Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Problém se 150W teslou - Klikni zde pro originální téma
Drozd
Čus, mám problém s nově pořízenou stopadesatkou, tlumivkou a starterem. Lampa se rozsvítí uplně normálně, svítí třeba 5minut a pak se vypne tak na minutu max dve a zase se rozsvtiti a tak pořad dokola... Ne víte nekdo kde by mohl být problém? Jinak Lampa je 150 tesla SHc, tlumivku SM 250
chuck53
Zdar, podle toho co popisuje, je problém s výbojkou. Tady je krátká citace která se hodí na to co popisuješ:


Při dodržování provozních podmínek (povolené kolísání napájecího napětí menší než 5 %, správně dimenzované tlumivky) dosahuje život výbojek předních výrobců 16 000 až 30 000 h. Ukončení života je dáno postupným nárůstem napětí na výbojce. Při překročení určitého poměru tohoto napětí vzhledem k napájecímu napětí sítě výboj zhasne. Po vychladnutí výbojka znovu zapálí a celý cyklus se opakuje. Periodické zhasínání výbojek je příznakem ukončení života a výbojku je nutné vyměnit. Přední výrobci však tento nežádoucí jev (tzv. cyklování) již odstranili vhodným zásahem do konstrukce hořáku. Rychlá výměna vadné výbojky je žádoucí i v případech, kdy nejsou použita zapalovací zařízení s odpojovačem, protože běžné zapalovače zůstávají při nefunkční výbojce v trvalém provozu, zkracují svůj život, namáhají izolaci připojovacích vodičů a mohou být zdrojem rádiových poruch. V některých náročnějších aplikacích je důležité, aby se při krátkodobém výpadku napájení po připojení napětí výbojka co nejrychleji
rozsvítila. Pro tyto účely je nutné použít dvoupaticové výbojky a speciální zapalovací zařízení se zvýšeným napětím, umožňujícím zapálení výbojky i v horkém stavu.


Link: http://www.odbornecasopisy.cz/index..._document=39197

A tady ještě diskuze na groweru kde má borec stejné příznaky:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=62550
Krychle
proc pouzivas 250W tlumivku na 150W sodik? hmm?:faq:
Drozd
Dostal jsem to takhle od mistniho elektrikáře, bylo mi řečeno že to nevadi a že bych klidne rozjel i 250tku na to tak jsem nic neřikal. Myslite ze by to mohlo byt tim?
asfalt
tady levně nakoupíš všechno potřebný.http://www.ereka.cz
chuck53
Drozd: Aha to sem úplně přehlédl ! To je celkem fatalita. Tlumivka omezuje proud do výbojky a 150W svítit víc nebude, když ji krmíš 250W. Akorát se několikanásobně zrychlí proces zničení výbojky. Nikdy sem toto nezkoušel, tak nevím jestli je možné ji zničit pár pokusama.

Btw v té citaci o kus výš co sem tu dal se píše o znovuzapálení při snížení teploty výbojky. Tak je možné, že se nadproudem víc zahřívá a proto zhasíná.
Drozd
To chuck53: No to bude asi kámen úrazu, když do vybojky teče o sto watů víc tak se asi přehřívá a proto se vždycky vypne.. Jen nechapu typa co mi to prodal a má s elektřinou jisté zkušenosti...Každopadně díky za pomoc!
Krychle
blahopreju panove, uz jste doma;) vymen tlumivku a pojedes jak kral:david:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma