Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Můj první GROW 70W- - Klikni zde pro originální téma
Growlik
Zdravím všechny GROWERY :-)

Dovolte abych se i já podělil se svojí 1 skříní. Velmi rád si poslechnu rady/námitky/připomínky/pochvaly na moji skříň :-).

1.SKŘÍŇ
Celá skříň je v podstatě bývalé terárium o rozměrech 60*40*40.
Vnitřek mám vylepený odrazovou papírovou stříbrnou fólií.
Pro jistotu jsem to obehnal zvenku alobalem a fólií :D

2.Světlo
O světlo se stará 70W SON-T. mám 2 větráčky (oba 12V) jeden z vrchu . druhý zespodu.
Dále mi tam svítí UVB http://www.hafani.cz/teraristika/za...i-glo-5-uvb-13w
(Může být? Neublíží kytičkám? )

3.Osazenstvo
OrangeBud - original Dutch passion
a Royal Queen seeds
Obojí mám řezy, mají za sebou docela dlouhou cestu tak snad to v poho vydrží


4.Hnojení

Dle mě asi nejtěžší věc na celém pěstování, systém ve hnojení :D
Nakonec jsem koupil WUXAL SUPER který ale má dávkování v % tak se v tom moc nevyznám.
2 mám Kristalické hnojivo pro zeleninu (Je v tom dost dusíku a Draslíku tak snad to vyhovuje)

No nicméně uvidím , hnojit začnu až příští týden, až se kořínky trochu po přesazení rozrostou .

Ihned jsem nasadil fázi kvetení (12/12) A to hlavně s toho důvodu aby se mě do tej skříně vlezly :D ,

Ale su zvědavý jak ty palice udrží, zdají se mě ty stonečky docela slabé, no snad trochu zesílí.

Tak dík a nebojte se jakkoli komentovat ! :-)


http://imageshack.us/photo/my-images/705/img20130304164706.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/171/img20130304164720.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/209/img20130304164834.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/707/img20130304164945.jpg/
IcanLearnUgRow
hoj víš co ti poradim, koukej rychle vzít provázek nebo drát, jelikož pochybuju že máš ohýbací kolenka na to určený, a ty kytky koukej ohnout. Každej vrch kytky ohneš co nejvíc dolu,ale bacha at ti to nepraskne, i když taky by se nic nestalo :-) a využiješ prostor, takhle bys tam měl fakt bídnej výnos, když pod 70w se dá udělat docela dost. ohebáním ti zesílej zaroven stonky, jelikož o ofuku jsem nic nečet a rozhodně to kytkám chybí, venku na ně taky fouká vitr. TAkže koukej vrátit periodu na 18/6 a ještě to nech na růstu, dokud trochu nezaplníš prostor, prostě takhle budeš ohejbat každej vrch co ti vyjde za světlem, dokud nebudeš mít tu skřin aspon trochu plnou, ono se ty kytky tolik nenvytáhnou po přepnutí. to se táhne víc, když máš daleko světlo od kytek, ale ty ho máš dost blízko, takže by se ti skoro nevytáhly....

a pachovej filtr neřešíš? pro začátek bych ti doporučil koupit si uhlikovej filtr do digestoře, já ho kupoval na aukru asi za 40kč a je to velky, že filtrů na pc větráky bys z toho nařezal možná 50 a pc větrák to v poho profoukne
Growlik
Ahoj!

Moc díky za postřeh

No a k věci, mám tam 2 ofuky které na rostlinky fučí dost silným "větříkem" takže myslím že stonky naberou na mohutnosti

A k tomu ohýbání mám bzít nějaký silnější drát ohnout ho o 50-90stupňů omotat ho kolem rostlinky a ohnout jí? S toho mám docela strach a myslím si že bych ty rostlinky zlomil :D

Nevím nevím, nemám s tím absolutně zkušenosti takže ze začátku budu rád za jakoukoliv úrodu , když by se mě to nějakým způsobem podařilo ohnout, jak dlouho jim ještě svítit "růstovým tempem"?

K tomu přepnutí eště není určitě pozdě, na 12/12 byli pouze den, dnes dám tedy 18/6
Dík moc!
Growlik
Jo, a můžu rostlinkám ublížit když jim každé ráno cvrknu trochu vody? Nebo je lepší držet se jednou pořádně (třeba 1 za 2 dny)?
Growlik
Tak byl to boj a opatrně po milimetrách sem je ohnul :D nevím jestli dobře ale jsou ohlé

Teˇotázka jak jich dát do terárka, špičkou co nejblíže k světlu a nebo naopak? A ohnul sem je "jakštakš" dobře? :-D







Jinak už jedou na 18/6 , dostali napít (spodem sice nic neteklo , ale nechcu je přelít)


Dík!

http://imageshack.us/photo/my-image...0305183827.jpg/

http://imageshack.us/f/687/img20130305183834.jpg/
IcanLearnUgRow
Hoj, nemusíš se toho bát, já zkoušel různy experimenty, a i když zlomíš stonek, zůstane tam třeba 1 milimetr na kterym to bude viset, tak to dost často přežije, takový nalomený větve, byli pak ještě víc orosený pryskyřicí než zbytek. Alespon nějak jsi je ohnul, ale jak se řiká, ohejbat dokud jsou mladý, a když lehce zmáčkneš stonek mezi prstama tak bys rozdrtil pletiva, kytku sice zbrzdíš, ale pak bys jí ohnul klidně uplne až dolu a bez toho aniž bys jí zlomil :-) ale tědka taky slušný, uvídíš že tědka přestaně skoro růst ten vršek, jenom se začne táhnout za světlem, a začnou ti vyjíždet další větve od každýho listu :-)

Je to uplně jedno jak je dáš do skřine, oni se beztak potáhnou za světlem, a ten vršek se ti za pár dnu zase zvedne a zas budeš muset posunout ten drát.
Rostlinám neubliží každodenní dávka vody, na tomhle principu funguje automatická závlaha že to každej den pumpuje trochu vody, ovšem , chce to hlídat, aby nestála pořád ve vodě, konopí má rado období sucha, je dobrý to nechat občas -třeba jednou za týden proschnout. jelikož lepší to nechat lehce víc proschnout, než to přelívat, protože stačí týden bo dva aby to bylo přemokřený a může se ti udělat hniloba na stonku, já kolikrát zalejval, když už byli svešený listy a rozhodně je to menší zlo než to přelejvat!, nejlepší je strčit prst apson 3 cm do květináče, u stonku, pokud je tam sucho, tak můžeš zalejt. nebo to nechat vyschnout až budou svěšený listy- to poznáš a pak zkusíš potěžkat květináče, abys veděl jak je to težký, a pak zalejvat podle toho jak jsou kytky těžký, pokud nechceš strkat pořád prst do hlíny :-)

A budu ti to sledovat a řeknu ti až bude čas na přepnutí, ale viděl bych to 2-3 tejdny -pod 70W to roste pomalu a nevim jak jí máš starou-vysvícenou... ale zkrátka, dokud se ti nepodaří ten prostor zaplnit a je lepší pak před koncem vystříhat přebytečný větvě nebo stinící, než pak litovat že jsi to přepnul brzo a že tam máš hrozně volnýho místa :-)
mrkrni na foto tady a vem si z toho inspiraci jak mít zaplněnou skřín před přepnutím :-) :
http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=177048 to má týpek taky pod 70w a přepínal to po 31.dnech růstu


Pokud jsem na něco zapoměl odpovědet, stačí se zeptat tady nebo v pm, rád poradím někomu kdo o to má zájem a vidím snahu :-)
A doporučím ti přečíst si odkazy v tomhle odkazu:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=51122

a hlavně tenhle http://grower.cz/forum/showthread.p...ight=%2Bohybani
v tomhle jsou i supr fotky, je tam i o tom lámání stonku, který ti taky posiílí stonky a zvětší výnos, samý užitečný věci
a neni zač za rady, at to roste jak o závod :-)
Growlik
Tak děkuju moc za cenné informace a přináším další dávku "novinek"

Je to teda 3 DEN 18/6

Rostlinky porůstly dobré 2cm u špičky, růst nových "šlahounů" zatim nepozoruju, zatím se vytahují jen do výšky , ale třeba moc spěchám :-)

A teď menší dotaz , můžu zastřihnout spodní lístečky? , jelikož jsou to řízky tak naspodu raší nové malé lístečky, ale nejsem si jist jejich důležitostí, tak nevím esi je neostříhat?

Jinak články jsem pročetl, ale mám strach je jakkoliv mačkat a lámat, ze začátku budu rád když sklidím alespoň něco , hlavně chci pochytit hnojení .

Jo a můžu obědnat světlo na kvetení, dejme tomu 150w? nespálím rostlinky v takto malé skříni?
Hy3nA
všechno je o ventilaci, ale tou 150w si imho přiděláš jen starosti, protože ta už docela topí..můžeš tam třeba přidat na květ 30ti wattový kompaktní úsporky s 2700K, jestli tam chceš něco přidávat.
a lístky tam klidně nechej, dokud nebudou žlutý nebo neodpadnou samy, stejně jich tam moc nemáš a nehrozí, že by to něčemu stínilo

edit: a zkus se neučit přikládat fotky k příspěvkům..ikdyž tady jde jenom 1 myslím, kdybys to měl třeba v galerii mikropěstování, tam jich jde 5
IcanLearnUgRow
čau, já bych tam klidně šoupnul 150w :D jak řiká hyena je to jen o ventilaci, ale taky se dá přesvitit, kdybys tam měl 150, radši bych nasadil pletivo -scrog, abys udržel kytky v dobrý vzdálenosti. mrkni na můj thread , já měl 250W ve skříni která byl jen o maličko větší než tvoje :-)
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=54097

ale s chlazením, jsem si musel sakra hrát :D a musel jsem si vyrobit cooltube na chlazení výbojky :-) bez ct se mi asi 2 šišky lehce spálily , stačilo na to 2 nebo 3 dny neštáhnout a už narostli moc blízko.
Growlik
V tym pletivu je to úžasné , to zkusím příště :D


Jinak ventilaci mám dost dobrou, tak zkusím přikůpit tu 30W jak radila hyena..

Jinak kytky se nějak rozrůstly (Nárust 2-3 cm za den) , takým tempem je budu muset za pár dnů přepnout..

Tak já se během soboty ozvu, zkusím sehnat kamoša fotografa ať ty fotky za něco stojí :D
IcanLearnUgRow
jo pletivo je pecka na malý watáže, a když má člověk čas si s tim hrát, tak se dá udělat v malý watáži gram/watt, čim silnější watáž, tim těžší toje...
Každej wat navíc pomůže, aby byli pálky kompaktnější a větší :-) ale všeho s mírou :-) já ale rád experimentuju :-) tak at to roste :-) a už se těšim na fotky.
Growlik
Tak vás opět zdravím

Dnes je to 5 den 18/6

Rostlinky se mi zdají v pohodě , akorát pár lístečků začíá lehce hnědout a na jednom se udělali hnědé pupínky viz photo (čím to může být? )

A taky se mě zdá že růstově zpomalily , ale to je možná tím že sem čekal za 5 dní mega křoví :D
Growlik
Další foto
Growlik
..
Growlik
Zdravím !

Tak se po trochu delší odmlce opět hlásím z novým infem

Dnes je to 8 Den od přesazení a zároveň první den přepnutí na 12/12

Rostlinky krásně porůstly, v sobotu jsem hnojil kristalonem na zeleninu a poskok v růstu byl fakt znatelný, nárust +-6-7cm plus krásně viditelné zesílení stonku :-) , nemoci nebo nějaké nešvary zatím nepozoruju (naštěstí)

K tomu přepnutí sem byl donucen jelikož už se nemají nic moc kam rozrůstat :D

Tak se zas ozvu, pěstu zdar!
IcanLearnUgRow
čau lol děláš si srandu?doufám žejo, pokud nechceš teda sklidit 10-15 gramů :D tady vidim že tam máš jeden hlavní stonek, takže budeš mít jen jednu pěknou palici :D vyfot kytky ve skřini, at vidim jak máš skřín plnou, at to můžu posoudit :D
A podle ty fotky, bud tem kytkám něco přebejvá nebo chybí, ale nevím jak moc hnojíš, ale jestli máš předhnojenou hlínu na 5 týdnu, jaktožto bejvá většina předhnojená, tak ani nemusíš hnojit, takže to bude spíš přehnojený, protože barvu maj zelenou až moc .... přehnojení ti zpomalí růst.

Prohlídni si pořádně tenhle thread : http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=27630
týpek má skoro ty rozměry jako ty , jen na výšku má víc, ale beztak jí nevyuživá, protože 70w toho tolik neprosvítí, takže zkratka skoro stejný rozměry a nechával to růst 31 dnů, a tobě stačí 8 na zaplnění? kytky má taky 4. sakra připravuješ se zybtečně o výnos, budeš na to čekat takovou dobu ještě, a pak sklidíš malo, a pak budeš sušit hubu :D
Growlik
Dobře dobře :D ale pokud by frčeli pořád do vrchu tak bych je musel nějak zastřihnout, dnes přidám další foto

Takže doporučuješ eště aspoň týden počkat? :-)
IcanLearnUgRow
A ty zastřihovat nechceš? chceš mít pořádnou jednu šišku jo? no dělej jak myslíš, ale když ty tvoje kytky vidim, tak tipuju že bude na každý par gramů.
To by mě mrzelo se s tim srat 3 měsíce a pak sklidit par g. nemusíš ani tak stříhat, ale jak už vidim těd na fotkách, vršek kytky se ti už vytáh za světlem, takže ten je potřeba zas ohnout a nejlíp pod vyšku, dalších budoucích větví, aby kytka soustředila sílu do těch ostatních dalších větví....
Lipánek
Jak jsem již někde na Groweru četl ,,až na konci poznáš, kde si udělal chybu''
Growlik
:-/ No jasné že toho chci co nejvíc , zkusím to tedy dneska ohnout ;)
sailinder
Growlik-u zdarec,pocuj co sem si vsimel,tak tam mas nejake spatne ph,kolko do teho lejes,a jake mas ph na vytoku?podla mna tam mas nizke ph protoze tam mas zacatecny deficit vapnika prispevok č.12 jak podla ucebnice,a na fotkach v prispevku č.13,14 mas zacatecny deficit horciku,a posluchni chalanov a ohybaj lam a drt,niekto ti dal pekne vystrelene klonce,ten mal lampu tak kilometr od vrsku,slaba stonka a vytahle jak sfina... ked tak tu mas par obrazku jak sa ti da ohybat,a neboj sa to tahat aj do stran,okolo kvetinacu...
sailinder
a tu je ktemu este jedna cast...
Growlik
No s tím PH mám trošku problém a to taký že ho nemám jak změřit , musím prostě doufat že to bude ok . (Používám odstátou dešťovou vodu )
Ten Horčík zkusím nějak pošéfit

Jinak k tomu ohíbání , zrovna du nato tak sem hodim fotky jak se to povédlo

Všem děkuji za rady !!!
Lipánek
Tak k to tomu Ph já jedu 3. grow a nikdy jsem ho neměřil jelikož nemám jak jen sem tam používám vodu ROS (reverzní osmóza) mám k přístup.... Ale myslím,že odstátá voda stačí...ale je to jen můj názor tak doufám, že mě tady za to nesežerou zatim Ahoj:-)
Growlik
Tak jsem zkusil trochu poohíbat, ale moc nadšený s toho nejsu, otočilo se mě to jaksi doprava a tedkaj je půlka listů hore nohama a vypadajů sklesle :-/

Navíc už nemám v tom terárku moc místa takže teď babo raď, přikládám photo, budu rád za postřehy nebo chyby :-)
Growlik
Další
Growlik
A poslední
sailinder
no ja bych nezufal,kup lakmusove papirky v lekarni,alebo tady mas link na ph meter ktery tady bezne pouzivaju,a neni tak drahy: http://aukro.cz/digitalni-ph-metr-0...2965974918.html skurej ries ten vapnik,a vyriesis aj horcik...ked budes pridavat foto sem zvedavy ci sa to siri dalej,alebo to je nejak lepsi,a podla oblasti si tu dazdovu vodu zmeraj,asi ti kysele dazde nic nehovoria,ked mas na blizku nejaku aktivnu tovarnicku,tak to mas hned...

Lipánek kukni mu do prispevku č.12 a uvidis o cem to je,a ked zacne este viacej solit,tak tie listy bude mat jak sito... kazdy ma inu vodu,a niekto ma dobru niekto horsiu,ty si ten stastlivec co ma dobru vodu, nemozes to brat podla seba,ze ked to ty mas v poho tak to tak musi mat kazdy
IcanLearnUgRow
čau teda já bych to ohnul ještě víc si myslim, ale ty fotky zkreslujou, třeba předtim se mi zdáli menší. a proč je ta fotka komplet skříně ze strany? příště udelej, takovou jakou jsi udělal na začatku, hezky z prostředka, at je vidět celá skřin, at vidíme kolik ti zbejvá místa i nahoře . Já tam ale furt vidim že na za kytkou napravo blíž je ještě místo aspon na jednu takovou větev a za kytkou v levo dal od objektivu je taky místo podle mě :D až tam něco ohneš, až budeš mít co, tak bych to přepnul. fakt ty řezy byli hrozně vysoký, jak napsal salinder, matkař musí mít světlo hrozně vysoko, ty rozestupy mezi patrama sou fakt obrovský, tobě se tědka dělaj mnohem menší, takže parada, rostě ti to pěkně :-) podle mě malá vychylka ph neni nic hroznýho, přestal bych hnojit, a pořádně prolil vodou(radši kupovanou třeba, když nevíš kolik ta tvoje má ph) a zemina si dobře drží ph, ja taky nikdy nesledoval ph), venku pěstuju x let, a taky sem s tim nikdy neměl problem a tam by taky hrozily ty kyselý deště jak psal kolega, a prostě hlína si s tim poradí.
Ale furt si neodpovědel ,jestli máš předhnojenej substrát nebo ne, jestli jo, tak ani v růstu hnojit vůbec nemusíš, protože prostě 90% substrátů bejvá předhnojenejch na 3-4 týdny, tim pádem na růst nehnojit, akorat to zpomalíš- přemírou dusíku a tim může bejt blokace příjmu dalších živin i když v hlíně jsou obsažený.. já bych to neřešil, vidim že to rostě pěkně.Kdyžtak pak vyfot jak vypadaj ty nový listy, na ty kytce co se dělali ty tečky.
Growlik
No esi byl předhnojený nevím, ale co sem to zalíl tou hnojkou (dal sem toho fakt málo nelecou 1/4 z doporučené dávky) tak rostlinky šíleně vylítly :D a k tym tečkám vrchní listy sou rásně zelené, akorát pár spodních flekatí, je to pořád stejné nezvětšuje se . Nemám tušení s čeho to může být

Dneska změřím PH tak uvidím :)
Lipánek
Ahoj

Sailinder jdu sehnat lakmus at vime jakej jsem stastlivec:-)
Growlik
Zdravím

Tak rostlinky jsme musel přepnout, rozrostli se úplně šíleně až se 10-15% listů spaluje o zářivku, již není kam dále růst :D :-) tak uvidím kolik se nadělá paliček
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od Growlik
Zdravím

Tak rostlinky jsme musel přepnout, rozrostli se úplně šíleně až se 10-15% listů spaluje o zářivku, již není kam dále růst :D :-) tak uvidím kolik se nadělá paliček

Jestliže se rozjeli úplně šíleně... nooo... hádej co kytky dělají po přepnutí... šíleně se rozjedou, takže očekávej další bujný růst a nebylo by úplně od věci, jen tak pro jistotu, vymyslet vyšší prostor, alespoň na dojetí tohoto tahouna.

PS: Již není kam dále růst --- neboj, kytka ti ještě ukáže, kam až se dá růst. Očekávej dva týdny rychlorůstu po přepnutí.
Growlik
Bohužel žádný jiný vyšší prostor vymyslet nemůžu :/ , a dále už fakt růst nemohou, přerostli už nad zářivku a jednoduše víc místa už tam nemají :D
Connoisseur
Když nemají, tak nemají, to neznamená, že neporostou. Jen varuji, abys byl připraven na všechny možnosti. Já přepínám při 35cm max.
No uvidíme, jestli se splaší holky ;)
IcanLearnUgRow
čau a fotka bude? jak řikám, vždycky se dá všechno ohnout nebo zlomit co bude navíc a nechat tam viset.Furt je lepší mít preplněnou skřín, po přepnutí to pak ostříhat, než mít skřín poloplnou .... a kdyby to vyjelo moc tak si můžeš udělat řezy, ale mě to nikdy nevyjelo moc, jelikož to podle mě zaleží na tom jak máš daleko lampu od kytek, ty ji ale asi moc vysoko mít nebudeš,jak vysoko jí máš nad vrškama?
Growlik
No je to hotová džungle :/

Ale stalo se to čeho jsem se nejvíc bál , zlomil sem si vršek nejhezčí rostlinky ( su nemotora :-/ ) takže nějaké rady co s tím mám to tam nechát nebo to mám "zastřihnout a zkusit s toho udělat řez?
Growlik
Zlomený vršek :'(
Seky
heh, tak to ti solidně přerostlo. :D Dobrá odpověď na předchozí příspěvek: Lampa je vysoko asi 10 čísel pod vrškama :) Ten ulomenej vrch vypadá kaput.
IcanLearnUgRow
čau a vadne ta větev? jestli nevadne, tak jí tam takhle nech, a uvidíš jak se předvede :D i když , asi nebude třeba, fakt ti to narostlo dost, takže jedna větev ti chybět nebude, je to jakobys to zastřih :-) každej někdy zlomil nějakou větev, já když začinal ohejbat, zlomil jsem to kolikrát a několikrát stačilo, jen to vzít, podržet přesně dokonale ke stonku a oblepit izolepou a ona se chytla a vytvořilo se pěkný kolýnko, zaleží jestli vadne, jestli vadne, tak jí ustřihni, jestli nevadne, tak jí tam můžeš takhle nechat
Taky se mi zdá že se ti dělaj patra daleko od sebe, si měl dát lampu níž, ale těd už je pozdě ... ale beztak se mi zdá, že jsi to ohejbal málo, na fotce neni ani poznat, že bys to ohejbal, tak jak jsem řikal, vršek pořád směrovat dolu, aby jeli postranní výhony... Po přepnutí tuhne stonek, tak ještě než to začne kvest, něco ostříhni nebo zkus co nejdřív ohnout, jinak pak už to nepůjde...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma