svojí látkové přeměně

Tak doufám, že Vám to pomůže, a že jsem nezapomněl na moc věcí.
Mějte se dobře
Zdarec
Ak chcesh dobruu radu. S kukurice ryychlo prec. Nemaam s tyym dobree skuusenosti. Raz mi to obtrhal chlapiik co mal na starosti pole a potom zase prishli kombajny. No eshte ze tak, lebo rastlynky ostali penke na zemi odrezanee rovno od spodku. Ale eshte by sam im trochu zishlo poraast.
JUPITER
Se sázenim do kukuřice mam ty nejlepší zkušenosti. Známej takhle pěstuje už léta loni měl 6 kilo hulení.
To už celkem ujde ne?
hihi
6 kilo? mokrýho? co to je za měřítko? hlavně, že mu to stačilo na celej rok do příští sklizně :)

Měj se zdarec
Jarinov
6 kg by mi uz asi vydrzelo na celej rok-zakopat a hulit jednu sezonu treba 3 roky hmmmmm, labuzo ;)
JUPITER
Pěstoval to s kamarádem takže se rozdělili. Hodil mi bokem 400g suchýho. Měl toho snad hektary takže neuhlídal samce. Mělo to dost semínek, ale jinak moc dobrá ganja.
THeCed
Mám dojem, že už o tom něgdo něco psal, ale ideál je mít svoje (nebo rodinný) kukuřičný pole a v něm maskovat to travnatý.
Ale to má asi málo lidí, svoje kukuřičný pole. Škoda :(

No, kdyby se třeba pár lidí domluvilo, mělo něgde spíš na venkově kousek pole, hodit tam kukuřicu a v ní by našlo místo pro pěstění třeba 5 lidí, na podzim vzájemný koštovačky... no zase sem se nechal unýst, já su takovej snílek od přírody...

A ať vám chutná "popcorn"
Jarinov
Joo, dobrej nápad TheCed. :) Bydlí někdo v okresu Kolín?
THClovek
Podle toho, kdy byla vysazena. Asi jsem moc nepomohl?
THClovek
Tak to mas smulu, ta prvni varka je bud na "sladkou" kukurici (konzum) nebo jak si napsal na semena, takze se sklizi driv. Neda se to jeste presadit nekam pobliz?
LeTman
to pitrisek: Ja bych rek, ze to sklizi vsude jinak... podle oblasti, takze si myslim, ze je rozdil, kdyz je to v oblasti jizni moravy oproti severu cech...

Nevite, kde by se dali sehnat seminka, hnojeni atd.?

CUS GanJu$
suhajko
semienka bud Holand, ale myslim si, ze Travka uz ma v CR nejaku tu tradiciu a tak nieje problem zohnat kvalitne semienka ceske, ....

opitaj od ludi, semienka su u nas(vas :-) ) zadarmo a na jesen ich je kopec
Mdick
Zdar lidi
Mám jen takovej dotázek, třeba mi někdo pomůžete.
Potřeboval bych zjistit kdy se bude sklízet kukuřice. Tuším, že to asi nebude všude stejně, ale jsem přesvědčen, že v tomto případě se nejdná o krmnou, tedy méně kvalitní, která se sklízí dříve, ale zase ta kde to mám roste jak ďábel a už v červenci byla větší než člověk a tak mám strach aby mi to kombajny všechno neposely, ale zase to nechci sklízet moc brzo, prostě tak pozdě jak jen to půjde.
Jestli máte někdo nějaký informace tak předem dík.
DtRik
jo tak to mas tesky krmna se sklizi nekdy v zary ,na semeno az v rinu.budto to presad nebo sklid ...(no kazdopadne hodne stesti...
Mdick
Dík za užitečný rady - zajedu to zkontrolovat a uvidíme.
Kukuřice je riskantí, v průměru bych řekl tak 50% ztráty - vyplatí se tam sázet jen takový průměrný modýlky - ale měl jsem hafo semen jednoho takovýho a zase tam můžeš udělat padesáti kytkový pole (několik) a když tam neni vidět je to OK. Sázel už jsem loni, ale sklízely jsme už koncem srpna (nic moc já vim), protože nám tam na to někdo chodil.
Myslim, že pokud to dáváš někam mimo hlídaný území, je kukuřice idelální.
Zdravim a budu psát jak to dopadlo.
PORSCHAK
Já si myslím, že v kukuřici je to právě výtečný pro modely, který nepotřebujou příliš péče a kterých nebude veliká škoda, když je sklidím předčasně, nebo mi je sklidí při sklizni kukuřice-což je škoda tak i tak.
Prostě jestli mám hafo semínek, tak je dobře tam nějaký šoupnout, ale nestaral bych se o ty kytky, jako bych se staral o někde jinde, protože by mě to pak sralo.
Co to jsou ty šáchy, to by mě teda docela zajímalo.
Mdick
Nóóóó tak jsem se jel podívat - výsledky -pozitivní.
O kytky v kukuřici bych se ani moc starat nedoporučoval. Nechce tam jezdit víc než je nutný. Zasadit, pak to ject tak nějak odsamcovat a pak sklízet. My jsem musely usekat vršky, co přečuhovaly a byli vidět a vzaly jsme ty ulámaný. Palice jak kráva, ale úplně zelený - rysknu eště tak 10 dní. - hodně slunce prosím!!!!!!!
Ale řeknu vám jak sem byl sčazenej tak sem řešil každý letadlo!!!!!!

zdar M.
mata
Upozornění pro všechny... začíná se sekat kukuřice :eek: !!!!!!!!!!

Aspoň na jižní Moravě a ve středních čechách určitě, viděl jsem to teď na cestách...:)
Mdick
Tak na závěr bych dodal, že sklizeň proběhla v polovině září - víc už jsem nechtěl ryskovat. Vše v pohodě, na rozdíl od loňska se toho kromě laní a divočáků nikdo ani nedotknul - kytky by samozřejmě potřebovaly eště tak aspoň 14. dní, ale myslim, že tak jak to je, to je OK. Ze 3 políček v poly - bylo jedno skoro pochcípaný, v druhym byla jen jedna, ale mocná, ale třeťí nahradilo vše - bomba - fotky dodám snad během tejdne.
M
hell
kukurice je v pohode sazim v poli druhej rok a nevybrali mi to kdezto venku vzdycky:(

letos ale prisel velmi necekany a vazny problemek a to KANCI a SRNKY! kdo zna nejakou fintu jak tato roztomila zviratka vypudit od kytek co nejdal tak piste piste a piste
at tam pristi rok nemusim delat ostnatej drat a minovy pole :D :D

kanci to podrijou a kytka lezi a uschne nebo zaprsi a je cela od blata a udusi se :confused:
srnky to vjetsinou ozerou komplet
zkousel jsem tám nechavat vlasy ochcavat to tam ale nic nepomohlo

letos mi zbylo z 30 sazenic jen 2 kytky ale je z nicj skoro 2 litry nalisovanyho ve sklenicích suchy bez listi a stonků :D

a sklizen? tady to vzdycky vychazi 5.-10. zarí coz docela staci chce to odrudy driv dozravajici


:devil: Hell :devil:
DaStoner
Par receptu proti kancum a srnkam: vlasy jsou ok, chce to je nechat pod igelitem, aby nemokly. Dalsi moznost je rozhazet okolo kusy zkazenyho masa nebo zbytku burtu atd., nebo rozvesit okolo kousky alobalu nebo plechu - cinka to a hazi odlesky (ale muze prilakat horsi skudce - subhomo nonsapiens corkaris). Srnkam taky smrdi ovci tuk-lanolin, lesaci s tim mazou vrsky malejch stromku, na palice bych to ale neplacal. Osvedcila se mi i zahradka - 4 kuly a par metru spagatu nebo dratu.

Idealni je nejaka kombinace uvedenych metod. Pokud selhava, nezbyva nez se prihlasit k myslivcum a zaujmout pozici s flintou na nejblizsim posedu :rocket:. Vyhodou je i to, ze za pripadny odstrel corkare vyfasujete podminku, maximalne par mesicu. ;)
Mdick
Mńo, nevim jestli je to skutečně tak, ale vypozoroval jsem, že nejlepší pole v kukuřici (to nejmíň poškozený od zvířeny) bylo to nejdál od kraje. Chce si to fakt zajít kousek dál, i kdyby to proti těm zvířatům ve skutečnosti nepomáhalo a loni to byla jen shoda okolností, určitě to pomůže proti těm humanoidním škůdcům, že???
blockhead
taky řešim kam letos zasadim, mám asi 100 semínek, pěstoval sem to už loni a rostou z toho tak metrový kytky a docela slušný palice. Něco dám do kukuřice a něco jinam ven. Dyby mi to JZD pokosilo tak abych měl aspoň něco
fasmos
taky jsem slyšel že to v kukuřici docela roste.........
Papaíto
nestrašte s kosením budu sázet Afgani a docela bych pak nechtěl vidět tu kravičku ,či to zviřátko které to zbaští.Ale já? Mě by to asi utrhlo mé velké zelené srdíčko
hell
Time máš pravdu,ze začátku to jezdím zalívat až třikrát za týden,nejhorší je,když to JZDáci postříkaj kejdou/močka s hnojem/
to je vždycky trochu spálený,ale pak to frčí
Dejte pozor kdy se to stříká proti plevelu,je lepší počkat až zaprší a pak to je vklidu....
Ze semen mi to v kukurce nikdy nešlo,sazenice je téměř jistota,ale nedelejte tam moc velký fleky jinak vam tam budou chodit chrápat srnky a kanci sprintující přes pole váš flek s radostí vezmou jako uragán....... Heyaa Kukuruzza...
Papaíto
tak moc dík,ale tak mi poraď kam s Afgani"1???Myslel sem ,že je to takovy Cool místečko,ale jak se ukázalo tak asi né,že?
promin nemam zkusenosti s Afgani#1 ale krmna kukurice se v prumeru sklizi od poloviny srpna ...aspon u nas :)
to chce furt chodit pozorovat a jak to zacnou obsekavat tak do tydne je to sklizeny,ale kdyz objevis pole na semeno tak je to o mesic dyl,nekdy az do rijna ale to bejvaj vetsinou soukromy maly policka..
Potravinarska kukurice se taky sklizi v září ,u nas zacinaj pravidelne od5 zaří do konce mesíce asi jsem ti moc nepomoh?
premys
mě připadá, že má hulo z kukuřice vždycky takovou hnusnou chemickou příchuť, jestli to tím že jsou ty pole hafo prohnojený chemií a z kytky se to nevypláchne, nevím
Trapan Šmírák
Kukuřičný pole je výhodný hlavně v kvalitě půdy (kukuřice je na ni z u nás pěstovaných obilin nejnáročnější) - u nás na Haný je to půda 1a kvalitky.

Co se týče ochrany proti zvířeně - nejlepší jsou ponožky (čím déle je budete nosit, tím lépe - ale bacha na negativní sociální aspekty ;)), či, jak už jsem tu někde četl, propocený triko (snad vás nikoho nenapadne tam nechávat něco čerstvě vypranýho :D)...

Další věc - nesouhlasim s beznadějností přímé setby - úspěšnost 90% a těch 10% by dle mého soudu nevyrostlo ani tak ani onak...

Takže kukuřici zdar, zemědělců se nebát!
SJ | Ivanhoe
Mohly by na přírodní škůdce (srny a jiná havěť) fungovat nějaký smradlavý vodičky - toluen atd.?????
SJ | Ivanhoe
na kukuřičná pole pozor - strážci zákona se rychle učí a při svých občasných letech helikoptérami se rádi pokochají pohledem na vaše políčko (ze vzduchu je to hrozně vidět, někdo sice navazuje ne kyti vršky kukuřic, ale stejně), ve snaze o povýšení vás pak rádi doprovodí na sklizeň - jistě nemilá společnost...
Trapan Šmírák
TIME:
Jojo, to máš naprostej recht, myslím, že maj na to snad nějakou normu tak 5 let a pak znova možnost kukurukuku... :)

A mmimochodem, kukuřice je taky obilovina... :smoker:
Alex
Já pjestuju dvě sezony obje v kukuřici. Čas sklizně odhaduju podle toho jak vycházejí žně. Kukuřice u nás na vrchovině bejvá na syláž, ale nato je potřeba hodně traktorů a na žně taky. Prostě dokud se sklízí obilí není čas na syláž. V roce 2002 jsem sklízel 8. září a pak začlo pršet. Mohlo totam ještě bejt, ale taky to mohlo začít plesnivět.
Jistota je jistota.
Pole co jsem to tam měl bylo vyhnojený hnojem protže na hnojiva nejsou většinou prachy. Mzslím si že kdo pjestuje tak by si měl umět všímat různejch náznaků v místě kam sází.
Nejlepší pro výsadbu je podmračenej den odpoledne a projistotu trochu vody sebou. Trocha optymismu taky neuškodí.
hell
Letos jdu rozhodne znovu do toho!narvu tam igelitku vlasu a uvidime :)mozna nenapadnej plotek .....sezenice uz jedou tak zkuste to taky v kukurici treba jen na test jednu kytku a uvidite
Pakopalas
Hit Tip:kombajn má senzor na kov,takže pokud např.natlučeš do šáchu hřebík,kombajn musí zastavit a vyházet to co pravě sešrotoval,jinak mu to neposeče dal.Zdržení cca.10 min.Sranda je pozorovat nasranýho JZDáka,kterej musí zastavit na 20 metrech 4*.
Alex
Dneska jsem byl na obhlídce a dost mně dostal stav kuku už zasychá a je už skoro všechna zralá tak mam pjekně nahnáno. Držme si palce.
lokomotiva
KKukuřice je buď1,na jidlo (lidi) 2,na jídlo (zvířata)... tzn,. lidi koncem prázdnin(smůla) a zvířata (skoro do zimy) ........................................ dá se poznat ........... nazdar čorky
lokomotiva
:::::::::..... Alex.: jestli mas štěstí tak je to ta pozdni a ta tam je dokud z ni nevyschne i ta voda co v ní neni.......,,,,,,,,,,,
oton
POZOR UŽ TO SKLÍZEJ! protože je letos vedro a sucho a kukuřice uzrála o hodně dřív

to sSMash: dneska se mi stalo přesně to co tobě, popisuju to tady v tom příspěvku štěstí v neštěstí
clothinguntero
jo jo letos to na tu kukuřici přišlo něják brzy to sucho jí nedělá moc dobře já bych teda se všema kytkama spěchal domu a nebo vědět že to na sto neskliděj
mojemm
kukuřice letos nedozrála ale zaschla_ tak bych si dával fakt bacha_______________ u nás ___ Brdy___ to fakt už jede___

ale jestli máte každej den čas___ tak bych doporučil si tam každý ránko zajet____ sedláci začínaj pracovat tak kolem 7hod___ jestli začnou sekat tvoje pole ___ máš pak po ránu ještě čas to zbalit___ přiji hodně času _mm
Alex
OK přeju všem hodně štěstí.
punkejt
Chtěl bych to na jaře rozjet v kukuřici. Nemohl byste mi někdo poradit, kdo s tim máte už zkušenosti. Jak ošetřit místečko, jak se vyvarovat zemědělců a nebo zlodějů (jestli to vůbec jde). No prostě cokoli k pěstění v kukuřici. Dík.

A kdybyste měl někdo nějaký semínka speciálně pro "kukuřičnej growing", tak je uvítám... :D
PARANOIK
Kukurica nikdy viac.Najprv to bolo dobre ,ale potom sa vsetko zahadne stratilo.Kukurcu strazia policajti ,no este aj tak tam chodi vela ludi.
Dudušek
Podle mě kukuřice není tak dobrý nápad, akord u nás na zlínsku, tady policajti 2 krát ročně lítají v letadle nad polema a hledají nějaké to zelí. Mají na to vyčleněných 50tis a tak toho využívají, tak už proto to tam nedávám a mám s tým taky špatnou zkušenost, protože mě to jednou vzal kombajn a od té doby do radši sadím doma na zahradě, jistota je jistota.
Taker
Hmm hmm, ale třeba já mam s kukuřicí spíš lepší zkušenosti. Letos sem v ní jel druhým rokem a krásně to vyšlo (můžeš se kouknout na wobrásky:wink: ). A z ostatních "klasických" políček mi zbyly jen takový dva chrchlíčci, škoda mluvit..:eek:
Loni to bylo prawda slabší, ale zase za to mohlo to brutální tropický léto.

Řek bych že když si to dobře vychytáš tak pěstění v kukuřici má víc výhod než nevýhod. Ale asi hodně záleží jestli to pole je v okolí Prahy, nebo za barákem u babičky někde na venkově.

K těm letadlům - myslim že když si tam nevyrveš čtverec o rozloze 15x15m a budeš opatrnější že prd poznaj. Ale je to docela sranda, sem zrovna opečovával svý miláčky a najednou =hvíííízd= letadlo :)
Tak sem si sed, čumim jak sysel, letadlo prolítlo tam, pak zas zpátky a moch sem se fklidu vrátil do práce. :)
Ale v tu chvíli sem si fakt připadal skoro jak Foks Máldr :D

Jinak jestli chceš, tak se spíš ptej - já sem mizernej vypravěč :D
Skrec
Letos jsem v kukurici vypestil solidni kytky. Je tu ale jeden velky problem zemedelci totiz kukurici strikaji(doba postriku se lisi podle polohy a zaplevelni pole a nastesti se u nas provadi pouze jednou za rok) proti plevelum a tudiz i proti ganji.
Taker
No a proto pro kukuřici (aspoň u nás) platí jedno pravidlo, že né na prvního máje ale až na prvního června půda úrodná je. :wink:
Ten měsíc co ztratíš ti fpoho vynahradí ta úplně dokonale připravená půda od pánů jezedáků. Je to jako kdybys sázel do peřinek :)
Snad 95% úspěšně vyrůstfších semínek, bez jakýhokoliv nakličování předem. A ten fofr jakým tam rostou...fakt skoro před wočima :)

Jak říkám v kukuřice to jede ale musíš si všechno dobře vychytat, včetně sklizně (ať už kukuřice nebo konopě) :)
Steppa
S kukuřicí mám taky několikaleté spíše dobré zkušenosti. Pěstování v ní nemá chybu, kytky maj dostatek světla, půda je dobrá, kytky rostou jako z vody...je taky dost nepravděpodobný, že by pole objevil někdo cizí (současně ale pokud si špatně zapamatuješ orientační přístupový body, tak se může hledání vlastního políčka protáhnout na celý odpoledne:grrr:).
Se zemědělcema je problém, už mi taky párkrát sklidili. Většinou ale jen tu část, kterou jsem nechal na semínka. Letos jsem jinak poprvý pěstoval ve slunečnici a výsledek taky dobrej. Trochu jsem se bál opět zemědělců, slyšel jsem, že se slunečnice sklízí o něco dřív než kukuřice, nakonec to ale dobře dopadlo... :smoker:
Killer55555
no ja osobne nepjestim v kukurici, ale jednou sem se dozatal na neakej sjezd zemedelcu(s rodicama), a to bylo furt jen: "takhl sme sli kontrolovat kukurici a uprostred malicky policko, taks me ho narvali, a a rok sme sli zas na stejny misto a zas...." a taky"oblitavali sme letadlem pole kvuli zlodejum a co nevidim uprostred lan neceho divnyho, tak se tam jedu podivat a obrovsky mnozstvi mariuhany, sem tam zajel konbajnem a bylo.." Reknu vam takhle nasranej sem este v zivote nebyl, a ani sem jim nemoh nic rict...:( takze ja fakt nevim jestli je to dobry...
God_mars
Ja mel tenhle rok v kurkurici poprvi, ale musim rict ze kdybych si tam dal vsechny kytky co jsem kde mel tak jsem nejstastnejsi clovek na svete, ale ja vul tam dal jen jednu, ktera pjekne dozrala,ale ty ostatni ktery byli jinde byli uplne na hovno. Takze tenhle rok to v kukurici rozjedu poradne.
Bonsai
Já si taky myslím, že v kukuřici je to jeden z nejjednodušších a nejbezpečnějších způsobů pěstování, rozhodně bych vřele doporučil začátečníkům, není třeba se skoro o nic starat a rostliny frčí jako z vody, pomalu stačí jen zasadit a pak už si jen počkat na sklizeň, maximálně sem tam zalít, pohnojit nebo přetrhat samce. V porovnání s mými úspěchy v lese(povětšinou kyselé prostředí, daleko pracnější), kde se musí těžce vychytávat složení a ph půdy(nejlépe donést vlastní zeminu), okus zvěře, slimáci, myslivci, větší pravděpodobnost čorek, klíšťata atd.atd. je to piánko a většinou neporovnatelně vyšší výnos, rostliny vypadají zdravěji.
Mám lepší zkušenosti nesadit přímo semena do země, ale sazenice předpěstit doma a posléze přenést, nesadit ve velkých koloniích, raději menší políčka a více četně = menší pravděpodobnost odhalení jak ze země, tak ze vzduchu, a když už vám jedno vyberou nebo odhalí, jsou další(osobně tak max kolem 8-10ti kytek a to dávám po dvou). Doporučoval bych raději širší spony, klidně metr i víc, záleží na odrůdě, ať to není potom až moc husté.
S tím postřikem proti plevelům, jak tu kdos zmínil, mno poslední roky už na to JZDáci u nás serou, protože to kukuřice přeroste a zahluší, ale jednou mi to postříkali, kytky byly sice trochu spálené, jako když to přehnojíte, ale bez problému to rozdýchaly, nevím, myslím, možná jsou vůči tomu aspoň částečně rezistentní, protože okolní plevel byl všechen death, ale koleno bych si kvůli tomu vrtat nedal, zase tak dobrý okrem biologie nejsem.
S růstem pokaždé absolutní spokojenost, v kukuřičných lánech pěstuji již pátým rokem a pouze vloni, kdy byla taková vedra a kukuřice dozrávala a sklízela se již o měsíc dříve jsem o své kytky přišel(tedy spíš je musel přesadit), to je asi jediná větší nevýhoda, že nevíte, kdy budou traktoristi kosit, ten adrenalin, jestli to ještě týden dva nechat, anebo raději vrabce v hrsti, ale kde dnes máme 100% jistotu, snad jedině se skříní, ideální je mít očíhlé nějakého známého v družstvu po němž můžete vyloudit čas sklizňových operací. U nás to většinou sečou na konci září/ začátkem října(záleží taky jestli na semeno či siláž) a mé kytky dozrávají v polovině/koncem září, takže v poho, samozřejmě je nutné si obstarat nějakou ranější odrůdu, s indoory nebo pozdně kvetoucími outdoory je šance na úspěšnou sklizeň velmi malá, i když letos to setli až v polovině listopadu, to by v klidu dozrálo asi skoro všechno, ale to byla spíš jen haluz.
Však pokud chcete, mrkněte do mé outdoor galérky, já jsem byl letos velmi příjemně překvapen a nadmíru spokojen.:girl: :girl: :girl: :pimp: :pimp: :sun: :sun: :crazy: :crazy:
Czesc!!!
DR.VYPALENY
nojo vy vykouřené hlavičky,problem ze sázením v kukuřici se netočí jen kolem sklizně,ale i při sázení.jednoho krásneho dne jsem zasadil a stalo se mi že tam jednoho krásneho dne projel traktor a ten to popráškoval a to zpusobilo to že kitičky zhnědly,asi bjehem tří dnu.tak jednoduchá rada na závěr=počkejte až popráškujou projistotu počkéjte ještě tak týden neš zmizí ty sračky
Registredanonym
A kdy praskujou??
Mimochodem je durban poison brzo zrajci odruda??

jinac bomba doufam ze mi to vyjde
Taker
4 DR.VYPALENY
Já nevim jak to tu čteš ale hned Bonsai nad tebou nebo i já sme se o tom zmiňovali :eek: Samozřejmě že tohle je ze začátku asi nejvěčí problém a každej si musí udělat nějakou metodu jak tomu předejít. Přímej zásah timhle šitem (v tu dobu ještě malinký) kytičky daji jen stěží. A když už to daji tak sou potom takový celý zparchantělý že člověk rači vysadí znova... (toť moje zkušenost)


Mimochodem anonyme podle toho co píšou seedbanky tak ten Poison kvete asi 9 tejdnů a sklizeň by měla proběhnout někdy v září (jo a je prej vhodnej pro začátečníky :))
Registredanonym
tak to by slo stihnout
Tak letos silne uvazuju o pestovani v kukurici. Ma to ale spoustu vyhod a nevyhod. Velmi vyhodny mne prijde to, ze kytka nema zadnou prekazku, ktera by na nu vrhala stin, teda za predpokladu, ze preroste ostatni vegetaci nebo s jeji vyskou drzi aspon krok. Jaky s tim mate zkusenosti? Zvolil bych asi metodu sazeni do radku a trochu roztrouseny tzn. zadny velky policko. Trhate kolem kytky tu kukuricu? myslim ze by to bylo docela potreba. Kdy chodite za kytkama? Prece jenom v rane fazi, jeste kdyz jsou kytky maly, tak muze byt clovek pres den docela napadnej, proto bych nejspis za kytkama chodil v noci. Napadlo me ale, ze v noci kytky nemusim najit. To by se ale doresilo. Velka nevyhoda je to, ze clovek nevi, kdy to teda sklidi a ten chemickej postrik. Letos jsem si koupil orig. semena a moc se mne nechce, aby je za me sklidil nejakej kombajn.
A jeste neco: mate tady nekdo zkusenosti s pestovanim ve slunecnici? to by taky stalo za vyzkouseni, neni to tak zlodejama zadana a tedy i hlidana plodina. Jen nevim, kdy se sklizi.
Taker: Mno toho 1 červenca se mne zda docela pozde, jak byly kytky veliky?
Diky za odpovedi. Mejte se
Bonsai: Nejses nahodou z jizni moravy?
Taker
4 futeW
Ty nejvěčí kytky měly kolem dvou a půl metru, ostatně můžeš se kouknout do galérky, ty fotky tam pořád mám :)
Pozor!! nepsal sem 1. července ale 1. června :wink: (ikdyž asi tak dvacátýho července sem tam ještě zkusil nařezat nějaký další semínka a koncem září z nich byly asi metrový kytičky => zhruba 2 skleničky sušených paliček)

K tvým otázkám:
- jelikož při mojí metodě má kukuřice asi měsíc a něco náskok, ze začátku corn docela vede, ale jakmile se kytičky rozjedou a začneš je hnojit (já 1x tejdně kristalónec:)) fpoho kukuřici doženou co se vejšky týče (ale myslim že vejška neni až zas tak důležitá)

- políčka? - loni sem zkoušel jedno vysázet jako stromořadí a jedno jako kulatej čtverec :D A řek bych že praktičtější je ta druhá varianta (a mnohem líp se to pak fotí :p: ). Tak 7 - 10 kytek na jedno pole je docela optimální (ňáký samci, zakrslíci ap.)

- protrhat kukuřici kolem kytek je samozřejmě nutností - ze začátku je to pár kukuřiček ale pak už sem to kolem musel docela rvát (hlavně potom co se kytky začnou hodně větvit)

- návštěvní doba :D - no řek bych že čas návštevy můžeš přímo úměrně posunovat směrem k poledni s tim jak kukuřice roste :) Vysazovat chodim za šera, no a třeba hnojit na květ už klidně v jednu odpoledne :D
K tomuhle poznámečku: já si to kdysi představoval asi jako hurvínek válku, jaký to je překvapení když deš sázet a nevidíš žádný lány kukuřice ale fpodstatě úplně holý pole na kterým si vždycky připadám jak pěst na voku :frog:

- sklizeň de vychytat u JeZeDáků, ikdyž já sám bych za nima asi nezašel :eek: Mám tu výhodu že u družstevníků mam kámoše ze základky se kterým se sice přes rok moc nevidime ale na podzim ho začnu nenápadně wotravovat :D

- k tomu opětovnýmu nalezení svýho políčka, je asi úplně nejlepší zapamatovat si ňáký místo vstupu do kukuřice a buď si spočítat ty řady kukuřice nebo jednodušejc prostě přibližnej počet kroků a pak se nemůže stát že bys to nenašel, opravdu ne - kdyžtak klidně načrtnout ňákej pláneček :wink:

- slunečnice se v našem okolí nepěstuje vůbec takže s tou ti moc neporadim ale tipnul bych si že to asi bude obdobný

Uff no snad je to fšechno :mutant: :slizoun:
Taker
Ještě pro představu jak by zhruba mohla bejt kukuřice vysoká v polovině léta sem hážu tyhle fotečky někdy ze začátku srpence :wink:

PS: jedná se o to stromořadový pole, a zatim ještě nic moc :)
Taker: diky za odpovedi, jeste se na neco zeptam, pokud mne neco napadne, skoda ze ted uz nemam moc casu. Pred spanim jeste rozvazim. Ty kytky vypadaji fakt pekne, divim se ze mne tva galerka nejak unikla.
p.s. s tim cervencem sem se trosku preklepl, myslel jsem cerven samozrejme :D
DR.VYPALENY
Tak to sorač takere,asi jsem byl moc vypálený,takže mi to nějak uniklo.a mam tu vzkaz pro registraanonyma práškujou to asi jak má kukuřice 10-15cm.
tak čest
dr. vypaleny: jo diky, tohle se bude hodit aji mne. thx
taker: btw ted mne tak napadlo, nemas nekdy strach, za predpokladu ze des ke kytkam v podvecer, ze te sejme myslivec? Mam par znamych co jsou takovy jacisi myslivci a vim, ze prave v kukurici se vyskytujou kanci, kteri jsou vitanou koristi pro myslivca :)
Taker
Jó fpohodě, jenom sem tě na to chtěl upozornit.
Ostatně jestli si byl moc tak to je taky v pořádku, dle tvýho nicku :frog:
Taker
4 futeW
Vidíš to mě vůbec nenapadlo :)
To riziko tu je, že bych taky moch dostat kulkou mezi lopatky :D
Ale já měl asi štěstí i na pole jelikož kolem něj žádnej posed (ani nic podobnýho) nebyl. Teda za předpokladu že myslifci nechodí s flintou kukuřicí a nestřílí kňoury ze zálohy :eek: :)
Tohle netušim
Taker: nene, myslivci jsou lini pacholci, kteri sedi na posedu a cekaji. Vetsinou alle, jak jsem se informoval, to delaji v noci a o vikendech. Jsou to prece jenom pracujici lidi a nemaji zase tolik casu, aby vecne vysedavali na posedu. Podle toho, co mne rikal jeden znamej, tak maji vetsinou spoustu jine prace a na posed se zase jen tak nedostanou, ale i tak se moc dobre citit nebudu, u nas jsou snad posedy u kazdyho pole :)
Bonsai
to Registredanonym

No nevím, co píší v seedbankách, ale já bych Durbana do kukuřice v žádném případě nedával, pokud nechceš s největší pravděpodobností přijít o minimálně 500 svých těžce zasloužených peněz za originální semena ze seedbanky, anebo potěšit hospodářskou zvěř dosti svéráznou krmí.
Durbany(od Nirvany) jsem měl možnost pěstit předloni v lese a dozrávaly mi tak v polovině - 3/4 října, nevím, jestli má někdo odlišné zkušenosti, netvrdím, že ne. V tuto dobu už je kukuřice většinou tam, kde ji vůbec nechceme mít, aspoň u nás.

S tím pozdním výsevem lze než souhlasit, loni jsem sadil v polovině května a kytky mi v poklidu vyrostly do tří metrů(bez zaštipování), navíc se tím vyřeší i ten případný postřik, než jsou sazeničky vhodné k přesazení, je již většinou proveden. Pro přesazení do kukurůzy je dle mého názoru nejlepší termín asi kolem poloviny června, při ranějším výsevu (třeba začátkem dubna), by možná mohl být při přesazování trochu problém při transportu a manipulaci s metrovými vzrostlými sazenicemi.

Poslední roky vysazuji z důvodu co největší bezpečnosti a co nejmenší možnosti odhalení pouze jeden menší řádek kytek do řádku kukuřice(a raději na více míst), konkurenční rostliny v ostatních řádcích nevytrhavám vůbec, pouze když začnou stínit mým kytkám, tak je nalomím a ohnu na druhou stranu do lánu.
Osobně bych to s velikostí políčka rozhodně nepřeháněl, u nás třeba lítá celkem dost velké množství těch menších letadýlek a rogalistů, takže nechci dráždit kobru.

Co se týče doby návštěv políček, nejen v kukuřici, tak souhlasím s polední hodinou všedního dne, kdy jsou většinou všichni v šichtě, škole nebo obědě, ale jako pracující jsem v tom taky, takže nějaký rozumný kompromis, každopádně se snažím vyhnout návštěvám o víkendových časech, kdy je po lesích nejvíce rušno, zvlášť když začne houbařská sezóna.
Co se týče myslivců, pokud bych měl kytky v katastru nějaké honitby, tak bych se snažil vyvarovat nějakých častějších večerních nebo brzoranních návštěv a nejen o víkendech, jak je znám, tak někteří zažraní chodí na čekanou i přes týden, zvláště za jasných nocí při měsíci v úplňku, to se jich rojí nejvíc, určitě bych si svůj učástok nezřizoval nikde poblíž posedů. Jinak myslivci chodí i dovnitř polí kukuřice sledovat výskyt(stopy) černé a vysoké zvěře(ale spíše jen zkraje), kytky bych sázel raději dále od kraje.

to Taker
To přesazování a pohyb uprostřed prázdného lánu je fakt paranoia :eek::eek:, že mě někdo uvidí, naštěstí zatím se tak ještě nestalo.

to FuteW
Nene, mou doménou je lokalita situovaná trochu severnějším směrem, kraj razovity, hory mi život daly. :)

Jinak se omlouvám všem, co se dostali až sem za své nechutně dlouhé příspěvky, vždy chci napsat jen pár větiček a pak se z toho vyklube takovýto ultrashitus. :) :vampire:
Čus
Nastyan
Hele kamosi pestujou v kukurici a je to hodne v poho. Ale musis davat bacha, protoze se tak v pulce cervna praskuje. Takze musis sazet uz vetsi zazenice. Ale jinak mazec.
420kotliik
Ahaaaa, takze ona se v pulce cervna raskuje ? :( me uz to napadlo, tak 5 let mi tam nic nevyrostlo a ja myslel ye je to suchem :/
smaho
nazdárek lidičky scháním do kukuřice skunk severní model nebo něco podobného mám passiona a powerplanta různě křížené mezi sebou a něco i s mým modelem mám vzorky k semenům kdo nabýdne něco good určitě se dohodnem dík moc zdarec!
Dubinek
Mel bych dotaz (prekvapive): Chtel bych ted zacit pestovat venku, protoze na indoor uz nebude moznost. V uvahu to pripada u kamose, kterej se stehoval, jenze se stehovali asi v listopadu. Poli tam je sice dost, ale nevime, zdali je to kukurice. Takze, da se to nejak poznat, driv, nez bychme meli sazet? Dik :)
DR.VYPALENY
v červnu je pozdě,de to tak jak ma kukuřice tak20-40cm.tak to budeš muset nějak vychitat.hnojí jen jednou.
DR.VYPALENY
asi tak 2 tydny před tim než to zasadíš,ale lepší by bylo kdybys to dal za okno protože když to daš pod zářivku tak kytka bude mít menší odolnost(tenky stonek atd.)ale bude to taky vpohodě,jak chceš.tak zdar
Orange Sword
Já osobně můžu doporučit kukuřici.Místa po 1-3kytkách a sázet je tak v červnu,nebo je do kukuřice zasadit předpěstovaný 60-80cm v červenci a pohoda.....
Do jílovytý hlíny se dá skvěle vyhloubit pěkná jamka tak 30cm široká a 50 hluboká,a ještě tam přisypat nějakou kvalitní černozem(několik lopat).A nakonec udělat přítokový kanálky na vodu v období sucha.
Sklizeň by měla bejt na konci září,říjen už je nebezpečnej ale září je v pohodě.:bong:
Tak hodně zdaru groweři.
PEACE
HonzaProchy123
Mám na vás hoši takovej dotaz!!Odpoveď na něj by se mohla hodit všem!!!!!!!!!!!!!!!Prostě jak mám pečovat o kytku aby jí mohl co nejdřív sklidit??Nechci to ani tak kvůli brzkýmu hulení ale abych předešel sklizení kombajnem!!!!!!Stačilo by si jí předpěstovat,dát vlastní hlínu-vzdušnou a často to hnojit krystalonem růst a start a potom plod a květ??Nebo mi ještě poradíte??Díky fakt moc všem za odpovědi!!!!
snow1
ahoj.......jasne, ja pestujem v kukurici, jedina nevyhoda je, ze vacsinou je to na poslednu chvilu, myslim sklizen, pretoze mi uroda dozrieva vtedy ked aj kukurica, takze si musim zistit, kedy idu davat dole kukuricu, a podla toho sa zariadim.
ale v kukurici sa mi to paci, netreba tak casto polievat a je to hnojene a da sa to dobre zasit
well-being
Zasadil jsem v kukuřici a před dozráním to popráškovali proti škůdcům a nebo proti plevelům a všechno mi zašlo nemám stím dobrý skušenosti.
HonzaProchy123
něco o kukuřice mohlo by nám to všem trochu a poradit a předejít tim nějakým prblémům!!!takže..........
Význam
Kukuřice je plodinou původně z tropických oblastí, pěstuje se však v rozmanitých klimatických podmínkách. Kukuřičné zrno hraje důležitou roli při výkrmu prasat a drůbeže. V poslední době vzrůstá význam kukuřice i pro přímou lidskou výživu. Rozšiřuje se využití pukancové kukuřice. Silážní kukuřice hraje důležitou roli při výrobě objemových krmiv (siláže) a řadí se mezi rozhodující krmné plodiny. Vzhledem k charakteru klimatických podmínek v ČR je domácí produkce omezená, takže je nutné dovážet kukuřici (cca 85 – 90 tis. t) především ze Slovenska.
Převládající složkou zrna kukuřice jsou glycidy. Z nich připadá na škrob 60 – 70 %, obsah N-látek je okolo 10 %, vlákniny 2 %, tuků 3 – 6 %, nejvíce v klíčku (cukrová kukuřice 8 – 9 %). Z obilnin má kukuřice po ovsu druhý nejvyšší obsah tuků v semeni.
Biologické a pěstitelské požadavky
Vzhledem k odlišnému biologickému charakteru a pěstitelskému systému kukuřici nezahrnují úvodní obecné zásady agrotechniky jarních obilnin.
Kukuřice je teplomilná rostlina. Zrno začíná klíčit, když teplota půdy dosahuje 7 - 8 0C. Pro nasazení dostatečného počtu palic a jejich vývoj jsou důležité teploty v srpnu a počátkem září. K vysoké produkci zrna potřebuje kukuřice dostatek vody zejména v období mezi metáním a mléčnou zralostí, to je v období intenzivního růstu. Krátké přísušky překonává dobře díky bohatě rozvinutému kořenovému systému a dobrému hospodaření s vláhou. Na sucho je kukuřice velmi citlivá v době květu, kdy dochází k zasychání blizen. Hloubka výsevu je podle použitého hybridu a půdy 60 – 90 mm. Vzdálenost rostlin v řádku se pohybuje zpravidla mezi 15-ti až 20-ti cm a určuje hustotu porostu. V našich podmínkách by mělo být zaseto koncem dubna s ukončením nejpozději do 10., resp.15. května. Orientační hodnoty pro hustoty jsou následující: FAO 200 - 220: 90 - 110 tis. rostlin na ha; FAO 230 - 300: 80 – 100 tis. rostlin na ha. Při vysokých hustotách porostů se oddaluje zrání a zvyšuje se riziko poléhání porostu a také se zhoršuje poměr mezi hmotou palic (zrnem) a celkovou zelenou fytomasou.
Ošetření během vegetace a sklizeň
Kukuřice příznivě reaguje na živiny v tzv. „staré půdní síle“. Živiny je schopna čerpat i z hlubších půdních horizontů. Naopak na přímé hnojení nereaguje porost příliš výrazně. Na 1 t zrna průměrně odčerpá 25 kg N, 3,5 kg P, 16 kg K. Celková dávka dusíku je 100 – 150 kg N.ha-1. Dusíkem hnojíme před setím s následným zapravením alespoň na hloubku setí. Na lehčích půdách a při vyšších srážkách se doporučuje dávku dělit. Často používáme kejdu, která může být aplikována na jaře po zasetí i při meziřádkové kultivaci. V případě potřeby chemicky zasahujeme proti zavíječi kukuřičnému.
Kukuřice na zrno je fyziologicky zralá ke sklizni (žlutá zralost), když obsah sušiny v zrnu dosahuje hodnoty 60 – 62 %. Zrno je tvrdé, lesklé, na bázi má načernalou vrstvu, která signalizuje ukončení ukládání živin. Sklizeň se provádí sklízecími mlátičkami, na nichž se musí provést různé úpravy, např. montáž adaptéru pro odlamování palic, montáž speciálního koše pro výmlat (pevnost, velké otvory), snížení otáček bubnu (13 - 17 m.s-1) aj. Optimální vlhkost je do 30 %. Při vyšší vlhkosti se začíná zvyšovat procento ztrát a poškození zrna a snižuje se výkonnost mlátičky. Vlhkost zrna by neměla překročit 40 %.
Zrno po sklizni se musí buď vysušit na standardní vlhkost (14 %) nebo se konzervuje při sklizňové vlhkosti. Sušení se provádí buď ohřívaným vzduchem nebo aktivním větráním. První způsob má výhodu v rychlosti, druhý v ekonomické nenáročnosti. Sušení celých palic se provádí zejména u osivové kukuřice a rovněž při využití na potravinářské účely. Další možností je konzervace bez přístupu vzduchu uvolňujícím se CO2 (vhodné při vysokých koncentracích hospodářských zvířat) nebo chemická konzervace.
narbe
2 HonzaProchy123....fakt nevim v cem me ten clanek pomohl...ale budiz...v čem pomohl tobě?!
HonzaProchy123
třeba woe že tam svoje kytky asi nebudu moc nasadit když už začne růst kuku pač se to zrovna hnojí!!Já si tam toho důležitýho našel dost!!Tak jestli tě to nebere tak si neštěžuj!!
Taker
když už nic jinýho, tak ten článek aspoň nahodil zpátky tenhle zpočátku gůd thread k tomu k čemu byl založenej takže..:punk:
narbe
fpoho...sem se jen ptal...:-)))

sem se bavil se strajdou...zemědelec....říkal že v kukuřici sou prej hodně divoky prasata....tak nevim jestli se toho mam obavat, a nosit sebou bejzbolku....nebo že je to vklídku?!:-)
snow1
citace:
Původní příspěvek od narbe
fpoho...sem se jen ptal...:-)))

sem se bavil se strajdou...zemědelec....říkal že v kukuřici sou prej hodně divoky prasata....tak nevim jestli se toho mam obavat, a nosit sebou bejzbolku....nebo že je to vklídku?!:-)



jasne mne sa tiez stalo, ze mi diviaky vyplienili urodu, oni to jedia, lebo ja neviem co, mozno to nasli podla pachu.....krasne policko v kukurici, a ked som prisiel, tak bolo povalane....treba si najst pole niekde pri ceste, nie pri lese.
fanatic
Caudy,potreboval zhruba zjistit kdy tak asi sazi kukurici?CCA?Dikys moc:jumper:
Nastyan
No hele kdy ji sazej to nevim ale tak v pulce cervna ji praskujou(podle velikosti rostlin) Takze musis sazet az dyl uz vetsi kytky.
Bonsai
Narbe
Rozhodně lepší, než se tu bavit o provařeném skle, zvlášť když je to úplně OT v tomhle threadu... :rolleyes:

Kňourů se ani moc bát nemusíš, pokud nejsou postřelení nebo zranění(kdy může být potlačena jejich přirozená plachost), spíše bych si dával pozor na bachu s mladýma, tu kdybych někde potkal, tak bych si pomáhal pryč nebo aspoň na první strom :eek: :D, ta si mláďata hlídá a může i zaútočit, ale všeobecně jsou prasata dost plachá a lidem se vyhýbají.

Mno ona se v kukuřici vyskytuje zvěř obecně, srnčí, vysoká... dle lokace, která může naše rostliny odjebat stejně dobře jako zvěř černá, protože jí kukuřičný porost poskytuje výhodný úkryt, ale v porovnání s lesním porostem mám, co se týče okusu, za ty roky rozhodně daleko lepší zkušenosti s kukuřicí a navíc v polích povětšinou nebývají slimáci, další pěkné korstvo, tak jako v lesích a houbaři, i když vlastně někdy se můžou po předchozím vydatném hnojení chlévskou mrvou objevit mezi řádky žampióny, takže košíky sebou. :D

Snow
Pokud jde o prasata samotná, tak loni mi moje políčko v kuku navštívil(y) min. dvakrát, poprvé mi zrušil(y) dvě u sebe rostoucí asi něco přes 1m rostliny, ale vypadalo to, že si spíš o rostliny drbal(y) záda nebo tak něco, ožrané mi to nepřipadalo, spíš zválené..., ostatních kytek kolem si ani nevšiml(y). Po druhé, těsně před sklizní, mi ryl(y) kolem kořenů jedné rostliny až se pod tíhou palic vyvrátila a polámal(y) několik spodních větví, ale okousané nebylo zase nic, řekl bych, že jim travka moc nejede, raději pátrají v hlíně po šťavnaťoučkých žížalách, mlsouni :p: , ale netvrdil bych to na 100%, třeba se někdo potázal s jinou. Při sklizni, jak tvrdili traktoristi, z těch míst vyběhl asi 150 kg kňour.
:o :eek:

No nevím jak ty, ale já bych to k cestě určitě nedával(silnice, dálnice...), už vidím, co napadne ty lidi v projíždějících autech kolem, když uvidí, třeba při přesazování, v ještě nevzrostlém kukuřičném poli nějakého zadredovaného divného typa, asi běžný lovec a sběratel brouků a motýlů... :D
Daleko radši to risknu s těmi prasaty u lesa, než lidmi...
Samozřejmě nechci tvrdit, že všichni pěstitelé jsou zadredovaní.
Jedině jak bývají někdy kolem dálnic ty vyvýšené břehy, kde přes ně není vidět, ale i tak to asi nemá valného smyslu, protože zvěř si na okolní automobilový ruch stejně uvykne :flick: a kolem vozovek se pohybuje. :crazy:
fanatic
Nastyan-a co kdyz tam budu mit ty kytky kdyz se zrovna praskuje?V jaky velikosti kukurice to tak zacnou praskovat?

jeste bych lidi potreboval zjistit kolik litru hliny potrebuje kitka?
Millanm
U nas ve strednich cechach se to praskuje dva tydny po zaseti ty kukurice a je to proti vsemu plevelu takze ti to zahubi i kyti pokud je tam budes mit ja je tam davam tyden po tom

a bacha na prasata ty tam dost radi kempujou . jednou my vyryly skoro celou urodu :-(
fanatic
Jinak nevite to praskovani nekdo na 100%?Nerad bych prisel o kytky.Az nekde uvidim naky zemedelce tak se ho normalne zeptam asi mu bude jasny o co GO,ale fakof na to ne?Pak vam to prozradim.Nevite nekdo kdy ta kukuricky tak cca zacina?CHtel bych to asi predpestovat.Ale bojim se ze budou kytky vetsi nez kukurice.Jedine kdyz tam budu davat zeminu,tak ji tam dat trochu min,aby byly kytky trochu niz tim padem skoro zaroven s kukurici.Nerikam kopat tam nakou obrovskou jamu:):bandit:
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od narbe
fpoho...sem se jen ptal...:-)))

sem se bavil se strajdou...zemědelec....říkal že v kukuřici sou prej hodně divoky prasata....tak nevim jestli se toho mam obavat, a nosit sebou bejzbolku....nebo že je to vklídku?!:-)


hehe, rad by som videl ako by si daku 300kg bachynu prijebal baseballkou, to by Ti moc ani gulovnica nepomohla, najlepsie daky samopal a dobre do nej nasypat, alebo jej odfaklit hlavu motorovou pilou, inac by Ta pekne zosrotovala. neviem ci by bol aj ten utek efektny, prasce dokazu fpoho kadat 50km/h, asi fakt len vyliezt na strom(kde ho v kukurici asi najdem?)

ale nie som zoolog, ani nic podobne, takze mozno existuje daka dobra finta ako ich presvedcit, ze Ty nic, Ty pestitel
Bonsai
citace:
Původní příspěvek od CAESAR


hehe, rad by som videl ako by si daku 300kg bachynu prijebal baseballkou, to by Ti moc ani gulovnica nepomohla, najlepsie daky samopal a dobre do nej nasypat, alebo jej odfaklit hlavu motorovou pilou, inac by Ta pekne zosrotovala. neviem ci by bol aj ten utek efektny, prasce dokazu fpoho kadat 50km/h, asi fakt len vyliezt na strom(kde ho v kukurici asi najdem?)

ale nie som zoolog, ani nic podobne, takze mozno existuje daka dobra finta ako ich presvedcit, ze Ty nic, Ty pestitel


No já bych chtěl zase vidět tu 300k bachyni, takové mrchy musí běhat jedině kolem Černobylu, s dvěmi těly a čtyřmi hlavami...
Nejsem myslivec, ale myslím, že divoká prasata žijící u nás dosahují hmotnosti vyjímečně něco nad 150k a to ještě pouze samci.
300k může mít jedině tak nějaký ten hoodně dobře krmený Pašíček v chlívku ve dvoře.
Samice divočáka v žádném případě. Každopádně i takových 80-100k dokáže, věřím, pěkně rozhodit sandál, naštěstí jsem nikdy nezažil.
No nějaká přesvědčovací finta asi neexistuje, pokud jsi nepožil maso bílého hada nebo tak, ale taky nemyslím, že by po tobě hned vyjela jako pes po uzeným, jen co by tě ucítila, pokud si nebudeš chtít ty její roztomilé pruhované mašíčky pohladit a pomazlit či podobně. Prasata se vždy raději člověku obloukem vyhnou, pokud je to možné, utočí pouze pokud cítí ohrožení mláďat(samice) či nemocné a raněné kusy. Pokud někde narazíš na mladé, tak se raději moc nezdržuj a kliď se z místa, raději, pokud nejsi milovníkem adrenalinových zážitků. :sun:
Kdyby to bylo tak drsné, tak už bychom se to jistě dověděli v některém s investigativním zpravodajství TV Nova. :p: :rolleyes:
Netřeba mít zbytečně nasrané v gaťích...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma