Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čus, mám problém s nově pořízenou stopadesatkou, tlumivkou a starterem. Lampa se rozsvítí uplně normálně, svítí třeba 5minut a pak se vypne tak na minutu max dve a zase se rozsvtiti a tak pořad dokola... Ne víte nekdo kde by mohl být problém? Jinak Lampa je 150 tesla SHc, tlumivku SM 250
Zdar, podle toho co popisuje, je problém s výbojkou. Tady je krátká citace která se hodí na to co popisuješ:
Při dodržování provozních podmínek (povolené kolísání napájecího napětí menší než 5 %, správně dimenzované tlumivky) dosahuje život výbojek předních výrobců 16 000 až 30 000 h. Ukončení života je dáno postupným nárůstem napětí na výbojce. Při překročení určitého poměru tohoto napětí vzhledem k napájecímu napětí sítě výboj zhasne. Po vychladnutí výbojka znovu zapálí a celý cyklus se opakuje. Periodické zhasínání výbojek je příznakem ukončení života a výbojku je nutné vyměnit. Přední výrobci však tento nežádoucí jev (tzv. cyklování) již odstranili vhodným zásahem do konstrukce hořáku. Rychlá výměna vadné výbojky je žádoucí i v případech, kdy nejsou použita zapalovací zařízení s odpojovačem, protože běžné zapalovače zůstávají při nefunkční výbojce v trvalém provozu, zkracují svůj život, namáhají izolaci připojovacích vodičů a mohou být zdrojem rádiových poruch. V některých náročnějších aplikacích je důležité, aby se při krátkodobém výpadku napájení po připojení napětí výbojka co nejrychleji
rozsvítila. Pro tyto účely je nutné použít dvoupaticové výbojky a speciální zapalovací zařízení se zvýšeným napětím, umožňujícím zapálení výbojky i v horkém stavu.
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
Dostal jsem to takhle od mistniho elektrikáře, bylo mi řečeno že to nevadi a že bych klidne rozjel i 250tku na to tak jsem nic neřikal. Myslite ze by to mohlo byt tim?
Drozd: Aha to sem úplně přehlédl ! To je celkem fatalita. Tlumivka omezuje proud do výbojky a 150W svítit víc nebude, když ji krmíš 250W. Akorát se několikanásobně zrychlí proces zničení výbojky. Nikdy sem toto nezkoušel, tak nevím jestli je možné ji zničit pár pokusama.
Btw v té citaci o kus výš co sem tu dal se píše o znovuzapálení při snížení teploty výbojky. Tak je možné, že se nadproudem víc zahřívá a proto zhasíná.
To chuck53: No to bude asi kámen úrazu, když do vybojky teče o sto watů víc tak se asi přehřívá a proto se vždycky vypne.. Jen nechapu typa co mi to prodal a má s elektřinou jisté zkušenosti...Každopadně díky za pomoc!
blahopreju panove, uz jste doma vymen tlumivku a pojedes jak kral
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so