Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600W Ebb&Flow WW,WR,CK,AR,S - Klikni zde pro originální téma
tgm.amster
Zdarec lidicky,
po dlouhej dobe je tu Tgm.Amster zpatky aby se pochlubil s novou napul tajnou posadkou :)
Vetsinu tvori vdova 17ks, bilej rusak 4ks a pak nejaky bezejmeny kousky CK 3ks, AR 2ks, S 2ks.
O tech modelech nevim nic vic nez to co sem napsal, znam jenom zkratky, az povyrostou muzem hadat co to je..
Dostal sem je sice v kelimcich s hlinou ale zaklad byl nastesti v RW kostkach takze stacilo oplachnout v kybli s vodou a mohl sem krasne presazovat do velkych kostek 10x10. Predtim jeste preventivne vsechny namoceny do Vertimecu.
Na prvni tyden cista voda s korenakem + postrik vitalem, pak AHcka kolem 0,6 EC, dneska pri prepnuti na 12/12 tam je EC presne 1 a az budu prilejvat vodu, tj. tak za 3 dny tak prilozim na nejakejch 1,3. Ph udrzuju normalne na 5,8-6,2.
Sazel sem je 29.12.12, po 14ti dnech zastrihnul a dneska prepnul, sledujte co z toho vyleze :)

1 - 5.1.2013 - Těsně po zasypání keramzitem a nasazení krycí folie.

2 - 10.1.2013 - Už lezou

3 - Takhle vypadají dneska, zastřižený a ready :)

4,5 - Kořínky ..
tgm.amster
Tady ještě nějaký fota z blízka. Dostal sem 32 ks, ty 2 navíc sem vybral jako nejslabší a dal je do hlíny, zatim vypadaj že to taky dají v pohodě.
čau, jestli ti můžu něco doporučit. Pokud jedeš systémy jako NFT nebo EBB&FLOW... nikdy nedělej více vzorků v jednom boxu ( já bych už asi nedělal i kdybych dělal hlínu nebo kokos, ale dá se to). Během květu uvidíš proč.
Jinak já dělal pár kol EBB&FLOW.. a když jsem zkusil pak NFT.. našel jsem hrozně moc výhod a mnohem míň práce a starostí se závlahou, čištěním, sklízením.. prostě se se vším :)
Budu sledovat. Good luck!
tgm.amster
Cus,
no puvodne to mela bejt jenom W vdova, kdyz sem je dostal tak ze je tam prej jenom par W rusaku, no nakonec sem dopadl jak sem dopadl, porad lepsi nez nic :) Co se tyce vyuziti prostoru je mi jasny ze jeden model by byl lepsi, takhle si holt dam trochu prace s ohybanim, zavazicka apod.
Kamos jede NFT a uz nejakej patek u neho sonduju co a jak, ale je mi zase blby kazdej rok predelavat skrin, to by byl uz snad ctvrtej system co bych zkousel, ikdyz kdo vi, treba az se budu nudit :)
především jde o to, že každý vzorek má jiný vzrůst, některé, co jsou třeba dominantní ti přerostou ostatní a pak máš hned nějaké zastíněné, nebo musíš mít kvůli jedné lampu moc vysoko a nebo špatně využitý prostor.
Další věc je hnojení.. vzhledem k tomu, že každá kytka má různou dobu květu, tak si zkus představit, že jedna už by chtěla flushovat a druhé zbývají ještě 2-3 týdny a ta by zase chtěla zrovna pořádně hnojit. No a pak máš možnosti buť jedné ubírat ty dávky co potřebuje a nebo druhou neflushovat (neříkám, že je to tvůj případ). Nemluvě o kose, když sklidíš půlku skříně a potom svítíš 600W na 2 kytky.. Já třeba ještě dávám před kosou 2 dny tmu.. to nijak neuděláš pokud tam máš ještě další co sklidit nechceš :)
Pro příště si to zkus zařídit tak ať máš jen jeden vzorek.. celkově bude skřín vypadat líp a nebudeš muset řešit spousta problémů, které tě čekají :)
čepra
citace:
Původní příspěvek od darebaq
čau, jestli ti můžu něco doporučit. Pokud jedeš systémy jako NFT nebo EBB&FLOW... nikdy nedělej více vzorků v jednom boxu ( já bych už asi nedělal i kdybych dělal hlínu nebo kokos, ale dá se to).


Já mám naopak rozmanitost rád, teď jsem dojel kolo v hlíně s 12 různýma genetikama a nedopadne to myslím vůbec špatně.
U NFT nebo EBB&FLOW je problém, že jednotlivou kytku nepodložíš jako když jedeš v hlíně, ale jak psal tgm.amster, když se bude dostatečně ohýbat/ lámat tak by nemusel být problém to v přibližné rovině udržet.

Tak ať to roste.

edit: s tím hnojením a flushingem máš naprostou pravdu, buď genetiky alespoň s přibližnou dobou květu, nebo je to o kompromisu.
máš pravdu, v hlíně je to sice trošku pracné.. ale nee nemožné :) na tvých galeriích jde vidět ten skill^^ já taky jel kolo kokosu a je fakt paráda si prohazovat květináče, podkládat a upravovat.. ale u hydra to prostě nejde.
Já zase nejradši jedu scrog u kterého prostě všechno zůstane, tak jak si to na začátku postavil.. mám rád všechno pěkně úměrné a ve stejné výšce.. s více vzorkama to takové nikdy nebylo.
viz. můj starší NL

Northern lights
čepra
Pokud jedeš bubláky a v každém samostatnou kytku, tak není problém ani u toho hydra, ale je mi jasný, že tohle jsi neměl na mysli.
Párkrát jsem jel kalfasy po 8 kytkách a tam prostě nenaděláš nic, taky jsem se u toho nanadával :)
Líbí se mi sogy/scrogy pěkně uhlazený a v jedné výšce, přesně jak píšeš. Už pěkně dlouho si říkám, že si jedno kolo taky něco takového střihnu, ale pak si řeknu co s půl kilem jedný genetiky a jdu od toho.
tgm.amster
No pani, diskuze necekana, jen tak dal :)
Ne ted vazne, s dobou kvetu to budu ladit na nejakej kompromis s tim ze se budu ridit vetsinou(podle vdov 50-65dni). Rusaci jsou s dobou stejne 55-63, zbytek se bude muset podridit :)
Jak naberou trochu vysky tak nasadim sit a necham bobtnat..
tgm.amster
Zdarek,
tak sem desatej den v kvetu, probehli nejaky kolinka a zavazi a prostor se hezky plni. Krmim je EC1,5 v pomeru 1-2-1 a vypada to ze jim to chutna :) V nejblizsich dnech prostriham spodky a nasadim sit, uz ted by se vetsina dala zapletat ale nejdriv chci udelat ten prostrih. Sviti 600W MH, necham ji tam dokud nezacnou rust palicky, pak prendam sodika a cca po tydnu probehne i vymena roztoku na ciste 0-3-1.
tgm.amster
A jeste takova zvlastnost,
sedim takhle pred boxem a koukam ze ve smeru spadu vany jsou nepatrne vyssi kytky nez na druhej vyssi strane. Prevyseni je tam necely 2 cm. Za dobu naplaveni (3 min) se dostane voda uplne vsude, na vyssi strane je o ty necely 2 cm vody min ale i tak podle me v poradku. Kostky jsou nacucany, pod nima je navic ve dvou vrstvach netkana textilka tak doufam ze suchem netrpi.. Co si o tom myslite?
tgm.amster
Hoj,
mam tu 4 dny stary fotky, nejak nestiham fotit a uz vubec tridit a uploadovat, tak si ted hraju v praci behem poledni pauzy :)
Dneska uz jsou 20 dni po prepnuti, na fotkach jsou v 16tym dnu.
Jak vidite tak sito uz pekne drzi, tvaruju a snazim se udrzet nejakou rozumnou vysku tam kde je to zapotrebi, ty co jsou na krajich moc neresim, tam at si rostou kam chtej ..
Od vcerejska je tam sodik a uz jedu ciste na pomer 0-3-1 AH v koncentraci 1,6-1,8 Ec, podle toho jak a kdy doleju vodu.

Vic zatim nic, to zajimavy teprv zacne :)
Hopík44
Zdárec,
v kolikátém dnu růstu jsi je přepínal? Nikde jsem to nevyčetl. Nebylo to brzo? Zdají se mi na 20 den dost nízké. Jinak to je moc hezké.
tgm.amster
Cus Hope,
no uz sem to resil nekolikrat ze zastipovat je pri tomhle mnozstvi spis kontraproduktivni, priste asi zkusim SOG. Diky tomu zastipnuti nevyrostou tolik vysoko a prodluzovat rust se mi taky nechce. Prepinal jsem asi 2 nebo 3 dny po tretim tydnu od zasazeni..


A co se tyce sklonu vany a vrcholovek tak sem porad na nic neprisel, proste se zda ze to tak je..
tgm.amster
Cus vsichni,
jedu pekne mesic po prepnuti a nikde zadnej problem :)
Ec je 1,6-1,8, pH kolem 6. Je to trosku vic zarostlejsi nez sem zvyklej ale zatim na vsechny palicky sviti, ofuk funguje tak co..
Zacinaji pekne vonet a nektery kousky maj nadherne dlouhy pestiky, no kouknete sami :)

Edit : Na posledni fotce masa zelene na leve strane
tgm.amster
A jeste 2 kousky v hline, pokracujou stejne dobre jako na stole
tgm.amster
Zdarec,
zacinam i pres rymu pekne citit co mi to tam roste :)
Vetsina palicek je sice mensiho vzrustu ale zase jich je dost a urcite jeste neco pridaji na hmote. Prubezne protrhavam par listu ale porad jich zbyva dost a na drtivou vetsinou palic pritom krasne sviti. S hnojenim sem zatim kolem 1,6-1,8, vypadaji ze jim chutna.

Ted sem udelal jenom par fotek ale dalsi pridam vecer po zhasnuti, blesk je ukaze v mnohem lepsim svetle nez sodik..

No a urcite se ptate co je ta vec na prvni fotce zejo? :)

Kdyz sem sledoval R-Mana jak pokracuje s jeho projektem pro vzdalene rizeni a monitorovani klimatu tak sem si rekl : jeden vecer nebudes hulit a dodelas tu vzduchotechniku co mas rozdelanou uz pres rok :)

Driv sem to chtel mit i pro rizeni casu zalivky a svetel ale to mi bez problemu ridi spinacky tak jsem to dodelal do finalni (trochu osekany ale funkcni) verze "Aktivni vzduchova rozbocka rizenou teplem".

Dalsi fotky dam vecer a rozepisu se o zarizeni podrobnejc, zatim cus Tgm
tgm.amster
Hoj,
jelikoz se vcera vecer trochu popilo tak mi uz nezbyl cas na foceni jak sem sliboval :) Tady mate fotky z rana pred probuzenim s bleskem. Nektery jsou uz ted pekne macaty a to maj pred sebou jeste spoustu casu, enjoy ..
tgm.amster
A jeste nejaky
tgm.amster
Takže,
začnu asi popisem schematu.
Jádrem je mikroprocesor od Atmelu, model Atmega8-16, jako čidlo teploty slouží termistor 1K připojenej přes AD převodník (port C.0), z něj odečítám úbytek napětí a tak záskám teplotu.
Porty C.1 - C.5, D.0 - D.4 jsou výstup na sedmisegmentový displej. Port D.7 ovládá tranzistor na spuštění motorku pro pohyb klapky * a port B.0 spíná tranzistor který spíná cívku relé pro změnu pohybu. Pord D.5 a D.6 není na prvním schematu zapojen ale vede do něj vstup od koncových spínačů. No a B.7 je ovládací tlačítko, zatím má jenom tu funkci že otevře klapku bez ohledu na teplotu v místnosti.
Typická situace, hulím u kytek a protože teplota je akorát tak se vzduch vrací zpět do místnosti, tlačítkem si 3x máčknu a 15 minut se bude vzduch větrat mimo místnost. Po odčasování se klapka vrátí do polohy podle termostatu, nejspíš tedy zase foukat zpátky do místnosti.

Určitě jste si všimli uchycení serva pomocí stahovacích pásku :)
Není to jenom na chvilku, je to schválně napořád. Jde o to že motor má setrvačnost a když drží na čtyrech bodech co pruží tak setrvačnost není problém. Kdybych ho upevnil napevno tak budou odcházet buď ozubený kolečka v převodovce anebo vinutí v motoru, takhle se to zhoupne a je to ok :)

Program sem psal v jazyku Bascom, kříženes Basicu, Pascalu a kdovíčeho ještě ale je docela jednoduchej a je na něj na netu spousta návodů. Do obvodu jsem to nalil pomocí programu PonyProg.

Teď abych předešel dotazům s nasáváním : V procesoru je čítač který každé 3 hodiny otevře klapku bez ohledu na teplotu na dobu 15ti minut. ** Ikdyž bude teplota v normě tak se prostě vyvětrá, mám pasivní nasávání ze sklepu takže když větrám mimo místnost tak zároveň nasávám čerstvý vzduch.

Zařízení slouží především k tomu abych v zimě nemusel větrat mimo místnost celý den, tím ušetřím za vytápění. Díky časovači nemusím řešit nasávání čersvýho vzduchu a kdyby bylo náhodou v prostoru pěstírny vyšší teplo (zaseknutý termostat na topení, vyšší okolní teplota od jara do podzimu) tak se automaticky přepne na větrání mimo místnost a tak už zůstane dokud teplota zase neklesne(např na podzim nebo až opravím zaseknutý topení).

Cena zařízení? Nejdražší byla ta vzduchová klapka(MSKM Mix 125 - Elektrodesign), zkoušel sem nějaký domaděly ale nejsem klempíř a tak to vypadalo dost škaredě, tohle stálo litr ale je to profi provedení. Servo na 12V, to už nevím odkuďbylo, nějakej modelářskej e-shop, důležitý je že má na sobě převodovku takže točí relativně pomalu a silně, asi za 250kč.
Součástky, procesor asi 80kč, pár tranďáků po 10ti koruně a zbytek odpory, kondíky konektory po korunách, krabička kabely, deska na plošňák atd.. tak za 2 stovky a displej vykuchanej z pračky zadarmo :), celkem kolem 400 stovek.

Pak ještě zdroj na 12V ale ten sem už měl, novej by stál tak 500, musí tam bejt vinutý trafo kvůli servu, žádná čínska elektronika.

Celkem tedy jenom součástky cca 1600 bez zdroje, bez práce.

Pokud bych do toho měl počítat práci, to je cca tak 2-3 hodiny po 250/h + nějaká marže za vývoj programu a vůbec :david:
Tak sme celkem na nějakejch 2700 kč. Za 3200 kč se zdrojem. Jak moc je to reálná kalkulace by ukázaly až případný objednávky.

Po Vás bych chtěl vědět jestli se vám to zdá jako dobrej nápad nebo je to jenom zhulenecká blbost :)

* : Na obrázku je tranzistor NPN ale nakonec jsem ho vyměnil za MOSFET IRF44, mám mnohem vyšší spínací proud(kvůli servu nutnost). K jeho Gatu je ještě přivedenej odpor 10K a spojenej na GND aby držel zavřenej když z procesoru nic nejde.

** : Moje místnost má rozměry cca 5x5x3m tj 75m3. Větrák má výkon 350 m3/h takže za těch 15minut teoreticky odsaje 87,5m3. Dřív sem měl větrák tak že větral dovnitř přes zimu pořád a vyvětral sem jenom 2 denně přes otevřený dveře. Taky to rostlo :) V porovnání s tím je 8x denně po 15ti minutách podle mě paráda..
tgm.amster
A jeste pohled na plosnak, program pro procesor rad poslu na pozadani jak ve formatu hex pro nahrani do procesoru tak klidne ve formatu bas pro pripadnou upravu kodu kdyby se tim chtel nekdo zabyvat :) Mozna bych dal i nejaky video akorat nevim kam aby to bylo dostatecne zabezpeceny..
tgm.amster
Zdarek,
pekne to nabejva, smrdi a jinak se nic zajimavyho nedeje. Na par listech se objevilo mensi poskozeni, skoro to vypada jako kombinace stresu z tepla a snad prehnojeni ale nic velkyho. Jestli oberu 10 listu za tyden tak je to moc. Do konce maji jeste 3 tydny a nic nevypada ze by se tam nemeli dostat :)
tgm.amster
A dva kusy v hline :)
tgm.amster
Ahojte,
tak tu máme poslední týden, končil sem s Ec 1,8-2. Na listech se ukázalo nějaký poškození, vdovy mají jakoby spálený konce listů ale na jinejch kytkách to neni(nebo to neni skoro znát). Dneska dostaly čistou vodu s upraveným pH a propláchnu víckrát kvůli zbytkám hnojiv v substrátu. Čistá voda měla Ec 0,14, po prvním proplachu 0,36. Zítra vyměním za čistou vodu s Finalem a když se už nevyplaví víc než na nějakejch 0,5 tak jí tam nechám do konce týdne kdy přijde kosa :)
tgm.amster
A ještě nějaký...
Death Dagrr...
hmmmm hmmm hmmmmmmmm to je pěkné !!!!! :-)
abych se nezapoměl zastavit :-P :-D

(a kde se kua vybiraj smajlici? %) :-) )
tgm.amster
Zdravím ve spolek,
omlouvám se za zpoždění, ale jak bylo co do papírku tak člověk hned strašně zleniví :)
Bohužel sem neudělal skoro žádný fotky, mám jenom pár kousků už sklizených ale aspoň něco než nic..
Co se týče velikosti tak sem tam měl všechny, od zakrslých 5ti gramovek až po hodně slušný 30g, v průměru to bylo 13,1g na kytku, celkem tedy 393 g.
Čekal jsem víc ale když sem viděl ty menší kousky tak se to dalo očekávat.
I tak ale hulení má výbornou chuť a nemůžu si vůbec stěžovat :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma